Taktyka

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 16:51

http://www.goal.com/it/news/1/main/2017 ... _HP_RI_1_2

Agresti kresli nowe mozliwosci taktykczne wynikajace z kontuzji Pjacy. Przyznam szczerze, ze bardziej podoba mi sie opjca z choinką, choc czuje, ze Pjanic nie mialby okazji zaprezentowac pelni swoich mozliwosci.

W kazdym razie w obu taktykach widze duzy minus -brak miejsca dla Mandzura, wiec moga byc kwachy w szatni.

Jak komus sie chce przetlumaczyc to byloby milo, jak ktos niewiele ogarnia to niech wrzuci na translator, tym ktorym sie nie chce pozostaja same grafiki. :P

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 17:02

W tej choince zamiast Cuadrado powinien być Pjanic. Na środku zagrałby Lemina który się najlepiej sprawuje jako prawy box.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 20:32

Robaku pisze:http://www.goal.com/it/news/1/main/2017 ... _HP_RI_1_2

Agresti kresli nowe mozliwosci taktykczne wynikajace z kontuzji Pjacy.
W sumie ciekawe po co kreśli, skoro Pjaca i tak był tylko rezerwowym. No i dziwnie kreśli, skoro w parze Dybala-Higuain lewonożny Argentyńczyk gra bliżej lewej strony, choć jest przecież odwrotnie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 21:19

bez kitu :D dobrze, że się Neto nie połamał bo dopiero musielibyśmy taktykę zmieniać ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 11:30

Łukasz pisze:
Robaku pisze:http://www.goal.com/it/news/1/main/2017 ... _HP_RI_1_2

Agresti kresli nowe mozliwosci taktykczne wynikajace z kontuzji Pjacy.
W sumie ciekawe po co kreśli, skoro Pjaca i tak był tylko rezerwowym. No i dziwnie kreśli, skoro w parze Dybala-Higuain lewonożny Argentyńczyk gra bliżej lewej strony, choć jest przecież odwrotnie.
Maly pisze:bez kitu :D dobrze, że się Neto nie połamał bo dopiero musielibyśmy taktykę zmieniać ;)
Jedynym rezerwowym az czworki zawodnikow z przodu, z ktorego korzystalimy w kazdym meczu i go juz nie ma. Pierwszy zmienial kogokolwiek z trojki Mandzukic/Dybala/Cuadrado. Mysle, ze jakby zdarzylo sie, ze Pipita musi zejsc to tez by go zmienil. Tyle, ze Mandzukic zajaby miejsce na 9-tce. Potrafil wchodzic w 70-ej, czy 80-ktorejs, ale to tez bylo wazne, zeby cala ta odensywna czworka nie grala co tydzien 90 minut. A jak byl czas meczy co 3 dni/z ogorami to dawal na zmiane oddychac powyzszej czworce zastepujac ich gra od poczatku.

Wyobrazacie sobie teraz 4 kolejne mecze co 3 dni z Napoli(w CI), z Napoli(liga), Chievo i Barca ciagle z Mandzukiciem, Dybala, Cuadrado i Higuainem? :hellyes:
Jestem pewny, ze w tych czterech meczach wystapilby co najmniej 3 razy, a w meczu z Chievo gralby od pierwszej minuty.

Chociazby w ostanim meczu jak Dybala odniosl kontuzje jeszcze w pierwszej polowie to co bysmy zrobili jakby nie bylo Pjacy?

Zmiana taktyki jest konieczna.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 11:47

A ile to Pjaca ich zmieniał? w pierwszej rundzie 70 kilka minut . W drugiej rundzie coś około 450 minut wyłapał. Przecież to ochłapy. Poza tym już się mówi, że Alves może równie dobrze zastąpić Pjace, jeśli chodzi o pozycję .

