Mercato (LATO 2017)
- Vincitore
- Juventino
Idziemy po Douglasa Costę, ciekawe czy da się go połączyć finansowo z wykupieniem Comana przez Bayern.
Juventus have contacted Bayern Munich for Douglas Costa. Allegri is a big admirer of the player who knows the 4-2-3-1 system very well. #GdS
Bayern are open to selling Douglas Costa especially after stepping up their interest in Julian Brandt. #GdS
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Vincitore pisze:Idziemy po Douglasa Costę, ciekawe czy da się go połączyć finansowo z wykupieniem Comana przez Bayern.
Juventus have contacted Bayern Munich for Douglas Costa. Allegri is a big admirer of the player who knows the 4-2-3-1 system very well. #GdSBayern are open to selling Douglas Costa especially after stepping up their interest in Julian Brandt. #GdS
Dlaczego jego pozycja w klubie ucierpiała? Pamiętam, że jaraliśmy się nim na forum. Kontuzje?
- mzm
- Dortmundczyk
Powiedziałbym, że przede wszystkim nareszcie brak kontuzji Robbena i Ribery'ego, ale i kontuzje samego Brazylijczyka. Costa tak naprawdę miał głównie świetną jesień zeszłego sezonu, już na wiosnę było widać różnicę in minus. Na dokładkę tego lata stracił cały okres przygotowawczy przez uraz, co w połączeniu z dobrym zdrowiem duetu RR i osobą Ancelottiego na ławce, niechętną rotacji, dało efekt podobny jak u Comana.
- Vincitore
- Juventino
Spotkałem się też z opinią, że został poniekąd "rozgryziony" przez rywali. Na samym początku jego przygody w Bundeslidze, robił wiatrak praktycznie z każdego bocznego obrońcy, swoimi nieszablonowymi dryblingami. Teraz biorą go na przeczekanie - pomacha nogami nad piłką, ale zobaczy, że obrońca nie idzie "na raz" i wrzuca piłkę na pałę w pole karne.mzm pisze:Powiedziałbym, że przede wszystkim nareszcie brak kontuzji Robbena i Ribery'ego, ale i kontuzje samego Brazylijczyka. Costa tak naprawdę miał głównie świetną jesień zeszłego sezonu, już na wiosnę było widać różnicę in minus. Na dokładkę tego lata stracił cały okres przygotowawczy przez uraz, co w połączeniu z dobrym zdrowiem duetu RR i osobą Ancelottiego na ławce, niechętną rotacji, dało efekt podobny jak u Comana.
Trochę zalatuje to efektem Krasicia - jak się już wszyscy zorientowali, że Serb jedyne co potrafi to wypuścić piłkę do linii końcowej i odpalić do niej wrotki, to bardzo szybko został zweryfikowany.
- mzm
- Dortmundczyk
Też spotkałem się z takimi opiniami, ale nie potrafię się z nimi zgodzić. Jak sam napisałeś "robił wiatrak NIESZABLONOWYMI dryblingami". On ma naprawdę duży wachlarz zagrań i to wszystko w żadnym wypadku nie jest na jedno kopyto jak np. u Comana, nie chodzi też o wypuszczanie piłki pod końcową linię i gonienie za nią. On tak nie gra. Poza tym Brazylijczyk ma też dużo innych atutów, bardzo dobra lewa noga z naturalnym, mocnym i jednocześnie silnie podkręconym uderzeniem - trochę pięknych bramek tak strzelił przez te niecałe dwa sezony. Co prawda jego dogrania w pole karne to z kolei trochę kopanie na pałę, ale z drugiej strony można go ustawić na każdej z ofensywnych pozycji, potrafi też pociągnąć akcję ze środka; zresztą na Ukrainie chyba często grywał na 10. W grze na małej przestrzeni też nie jest zły, potrafi uruchomić bocznego obrońcę zagraniem na obieg. Dla mnie Costa to bardzo dobry skrzydłowy, może nie będzie już nigdy takim world classem jak Robben, Ribery, Hazard czy Sanchez, ale taki typowy skrzydłowy z krwi i kości, który zawsze narobi sporo dymu, w każdym meczu będzie groźny dla rywala i na przestrzeni sezonu wykręci odpowiednie liczby; lepsza wersja Cuadrado.
