Serie A 16/17 (29): Sampdoria 0-1 JUVENTUS
- pumex
- Juventino
Całkiem przyjemny dla oka mecz, tempo niezłe. Podoba mi się u naszych chęć gry piłką i poszanowanie jej, bez nadmiernej ilości ślepych dośrodkowań czy jałowych przerzutów od obrony do napastników. Może pod względem defensywnym nie jest najlepiej, ale męczenie buły już mi bokiem wychodziło. Całkiem fajnie funkcjonuje nasza prawa flanka - Dani Alves pokazał się z dobrej strony przy konstruowaniu akcji, a Cuadrado jest chyba naszym najaktywniejszym piłkarzem. Niezły Pjanić.
Teraz czas na niedociągnięcia. W przypadku Higuaina słowo "niedociągnięcie" byłoby pochwałą. Gonzalo jest bez formy, frustracja wylewa się z jego twarzy od początku meczu, dziś zepsuł chyba wszystko co tylko mógł, od podań, poprzez holowanie piłki, po mierne strzały. Kolejnym bez formy jest Mandzukić. U niego taki stan rzeczy oznacza, że nie tyle nie pomaga, momentami co wręcz przeszkadza. Dramatycznie wygląda od kilku meczów. Ostatnim ogniwem po stronie minusów jest Barzagli. Pierwsze 10 minut w jego wykonaniu poniżej krytyki, potem trochę lepiej, ale jego braki szybkościowe porażają.
Na koniec skuteczność. Łomatko, jaka skuteczność? Nie ma jej.. :doh:
Teraz czas na niedociągnięcia. W przypadku Higuaina słowo "niedociągnięcie" byłoby pochwałą. Gonzalo jest bez formy, frustracja wylewa się z jego twarzy od początku meczu, dziś zepsuł chyba wszystko co tylko mógł, od podań, poprzez holowanie piłki, po mierne strzały. Kolejnym bez formy jest Mandzukić. U niego taki stan rzeczy oznacza, że nie tyle nie pomaga, momentami co wręcz przeszkadza. Dramatycznie wygląda od kilku meczów. Ostatnim ogniwem po stronie minusów jest Barzagli. Pierwsze 10 minut w jego wykonaniu poniżej krytyki, potem trochę lepiej, ale jego braki szybkościowe porażają.
Na koniec skuteczność. Łomatko, jaka skuteczność? Nie ma jej.. :doh:

- LukaszJuve
- Juventino
Mecz trochę chaotyczny, ale czuję że coś jeszcze wciśniemy..
Ciekawe co z Paulo... Nawet nie myślę o tym, że nie będzie dostępny na Barce...
Ciekawe co z Paulo... Nawet nie myślę o tym, że nie będzie dostępny na Barce...
Fino alla fine.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
A transmisje włączyłeś?Sila Spokoju pisze:Mamy ten mecz pod kontrolą.

Pipita chyba okradł Mandzukicia z gola

Nic, trzeba zachować spokój

Ostatnio zmieniony 19 marca 2017, 15:57 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dziwię się, że ktoś się odważył napisać, że nie mamy.jackop pisze:Ktoś odważy się napisać, że mamy ten mecz pod kontrolą? W tyłach gorzej niż w trakcie pierwszych 45 min. przeciwko Udinese. Mamy za to korzystny wynik.
Gonzalo zaciął się chyba na dobre. Taka 100tka :roll:

