Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie. Morata grał 2 lata w Juve i nigdzie tak na prawdę się nie sprawdził. Oto taki dobry ale nic poza tym.Push3k pisze:Mogę coś zasugerować? W tym miejscu, gdzie gra Mandzukic, Morata by się świetnie sprawdził. Reszty moich przemyśleń nie dołożę, bo po co...ForzaItanimulli3vujcm pisze: @jackop Zapomniałeś o Moracie, pośród tej plejady gwiazd.![]()
Sorry, nie mogłem. :rotfl:

- ozob
- Juventino
Przyznajesz ponizsze:

a wczesniej stwierdzasz, o tutaj:widziałem w tym sezonie bodaj 5 meczów Lyonu: przeciwko PSG, 2 x przeciwko Juve i 2 x przeciwko Romie. Tak się składa, że w żadnym z tych meczów nie wystąpił w roli drugiego pomocnika do pary, grał albo wysoko albo jako b2b
ze w zasadzie nie wiesz jak wyglada w dwojce pomocnikow. Nie przeszkadza Ci to jednak ocenic, iz na b2b najlepiej. I jeszcze sie obruszasz o to, ze tak jak piszesz, nazwalem Cie innymi slowy udawanym ekspertem. Wybornie. Spektakl kompromitacji trwa w najlepsze.Wielu meczów Lyonu w tym sezonie nie widziałem, ale gdy już ich oglądałem to miałem wrażenie, że obiekt naszych westchnień najlepiej sprawdziłby się jako b2b

La fidanzata d'Italia
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ale nie grał przy tej taktyce w tym miejscu, a zawsze wokoło skrzydła grał dobrze. Jak dla mnie on jest stworzony o tej taktyki i pozwól, że przy tym zostanę, tak jak on teraz na ławce RealuCabrini_idol pisze: Nie. Morata grał 2 lata w Juve i nigdzie tak na prawdę się nie sprawdził. Oto taki dobry ale nic poza tym.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Cabrini_idol
- Juventino
Może nie w tej taktyce, ale grał wiele razy na skrzydle i zagrał może 1-2 spotkanie na dobrym poziomie tam. Poza tym duzo biegał ale był mało efektywny w obronie a dwa co chwila wyłapywał głupie kartki. Dla mnie to lepszy przeciętniak.Push3k pisze:Ale nie grał przy tej taktyce w tym miejscu, a zawsze wokoło skrzydła grał dobrze. Jak dla mnie on jest stworzony o tej taktyki i pozwól, że przy tym zostanę, tak jak on teraz na ławce RealuCabrini_idol pisze: Nie. Morata grał 2 lata w Juve i nigdzie tak na prawdę się nie sprawdził. Oto taki dobry ale nic poza tym.

calciomercato powolujac sie na hiszpanskie media informuje, ze jest porozumienie ws. Nzonziego..
Cholera wie, Tolisso, Nzonzi, to środkowi. czyzbysmy jednak wracali do 3-5-2
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Było tak pięknie, ofensywna piłka, ofensywne skrzydła, Di Maria i Sanchez, Tolisso uzupełnia dwuosobowy środek a tu nagle dostajemy N'Zonzim w pysk.
Miejmy nadzieję, że to nauka wyniesiona z niedoszłych przenosin Witsela oraz Matuidiego i robimy grunt pod plan Z.

Miejmy nadzieję, że to nauka wyniesiona z niedoszłych przenosin Witsela oraz Matuidiego i robimy grunt pod plan Z.
calma calma
- CzeczenCZN
- Juventino
Khedira out? EJ 433 Czemu nie? Ma to sens w tym ustawieniu Dybala może być odciążony od zadań defensywnych i grać na boku ataku.Robaku pisze:calciomercato powolujac sie na hiszpanskie media informuje, ze jest porozumienie ws. Nzonziego..
Pjanic będzie registą - nowym Pirlo - jak go widzi Max. N'Zonzi i Tolisso "Ochroniarze" - N'Zonzi to przecinak interesujemy się nim od dawna - a brakuje nam takiego Radji, a więc Tolisso nie był by ograniczony i miałby więcej swobody. Wzrost Stevena przyda się.
Proste, mamy awans do 1/4 w ręku - piłkarz zaklepany - hajs wydany.
Zapewnienie awansu do 1/8 = Tolisso
Zapewnienie awansu do 1/8 = N'Zonzi
Pomoc Mega!
Jeszcze Sanchez i Team Complete
EJ 433
---Sanchez--Higuain--Dybala----
---N'Zonzi----Pjanic----Tolisso---
-Sandro-Chiellini-Bonucci-Alves-
---------------Buffon---------------
Krzywda?
Cuadrado opcja na 4231
Marchisio opcja na 4312

- jpjp5
- Juventino
Nie nie ma to sensu bo nie bedziemy bronic w 7. Dybala na boku ataku mialby jeszcze wiecej zadan defensywnych niz teraz. Musialby sie wracac za bocznym obroncomForzaItanimulli3vujcm pisze: Ma to sens w tym ustawieniu Dybala może być odciążony od zadań defensywnych i grać na boku ataku
Dzisiaj wloskie media huczą - oczywiscie za hiszpańskimi - ze Dybala poweidział,ze chce w czerwcu odejsć, iwec bardzo robi pierwsze podchody pod Paulito...
wszystko fajnie, ale przeciez on zaklepany przez Real i Pereza :rotfl:
Wiadomo rozgrywki przedmeczowe się zaczeły.
Po wczorajszej nagrodzie dla Paraticiego wloskie media skupiają się też na Tolisso. Paratici powiedział ( również to media wskazują), że Francuz to fajny zawodnik,że bardzo dobry zawodnik, że ważny dla Lyonu, ale gdzieś tam się przewija, że jest nasz, że jesteśmy naprawdę blisko.
A teraz tez pojawiły się informacje, że Lyon chce tylko kasy, a jesli Lemina... to tylko w taki sposób, że nie obniżenie ceny, tylko oddzielny deal.
Spoko fajnie.... już Neapol tak nas zrobił, że za nic nie chciał obniżyc ceny za Pipitę, a potem tego żałował ( Zaza - Milik - Pavo), spoko być może Lyon będzie dokładnym tego odzwierciedleniem.
Wiadomo rozgrywki przedmeczowe się zaczeły.
Po wczorajszej nagrodzie dla Paraticiego wloskie media skupiają się też na Tolisso. Paratici powiedział ( również to media wskazują), że Francuz to fajny zawodnik,że bardzo dobry zawodnik, że ważny dla Lyonu, ale gdzieś tam się przewija, że jest nasz, że jesteśmy naprawdę blisko.
A teraz tez pojawiły się informacje, że Lyon chce tylko kasy, a jesli Lemina... to tylko w taki sposób, że nie obniżenie ceny, tylko oddzielny deal.
Spoko fajnie.... już Neapol tak nas zrobił, że za nic nie chciał obniżyc ceny za Pipitę, a potem tego żałował ( Zaza - Milik - Pavo), spoko być może Lyon będzie dokładnym tego odzwierciedleniem.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
Nie twierdzę, że Dybala odejdzie tego lata ale po sytuacji z Pogbą nie lekceważyłbym już niczego. Sam Dybala sprawia wrażenie ( taka moja obiektywna obserwacja ), że gra w Juve nie sprawia mu już radości.Robaku pisze:Dzisiaj wloskie media huczą - oczywiscie za hiszpańskimi - ze Dybala poweidział,ze chce w czerwcu odejsć, iwec bardzo robi pierwsze podchody pod Paulito...

