Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 10:55

@B@rt
Milinković-Savić ponoć właśnie przedłużył kontrakt z Lazio o 2 lata do 2020 roku. Teoretycznie nie skreśla to możliwości jego przyjścia do Juve, ale gdyby faktycznie Marotta i spółka byli nim poważnie zainteresowani i podjęli wstępne rozmowy z jego agentem, to z pewnością Serb nie odnawiałby obowiązującej umowy. Wiadomo, że rozmowy transferowe z Lotito zawsze są ciężkie, ale w obecnej sytuacji, to zażyczyłby sobie sporej kwoty za Sergeja, możliwe, że nieadekwatnej do jego realnej wartości.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 12:18

Nasi odpuścili Tolisso? Przy takiej biedzie jaką mamy w środku pola nasi muszą chyba znać przyszłość że wiedzą kogo innego kupić lub wiedzą, że któryś z naszych nagle stanie się super topem.
W Serie A nie ma obecnie piłkarza w środku poza Ninją z Romy na poziomie Tolisso.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 12:36

tony89 pisze:Po co nam drogi zawodnik na ławkę, są chyba większe potrzeby, bo Alexowi Sandro to może co najwyżej buty czyścić na tą chwile.
O to chodzi mi właśnie. Skoro jest możliwość takiego bonusu za free, to trzeba brać...

Hmmm... Schick? Ja wiem czy jest sens inwestowania w "9"? Lepiej skupić się na skrzydłach, my w odróżnieniu od Bayernu mamy kogo wystawić w razie kontuzji/zawieszenia Pipity.

W ogóle zamiast Czecha - spoko jest ale też kosztuje - kupić Sancheza - mamy i skrzydło i szpice.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 13:38

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
tony89 pisze:Po co nam drogi zawodnik na ławkę, są chyba większe potrzeby, bo Alexowi Sandro to może co najwyżej buty czyścić na tą chwile.
O to chodzi mi właśnie. Skoro jest możliwość takiego bonusu za free, to trzeba brać...

Hmmm... Schick? Ja wiem czy jest sens inwestowania w "9"? Lepiej skupić się na skrzydłach, my w odróżnieniu od Bayernu mamy kogo wystawić w razie kontuzji/zawieszenia Pipity.

W ogóle zamiast Czecha - spoko jest ale też kosztuje - kupić Sancheza - mamy i skrzydło i szpice.
Tak? Mamy ? Kogo, bo przyglądam się naszej kadrze i poza Igłą i Mandżurem brak nam kogoś konkretnego na 9 ;) Na dodatek przyszłość Chorwata jest niepewna, Pjaca kontuzjowany więc nawet gdyby przesunąć Mario na szpicę to kto wtedy pójdzie na skrzydło?
Jedyny wariant, ale to już wtedy nie 9, to Dybala na pozycji Higuaina no ale z kolei wtedy robi się dziura w środku ofensywy (w 3).

Sanchez tak załatwia obie opcje i skrzydło i atak ale kto mówi, że go wyciągniemy? Sprawa bardzo trudna i skomplikowana. Dlatego też Schicka przywitałbym z otwartymi ramionami- oczywiście przy w miarę rozsądnych kosztach.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 13:47

Dybala na pozycję "9" za jego plecy Pjanic - to źle? Wiele jest zresztą opinii że gra na b2b ogranicza Bośniaka. Poza tym problem polega na tym że im ma się lepszą "9" podstawową - w dodatku niezawodną, zdrową - tym trudniej o dublera na poziomie, gdyż mało kto zgodzi się siedzieć na ławce. Co do Sancheza - jesteśmy już na takim poziomie rozwoju klubu, że tylko takie transfery jako wzmocnienia pierwszego składu powinny nas interesować. Gramy 4231 idźmy tą drogą, zamiast "9" skupmy się na skrzydłowych, kreatywnych.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 13:55

Co Ty Forza zrobisz jak Sanchez wyląduje w City albo innym PSG to ja nie wiem :roll:

Ponoć Paratici był na meczu w Dortmundzie żeby obserwować Mbappe, Lemara, Fabinho i Weigla.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 13:57

