Bundesliga
- pumex
- Juventino
Do fanów Bundesligi, głównie Bayernu. Jakieś 2 lata temu śledząc pojedyncze mecze FCB wpadł mi w oko Gianluca Gaudino. Teraz sobie o nim przypomniałem. Ktoś potrafi o jego późniejszych poczynaniach napisać coś więcej? Był moment, że Guardiola chyba widział w nim spory potencjał bo dawał mu trochę pograć i jak się okazało z nie najgorszym skutkiem, aż zacząłem snuć plany, że taki niemiecki pomocnik z włoskimi korzeniami mógłby w przyszłości być fajnym kandydatem do gry w Juve, ale słuch o nim zaginął.
Ktoś, coś?
Ktoś, coś?

- Effe
- Bawarczyk
Aktualnie w pomocy jest taki tłok, że GiGi jest na wypożyczeniu w St. Gallen. Nie mam pojęcia jak sobie radzi. W przyszłym roku emeryturka czeka Alonso i zobaczymy co Carlo wymyśli. Za Pepa potrafił się już pokazać z dobrej strony w ofensywie, więc nie rozpędzaj się z nim w Juve
Ma chyba dopiero 20 lat.
Z drugiej strony pamiętam już kilku takich gości, którzy mieli fajny start, a potem tylko cieniowali. Największe rozczarowanie za mojego kibicowania to chyba Andreas Ottl. Konkurentem mógłby być Deisler jednak on coś pokazywał nawet w CL i zniszczyły go kontuzje, a Ottl po prostu zjechał z formą do przeciętniaka.

Z drugiej strony pamiętam już kilku takich gości, którzy mieli fajny start, a potem tylko cieniowali. Największe rozczarowanie za mojego kibicowania to chyba Andreas Ottl. Konkurentem mógłby być Deisler jednak on coś pokazywał nawet w CL i zniszczyły go kontuzje, a Ottl po prostu zjechał z formą do przeciętniaka.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ostatnio użytkownik @mzm oburzył się, że Borussia to nie Porto. Powiedziałem sobie: ok, odpuszczę oglądanie Chelsea zobaczmy jak poradzą sobie z Bayernem. Ribery i Lewy szybko zweryfikowali co i jak 
Swoją drogą Sevilla i The Blues też nie próżnują.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- juvemaroko
- Juventino
Fajne mecz pomiedzy Bayernem i Dortmund 21 minut za nami i juz 3 gole w tym jedny dla Lewandowski. Bayern moim zdaniem w chwili obecnej ma najlepsza druga linia w tych rozgrywkach LM i to moze duzo im pomoc zeby ja w koncu wygrac.
- Cabrini_idol
- Juventino
Reus to w ogóle jeszcze gra w piłkę ? On chyba więcej nie gra w BVB niż gra, od początku swojej przygody w BVB. Nieprzydatny piłkarz, który opróżnia kasę klubową.
\
Bayern zmiótł BVB dzisiaj.
\
Bayern zmiótł BVB dzisiaj.

