Mercato (LATO 2017)
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@B@rt
Milinković-Savić ponoć właśnie przedłużył kontrakt z Lazio o 2 lata do 2020 roku. Teoretycznie nie skreśla to możliwości jego przyjścia do Juve, ale gdyby faktycznie Marotta i spółka byli nim poważnie zainteresowani i podjęli wstępne rozmowy z jego agentem, to z pewnością Serb nie odnawiałby obowiązującej umowy. Wiadomo, że rozmowy transferowe z Lotito zawsze są ciężkie, ale w obecnej sytuacji, to zażyczyłby sobie sporej kwoty za Sergeja, możliwe, że nieadekwatnej do jego realnej wartości.
Milinković-Savić ponoć właśnie przedłużył kontrakt z Lazio o 2 lata do 2020 roku. Teoretycznie nie skreśla to możliwości jego przyjścia do Juve, ale gdyby faktycznie Marotta i spółka byli nim poważnie zainteresowani i podjęli wstępne rozmowy z jego agentem, to z pewnością Serb nie odnawiałby obowiązującej umowy. Wiadomo, że rozmowy transferowe z Lotito zawsze są ciężkie, ale w obecnej sytuacji, to zażyczyłby sobie sporej kwoty za Sergeja, możliwe, że nieadekwatnej do jego realnej wartości.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Shadow Marshall
- Juventino
Nasi odpuścili Tolisso? Przy takiej biedzie jaką mamy w środku pola nasi muszą chyba znać przyszłość że wiedzą kogo innego kupić lub wiedzą, że któryś z naszych nagle stanie się super topem.
W Serie A nie ma obecnie piłkarza w środku poza Ninją z Romy na poziomie Tolisso.
W Serie A nie ma obecnie piłkarza w środku poza Ninją z Romy na poziomie Tolisso.
- CzeczenCZN
- Juventino
O to chodzi mi właśnie. Skoro jest możliwość takiego bonusu za free, to trzeba brać...tony89 pisze:Po co nam drogi zawodnik na ławkę, są chyba większe potrzeby, bo Alexowi Sandro to może co najwyżej buty czyścić na tą chwile.
Hmmm... Schick? Ja wiem czy jest sens inwestowania w "9"? Lepiej skupić się na skrzydłach, my w odróżnieniu od Bayernu mamy kogo wystawić w razie kontuzji/zawieszenia Pipity.
W ogóle zamiast Czecha - spoko jest ale też kosztuje - kupić Sancheza - mamy i skrzydło i szpice.
- LordRahl
- Juventino
Tak? Mamy ? Kogo, bo przyglądam się naszej kadrze i poza Igłą i Mandżurem brak nam kogoś konkretnego na 9ForzaItanimulli3vujcm pisze:O to chodzi mi właśnie. Skoro jest możliwość takiego bonusu za free, to trzeba brać...tony89 pisze:Po co nam drogi zawodnik na ławkę, są chyba większe potrzeby, bo Alexowi Sandro to może co najwyżej buty czyścić na tą chwile.
Hmmm... Schick? Ja wiem czy jest sens inwestowania w "9"? Lepiej skupić się na skrzydłach, my w odróżnieniu od Bayernu mamy kogo wystawić w razie kontuzji/zawieszenia Pipity.
W ogóle zamiast Czecha - spoko jest ale też kosztuje - kupić Sancheza - mamy i skrzydło i szpice.

Jedyny wariant, ale to już wtedy nie 9, to Dybala na pozycji Higuaina no ale z kolei wtedy robi się dziura w środku ofensywy (w 3).
Sanchez tak załatwia obie opcje i skrzydło i atak ale kto mówi, że go wyciągniemy? Sprawa bardzo trudna i skomplikowana. Dlatego też Schicka przywitałbym z otwartymi ramionami- oczywiście przy w miarę rozsądnych kosztach.
- CzeczenCZN
- Juventino
Dybala na pozycję "9" za jego plecy Pjanic - to źle? Wiele jest zresztą opinii że gra na b2b ogranicza Bośniaka. Poza tym problem polega na tym że im ma się lepszą "9" podstawową - w dodatku niezawodną, zdrową - tym trudniej o dublera na poziomie, gdyż mało kto zgodzi się siedzieć na ławce. Co do Sancheza - jesteśmy już na takim poziomie rozwoju klubu, że tylko takie transfery jako wzmocnienia pierwszego składu powinny nas interesować. Gramy 4231 idźmy tą drogą, zamiast "9" skupmy się na skrzydłowych, kreatywnych.