Zgoda, to zestawienie jest niezłe ale nie zadziała z jednego, prostego powodu: Allegri tego nie widzi i nawet nie próbuje testować.
Sam chciałbym Pjanicia za plecami napastnika ale no niestety...
Oczywiście ciężko o fajnego zmiennika dla Igły, bo raz że ten jest zawsze głodny gry, dwa że prezentuje poziom, który ciężko przebić, a trzy że rzadko mu coś dolega (odpukać).
Dlatego taki Schick to fajne rozwiązanie młody, na dorobku, pewnie na ławce nie będzie bardzo płakał jak da się mu zagrać w CI i ze słabszymi w Serie A + ogony w innych meczach. A z czasem kto wie?

Sancheza rozpatruje tylko jako skrzydłowego, na 9 okazjonalnie jak będziemy pod ścianą z sytuacją kadrową. Oczywiście jeśli chodzi o transfer mamy mocną pozycję (zależną również od wyniku w LM) ale nie wiadomo czy sie nie skusi na lepszą pensję albo jakiś Bayern. Trzeba celować wysoko, ale dobrze mieć kogoś konkretnego w garści.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 13:58

ForzaItanimulli3vujcm pisze:

Dla Ciebie wszystko jest takie oczywiste. Nie przyszlo do glowy, ze gosc bedzie wolal wybrac projekt, w ktorym bedzie odgrywal jakas role? Przy Sandro w ogole sie nie rozwinie, malo pogra. Sancheza z kolei wedlug najswiezszych wiesci ma wziac City i ma to byc najlepiej oplacany gracz ligi angielskiej - zdaniem mediow zarobki rzedu 18 mln, Guardiola chce go za wszelka cene.

Forza jeszcze nie zrozumial, ze Allegri widzi Pjanicia glebiej.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 14:10

Kolasinac mógłby też nieco oswobodzić Sandro, który mógłby grywać nieco wyżej - bez straty dla drużyny w defensywie - stąd mi tak zależy na tym Kolasinacu.

Pjanic nie gra na "10" z prostego powodu - gra tam Dybala.

Szczerze tak patrząc na te wszystkie doniesienia zastanawiam się czy będziemy grać 4231 czy 433.

O Sanchezie to jeszcze nic pewnego, takich plotek jest mnóstwo - ostatnio było o tym że on chce w Arsenalu zostać.

Właśnie ponieważ Higuain to tytan - z tego względu zamiast starać się o "9" dla niego jako zmiennika - to ja wolałbym by okazjonalnie inny topowy zawodnik został tam przesunięty - efekt byłby podobny o ile nie lepszy.

Załóżmy jest Sanchez i Kolasinac - Wtedy na "9" wchodzi Sanchez - na lewej gra Sandro - który dodatkowo asekuruje z tyłu, zaś na boku obrony jest Bośniak.

Równie dobrze na lewym ataku może być Mandzukic (O ile zostanie) lub Pjaca - bądź kto inny.

Jeżeli nie Sanchez - to ktoś inny o jego charakterystyce i klasie - tylko kto na już?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 14:17

Bernardeschi np., chociaż sporo ludzi twierdzi, że jest jeszcze mniej realny niż Sanchez albo, że nie jest żadnym gwarantem jednak wspominam bo kilka w sumie poważnych osób dalej utrzymuje, że to nasz cel na lato i bardzo poważnie o nim myślimy. Ale ogólnie jest trochę ciekawych opcji, wiele z nich na pewno bardziej realnych niż Sanchez, i może niekoniecznie zapewniających taki poziom jak Chilijczyk to jednak bardzo fajnych skrzydłowych. Douglas Costa, Carrasco, Mertens, Insigne itp.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 14:39

Z Bernardeschim to może być podobna historia jak z Dybalą - młody, niby żaden gwarant, ograny w Serie A, po świetnym sezonie, wskoczy na wyższy level i zdobędzie szturmem serca kibiców. Tyle że to musi być oczywiście transfer z myślą o pierwszym składzie.