- juvemaroko
- Juventino
Juz w tygodniu cos mu zalegalo podczas treningu ale widocznie zdarzyl na spotkanie z Borussia. Jesli nie zdarzy na Real to moze miec duzego znaczenie podczas ta rywalizacja.DonPatch pisze:Lewy kontuzja, ciekawe czy zdąży na Real.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Bayern fajnie sie prezentuje i watpie, by Real ich wywalil. Nawet w razie braku Roberta.
Dzisiejsze BVB to smiech na sali. Ok, Bawarczycy swietnie rozgrywali, ale po przeciwnej stronie trafili na recznik.
Przy bramce Lewandowskiego z wolnego jeden z pilkarzy rywali mocno sie pochylil i ta luka pilka przedostala sie w strone bramki. Ewidentny blad przy trzymaniu muru.
Dzisiejsze BVB to smiech na sali. Ok, Bawarczycy swietnie rozgrywali, ale po przeciwnej stronie trafili na recznik.
Przy bramce Lewandowskiego z wolnego jeden z pilkarzy rywali mocno sie pochylil i ta luka pilka przedostala sie w strone bramki. Ewidentny blad przy trzymaniu muru.
- mzm
- Dortmundczyk
A ja powiedziałem sobie: odpuszczę sobie dyskusję z ludźmi, którzy uważają, że BVB to Porto, bo po co dyskutować z kompletnymi dyletantami, do tego zaślepionymi?jackop pisze:Ostatnio użytkownik @mzm oburzył się, że Borussia to nie Porto. Powiedziałem sobie: ok, odpuszczę oglądanie Chelsea zobaczmy jak poradzą sobie z Bayernem. Ribery i Lewy szybko zweryfikowali co i jak
Wielkie mi mecyje, porażka z Bayernem na AA w sytuacji, gdy jesteśmy przetrzebieni kontuzjami i gramy nastolatkami z niemal zerowym doświadczeniem czy rezerwowymi po wielomiesięcznych urazach, podczas gdy Bayern wyszedł najmocniejszym możliwym ustawieniem, z jedną jedyną zmianą rotacyjną, ale taką najmniej "inwazyjną" z możliwych, bo jednak Boateng <-> Hummels to nie to samo co wystawienie Rafinhi w miejsce Lahma, Sanchesa w miejsce Thiago czy Comana za Robbena.
Ja tam nie czuję żadnego wstydu, za 3 dni LM, 4 dni wcześniej z punktu widzenia tabeli ligowej tak samo ważny, a o dużo mniejszym poziomie trudności mecz z HSV, więc to oczywiste, że mecz z Bayernem, mimo sporego prestiżu, był tak naprawdę najmniej istotny. 3 punkty jak każde inne, z tą różnicą, że niemal niemożliwe do zdobycia.
Zresztą Bayern jest w tym sezonie piekielnie mocny, uśpiony, ale mocny, chcecie to sobie w to nie wierzcie, ale w każdym, absolutnie każdym kluczowym momencie tego sezonu póki co pokazują świetną grę. Najpierw, kiedy trzeba było ustawić Lipsk do pionu na jesieni, potem w ćwierćfinale Pucharu Niemiec, w dwumeczu z Arsenalem, teraz z Dortmundem. Dawno nie widziałem tak grającego Robbena, jak wczoraj. Zdecydowany faworyt do zdobycia tegorocznej LM.
Jestem pewien, że w półfinale DFB-Pokal będzie to wyglądało zupełnie inaczej, co oczywiście nie oznacza, że spodziewam się awansu do finału.
- mrozzi
- Juventino
Ktoś napisał, że kiepsko grają albo nie są faworytem do zdobycia LM? Już się nakręciłeś, w swoim stylu. Podłożyliście się wczoraj jak ekipa drugiego sortu, ale zawsze znajdziesz "sensowne" wytłumaczenie dla swoich kopaczy.mzm pisze: Zresztą Bayern jest w tym sezonie piekielnie mocny, uśpiony, ale mocny, chcecie to sobie w to nie wierzcie, ale w każdym, absolutnie każdym kluczowym momencie tego sezonu póki co pokazują świetną grę. Najpierw, kiedy trzeba było ustawić Lipsk do pionu na jesieni, potem w ćwierćfinale Pucharu Niemiec, w dwumeczu z Arsenalem, teraz z Dortmundem. Dawno nie widziałem tak grającego Robbena, jak wczoraj. Zdecydowany faworyt do zdobycia tegorocznej LM.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Obawiam się, że mając równie przetrzebiony skład nie wyglądalibyśmy lepiej przeciwko Bayernowi. Nie da się postawić tak trudnemu rywalowi przy pomocy dzieciaków. Z kolei w LM zapowiada się bardzo ciekawy, młodzieżowy pojedynek. Za to w Monachium klątwa obrońców tytułu może przy pomocy ekipy Carlo rozerwać Real na kawałki. Również uważam, że Bayern wygląda w tej chwili najmocniej w Europie.
calma calma
- mrozzi
- Juventino
Do finału daleko. Poczekamy zobaczymy.Pluto pisze:Obawiam się, że mając równie przetrzebiony skład nie wyglądalibyśmy lepiej przeciwko Bayernowi. Nie da się postawić tak trudnemu rywalowi przy pomocy dzieciaków. Z kolei w LM zapowiada się bardzo ciekawy, młodzieżowy pojedynek. Za to w Monachium klątwa obrońców tytułu może przy pomocy ekipy Carlo rozerwać Real na kawałki. Również uważam, że Bayern wygląda w tej chwili najmocniej w Europie.
- pumex
- Juventino
Mrozzi, jesteś tak nieobiektywny że aż czacha dymi. Podwójne standardy przy ocenie Juventusu i innych drużyn.CavAllano pisze:Już się nakręciłeś, w swoim stylu. Podłożyliście się wczoraj jak ekipa drugiego sortu, ale zawsze znajdziesz "sensowne" wytłumaczenie dla swoich kopaczy.
That's right.Pluto pisze:Obawiam się, że mając równie przetrzebiony skład nie wyglądalibyśmy lepiej przeciwko Bayernowi.