Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Forza

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 18:20

..............to wy nadal nie wiecie kto zostanie trenerem barcy? O boshe..
Przeciez to logiczne, wystarczy pomyslec serio wy sie tak zastanawiacie? Nie bede pisal bo to tajemnica i jakies tuttosport podchwyci ale nie rozumiem waszej niewiewdzy,,,,,,,,,,,,,

Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 18:22

Trochę się źle wyraziłem. Chodziło mi o to, że Napoli dominowało na boisku, co prawda Real miał do tych bramek groźne kontry ale szczęście ich chroniło. Po 2 bramkach z rożnych wszystko się posypało. W sumie, to trochę to nie ma znaczenia, to o czym piszę, więc biję się w pierś i przyznaję merytoryczne niedopatrzenie w poprzedniej wypowiedzi. Stałe fragmenty faktycznie nie muszą oznaczać bramek z dupy

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 19:52

Ale zgadzam się z tym, że Napoli grało bardzo dobrze do straty bramki z rogu. Ale grając w szczególności z Realem każda drużyna musi mieć na odprawie taktycznej ,, BRONIENIE PRZY RZUTACH ROŻNYCH PRZECIWNIKA''.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 22:09

ale chodzi o to, że rożnych nie unikniesz przy żadnej taktyce tak samo jak wolnych na jakimś 40 metrze, możesz unikać faulowania w okolicach pola karnego ale dalej się aż tak nie myśli, takich wolnych jest równie dużo co rożnych i kompletnie nie zależą od obranej taktyki (ofensywna/defensywna)

nikt tu nie podważa sensu ćwiczenia stałych fragmentów gry, dyskusja dotyczy tego czy Guardiola słusznie kazał swoim zawodnikom dalej atakować po golu na 2-1 czy też wzorem Allegriego powinien cofnąć drużynę w pole karne i czekać

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 22:15

Maly pisze: nikt tu nie podważa sensu ćwiczenia stałych fragmentów gry, dyskusja dotyczy tego czy Guardiola słusznie kazał swoim zawodnikom dalej atakować po golu na 2-1 czy też wzorem Allegriego powinien cofnąć drużynę w pole karne i czekać
Tutaj chyba odpowiedź sama się wyklarowała po rezultacie dwumeczu.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 22:41

Czekać na swojej połowie ze środkiem obrony pt. Stones - Kolarov, Caballero za nimi i będącymi pod formą Sagna i Clichym po bokach? Można nie lubić Pepa ale bez przesady. ;)
Dziwie się, że można oceniać odpadnięcie City po ofensywnej grze i paru zmarnowanych setkach bardziej negatywnie czy frajersko niż nasze z Bayernem.
I generalnie dlatego odpadli, nie ważne czy to Guardiola czy Simeone, Barca czy City - nie można osiągnąć sukcesu w LM z parodystami w obronie.

calma calma
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 08:12

Bukol87 pisze:Tutaj chyba odpowiedź sama się wyklarowała po rezultacie dwumeczu.
niestety ale ten dwumecz nie trwał 5 minut pomiędzy golami na 2-1 i 3-1 tylko ponad 3 godziny

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 08:30

Maly pisze:
Bukol87 pisze:Tutaj chyba odpowiedź sama się wyklarowała po rezultacie dwumeczu.
niestety ale ten dwumecz nie trwał 5 minut pomiędzy golami na 2-1 i 3-1 tylko ponad 3 godziny
I dlatego Ci tłumaczę, że Pep w decydującym momencie meczu okazał się frajerem. Tyle i aż tyle.

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 14:12

tuttosport trąbi ze allegri w juve do 2020 + Bernardeschi.. oby oby

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 14:35

Bukol87 pisze:I dlatego Ci tłumaczę, że Pep w decydującym momencie meczu okazał się frajerem. Tyle i aż tyle.
bo jego zawodnicy sfaulowali przeciwnika 40 metrów od bramki ? :D litości...

zresztą nie wiem po co się tak tępo kłócicie i robicie z siebie kompletnych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ignorantów i nie wiem co jeszcze - wystarczyło jak pisałem wcześniej obejrzeć te 5 minut pomiędzy 2-1 a 3-1 żeby przekonać się jakie głupoty wypisujecie - uwaga uwaga - owy faul na 40 metrze miał miejsce w... ataku pozycyjnym :rotfl: :rotfl: :rotfl: chwilę wcześniej Monaco wznawiało grę wrzutem z autu z 35-40 metra na... swoją połowę i w tym momencie na połowie MC byli wszyscy zawodnicy tej drużyny, wszyscy byli PRZED piłką ;)

i tak oto pada wasza nędzna teoria o bezsensownym ciągłym atakowaniu przeciwnika i że lepiej czasami oddać rywalowi piłkę...

ps. jakby ktoś nie wierzył podrzucam: https://weshare.me/e7f43c5a63281ec8/MON ... 2H_MP4.mp4

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 21:25

Jens Lehmann: Allegri? Z całym szacunkiem, ale kim on jest? Jego styl nie odpowiada ideologii Arsenalu.

Faktycznie, Allegri nie traci w dwumeczu 10 bramek i nie zajmuje permanentnie 4 miejsca w tabeli.

Spalletti natomiast jest na kolacji z Pallottą, jak donosi Mediaset - daniem głównym w menu odnowienie kontraktu.

Max z nami zostanie. :ok:

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 21:38

Vincitore pisze:Max z nami zostanie. :ok:
I to jest bardzo dobra wiadomość. Nie ma w Italii trenera lepszego niż Max a za granicą z wyjątkiem kilku policzalnych na palcach jednej ręki, którzy faktycznie mogliby podnieść poziom Juve. Mam na myśli choćby Kloppa, Simeone czy Ancelottiego.

Max + prospekt kilku udanych zakupów w mercato + brak sprzedaży najcenniejszych graczy i git.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 22:09

Jeśli ostatecznie Max przedłuży kontrakt (bo zakładam, że jeśli z nami zostanie to parafuje nową umowę) to życzyłbym sobie, żeby ten nowy zakładał jakąś klauzulę odstępnego, gdyby po kolejnym sezonie nagle Allegriemu się odwidziało, lub gdyby jakiś bogaty dziad chciał go sprowadzić do siebie. Bo jeśli będzie to topowa gaża, to niechże idą za nią standardy umów topowych trenerów. Dla przykładu w przypadku Simeone mówi się o 50 milionach. Mourinho, Ancelotti i inni wielcy również mieli klauzule w swoich kontraktach.

Ewentualnie jeśli Allegri nie zgodzi się na wprowadzenie takiego zapisu, bo on ewidentnie utrudniałby mu rozbrat z Juve przed czasem na rzecz innego zespołu, to Marotta/Agnelli/ktokolwiek powinien walczyć o to, że gdyby Maxowi powinęła się noga, to możemy go pożegnać bez wypłacania ekwiwalentu. Bo do tej pory bawiliśmy się w dobrych wujków, ale wg mnie powoli czas z tym kończyć.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 191 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 23:48

Tutaj się z Tobą zgadzam pumex ale zapomnij, że zarząd nagle się zmieni pod tym względem. W dalszym ciągu warunki będą ustalać zawodnicy i trenerzy a zarząd będzie się na to godził w myśl "dobrych stosunków" oraz zasady, że "z niewolnika nie ma pracownika" :doh:
Ciężko uwierzyć mi w to, że miałoby się coś w tej materii zmienić, a szkoda.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2017, 11:32

podpisywanie kontraktu przed rozstrzygnięciami w LM nie ma najmniejszego sensu i jest kompletnie niczym nieuzasadnione

dziś wielu z was jest zwolennikami Maxa ale po meczach z Barcą może się to odwrócić o 180 stopni, podobnie mi się może po wojażach w LM odwrócić o 180 stopni i będę chciał jego zostania ale póki co i tak to jest wszystko palcem na wodzie pisane bo za wiele zależy od tego jak skończy się dla nas LM w tym sezonie

nawet jeśli nie ma wg was lepszego trenera we Włoszech to i tak nic to nie zmieni jeśli np dostaniemy od Barcy 5-0 w papę

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