- Marchisio87
- Juventino
Niesamowite było by to wzmocnienie skrzydeł, oby się udało go wyciągnąć z Monachium!
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Marchisio, Pjanic, Khedira, Rincon, Sturaro, Lemina, Mandgragora + Bentancur. Sporo tego, jeśli mamy grać 4-2-3-1, a taką mam nadzieję. Nawet po wypożyczeniu Mandragody i odpaleniu Leminy zostaje 6 graczy na 2 pozycje. Bentancur raczej nie pójdzie na wypożyczenie, bo ściąganie gracza za 10 mln i puszczanie go na wypo nie jest w naszym stylu. No chyba, że Dybala odchodzi i wtedy Pjanic wskakuje do środka diamentu.
A może Khedira faktycznie myśli o odejściu i stąd Bentancur oraz mocne zainteresowanie Tolisso i Verrattim?
Ciekaw jestem, co siedzi w głowie Allegriego. Czy zostaje na kolejny sezon? A jeśli tak, to czy celuje w 4-3-1-2 czy 4-2-3-1?
A może Khedira faktycznie myśli o odejściu i stąd Bentancur oraz mocne zainteresowanie Tolisso i Verrattim?

Ciekaw jestem, co siedzi w głowie Allegriego. Czy zostaje na kolejny sezon? A jeśli tak, to czy celuje w 4-3-1-2 czy 4-2-3-1?
- Cabrini_idol
- Juventino
Crunny pisze:
To zależy czy uda nam się ściągnąć porządnych skrzydłowych czy konkretnych ŚP (DM/b2b/treqa)
Pytanie brzmi na jakich etapach jesteśmy w rozmowach z Sanchezem/Bernarderschim/Costa/ Verrattim/Tolisso i czy w ogóle były jakieś kontakty z wyżej wymienionymi.
Jeśli zamierzamy grac skrzydłowymi to potrzebujemy ich 3.. aż trzech. Z czego dwóch podstawowych za Mandzu i za Cuadrado/lub do rotacji z Cuadrado oraz rezerwowego dla Sancheza (tutaj można odpuścić i nadal wstawiać tam niespodzianki jak Mandzu).
Jesli 4312 to potrzebujemy dwóch ŚP na wysokim poziomie.
Niestety wydaje mi się, że bliżej nam 4312 niz opcja ze skrzydłowymi. Choć koszty będą podobne.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Myślę, że Bentancur jak najbardziej może pójść na wypożyczenie jeśli nie zachwyci w trakcie presezonu i nie będzie żadnych sentymentów w związku z tym czy przyszedł za 10 mln. czy 50 ojro. Ograniczenia kadrowe i tyle. Poza tym chłopak będzie robił przeskok od radosnego grania w Ameryce Południowej do jednej z najbardziej taktycznych lig na świecie.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jeżeli mamy się w końcu zbliżyć do Top 4, to musimy zacząć grać w formacji ze skrzydłowymi 4231 lub 433. Gdyby Dybala się ogarnął na tym prawym skrzydle, to nie byłoby problemu. Jeśli chodzi zaś o 4231, to potrzebujemy tak jak Cabrini napisał, aż trzech skrzydłowych.
Betancur + Tolisso i robi się tłoczno w pomocy. Lemina i Sturaro do odstrzału. Cały czas się zastanawiam do czego nam potrzebny był Rincon...
Betancur + Tolisso i robi się tłoczno w pomocy. Lemina i Sturaro do odstrzału. Cały czas się zastanawiam do czego nam potrzebny był Rincon...
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Rincon to zastepca Padoina waleczny nie narzeka 
wiec Bentancur + Orsolini + Caldara
ktory idzie na wypozyczenie od razu na 17/18?

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mocno zdziwiłbym się, gdyby którykolwiek z nich został na następny sezon w Juventusie. Pobyt Caldary w Atalancie do 2018 został z góry ustalony, Bentancur to nastolatek, który zaliczy przeskok z Argentyny, a Orsolini... Stylem gry przypomina Pjacę (źródło: youtube). Nie kosztował tyle co Chorwat, więc myślę, że władze klubu nie będą miały problemu z wysłaniem go na loan do Sassuolo.[RAF]ErrazoR pisze:Rincon to zastepca Padoina waleczny nie narzeka
- Shadow Marshall
- Juventino
Ja się mocno zdziwię jak nasi sprowadzą jakiegoś skrzydłowego. Bo w sumie patrząc jak gramy to nie widzę sensu dla nowego zawodnika, który ma zaraz zostać wykastrowany ze wszystkich swoich atutów.
