Liga Mistrzów 2016/17

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany

Na jakim etapie Juventus zakończy udział w LM 2016/17

4. miejsce w fazie grupowej
1
1%
3. miejsce w fazie grupowej
1
1%
1/8 finału
5
3%
ćwierćfinał
15
10%
półfinał
41
28%
zwycięstwo
83
57%

Liczba głosów: 146
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 21:36

Gdy widzę statystów-parodystów Stonesa, Kolarova i Davida Silvę to cholernie zaczynam doceniać Mandżukicia.
Pamiętajmy, że w meczu jest jeszcze druga połowa do rozegrania.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 21:36

Super staty City w pierwszej połowie :smile:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 21:40

Co najśmieszniejsze City przebiegło przeszło 3 km wiecej od Monaco w 1 połowie. W OGÓLE tego nie widać. Wydaje mi się, że to Monaco gra pressingiem no-stop, zmuszając do oddawania piłki do tyłu przez MC.

Obrazek
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 21:42

Ivory pisze:Gdy widzę statystów-parodystów Stonesa, Kolarova i Davida Silvę to cholernie zaczynam doceniać Mandżukicia.
Pamiętajmy, że w meczu jest jeszcze druga połowa do rozegrania.
Silva to w ogóle ciekawy przypadek, bo gość przecież swego czasu był naprawdę bardzo dobrym piłkarzem, ma fantastyczną technikę, ale jak oglądam jego występy w tym sezonie, to mam wrażenie, że parę lat gry w BPL spowodowało u niego jakiś kompletny zanik mózgu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 21:48

mzm pisze:No nie, jednak City to banda angielskich nieudaczników. Niech ich Monaco zjedzie z 5 do kółka.
Przecież o wiele lepszym scenariuszem dla potencjalnych rywali w 1/4 byłby awans City. Wiem, że są słabi, ale dzięki temu mielibyśmy wafla do wylosowania. Z takim City nawet i Lester dałbym szansę.

Monaco pod względem poziomu uplasowałbym w jednej linii z BVB, nawet nieco niżej, ale tak czy inaczej trzeba by na nich uważać. Młoda, głodna gry ekipa. Przyjemnie się na nich patrzy.
Cabrini_idol pisze:Trochę niepokoi, że Monaco oddycha już rękawami... 60 minut a oni nie mają sił .
Zastanawiałem się, czy by tej kwestii w przerwie nie podjąć. City zaczyna przejmować inicjatywę. Pressing przez około godzinę swoje zrobił.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2017, 22:06 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:05

Trochę niepokoi, że Monaco oddycha już rękawami... 60 minut a oni nie mają sił .

Obrazek
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:09

CavAllano pisze:
Przecież o wiele lepszym scenariuszem dla potencjalnych rywali w 1/4 byłby awans City. Wiem, że są słabi, ale dzięki temu mielibyśmy wafla do wylosowania. Z takim City nawet i Lester dałbym szansę.

Monaco pod względem poziomu uplasowałbym w jednej linii z BVB, nawet nieco niżej, ale tak czy inaczej trzeba by na nich uważać. Młoda, głodna gry ekipa. Przyjemnie się na nich patrzy.
Ale mi jest wszystko jedno jacy będą potencjalni rywale, a Monaco ma bardzo fajny, młody zespół. :P

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:17

Idealna chwila żeby przypomnieć co niektórym, że mecz trwa 90 minut ;) Będzie się działo.
Fajne te Monaco, tylu młodych zdolnych, ale widać że jeszcze wiele pracy przed nimi. Od 60 minuty są kompletnie wypompowani.

#AllegriOut
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:23

Idealny przykład, żeby obalać tezy pumexa i innych. Po strzeleniu gola przez MC Guardiola krzyczał, wręcz wył aby cała drużyną dalej cisnąć ile sił w płucach. Dupa a nie. MC po strzeleniu mógł chwilę odpocząć i skupić się na kontrach i rozbijaniu ataków Monaco. Nie zawsze odważna i do przodu gra przynosi korzyści.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:36

Crunny pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Swietnie by bylo gdyby Monaco przeszlo. Moze znow na nich trafimy w 1/4? :smile:
Ostrzegam przed Monaco! Są znacznie silniejsi niż rok temu czy nawet 12 lat temu, gdy dochodzili do finału. Dawno nie widziałem takiego nagromadzenia utalentowanych graczy w jednym klubie: Sidibe, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Boschilia, Lemar, B.Silva, Mbappe - każdego z nich chętnie bym u nas przywitał. Do tego paru fajnych, doświadczonych graczy jak Glik, Moutinho, Falcao, bardzo dobry trener i mamy drużynę, która wyprzedza w lidze PSG, a w LM ma szansę zajść naprawdę daleko.
Podpisuję się raz jeszcze przed moim komentarzem sprzed 3 tygodni.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:36

Niezły dzik z tego Mendyego. Mbappe też niezły kocur. Dopiero 18 lat. :whistle: Przykre tylko jest to, że chłopak mając niespełna 50 meczów w swojej dorosłej karierze, będzie kosztował jakieś 60 baniek.

Fatalnie wyglądają Francuzi pod względem fizycznym. Po niespełna godzinie oddychali już rękawami.

Guardiola prędzej zakończy karierę, niż osiągnie coś z innym zespołem.

Obrazek
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:38

Tym oto sposobem zespołem broniącym honor angielskiej ligii w LM zostało broniące się przed spadkiem Lester :prochno:

Obrazek
notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:42

Maskotka forum lepiej niech nie wraca z kolonii, będzie płacz gdy się okaże, że przegrał 5 zł u buka. A przecież wszystko było już pewne...

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:43

Niesłychana sytuacja na tym poziomie. Jedni dają z siebie wszystko w pierwszej połowie i na drugie 45 minut wypełzają z szatni na kolanach, drudzy są tak pewni swego (?), że oddają całkowicie pierwsza cześć meczu a w drugiej jeden niespodziewany element - gol po stałym fragmencie, i cały plan poszedł się kochać.
Tak jak jestem fanem Guardioli tutaj nie daje mu żadnego wytłumaczenia, nie z takim potencjałem. Sorry Pep, zawaliłeś na całej linii. Brawo Monaco, pytanie jak ich oceniać bo zużyć cały glikogen w 45 minut, zrobić wielkie wrażenie i skończyć grę w połowie rozgrywki to nie jest wielka sztuka.

calma calma
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 22:44

Już myślałem, że ostatni pomysł wielkiego wizjonera w postaci cofnięcia De Bruyne na pozycję registy przechyli jednak szalę zwycięstwa na korzyść City ale nic z tego. :prochno:
Potwierdza się, że Manchester City to projekt bardziej celebrycko-biznesowy, w którym nie uwodzisz czegoś takiego jak duch drużyny, odpowiednia chemia, zamiast tego jest wzajemne oglądanie się kto stoi wyżej w hierarchi płac. :ahsisi:

Zablokowany