11 klubom Serie A grozi wykluczenie z rozgrywek
- gandalf
- Juventino

W związku z wprowadzeniem we Włoszech nowego kryterium licencyjnego, aż 11 klubom piłkarskiej Serie A grozi wykluczenie z rozgrywek - pisze jeden z serwisów sportowych.
Wszystkie wymogi licencyjne spełnia tylko siedem drużyn: Juventus Turyn, AC Milan, Inter Mediolan, FC Bologna, Lecce, Modena i Empoli.
Na czele "czarnej listy" znajdują się dwa rzymskie kluby. Lazio jest winne fiskusowi 76 milionów euro, z kolei dług Romy wynosi 62 mln.
źrudło: http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,88 ... plina.html
Ciekawi mnie czy ktoras z tych dużyn zostanie wykluczona z SerieA :?
Wszystkie wymogi licencyjne spełnia tylko siedem drużyn: Juventus Turyn, AC Milan, Inter Mediolan, FC Bologna, Lecce, Modena i Empoli.
Na czele "czarnej listy" znajdują się dwa rzymskie kluby. Lazio jest winne fiskusowi 76 milionów euro, z kolei dług Romy wynosi 62 mln.
- Wojtom
- Juventino

tak.... napewno nie zostaną zdyskfalfikowane te zespoły bo nie miałby kto grać w Serie A ......... a co dziwnego tylko z tych najlepszych to Juventus , Milan i Inter spełniają warunki !! a Roma, Parma nie
8) choć gdyby to zrobili to byłby przykład prawdziwej sprawiedliwości w stosunku do innych klubów ! 8)
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Wicior
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ciekawe.Nie wykluczą Romy i Parmy chociażby z tego powodu, że to są kluby z wyższej pułki Serie A i europy.Nie ma o tym mowy, poprostu sumienie na to nie pozwala, ale tak liczące sie kluby i jeszcze mają długi.Ojjjojjoj, niedobrze sie dzieje.
- DamKam
- Juventino

Mysle ze nie. W Polsce tez kilku klubom grozilo wykluczenie z Ekstraklasy a dokladnie to niedostanie licencji na poprzedni sezon i jakos wszystkie te kluby wywiazaly sie ze swoich "problemow" Mysle ze w tym przypadku powinno byc podobnie !!!!! Cieszy oczywiscie fakt ze Juve nie ma takich problemowgandalf pisze: Ciekawi mnie czy ktoras z tych dużyn zostanie wykluczona z SerieA :?
- michalkow
- Juventino

to takie gadanie bo w rzeczywistości wykluczyć mogą parme która ma wyjątkowy deficyt. To nie było by dobre ja bym ją zostawił bo łatwiej sie odbić w seria a a nie w seria d. mam nadzieje ze nie powtórzy się historia fiorentiny a co do innych klubów to jak wycofają je to juve milan inter będą grały treningi ze słabeuszami a takie Empoli może grać w UEFA
- Sarsik
- Juventino

Dziwi mnie że Inter ma wszystkie płace uregulowane. A przed obecnym sezonem też mówiło się o wykluczeniu z rozgrywek Romy i Lazio i na słowach się skończyło. Ja tam im wykluczenia nie życze. Wolałbym abyśmy pokonali ich w sportowej walce, a nie w walce finansowej.
I need a girl that I can train.
- booyak
- Juventino

Polska kieruje się innymi prawami... a dokładnie bezprawiem... Tu nikt się nie przejmuje że nie zdobędize licencji bo wie że jeśli zapłaci pewną sumke PZPN-owi to i tak nią dostanie... A co do Włoch i wykluczania drużyn to moim zdaniem Parma i Roma powinny zostać zdegradowane. Bo co z tego że Roma walczy o najwyższe cele skoro nie robi tego uczciwieDamKam pisze:Mysle ze nie. W Polsce tez kilku klubom grozilo wykluczenie z Ekstraklasy a dokladnie to niedostanie licencji na poprzedni sezon i jakos wszystkie te kluby wywiazaly sie ze swoich "problemow" Mysle ze w tym przypadku powinno byc podobnie !!!!! Cieszy oczywiscie fakt ze Juve nie ma takich problemowgandalf pisze: Ciekawi mnie czy ktoras z tych dużyn zostanie wykluczona z SerieA :?:-D
PS. Fiorentina też walczyła o najwyższe cele...
★ ★ ★
- ledbetter
- Juventino

myle ze jakby tak sie stalo to Serie A byla by gorsza liga niz...... np. Portugalska :xgandalf pisze:W związku z wprowadzeniem we Włoszech nowego kryterium licencyjnego, aż 11 klubom piłkarskiej Serie A grozi wykluczenie z rozgrywek - pisze jeden z serwisów sportowych.
we believe.
- Juverulez!
- Juventino

- Martin
- Juventino

Sadze ze to tylko mydlenie oczu, ze niby cos tam sie robi. Tak na prawde wykluczenie moze grozic tylko parmie... reszta bedzie sie starala pozyskac pieniadze choc dobrze wiedza, ze jesli im sie nie uda to nic sie nei stanie.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- J1897
- Juventino

...dokładnie, a wtedy nikt się nad tym nie zastanawiał, tylko wywalili Fiorentinę do Serie C2/A(chyba) :!: :!: :!:booyak pisze: ...PS. Fiorentina też walczyła o najwyższe cele...
już na początku sezonu mówiło się o wielkich długach Romy, a mimo to pozwolili sobie na kupno Chivu i Carew :!: :!: :!:
czemu już wtedy ich nie zdegradowali
jest to nie fair względem innych klubów, które próbują utrzymać dodatni bilans i nie kupują na oślep wielkich gwiazd :!: :!: :!: (i tu dziwi mnie sytuacja Milanu) :shock:
tak więc uważam całą tą sytuację za wielce niesprawiedliwą i nie powinno się patrzeć na to co klub osiągnął do tej pory, tylko na obecną sytuację klubu :!: :!: :!:
jednak wątpię, czy coś z tego wszystkiego będzie :!: :!: :!:
powinni chociaż wprowadzić jakieś ograniczenia, co do transferów :!: :!: :!:
- TomekW
- Juventino

Bo wowczas byly inne kryteria przyznawania licencji na gre w Serie A. Roma uzyskala gwaracje i dopuszczono ja do rozgrywek. Pozniej wprawdzie okazalo sie, ze gwarancje sa falszywe, ale ustalono, ze rzymski klub, podobnie jak kilka innych slabszych, zostal oszukany przez firme posredniczaca w uzyskaniu gwarancji.Bebik pisze:już na początku sezonu mówiło się o wielkich długach Romy, a mimo to pozwolili sobie na kupno Chivu i Carew :!: :!: :!:
czemu już wtedy ich nie zdegradowali![]()
![]()
![]()
A Chivu i Carew zostali wypozyczeni z opcja pierwokupu, wiec Roma nie musiala sie na nich zbytnio wykosztowac.
O sytuacji Milanu sie nie wypowiadaj, bo golym okiem widac, ze nie masz o niej zielonego pojecia. Jesli twierdzisz, ze Milan wykupuje na oslep wielkie gwiazdy, to sie osmieszyles. Jesli jednak uwazasz, ze sie nie osmieszyles, to podaj przyklady, jakie to wielkie gwiazdy Milan kupil na oslep.Bebik pisze:jest to nie fair względem innych klubów, które próbują utrzymać dodatni bilans i nie kupują na oślep wielkich gwiazd :!: :!: :!: (i tu dziwi mnie sytuacja Milanu) :shock:
A ja uwazam, ze zmiany ida w dobrym kierunku. Sprawa jest prosta, a Wy robicie z niej Bog wie co. No ale nie ma co sie dziwic, bo przytoczony artukul nie wyjasnia jakie zmiany wprowadzono.Bebik pisze:tak więc uważam całą tą sytuację za wielce niesprawiedliwą i nie powinno się patrzeć na to co klub osiągnął do tej pory, tylko na obecną sytuację klubu :!: :!: :!:
Przypomnijcie sobie co sie dzialo przed tym sezonem i w poprzednich. Lazio i Roma cudem uniknely degradacji. Byla afera z falszywymi gwarancjami. Parma tez ledwo sie wywinela katu spod topora.
Teraz juz tego nie bedzie. Aby przystapic do nowego sezonu klub bedzie musial miec poplacone wszelkie skladki w zwiazku i lidze, nie bedzie mogl miec zaleglosci wzgledem fiskusa i swoich pracownikow. Jedyne gwarancje jakie beda uznawane, to gwarancje bankowe. I tak powinno byc.
Nie placisz pensji pilkarzom? Zegnamy!
Nie masz plynnosci finansowej? Zegnamy!
I nikt nie bedzie patrzyl na osiagniecia. Tak jak nie patrzono na zaslugi Fiorentiny.
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!