Fajnie by było wokół Dybali, Bernardeschiego i Verrattiego zbudować trzon Juventusu na lata...

Natomiast Mbappe to może być podobna historia - głównie jeśli chodzi o kwotę transferu - do Martiala. Nie ma szans, nie wyłożymy tyle za nastolatka. Chyba że by się na nas uparł, to kwota mogłaby spaść.

Costa - to świetna opcja, miałby rodaka na lewej stronie, współpraca byłaby świetna - chociaż wątpię by Bayern go sprzedał. Ribery/Robben młodsi nie będą. My im Comana oni nam Coste? Hmmmm średnio to widzę.

Mertens ma już 29 lat - mam dziwne przeczucia że w przyszłym sezonie - po odejściu z Napoli, bo Laurentiis na bank widzi w nim zysk - będzie wtopą transferową. No ale mogę się mylić.

Mi jeszcze chodzi po głowie Anderson z Lazio.
A tak w ogóle - to trzeba nam dwóch skrzydłowych na poziomie - najlepiej mogących grać po obu stronach boiska. Wymarzony zestaw - lewonożny i prawonożny.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:12

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Kolasinac mógłby też nieco oswobodzić Sandro, który mógłby grywać nieco wyżej - bez straty dla drużyny w defensywie - stąd mi tak zależy na tym Kolasinacu.
Tu akurat się zgodzę, jeżeli okaże się że nie ma szans na porządnego skrzydłowego jak Sanchez czy od biedy Bernadeshi to lepiej ściągnąć Kolasinaca lub Spinazolle i Asamoaha czy Sandro ustawić wyżej jako def. skrzydłowego. Szczerze uważam, że z tej roli wywiązywaliby się wcale nie gorzej niż Mandzu i już od 2 miesięcy czekam, żeby Allegri któregoś z nich tak własnie ustawił... szczególnie, że na skutek kontuzji Pjacy jak gdyby brakuje nam ludzi na tą pozycję.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:18

Jezeli chodzi o gre na lewym skrzydle w 4-2-3-1 to Mandzukic>>>>>>Sandro.

Patrzac na te prawdopodobne nazwiska na skrzydla to nie ma tam graczy, ktorzy mogliby wzmocnic zespol w takim stopniu w jakim moga to zrobic transfery pod 4-3-1-2.

La fidanzata d'Italia
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:22

ozob pisze:Jezeli chodzi o gre na lewym skrzydle w 4-2-3-1 to Mandzukic>>>>>>Sandro.
Możesz mi objaśnić swoje rozumowanie?
Bo raczej nie widziałem za bardzo jeszcze Sandro na tej pozycji stąd nie wiem czego taka ocena.

@Forza Pjanic nie gra za napastnikiem, bo Allegri nie chce go tam ustawić, niezależnie od Dybali.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2017, 15:28

@Astarot Spinazzola jest potrzebny i tak i tak. Wychowanek, do rotacji, praktycznie wszędzie na boku może grać. Poza tym on może jeszcze ewoluować. Taki trochę Cuadrado z niego.

Młodego Włocha widzę jako niezły materiał na Jokera. Nawet gdyby to był taki "Jeździec Bez Głowy" jak niektórzy tu lubią nazywać mniej kreatywnych skrzydłowych.

Co do lewego skrzydła - jest analogiczny problem z drugiej strony, tyle że szczerze mówiąc lewe mamy aktualnie bardziej zabezpieczone.

Tak się zastanawiam, czy nie lepiej zrezygnować z kupna klasowego b2b, by wszystkie środki przeznaczyć na Topowe skrzydła. Przy 4231 chyba jednak to powinien być priorytet - a skrzydłowi są bardzo drodzy.

@LordRahl No nie wiem... Przecież pamiętamy wszyscy ten jego mokry sen o trequartiscie. Po prostu tak ustawił drużynę by wycisnąć z niej wszystko co najlepsze. Nie ma miejsca dla Higuaina, Dybali i trequartisty naraz we współczesnym futbolu - tak by wszystko miało ręce i nogi.

@ozob Tyle że 4231 Daje efekty, 4312 to krok w tył.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2017, 15:32 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany