LM 16/17 (1/4): Barcelona 0-0 JUVENTUS (0-3)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 23:57

koki90 pisze:Nie było przypadkiem kiedyś jakiejś statystyki, że kto pokonywał Barcę to wygrywał Ligę Mistrzów? :prochno: Tak sobie tylko dywaguję.
A Atletico ? :D

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2017, 23:57

koki90 pisze:Nie było przypadkiem kiedyś jakiejś statystyki, że kto pokonywał Barcę to wygrywał Ligę Mistrzów? :prochno: Tak sobie tylko dywaguję.
W ostatnim czasie Atletico dwa razy eliminowało Barcelonę, a w finałach przegrywali z rywalem zza miedzy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:03

Robaku pisze:aj... mam was wszystkich ochote przytulic.
Jak zawssze zadowolonego pumiego, naczelnego alkuska forum Cabriniego, Mrozziego no i nawet forzaaaaaaa
A kiedy Ci się tak naraziłem, że mnie wrzuciłeś do tego zacnego grona? :smile:

Too easy. Ani przez moment ten awans nie był zagrożony. :ok: Pokazaliśmy rywalom miejsce w szeregu, byliśmy o wiele bardziej dojrzali, cyniczni i pewni swego. Dziś Barcelona miała swoje okazje, ale w obronie zagraliśmy niemal bezbłędnie i ograniczyliśmy je do minimum. Szczęście, że nie straciliśmy bramki? To samo można by napisać o Barcelonie - chyba z 3 kapitalne sytuacje miał Pipita, do tego ten strzał obok słupka Cuadrado i Khedira, który zamiast wycofać piłkę zdecydował się na podanie do kolegi z kadry. Szkoda, że Higuain marnował takie okazje, ale cóż, najważniejszy był awans. Przy okazji mam nadzieję, że większość płaczków na tym forum zmieni nastawienie, bo czas najwyższy dorosnąć do obecnego Juventusu. Jesteśmy mocni i tak, to może być TEN sezon.

Kolejny mecz bez straty bramki, do tego na CN. Przecież do tej pory udawało się to naprawdę nielicznym. 2 bramki w plecy przy 10 meczach, mamma mia. :shock:

Co do gry to nie będę się czepiał, bo żadnej obrony Częstochowy wprowadzać nie musieliśmy. Owszem, Barcelona miała momenty, w których nas gniotła, ale tego na wyjeździe należało się spodziewać. Sami ładnie i odważnie ruszyliśmy na początku do przodu i równie dobrze mogliśmy to wygrać. 0 z tyłu bardzo mnie jednak cieszy, jest ukoronowaniem pierwszego pojedynku i nagrodą za pewną grę w defensywie. Obecnie nikt tak nie broni jak my.

Szkoda Samiego, ale musiał ratować sytuację i postąpił właściwie. W jego miejsce zdaje się Claudio - podoła. :ok:

Ten wynik niczym strzał w pysk wszystkim tym bucom, którzy byli pewni remontady. W pierwszym rzędzie pozdrawiam Enrique, który zrobił z gęby śmietnik.

Pique po meczu:
O Juventusie: To wspaniała drużyna. Ogólnie rywale byli lepsi i zasłużyli na awans. Życzę im wszystkiego najlepszego, ponieważ mogą zdobyć tytuł. Stwarzaliśmy okazje, ale góra, na którą musieliśmy się wspiąć, stawała się coraz wyższa. :ok: Szacunek za odstawienie frustracji i uznanie klasy rywala.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:07

pablo1503 pisze:
W ostatnim czasie Atletico dwa razy eliminowało Barcelonę, a w finałach przegrywali z rywalem zza miedzy.
Ta statystyka odnosiła się do meczów w których przeciwnik Barcy nie stracił bramki czyli sytuacja taka w której obecnie jesteśmy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:08

ty sie "naraziles" swego czasu najbardziej fachowymi komentkami i newsami transferowymi by zjechac do poziomu...takiej chorągiewki, raz wszystko wygramy by po slabym meczu - przerzniemy wszystko jak leci.

Ale rozumiem to są niesamowite emocje ;)

I czasem lepiej pomilczeć.