- Vincitore
- Juventino
Plotki z Dybalą to naturalne następstwo przedłużającej się sprawy z kontraktem. Dybala zapewne odejdzie za ponad dwa sezony, ale spokojnie, jeszcze nie teraz. Temat jego odejścia w tym okienku wyrzucam do śmietnika scrollując w dół. O ile odejście Pogby od samego początku bardzo mi śmierdziało i dało się wyczuć, że coś wisi w powietrzu, to jednak tutaj bez obaw.
Paratici oprócz Tolisso powiedział także o Allegrim, że jest jednym z trzech najlepszych szkoleniowców na świecie i że nie ma żadnych znaków zapytania wobec niego - będziemy kontynuować współpracę.
Na VS wyczytałem dzisiaj rano odnośnie Maxa, że ten z nami zostanie, a jedyny przypadek wobec którego mógłby odejść, to zwycięstwo w Lidze Mistrzów - wówczas należy spodziewać się rewolucji na ławce trenerskiej i składzie.
Paratici oprócz Tolisso powiedział także o Allegrim, że jest jednym z trzech najlepszych szkoleniowców na świecie i że nie ma żadnych znaków zapytania wobec niego - będziemy kontynuować współpracę.
Na VS wyczytałem dzisiaj rano odnośnie Maxa, że ten z nami zostanie, a jedyny przypadek wobec którego mógłby odejść, to zwycięstwo w Lidze Mistrzów - wówczas należy spodziewać się rewolucji na ławce trenerskiej i składzie.
- pablo1503
- Juventino
Nie wiem co Cię tak naprawdę śmieszy. Z Pogbą było identycznie. Podśmiechujki, napieprzanie się z mediów, kibiców Man U itp... Pogba do Ligi Europy? Hehe, dobre sobie. W życiu nie zrobiłby kroku wstecz, to zbyt ambitny zawodnik. Czas pokazał, że jest inaczej.Robaku pisze:Dzisiaj wloskie media huczą - oczywiscie za hiszpańskimi - ze Dybala poweidział,ze chce w czerwcu odejsć, iwec bardzo robi pierwsze podchody pod Paulito...
Również nie chce siać paniki i oceniać po jego minie w trakcie meczu, ale wcale bym nie był zdziwiony, gdyby faktycznie nie był zbyt zadowolony z grania tutaj. Nie chodzi o klub, a raczej o styl grania.alessandro1977 pisze:Nie twierdzę, że Dybala odejdzie tego lata ale po sytuacji z Pogbą nie lekceważyłbym już niczego. Sam Dybala sprawia wrażenie ( taka moja obiektywna obserwacja ), że gra w Juve nie sprawia mu już radości.
Co chwile mu powtarzają, że jest następcą Messiego, przyszły zdobywca złotej piłki, ot geniusz, który będzie w przyszłości rządził i dzielił. Przychodzi weekend i co się dzieje? A nic. Przyjeżdża Sampdoria, a chłopakom odechciewa się grać po 20 minutach, po czym się bronią do końca meczu, z nielicznymi wyjątkami. Takich meczów w sezonie jest masa. Następnego dnia odpala meczycho Barcelony w TV i widzi, jak strzelają 6 bramek grając ładny, efektowny futbol. Daje do myślenia? Pewnie daje.
Nie będę zdziwiony, jak odejdzie.

- Arbuzini
- Juventino
Dybala - Ty powiesz, że to złote dziecko futbolu, a ja że obecnie to tylko jeden z najlepszych wykonawców rzutów karnych.
Oczywiście żartuję, ale to właśnie on w założeniach ma być tym zawodnikiem, który ciągnie zespół w ofensywie więc o co ma płakać? Całkiem nieźle ostatnio asystuje, ale strzela śmieszną ilość goli. Do tego przeciętna postawa w Lidze Mistrzów. Ubiegły sezon miał świetny, ale teraz myślę, że jakby w jego miejsce wstawić np. Eriksena to zespół nie straciłby nic a nic na jakości. Spokojnie jest do zastąpienia zawodnikiem za mniejsze pieniądze, szkoda tylko kolejnych poważnych roszad w zespole. Trzeba wreszcie poczynić starania żeby przetrwał on w zbliżonym stanie ze dwa sezony.
Griezmann nie ma problemu z defensywnym stylem Atletico i od trzech sezonów ostro jedzie z tym koksem, a Dybala taki bidulek przytłoczony przez styl Juventusu. Serio to wina zespołu, a nie zawodnika? Jak dla mnie to drugie.
Oczywiście żartuję, ale to właśnie on w założeniach ma być tym zawodnikiem, który ciągnie zespół w ofensywie więc o co ma płakać? Całkiem nieźle ostatnio asystuje, ale strzela śmieszną ilość goli. Do tego przeciętna postawa w Lidze Mistrzów. Ubiegły sezon miał świetny, ale teraz myślę, że jakby w jego miejsce wstawić np. Eriksena to zespół nie straciłby nic a nic na jakości. Spokojnie jest do zastąpienia zawodnikiem za mniejsze pieniądze, szkoda tylko kolejnych poważnych roszad w zespole. Trzeba wreszcie poczynić starania żeby przetrwał on w zbliżonym stanie ze dwa sezony.
Griezmann nie ma problemu z defensywnym stylem Atletico i od trzech sezonów ostro jedzie z tym koksem, a Dybala taki bidulek przytłoczony przez styl Juventusu. Serio to wina zespołu, a nie zawodnika? Jak dla mnie to drugie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
Racja Arbuzini...to tylko i wyłącznie jego wina a nie stylu czy trenera. Gra tyle na wszystkich frontach, że powinien już ustabilizować formę a nie narzekać i się dąsać. W zeszłym sezonie styl mu nie przeszkadzał a o stylu pewnie zapomni jak wygra tym stylem LM w tym roku.