- LordRahl
- Juventino
Zgoda, to zestawienie jest niezłe ale nie zadziała z jednego, prostego powodu: Allegri tego nie widzi i nawet nie próbuje testować.
Sam chciałbym Pjanicia za plecami napastnika ale no niestety...
Oczywiście ciężko o fajnego zmiennika dla Igły, bo raz że ten jest zawsze głodny gry, dwa że prezentuje poziom, który ciężko przebić, a trzy że rzadko mu coś dolega (odpukać).
Dlatego taki Schick to fajne rozwiązanie młody, na dorobku, pewnie na ławce nie będzie bardzo płakał jak da się mu zagrać w CI i ze słabszymi w Serie A + ogony w innych meczach. A z czasem kto wie?
Sancheza rozpatruje tylko jako skrzydłowego, na 9 okazjonalnie jak będziemy pod ścianą z sytuacją kadrową. Oczywiście jeśli chodzi o transfer mamy mocną pozycję (zależną również od wyniku w LM) ale nie wiadomo czy sie nie skusi na lepszą pensję albo jakiś Bayern. Trzeba celować wysoko, ale dobrze mieć kogoś konkretnego w garści.
Sam chciałbym Pjanicia za plecami napastnika ale no niestety...
Oczywiście ciężko o fajnego zmiennika dla Igły, bo raz że ten jest zawsze głodny gry, dwa że prezentuje poziom, który ciężko przebić, a trzy że rzadko mu coś dolega (odpukać).
Dlatego taki Schick to fajne rozwiązanie młody, na dorobku, pewnie na ławce nie będzie bardzo płakał jak da się mu zagrać w CI i ze słabszymi w Serie A + ogony w innych meczach. A z czasem kto wie?
Sancheza rozpatruje tylko jako skrzydłowego, na 9 okazjonalnie jak będziemy pod ścianą z sytuacją kadrową. Oczywiście jeśli chodzi o transfer mamy mocną pozycję (zależną również od wyniku w LM) ale nie wiadomo czy sie nie skusi na lepszą pensję albo jakiś Bayern. Trzeba celować wysoko, ale dobrze mieć kogoś konkretnego w garści.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dla Ciebie wszystko jest takie oczywiste. Nie przyszlo do glowy, ze gosc bedzie wolal wybrac projekt, w ktorym bedzie odgrywal jakas role? Przy Sandro w ogole sie nie rozwinie, malo pogra. Sancheza z kolei wedlug najswiezszych wiesci ma wziac City i ma to byc najlepiej oplacany gracz ligi angielskiej - zdaniem mediow zarobki rzedu 18 mln, Guardiola chce go za wszelka cene.ForzaItanimulli3vujcm pisze:O to chodzi mi właśnie. Skoro jest możliwość takiego bonusu za free, to trzeba brać...tony89 pisze:Po co nam drogi zawodnik na ławkę, są chyba większe potrzeby, bo Alexowi Sandro to może co najwyżej buty czyścić na tą chwile.
Forza jeszcze nie zrozumial, ze Allegri widzi Pjanicia glebiej.
- CzeczenCZN
- Juventino
Kolasinac mógłby też nieco oswobodzić Sandro, który mógłby grywać nieco wyżej - bez straty dla drużyny w defensywie - stąd mi tak zależy na tym Kolasinacu.
Pjanic nie gra na "10" z prostego powodu - gra tam Dybala.
Szczerze tak patrząc na te wszystkie doniesienia zastanawiam się czy będziemy grać 4231 czy 433.
O Sanchezie to jeszcze nic pewnego, takich plotek jest mnóstwo - ostatnio było o tym że on chce w Arsenalu zostać.
Właśnie ponieważ Higuain to tytan - z tego względu zamiast starać się o "9" dla niego jako zmiennika - to ja wolałbym by okazjonalnie inny topowy zawodnik został tam przesunięty - efekt byłby podobny o ile nie lepszy.
Załóżmy jest Sanchez i Kolasinac - Wtedy na "9" wchodzi Sanchez - na lewej gra Sandro - który dodatkowo asekuruje z tyłu, zaś na boku obrony jest Bośniak.
Równie dobrze na lewym ataku może być Mandzukic (O ile zostanie) lub Pjaca - bądź kto inny.