Dobra dawac nam Genuę i jedziemy dalej z imprezką. Trzeba im sie ladnie zrewanzowac. Nie chce juz sluchac o Barsie.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:09

Dawać tych gamoni narzekających na Maxa. Ten gość najbardziej ze wszystkich rozwinął się w Juve.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:12

Lypsky pisze:Dawać tych gamoni narzekających na Maxa. Ten gość najbardziej ze wszystkich rozwinął się w Juve.
To nie podlega dyskusji, facet rozwinął się w Juve a Juve dodatkowo na tym zyskało wskoczeniem na wyższy poziom. Jak słyszałem o odejściu Maxa i półproduktach typu Di Francesco i o zgrozo : Sousa to wnętrzności mi się przewalały :prochno:
Allegri rozegrał to mistrzowsko i niech ktoś mi powie ( Alexino-10 ), że rozpracowanie rywala jest proste ;)

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:13

Narzekalem, sralem w gacie. Dzisiaj spie spokojnie :)
FORZA JUVE fino all fine

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:13

Juve jak jakiś wampir, wyssało życie z kolejnych drużyn w LM. Z Porto w 2 minuty wywalili narwańca, teraz przez 180 wykończyli Messiego Suarea i Neymara.v

Takiego wyrachowania i cynizmu nie zapamiętałem w swoim życiu. Szkoda Khediry, ale poświęcił się w słusznej sprawie. Czekamy na Real, Atletico, albo Monaco. Każda drużyna jest co najmniej w zasięgu. Musimy wygrać tą cholerną LM, nie wybaczę im innego rezultatu. FORZA :C

PS. Psy szczekają, a Juve jedzie dalej :)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:18

Mamy to czego brakowało nam 2 lata temu - genialny środek obrony połączony ze świetnymi bokami (Dani Alves - czy to ten sam gość, który grał u nas na początku sezonu?). Zmiana taktyki spowodowała, ze zupełnie nie widać braku Pogby, a w pełni możemy wykorzystać potencjał Cuadrado.
Mandzukic na skrzydle? To mógł wymyślić tylko geniusz. Podsumowując - genialana defensywa + groźna i nieobliczalna ofensywa =to musi sie udać. Nigdy nie byłem tak przekonany o zwycięstwie w CL jak w tym sezonie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
konhup JuveFan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:21

Witam, rzadko zdarza mi się pisać cokolwiek na tym forum, mimo że Juve kibicuje od 15 lat ;). Dzisiejszy mecz to prawdziwa poezja, kwintesencja Juve, dyscyplina taktyczna, cierpliwość - rzadko się zdarza żeby Barcelona oddała u siebie jeden celny strzał :) Allegri mistrz ! :dance:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:25

W tym Juventusie jednak najwiwksza robots robi srodek policy z Pjanicia I Khedira. Obja sa kapitalni I maja kapitalne staty.

La fidanzata d'Italia
whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:28

Przygotujcie juz koszulke za wygranie LM, biere! :prochno:

W niedziele bd musial obejrzec oba mecze jeszcze raz, w pierwszym popilem (pzdr cabrini), a teraz bylem w robocie. Od 20:45 lazilem po biurze sluchajac transmisji na radiogol. Wersja radiowa dopiero nadaje emocji, jak nie wiesz, czy strzal prawie zrywa pajeczyne, czy jest 5m od bramki.

Szczerze najbardziej obawiam sie druzyny z ksiestwa. Sa na ostrym gazie, a UEFA moze sprobowac ich wypromować. Finaly Real Atletico juz byly.

Pewnie juz sie zastanawiaja ktore kulki dla kogo grzac, a Perez ciagle siedzi na linii :smile:

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:30

To jeszcze mnie rozbawiło:

Obrazek

:ahsisi:

Heh. Cudownie jest - nie wierzę w to aż. Oby to ustawienie:

------------------Higuain------------------
---Mandzukic---Dybala---Cuadrado-----
-------------Pjanic---Khedira-------------
--Sandro--Chiellini--Bonucci----Alves---
------------------Buffon-------------------

Stało się legenda piłki nożnej i było tym o czym będziemy opowiadać swoim dzieciom...

Co Allegri zrobił z tej drużyny to jest NIEPRAWDOPODOBNE.

Alves udowodnił że jest zawodnikiem na Ligę Mistrzów, a jego zatrudnienie było rewelacyjnym transferem. Cuadrado dzisiaj w obronie mistrz. Sandro absolutny profesor. Mandzukic zostawia serce na boisku wraz z całym układem krwionośno-oddechowym.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2017, 00:32 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2017, 00:30

"Everyone was extraordinary tonight and when Andrea Barzagli came on [for Paulo Dybala in the 75th minute] it felt like we could have played for a whole day and not conceded."..

Trochę taki trolling Allegriego :prochno:

Obrazek
Zablokowany