Ktoś może powiedzieć, że piłkarza ukształtowanego nie ma co uczyć np atakować tylko bronić i jako piłkarz się poprawi, ale ludzie...po co nam Bernardeschi czy inny Alexis jak Maxiu każe mu wracać po każdej akcji na 30m poza tym...co nam po kreatywnych zawodnikach jak Max w ogóle nie ma żadnego pomysłu czy to na grę kombinacyjną czy jakąkolwiek inną. Nie ma na to żadnych schematów. Teraz to wygląda tak, że piła do Pjanicia/Cuadrado/Dybali i niech oni coś wymyślą. Zawodnicy klepią ze sobą rok...inni dłużej, a w ogóle się nie rozumieją. W ogóle się gra w przodzie nie klei. Wygląda to tak, że piłkę dostaje jeden ze wspomnianych wyżej, a reszta stoi i czeka co się wydarzy. Tak ma wyglądać gra drużyny aspirującej do wygrania LM?
W tym sezonie praktycznie nie oglądam meczy Juve bo wszystkie wyglądają tak samo. Ja od piłki nożnej oczekuje czegoś więcej...jakiejś przyjemności z oglądanie...i nie nie mam tu na myśli tiki taki i innych pierdół, ale od takich zawodników +- 5 składnych fajnych akcji na mecz to chyba nic wielkiego co?
Ciekaw jestem czy jest jakaś inna drużyna obok Juventusu w LM która notuje tyle strat i niedokładnych podań...
Ktoś może powiedzieć, że piłkarza ukształtowanego nie ma co uczyć np atakować tylko bronić i jako piłkarz się poprawi, ale ludzie...po co nam Bernardeschi czy inny Alexis jak Maxiu każe mu wracać po każdej akcji na 30m poza tym...co nam po kreatywnych zawodnikach jak Max w ogóle nie ma żadnego pomysłu czy to na grę kombinacyjną czy jakąkolwiek inną. Nie ma na to żadnych schematów. Teraz to wygląda tak, że piła do Pjanicia/Cuadrado/Dybali i niech oni coś wymyślą. Zawodnicy klepią ze sobą rok...inni dłużej, a w ogóle się nie rozumieją. W ogóle się gra w przodzie nie klei. Wygląda to tak, że piłkę dostaje jeden ze wspomnianych wyżej, a reszta stoi i czeka co się wydarzy. Tak ma wyglądać gra drużyny aspirującej do wygrania LM?
W tym sezonie praktycznie nie oglądam meczy Juve bo wszystkie wyglądają tak samo. Ja od piłki nożnej oczekuje czegoś więcej...jakiejś przyjemności z oglądanie...i nie nie mam tu na myśli tiki taki i innych pierdół, ale od takich zawodników +- 5 składnych fajnych akcji na mecz to chyba nic wielkiego co?
Ciekaw jestem czy jest jakaś inna drużyna obok Juventusu w LM która notuje tyle strat i niedokładnych podań...
- szymken
- Juventino
Mi się widzi raczej też 4312 i mnie pasowałoby to. Tylko tak sobie mysle, że jesli Max nie widzi Pjanica na ofensywnym to trzeba by takowego ogarnąć. I tak sobie myślę o tym Jamesie. Nie śledzę aż tak Realu, ale chyba nie gra oszałamiającej liczby minut. Jeśli Perez sie napalił na Edena to kwestie Dybaly w negocjacjach mielibyśmy na chwilę z glowy. 10 przy nowej stronie Dybaly tez chyba ciągle wolna, nasi go lubią ciekawe by to było. Dzis jakies shit ploty widziałem nawet, ale ze słabych źródeł raczej. Do tego jakiś defensywny silny pomocnik i można próbować. W ogle lubię jak mamy mocną pomoc , wiec liczę na Marotte.
Oczywiście gra skrzydłami tez byłaby świetna . Ale imo bliżej nam z tym co mamy do gry trójka w pomocy. Tak sobie myślę
Oczywiście gra skrzydłami tez byłaby świetna . Ale imo bliżej nam z tym co mamy do gry trójka w pomocy. Tak sobie myślę