Jeżeli nie Sanchez - to ktoś inny o jego charakterystyce i klasie - tylko kto na już?
Pjanic nie gra na "10" z prostego powodu - gra tam Dybala.
Szczerze tak patrząc na te wszystkie doniesienia zastanawiam się czy będziemy grać 4231 czy 433.
O Sanchezie to jeszcze nic pewnego, takich plotek jest mnóstwo - ostatnio było o tym że on chce w Arsenalu zostać.
Właśnie ponieważ Higuain to tytan - z tego względu zamiast starać się o "9" dla niego jako zmiennika - to ja wolałbym by okazjonalnie inny topowy zawodnik został tam przesunięty - efekt byłby podobny o ile nie lepszy.
Załóżmy jest Sanchez i Kolasinac - Wtedy na "9" wchodzi Sanchez - na lewej gra Sandro - który dodatkowo asekuruje z tyłu, zaś na boku obrony jest Bośniak.
Równie dobrze na lewym ataku może być Mandzukic (O ile zostanie) lub Pjaca - bądź kto inny.
Jeżeli nie Sanchez - to ktoś inny o jego charakterystyce i klasie - tylko kto na już?
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bernardeschi np., chociaż sporo ludzi twierdzi, że jest jeszcze mniej realny niż Sanchez albo, że nie jest żadnym gwarantem jednak wspominam bo kilka w sumie poważnych osób dalej utrzymuje, że to nasz cel na lato i bardzo poważnie o nim myślimy. Ale ogólnie jest trochę ciekawych opcji, wiele z nich na pewno bardziej realnych niż Sanchez, i może niekoniecznie zapewniających taki poziom jak Chilijczyk to jednak bardzo fajnych skrzydłowych. Douglas Costa, Carrasco, Mertens, Insigne itp.
- CzeczenCZN
- Juventino
Z Bernardeschim to może być podobna historia jak z Dybalą - młody, niby żaden gwarant, ograny w Serie A, po świetnym sezonie, wskoczy na wyższy level i zdobędzie szturmem serca kibiców. Tyle że to musi być oczywiście transfer z myślą o pierwszym składzie.
Fajnie by było wokół Dybali, Bernardeschiego i Verrattiego zbudować trzon Juventusu na lata...
Natomiast Mbappe to może być podobna historia - głównie jeśli chodzi o kwotę transferu - do Martiala. Nie ma szans, nie wyłożymy tyle za nastolatka. Chyba że by się na nas uparł, to kwota mogłaby spaść.
Costa - to świetna opcja, miałby rodaka na lewej stronie, współpraca byłaby świetna - chociaż wątpię by Bayern go sprzedał. Ribery/Robben młodsi nie będą. My im Comana oni nam Coste? Hmmmm średnio to widzę.
Mertens ma już 29 lat - mam dziwne przeczucia że w przyszłym sezonie - po odejściu z Napoli, bo Laurentiis na bank widzi w nim zysk - będzie wtopą transferową. No ale mogę się mylić.
Mi jeszcze chodzi po głowie Anderson z Lazio.
A tak w ogóle - to trzeba nam dwóch skrzydłowych na poziomie - najlepiej mogących grać po obu stronach boiska. Wymarzony zestaw - lewonożny i prawonożny.
Fajnie by było wokół Dybali, Bernardeschiego i Verrattiego zbudować trzon Juventusu na lata...
Natomiast Mbappe to może być podobna historia - głównie jeśli chodzi o kwotę transferu - do Martiala. Nie ma szans, nie wyłożymy tyle za nastolatka. Chyba że by się na nas uparł, to kwota mogłaby spaść.
Costa - to świetna opcja, miałby rodaka na lewej stronie, współpraca byłaby świetna - chociaż wątpię by Bayern go sprzedał. Ribery/Robben młodsi nie będą. My im Comana oni nam Coste? Hmmmm średnio to widzę.
Mertens ma już 29 lat - mam dziwne przeczucia że w przyszłym sezonie - po odejściu z Napoli, bo Laurentiis na bank widzi w nim zysk - będzie wtopą transferową. No ale mogę się mylić.
Mi jeszcze chodzi po głowie Anderson z Lazio.
A tak w ogóle - to trzeba nam dwóch skrzydłowych na poziomie - najlepiej mogących grać po obu stronach boiska. Wymarzony zestaw - lewonożny i prawonożny.