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 11:54

etam, Max puści za Cuadrado Dani Alvesa, za Mario może wejść Sturaro, Igła gra po 90 więc jedyny problem to zmiana Dybali

poza tym mówimy tu o ewentualnej zmianie taktyki na 10 ostatnich minut meczu :facepalm: wtedy to możemy już grać i 352 i 811 i 523 - i tak w 99% przypadków mamy już wtedy wynik i nawet nie chce nam się atakować

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 14:20

Cabrini_idol pisze:A ile to Pjaca ich zmieniał? w pierwszej rundzie 70 kilka minut . W drugiej rundzie coś około 450 minut wyłapał. Przecież to ochlapy
I runda w ogole nie ma znaczenia, bo nie gralismy 4-2-3-1. A sam fakt malej liczby minut w niej, ktory jest martwiacym wynikiem wynika przeciez w duzej mierze z kontuzji.
W II rundzie nie liczylem, czy gral w jednym meczu 10, a w innym 45, zdarzyly sie ochlapy, ale wchodzil i na 30min i na 20min i gral od poczatku min. 80min, od 1,5 miesiaca nie bylo meczu w ktorym nie wystapil, a akurat w polowie lutego zaczely sie puchary. I wlasnie obecnosci w wyjsciowych jedenestkach nawet co 3-4 mecze (jak w lidze byly 3 mecze w ciagu tygodnia to zagral w dwóch z nich sadzajac Dybale/Cuadrado) sa... byly najbardzie istotne. Zreszta mysle, ze i te ochlapy, ktorych suma sumarum zebralo sie sporo mogly dac wiecej niz by sie moglo wydawac.
Cabrini_ido pisze:Poza tym już się mówi, że Alves może równie dobrze zastąpić Pjace, jeśli chodzi o pozycję .
No i fajnie jak sie patrzy na atak, ale wtedy tracimy na obronie, z ktorej wyciagamy tego Alvesa. Pjaca dla ofensywy byl jak Lichstenier dla Alvesa. Teraz Licht bedzie gral kosztem Alvesa na PO i sam nie bedzie mial zmiennika, a jak wejdzie za niego Alves to znowu z przodu zostajemy bez alternatyw.
Maly pisze:etam, Max puści za Cuadrado Dani Alvesa, za Mario może wejść Sturaro, Igła gra po 90 więc jedyny problem to zmiana Dybali.
Kiepsko jak bedziemy chcieli zagrac jednoczesnie Cuadrado i Alvesem. Zmiany typu Sturaro za Mario mozemy brac pod uwage tylko w koncowkach wygranych meczy, a teraz Pjaca z meczu na mecz czesciej dawal cos z przodu. Zaczely sie puchary i nikt poza Pjaca (no i moze ew. Alvesem, ale dla mnie to generuje dodatkowe problemy gdzie indziej) nie nadaje sie, zeby zagrac od czasu do czasu od poczatku, zwlaszcza, ze moga nas czekac trudniejsze mecze, gdzie rywal strzela np. na 1-1. I moze po takiej serii Higuain sie w koncu zasapie, a tak czy w kwietniu czy w maju moglby ustapic na jeden mecz Mandzukiciowi, a ten z kolei Pjacy ;)
Maly pisze:poza tym mówimy tu o ewentualnej zmianie taktyki na 10 ostatnich minut meczu :facepalm: Wtedy to możemy już grać i 352 i 811 i 523 - i tak w 99% przypadków mamy już wtedy wynik i nawet nie chce nam się atakować
Co? W ogole o tym nie mowimy. O zmianie taktyki, czy samych zawodnikow? Po co nam wpuszczac za kogos z czworki Mandzukic, Dybala, Cudrado, Higuain np. srodkowego obronce (zmiana na 3-52) albo Sturaro/Lemine jak przegrywamy? :facepalm: To, ze do tej pory sie udawalo nie oznacza, ze tak ciagle musi byc. A moze tez mamy te wynik jak z Porto (nie mowie, ze strzelil te fartowna bramke) czy z Milanem w duzej mierze dzieki Pjacy? Czy nawet z Sampdoria, bo bez niego, a ze Sturaro/Lemina zagralibysmy zbyt defensywnie oddajac pola Sampie, ktora mialaby jeszcze wiecej pilki i ostatecznie by nas skarcila? A tak, ze cos konstruowalismh, to oddalalismy ich od naszej bramki? To samo z tymi meczami, gdzie Pjaca byl nawet jechany. Moze w innej taktyce gralibyśmy zwyczajnie gorzej.