Przyczepiłbym się jedynie tego, że od zejścia Dybali oddaliśmy nieco pole gry. Co prawda Sampa jakoś szczególnie nam nie zagraża (prócz tej niepewnej interwencji Buffona po strzale zza pola karnego), a tak to sami powinniśmy byli zdobyć 3 bramki. Strzał w gracza stojącego na linii, Higuain 2x uderzający prosto w bramkarza. Pipita jest zmęczony, szkoda tylko, że nie ma kim go zmienić.
Dorzucić szybko drugą bramkę, bo póki co prowadzenie w pełni zasłużone. Wygląda to tak jak swego czas z Atalantą, która miała za sobą świetną serię, a z nami sobie nie radziła.
Mam nadzieję, że z Dybalą nic poważnego. Pjanić sugerował gestem, że mocne stłuczenie albo silny skurcz - tak to zinterpretowałem.
Jackop
Chyba meczu nie oglądasz.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2017, 15:58 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Gdybyśmy strzelili chociaż połowę z tych akcji podbramkowych to byłoby z 1:4. Gdyby gdyby...jackop pisze:A transmisje włączyłeś?Sila Spokoju pisze:Mamy ten mecz pod kontrolą.Od pierwszego do ostatniego gwizdka Sampdoria tworzyła sytuacje bramkowe. Czy to w pozycyjnym, czy z kontry. Gdyby Buffon sekundę dłużej zbierał się po interwencji, to byłoby 1:1.
Nic, trzeba zachować spokój

- Gandalf8
- Juventino
Jest 0:1, ale sytuacji spokojnie było na więcej goli (szanse Higuaina, Mandzukicia a i pod koniec Khediry, gdyby doszło do niego podanie Pjacy).
Higuain miał 3 okazje i bez gola (najpierw w zamieszaniu, gdzie potem Mandzukić w niego trafił, później, gdy wracał ze spalonego i nie ogarnął, że nie jest na spalonym i strzelił za lekko i pod koniec po akcji z Pjacą).
Przykro się patrzy na Barzagliego. Po 6 minutach już miał 2 przegrane pojedynki z FQ i może się cieszyć, że nasz były zawodnik nie zagrał dokładnie. Później dorzucił kolejne błędy w kryciu i kompletnie nieudane dalekie podania.
Sampdoria gra słabiej niż się spodziewałem. W drugiej połowię liczę na podwyższenie prowadzenia i kontrolowanie wyniku do końca.
P.S. Dybala kontuzja mięśniowa?
Higuain miał 3 okazje i bez gola (najpierw w zamieszaniu, gdzie potem Mandzukić w niego trafił, później, gdy wracał ze spalonego i nie ogarnął, że nie jest na spalonym i strzelił za lekko i pod koniec po akcji z Pjacą).
Przykro się patrzy na Barzagliego. Po 6 minutach już miał 2 przegrane pojedynki z FQ i może się cieszyć, że nasz były zawodnik nie zagrał dokładnie. Później dorzucił kolejne błędy w kryciu i kompletnie nieudane dalekie podania.
Sampdoria gra słabiej niż się spodziewałem. W drugiej połowię liczę na podwyższenie prowadzenia i kontrolowanie wyniku do końca.
P.S. Dybala kontuzja mięśniowa?
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- juvemaroko
- Juventino
Mam nadzeje ze nic powaznego z kontuzja Dybali i ze wszystko bedzie z nim ok na drugi tydzien kwietnia.
Co do Higuana to fajnie byloby zeby trafil w drugiej polowie bo ostatnio wiele dobrych sytuacje nie wykorzystal.
Szkoda tych dosrodkowan Pjanica z rzutow roznych malo je wykorzystujemy w tym sezonie a tych dosrodkowan bylo sporo.
Co do Higuana to fajnie byloby zeby trafil w drugiej polowie bo ostatnio wiele dobrych sytuacje nie wykorzystal.
Szkoda tych dosrodkowan Pjanica z rzutow roznych malo je wykorzystujemy w tym sezonie a tych dosrodkowan bylo sporo.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ech fajne szybkie tempo. Na plus Cuadrado, Asamoah, Alves.
Higuain, hmmm coś Ci się celownik rozregulował...
Nawet już nie patrzę na przyjęcia - a go raczej brak - Mandzukica.
Czy przyjęcia Cuadrado na 10 metrów... On akurat - jak z resztą wspomniałem powyżej - pozytywnie.
Dybsi oby nic poważnego, naciągniecie i tyle. Dawać Sandro po przerwie! No ale za Mandzukica - a co! - Asamoah niech zagra dziś 90! Ciekawe skrzydła byłyby - dzisiejszy układ naszych gwiazd - lewa: Asamoah z tyłu, Sandro z przodu - Alves z tyłu Cuadrado z przodu! Takie klasyczne skrzydła: lewa noga - lewa strona, prawa strona - prawa noga - Ciekawiłby mnie taki turyński czarnoskrzydły smok.
Higuain, hmmm coś Ci się celownik rozregulował...
Nawet już nie patrzę na przyjęcia - a go raczej brak - Mandzukica.
Czy przyjęcia Cuadrado na 10 metrów... On akurat - jak z resztą wspomniałem powyżej - pozytywnie.
Dybsi oby nic poważnego, naciągniecie i tyle. Dawać Sandro po przerwie! No ale za Mandzukica - a co! - Asamoah niech zagra dziś 90! Ciekawe skrzydła byłyby - dzisiejszy układ naszych gwiazd - lewa: Asamoah z tyłu, Sandro z przodu - Alves z tyłu Cuadrado z przodu! Takie klasyczne skrzydła: lewa noga - lewa strona, prawa strona - prawa noga - Ciekawiłby mnie taki turyński czarnoskrzydły smok.
- CzeczenCZN
- Juventino
No czyli jak myślałem.Vincitore pisze:TuttoJuve: Dybala zszedł by nie ryzykować, miał problem z przywodzicielem w tygodniu.