- Astarot
- Juventino
Tu akurat się zgodzę, jeżeli okaże się że nie ma szans na porządnego skrzydłowego jak Sanchez czy od biedy Bernadeshi to lepiej ściągnąć Kolasinaca lub Spinazolle i Asamoaha czy Sandro ustawić wyżej jako def. skrzydłowego. Szczerze uważam, że z tej roli wywiązywaliby się wcale nie gorzej niż Mandzu i już od 2 miesięcy czekam, żeby Allegri któregoś z nich tak własnie ustawił... szczególnie, że na skutek kontuzji Pjacy jak gdyby brakuje nam ludzi na tą pozycję.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Kolasinac mógłby też nieco oswobodzić Sandro, który mógłby grywać nieco wyżej - bez straty dla drużyny w defensywie - stąd mi tak zależy na tym Kolasinacu.
- ozob
- Juventino
Jezeli chodzi o gre na lewym skrzydle w 4-2-3-1 to Mandzukic>>>>>>Sandro.
Patrzac na te prawdopodobne nazwiska na skrzydla to nie ma tam graczy, ktorzy mogliby wzmocnic zespol w takim stopniu w jakim moga to zrobic transfery pod 4-3-1-2.
Patrzac na te prawdopodobne nazwiska na skrzydla to nie ma tam graczy, ktorzy mogliby wzmocnic zespol w takim stopniu w jakim moga to zrobic transfery pod 4-3-1-2.
La fidanzata d'Italia
- LordRahl
- Juventino
Możesz mi objaśnić swoje rozumowanie?ozob pisze:Jezeli chodzi o gre na lewym skrzydle w 4-2-3-1 to Mandzukic>>>>>>Sandro.
Bo raczej nie widziałem za bardzo jeszcze Sandro na tej pozycji stąd nie wiem czego taka ocena.
@Forza Pjanic nie gra za napastnikiem, bo Allegri nie chce go tam ustawić, niezależnie od Dybali.
- CzeczenCZN
- Juventino
@Astarot Spinazzola jest potrzebny i tak i tak. Wychowanek, do rotacji, praktycznie wszędzie na boku może grać. Poza tym on może jeszcze ewoluować. Taki trochę Cuadrado z niego.
Młodego Włocha widzę jako niezły materiał na Jokera. Nawet gdyby to był taki "Jeździec Bez Głowy" jak niektórzy tu lubią nazywać mniej kreatywnych skrzydłowych.
Co do lewego skrzydła - jest analogiczny problem z drugiej strony, tyle że szczerze mówiąc lewe mamy aktualnie bardziej zabezpieczone.
Tak się zastanawiam, czy nie lepiej zrezygnować z kupna klasowego b2b, by wszystkie środki przeznaczyć na Topowe skrzydła. Przy 4231 chyba jednak to powinien być priorytet - a skrzydłowi są bardzo drodzy.
@LordRahl No nie wiem... Przecież pamiętamy wszyscy ten jego mokry sen o trequartiscie. Po prostu tak ustawił drużynę by wycisnąć z niej wszystko co najlepsze. Nie ma miejsca dla Higuaina, Dybali i trequartisty naraz we współczesnym futbolu - tak by wszystko miało ręce i nogi.
@ozob Tyle że 4231 Daje efekty, 4312 to krok w tył.
Młodego Włocha widzę jako niezły materiał na Jokera. Nawet gdyby to był taki "Jeździec Bez Głowy" jak niektórzy tu lubią nazywać mniej kreatywnych skrzydłowych.
Co do lewego skrzydła - jest analogiczny problem z drugiej strony, tyle że szczerze mówiąc lewe mamy aktualnie bardziej zabezpieczone.
Tak się zastanawiam, czy nie lepiej zrezygnować z kupna klasowego b2b, by wszystkie środki przeznaczyć na Topowe skrzydła. Przy 4231 chyba jednak to powinien być priorytet - a skrzydłowi są bardzo drodzy.
@LordRahl No nie wiem... Przecież pamiętamy wszyscy ten jego mokry sen o trequartiscie. Po prostu tak ustawił drużynę by wycisnąć z niej wszystko co najlepsze. Nie ma miejsca dla Higuaina, Dybali i trequartisty naraz we współczesnym futbolu - tak by wszystko miało ręce i nogi.
@ozob Tyle że 4231 Daje efekty, 4312 to krok w tył.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2017, 15:32 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.