Ja mowie o tym, ze przykladowo: 5.04.z Napoli Pjaca mogl zmienic w 70 minucie Cuadrado, 8.04. zagrac od poczatku z Chievo zamiast Dybali, a 11.04 z Barca w 80 Cuadrado/Mandzukicia. I pewnie podobnie by to wygladalo.
Teraz to sie zesralo.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
--------- Alex Del Piero
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 14:34

Mateuszello pisze:
Ja mowie o tym, ze przykladowo: 5.04.z Napoli Pjaca mogl zmienic w 70 minucie Cuadrado, 8.04. zagrac od poczatku z Chievo zamiast Dybali, a 11.04 z Barca w 80 Cuadrado/Mandzukicia. I pewnie podobnie by to wygladalo.
Teraz to sie zesralo.
Nie bo możemy grać z Napoli i leszczami przed Barca 352 dając odpocząć niektórym ofensywnym zawodnikom a z Barca wybiegniemy 4231 naszym najlepszym składem. Pjaca i tak nie wybiegłby z Barcą. A tylko ten dwumecz się liczy bo Serie A już jest zamknięta a praktycznie awans do finału CI też. Kontuzja Pjaca nic praktycznie nie zmienia , bo grał ogony i grał słabo.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 14:55

@Mateuszello: ja rozumiem, że zdrowy Pjaca by się przydał, wg mnie nawet bardziej niż zdrowy Mandzukic ale to nie zmienia faktu o którym pisze post wyżej Cabrini - tak na prawdę warte rozważenia są 2 mecze, w których wg mnie jeśli już stracimy gola i będziemy musieli go odrabiać to i tak aktualnym składem i taktyką pewnie nie damy rady bo Barca nas zaklepie w poprzek, zmiana taktyki nagle na ten dwumecz w perspektywie kontuzji Pjacy to jakaś utopia - jeśli nie zagramy 451 to na pewno nie przez niego

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 15:44

O ile dobrze pamiętam to do matematycznego zapewnienia sobie mistrzostwa potrzebujemy jeszcze sześciu zwycięstw przy założeniu, że Roma do końca sezonu wygra wszystko jak leci.

Nie możemy sobie odpuścić Serie A, ale na ten moment najważniejszy jest dwumecz z Barceloną.

Brak Pjacy komplikuje nam głównie rotacje w składzie, ofensywę w 4231 od samego początku mieliśmy dopiętą na styk, gdyż Allegri nie widzi w Pjanicu zawodnika, który mógłby grać za napastnikami. Mam nadzieję, że okoliczności wymuszą na nim zmianę myślenia. Oczywiście wyjdzie nam teraz bokiem kształt naszego środka pomocy i to niezależnie od tego, czy Bośniak powędruje wyżej, czy zdecydujemy się część spotkań grać w 352. Marotta w lecie chyba trochę odleciał od nadmiaru kasy, bo swojego czasu podobnie drużynę budowało się w Realu...

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 20:36

No macie racje, ze na Chievo/Pescare (oba mecze przed FCB) moglibysmy zagrac 3-5-2 i moglibysmy nawet wystawic nawet przykladowo ponizsza jedenastke (choc osobiscie sadze, ze az tak duze zmiany moga sprawic i takim gwiazdom sporo problemow, a nie powinny :roll: )

Mandzukic Dybala
Asamoah Marchisio/Pjanic Sturaro/Rincon Lemina Lichststeiner
Barzagli Benatia Rugani
Neto

...i tym sposobem dac odpoczac wszystkim oprocz dwom napastnikom (i ew. Pjaniciowi, bo srodek moze byc zbyt mocno zabetonowany, jesli Marchisio nie bedzie gral przyzwoicie) i moze sprobowac wpuscic tege Keana do przodu jakby wszystko juz bylo rozrzygniete.

Tylko wychodzac 4-2-3-1 na I mecz i konczac go, np 0:0, a na Camp Nou bedziemy przegrywac 0:2 w przerwie to nie wiem co zrobimy jesli dwoch zawodnikow sie wypompuje. Nie bedzie innego wyjscia jak wpuscic Marchisio/Khedire i Sturaro w miejsca Cuadrado/Dybali/Mandzukicia/Higuaina

--------- Alex Del Piero
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2017, 07:40

Dlaczego ja dopiero przy okazji wczorajszego meczu poznałem takie pojęcie jak "zona mista"?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2017, 09:47

Nie wiem czy widzieliście, ale fajny filmik :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 20:51

Pytałem o to w temacie meczowym i w sumie nie uzyskałem odpowiedzi. Moje pytanie brzmi - jaką rolę wczoraj spełniał na boisku Mandzukic?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ODPOWIEDZ