- jackop
- Juventino
No właśnie zastanawiam się, bo niewykorzystane okazje dla Juve widzą wszyscy, za to przeciwnik przeciwko nam nigdy nie oddaje groźnych strzałówCavAllano pisze:Jackop
Chyba meczu nie oglądasz.

Kolejna sytuacja, jeszcze przy 0:0. Bodajże FaQu urywa się dwójce Barzagli-Asa i oddaje groźny strzał schodząc do środka z prawej flanki.
Ja się tylko zastanawiam, jak można mówić o kontroli poczynań na boisku, kiedy przeciwnik ma takie okazje bramkoweSila Spokoju pisze:Gdyby gdyby...

- CzeczenCZN
- Juventino
3 mecz w tym sezonie w którym Cuadrado strzela bramkę - 3 z nich wygrany 1-0. :mad2:
- jackop
- Juventino
Dla tych, którzy patrzą na ekran tylko kiedy przy piłce jest Juve
Z tych groźniejszych:
49 min. FQ celnie zza 16stki
55 min. nieporozumienie Asy z Buffonem, bez strzału
56 min. Muriel minimalnie mija się z za wysoką piłką od FQ
66 min. akcja Muriela po kontrze
78 min. rajd Praeta w naszą 16tkę
84 min. przewrotka FQ
95 min. główka Reginiego po rożnym
Ile sytuacji stworzyli Bianconeri? No tak, przecież mieliśmy bezpieczną przewagę jednego gola. Pełna kontrola.
Na szczęście nie mieliśmy okazji się przekonać, jak dobrym super-rezerwowym jest Schick.
Był Sturaro na lewej, dzisiaj Lemina na prawej flance. Mercato 10/10 znów dało o sobie znać
Ostatnie dwie zmiany ostro po bandzie.
Druga połowa to przykład jak mityczną formę u naszych zawodników Maks przygotował na marzec. Warto było czekać :hellyes:
Ależ śmieszek z tego Alvesa :roll:
Najważniejsze, że 3 pkt. :juve:

49 min. FQ celnie zza 16stki
55 min. nieporozumienie Asy z Buffonem, bez strzału
56 min. Muriel minimalnie mija się z za wysoką piłką od FQ
66 min. akcja Muriela po kontrze
78 min. rajd Praeta w naszą 16tkę
84 min. przewrotka FQ
95 min. główka Reginiego po rożnym
Ile sytuacji stworzyli Bianconeri? No tak, przecież mieliśmy bezpieczną przewagę jednego gola. Pełna kontrola.
Na szczęście nie mieliśmy okazji się przekonać, jak dobrym super-rezerwowym jest Schick.
Był Sturaro na lewej, dzisiaj Lemina na prawej flance. Mercato 10/10 znów dało o sobie znać

Druga połowa to przykład jak mityczną formę u naszych zawodników Maks przygotował na marzec. Warto było czekać :hellyes:
Ależ śmieszek z tego Alvesa :roll:
Najważniejsze, że 3 pkt. :juve: