Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:54

Milano1910 pisze:
CavAllano pisze:

To już wiemy, kto będzie pierwszym wzmocnieniem chińskiej ekipy z Mediolanu. :rotfl:

Forza Milan? Fajne nazwisko. Jaka pozycja?
Taka, że ten chłop nawet nie wie co mówi, do tego jeszcze zastanawia się podczas tych dwóch słów czy dobrze je wypowiada. Takie trochę śmieszne ;) Po prostu. Zabawne.

Obrazek
Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:59

Milano1910 pisze:Szczerze mówiąc dla mnie może mało mówić, ale ważne żeby sporo robił. Zobaczymy. Rozliczymy go za 3 sezonu. Poczekajmy :hellyes:
CavAllano pisze:
Milano1910 pisze: Forza Milan? Fajne nazwisko. Jaka pozycja?
Fozza Mila. Już sobie nie dopowiadaj. :lol:

Co mam dopowiadać. Forza mu wyszło jak wyszło, ale wyraźnie słychać MilaN. Można sobie odpalić transmisję na YT. Tam nie ma żadnych wątpliwości. Zresztą o co my się kurde spieramy :P

Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 16:06

Milano1910 pisze:
Milano1910 pisze:Szczerze mówiąc dla mnie może mało mówić, ale ważne żeby sporo robił. Zobaczymy. Rozliczymy go za 3 sezonu. Poczekajmy :hellyes:
CavAllano pisze:
Milano1910 pisze: Forza Milan? Fajne nazwisko. Jaka pozycja?

Co mam dopowiadać. Forza mu wyszło jak wyszło, ale wyraźnie słychać MilaN. Można sobie odpalić transmisję na YT. Tam nie ma żadnych wątpliwości. Zresztą o co my się kurde spieramy :P
Nie spieramy się, żartujemy, ale nie ma w tym złośliwości pod Waszym adresem. ;) Przypomniało mi się po prostu przy okazji Fozza Inda i samo się nasunęło.

Fajne pieniądze jak na początek, ponoć 120 baniek na transfery. Wielu zawodników Milan na pewno musi wymienić, bo na wyżyny swoich możliwości byli się w stanie wznieść jedynie w meczach z Juve. Kluczem będzie dla Was zatrzymanie Donnarummy (i przekonanie do swoich racji Raioli, który ma olbrzymi wpływ na swoich podopiecznych). Jako kibic Juventusu cieszę się, że są jakieś perspektywy przed Milanem, bo czas najwyższy, by właśnie ten klub rywalizował z nami w lidze. Żadne prowincjonalne Napoli czy pozbawiona właściwej mentalności Roma. Chociaż i tak pewnie trzeba będzie poczekać kilka lat z odpowiedzią na pytanie, czy sprzedać klubu w chińskie ręce była właściwym posunięciem. Może się to skończyć powrotem do lat świetności i równą walką z Juve o tytuły, a może też klęską, bo jednak Chińczycy będą teraz decydować o wszystkim, a wiadomo, że z pojęciem o piłce bywa tam różnie.

Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 16:11

CavAllano pisze:
Milano1910 pisze:
CavAllano pisze:

Nie spieramy się, żartujemy, ale nie ma w tym złośliwości pod Waszym adresem. ;) Przypomniało mi się po prostu przy okazji Fozza Inda i samo się nasunęło.

Fajne pieniądze jak na początek, ponoć 120 baniek na transfery. Wielu zawodników Milan na pewno musi wymienić, bo na wyżyny swoich możliwości byli się w stanie wznieść jedynie w meczach z Juve. Kluczem będzie dla Was zatrzymanie Donnarummy (i przekonanie do swoich racji Raioli, który ma olbrzymi wpływ na swoich podopiecznych). Jako kibic Juventusu cieszę się, że są jakieś perspektywy przed Milanem, bo czas najwyższy, by właśnie ten klub rywalizował z nami w lidze. Żadne prowincjonalne Napoli czy pozbawiona właściwej mentalności Roma. Chociaż i tak pewnie trzeba będzie poczekać kilka lat z odpowiedzią na pytanie, czy sprzedać klubu w chińskie ręce była właściwym posunięciem. Może się to skończyć powrotem do lat świetności i równą walką z Juve o tytuły, a może też klęską, bo jednak Chińczycy będą teraz decydować o wszystkim, a wiadomo, że z pojęciem o piłce bywa tam różnie.
No zobaczymy zobaczymy jak to będzie z tym budżetem. Fassone mówi z sensem, ale będziemy go rozliczać dopiero jak coś zrobi. Podoba mi się to, że razem z Mirabellim (nowy DS Milanu) celują w rynek niemiecki/angielski. Jeśli uda im się załatwić niezłego Kolasinaca za darmo i Musacchio za ten rzekome 10-15 mln to będzie spoko, ale wiadomo pomoc + wykupienie Deulofeu za wszelką cenę to powinien być priorytet. Pierwsze wrażenie bardzo ważne. Poczekajmy :think:

Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 16:41

Silny Milan to silna Serie A. Zdjęcie Silvio z jego trofeami robi wrażenie i pobudza wyobraźnie. Liczę, że klub będzie prowadzony mądrze. Nie zawsze mieć i wydać x pieniędzy równa jest ich efektom, co bogatsi od nich już się o tym przekonali. Liczę, że za 2, 3 lata zobaczymy ich z bezpośrednim awansem do LM.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 17:18

Milano1910 pisze:wykupienie Deulofeu za wszelką cenę to powinien być priorytet.
Według ostatnich doniesień Barca chce go z powrotem. Będą przebudowywać zespół, a jeśli nawet ostatecznie nie pozostawią go w drużynie, to mogą liczyć na spore zainteresowanie i licytację. Mimo wszystko nie nastawiałbym się na to, że pozostanie w Milanie.

Silny Milan to jeszcze silniejszy Juventus. W tej lidze nie ma kto nas motywować do rozwoju, choć na szczęście mamy tak dobrych sterników, że póki co te pokłady motywacji odnajdujemy w sobie mimo przeciętnego poziomu reszty ligi. Jak na razie jest grające w innej lidze Juve, potem walka Romy z Napoli i reszta. Tak to wygląda od dłuższego już czasu.

Trafiłem na mocno zabawnego newsa od Gazzetty dello Sport. Rzekomo nowy właściciel Han Li był we wtorek na meczu i widząc to co wyprawia na murawie Dybala zwrócił się do jego agenta na trybunach z zapytaniem: Ile by kosztował? Chciałbym wiedzieć ile potrzeba, by go zatrudnić. :rotfl: Właśnie czegoś takiego powinni się obawiać kibice Milanu. Gość może się kierować w stronę zawodników, których Milan nie będzie za nic w stanie wyciągnąć, a okienko nie trwa wiecznie. ;) Oni pewnie dopiero będą się uczyć piłki.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 11:20

Przepiękne jest to w tym naszym Juventusie że przed dzisiejszymi derbami Pekinu w Mediolanie z duma mówię że mój ukochany klub pozostaje wierny tradycji w rękach rodziny którą zarządza nim od wieków i Dzieki mądrej pracy z roku na rok notujemy coraz lepsze wyniki uciekamy reszcie włoskiej stawki na kilometry a inni żeby nas gonić muszą się sprzedać
Zaraz będzie gadanie ze takie czasy że hajs że żółci albo ciapaci i ich hajs rządzą światem a jak widać nie do końca
Nie obchodzi mnie wynik derbow między Jonghong Li a Zhang Dingdong bo to nie ta półka co my i tym i tym życzę kolejnego roku bez pucharów
FJ!!

Nie wiem co musi jeszcze odwalić babolarz De Sciglio żebyśmy przestali go monitorowac to co robi w 1 połowie derbow to kryminał Gigio też kolejny mecz nie popisuje się
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2017, 13:22 przez kawek, łącznie zmieniany 1 raz.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 13:22

Ktoś naprawdę chce u Nas tego De Sciglio?? Ładnie zawalił dwie bramy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 13:46

De Sciglio faktycznie fatalnie. Od samego początku nie chcę go w Juve, to nie jest i nie będzie nasz poziom. Donnarumma ogromny błąd przy pierwszej bramce. Buffon by to wyciągnął.

Zaskakująca ilość setek z obu stron. inter w końcu musi coś wygrać, choć może Milan nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. :smile:

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 14:16

Mamy 80 minute derbów i na co trzeba zwrócić uwagę to sędziowanie. Orsato nie daje się nabierać na "pady" Milanu. Kucke przykartkował za symulke i już sie zrobił spokój. Jeszcze Deloufeu przydałaby się kartka za symulki.

Inter gral dobrze taktycznie do momentu pisania tego posta. Milan wraca do żywych.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 14:18

Ależ kapitalna akcja Milanu! Ciekawe czy sprawdzi się mój typ 2-2? Inter i Milan to drużyny na podobnym poziomie kadrowym, rozwojowym i organizacyjnym. Niby mają ciekawe zespoły jednak na Top 3 Serie A to za mało. :D

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 14:25

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ależ kapitalna akcja Milanu!
Co w tej akcji było kapitalne?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 14:32

szczypek pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ależ kapitalna akcja Milanu!
Co w tej akcji było kapitalne?
Dośrodkowanie i wejście Romagnoliego - nie wiem może brakuje mi takich akcji w meczach Juve, stąd mój zachwyt.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 14:32

Hehe Milan w 97 minucie strzelił brameczkę na 2:2 ;)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2017, 14:36

Cieszę się. Te parówki były już pewne swego, a tu taka niespodzianka. Bravo Milan.

ODPOWIEDZ