Serie A 16/17 (31): JUVENTUS 2-0 Chievo Verona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:33

Dybala :pray: . Zważając na to jak rośnie jego forma, musi wystrzelić z Barcą, która swoją drogą gra dzisiaj z Malagą pierwszym składem poza Iniestą i Pique(pauza za zółte) i jak na razie w plecy.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:34

Podoba mi sie, jak walczy dzisiaj Sturaro. No ale skilla na miare Juve, to chlopak nie ma.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:34

jest 1-0 czyli mozemy juz meczyc buly i doprowadzic ten wynik, do konca.
Najlepiej byloby jednak zdobyc drugiego gola i dokonac kilku zmian zeby spokojnie dokonczyc tego spotkanie.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:35

Gonzalo zrobił swoje, teraz niech sobie odpocznie. Obojętnie kto za niego nawet Kielon. Khedira też mógłby odpocząć.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:36

Świetna ta pierwsza połowa w wykonaniu Dybali.

Higuain niech łapie regularność w strzelaniu goli i nie to ma przełożenie również na LM.

Chievo próbuje kontratakować, mieli bardzo dobrą okazję po błędzie Alexa Sandro, ale na szczęście jej nie wykorzystali i w końcówce też wychodzili 3 na 2, ale się pogubili.

Prosty plan na drugą połowę - strzelić drugiego gola.
Plan według Maxa - bronić korzystnego wyniku...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:39

Podoba mi sie nasza gra. Gramy ambitnie, widac swiezosc, sa efektowne strzaly (szkoda uderzen Khediry, Dybali i tego zablokowanego Marchisio). Swietnie radzi dzis sobie Dybala, ktory prowadzi pilke krotko przy nodze, swietnie takze Higuain (fantastyczna akcja Paulo z bramka Gonzalo), ktory ladnie wychodzi przy kontrach.

Sandro z prostym bledem, ktory mogl nas kosztowac bramke. W Neapolu za mocno podal do Neto. Musi byc ostrozny.

W drugiej polowie strzelic szybko druga. Barcelona meczy sie z Malaga, przegrywa, wiec w teorii bedzie musiala wlozyc wiecej energii w druga polowe.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:40

Sandro tak sie machnal w okolicach 17 minuty i spowodowal zagrozenie, ze strony Chievo, ze gdyby byl to Asa to wieszania psow na nim nie byloby konca. :ahsisi:

La fidanzata d'Italia
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Jestem usatysfakcjonowany. Szybka bramka i stojanov, może być a buty niech ściera Barca bo w doopę dostaje :D
CavAllano pisze:W Neapolu za mocno podal do Neto. Musi byc ostrozny.
.
Za mocno podał ? Nie, to Neto przepuścił pod nogą.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2017, 21:41 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przed tym meczem oglądałem Bayern - Borussia. Różnica między konstruowaniem akcji, tempem, pomysłem na grę między Juve a Bayernem jest porażająca :confused2: Mam wrażenie, że gdyby nie cofający się prawie pod pole karne Dybala, nie zbudowalibyśmy żadnej akcji. Ale ok, niech męczą bułę, nie odnoszą kontuzji i "truskawkę" na torcie zostawią na Barcelone....

Marchisio to wogle gra?

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:41

A ja dla odmiany z meczu na mecz mam coraz bardziej dość Dybali. Każda jego akcja, każde odskoczenie piłki mnie już po prostu irytuje.

Mam nadzieję, że ktoś da za niego to 80 baniek jak było wspominane, a za to sprowadzimy Sancheza i tego Tolisso.

Taka wymiana byłaby dużym plusem dla Juve.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:46

Ogólnie to bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu. Dybala na prawdę w końcu świetne decyzje.

Iniesta wchodzi na 2 połowę ratować wynik. Czyli cały podstawowy skład Barcy na boisku. Niech biegają na zapalenie płuc, później podróż do domu, później znowu podróż do Turynu. Trzeba będzie po prostu ich zabiegać.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:47

Gajowy Marucha pisze:Przed tym meczem oglądałem Bayern - Borussia. Różnica między konstruowaniem akcji, tempem, pomysłem na grę między Juve a Bayernem jest porażająca :confused2:
Dokładnie. Oczywiście można sobie wmawiać, że to ostatnie tempo i pomysł na grę serwowany przez Juventus to tylko efekt oszczędzania sił przed Ligą Mistrzów, ale wgłębi i tak każdy wie, że to nieprawda.

Cóż, mecz jak mecz. Nudy jak zwykle, rzygać się chce. Tyle dobrego że chociaż wygrywamy, bo akcji zagrażających bramce Chievo mieliśmy tyle co kot napłakał.

Również drażni mnie Lichtsteiner - klapki na oczy jak koń pociągowy i co Boże dasz. Marchisio ciągle bez formy, a przecież piłkarz kluczowy w kontekście dwumeczu z Barcą.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2017, 21:48 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:47

alessandro1977 pisze: Za mocno podał ? Nie, to Neto przepuścił pod nogą.
Wina ewidentna Neto, bramka na jego konto, ale na upartego mozna by bylo sie czepic Sandro w tej konkretnej sytuacji.

Pumex jak Ci sie rzygac chce po tej polowie, to rece opadaja. Dla przypomnienia interwencje po strzalach Khediry i Dybali, ale w sumie kogo ja sie staram przekonac. ;) To tylko Chievo, ale nasza gra wyglada duzo lepiej niz w obu meczach w Neapolu.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2017, 21:51 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:49

Sila Spokoju pisze:A ja dla odmiany z meczu na mecz mam coraz bardziej dość Dybali. Każda jego akcja, każde odskoczenie piłki mnie już po prostu irytuje.

Mam nadzieję, że ktoś da za niego to 80 baniek jak było wspominane, a za to sprowadzimy Sancheza i tego Tolisso.

Yyy... świetny mecz Dybali. Narzekać na niego to jak wejść na wyzszy poziom Makiavela. Opinie Malego przy tym to pikus.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2017, 21:50

Szikit pisze:
Sila Spokoju pisze:A ja dla odmiany z meczu na mecz mam coraz bardziej dość Dybali. Każda jego akcja, każde odskoczenie piłki mnie już po prostu irytuje.

Yyy... świetny mecz Dybali. Narzekać na niego to jak wejść na wyzszy poziom Makiavela. Opinie Malego przy tym to pikus.
Ale ja nie mówię, że gra źle w dzisiejszym meczu. Po prostu nie mogę na niego ostatnio patrzeć, po tych akcjach z przedłużeniem umowy i jego grze w tym sezonie. Dawno mnie tak nikt nie zniechęcił jak Paulo.

Obrazek
Zablokowany