Massimiliano Allegri
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Maly pisze:ja bym wpuścił Zazę bo... szybszy i lepszy na linii spalonego a takiego zawodnika właśnie potrzebowaliśmy, nękającego obronę przeciwnika a nie najlepszego obrońcę wśród napastników więc nie mów proszę, że to nie była zmiana defensywna, była głupia i błędna tym bardziej, że Mario był świeżo po kontuzji a Zaza nie ;] poza tym Morata nie był jeszcze aż tak spompowany żeby nie mógł zagrać kolejnych 5-10 minut, nadal był szybszy niż Mario i obrońcy Bayernu mieli mokro jak szła długa piłka
poza tym powtórzę, to co napisałem kilka postów wyżej - gdyby Mandzukic był w pełni sił grałby od pierwszej minuty i przegralibyśmy bez żadnych płaczów o błędy sędziów czy niedosycie bo prowadziliśmy 2-0 - dlatego żadna w tym zasługa czy geniusz Maxa, że Chorwat był nie w pełni sił... pofarciło mu się ale i tak to przez swoje uwielbienie do jego osoby skaszanił
a co do zmiany Sturraro to było już to poruszane - Bayern atakował swoją prawą i to na tej stronie potrzebowaliśmy zmiany, był Asa i trzeba było z niego skorzystać, ew przestawić Stefcia na lewą
ps. a jeśli twoim zdaniem zabrakło nam sił na 1/3 meczu ale uważasz, że to nie wina Maxa to już kompletnie cię nie rozumiem... jak nie jego to czyja? Moraty bo nie strzelił z Sevillą?

KruczenzoCo do żółtej kartki Moraty, to większy strach jest gdy takową ma jakiś defensywny zawodnik.
- Robaku
- Juventino
Agresti podał, że Juve chce przedłużyc kontrakt z Maxem do 2019, ale chłop postanowił odejść i witamy Spala.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Czyli jednak zdaje się jakiś konflikt z zarządem, do głosu coraz wyraźniej dochodzą nieporozumienia z piłkarzami. Sportowo taki Arsenal byłby krokiem wstecz, a u nas projekt ma się świetnie. Chyba, że lubi takie wyzwania i chce spróbować nowej ligi.
Mam mieszane uczucia co do Spallettiego. Pisałem swego czasu, że byłby to dobry wybór, ale ze względu na nazwiska, jakie pojawiają się w mediach (na pewno jest lepszym rozwiązaniem niż Sousa). Z przodu jego Roma wygląda ładnie, ale z tyłu z taktyką wiele wspólnego to niestety nie ma. Po ewentualnym odejściu Maxa presja będzie olbrzymia, a Łysy jeszcze nigdy nie prowadził zespołu na tym poziomie (w przeciwieństwie do Allegriego przed Juve), brakuje mu sukcesów. Sam nie wiem... Simeone to to nie jest niestety.
Mam mieszane uczucia co do Spallettiego. Pisałem swego czasu, że byłby to dobry wybór, ale ze względu na nazwiska, jakie pojawiają się w mediach (na pewno jest lepszym rozwiązaniem niż Sousa). Z przodu jego Roma wygląda ładnie, ale z tyłu z taktyką wiele wspólnego to niestety nie ma. Po ewentualnym odejściu Maxa presja będzie olbrzymia, a Łysy jeszcze nigdy nie prowadził zespołu na tym poziomie (w przeciwieństwie do Allegriego przed Juve), brakuje mu sukcesów. Sam nie wiem... Simeone to to nie jest niestety.
- Arbuzini
- Juventino
Akurat za pracę z Milanem Allegri na tym forum był raczej krytykowany. Do tej pory pamiętam jak roztrząsał gola Muntariego i mocno to kontrastuje z jego obecnymi wypowiedziami na temat pracy sędziów - widać, że zmienił podejście i mentalność.CavAllano pisze:Łysy jeszcze nigdy nie prowadził zespołu na tym poziomie (w przeciwieństwie do Allegriego przed Juve)
Druga obrona w Serie A po Juventusie oraz drugi atak po Napoli. Nie jest tak źle, choć wciąż to wiecznie druga albo trzecia Roma z kompleksem Juventusu. Nawet w takich statystykach muszą być drudzyCavAllano pisze:Z przodu jego Roma wygląda ładnie, ale z tyłu z taktyką wiele wspólnego to niestety nie ma.

Spalletti idealny nie jest, ale od Di Francesco albo Sousy i tak dzielą go lata świetlne. Jest także lepszym kandydatem od Montellii. Na tle Simeone wypada blado, ale kto obecnie nie wypada

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Generalnie miałem na myśli jego doświadczenie, grę w LM. Co by nie pisać sukces z Milanem też odniósł.Arbuzini pisze: Akurat za pracę z Milanem Allegri na tym forum był raczej krytykowany. Do tej pory pamiętam jak roztrząsał gola Muntariego i mocno to kontrastuje z jego obecnymi wypowiedziami na temat pracy sędziów - widać, że zmienił podejście i mentalność.
Na obecnym poziomie rozwoju powinien nas interesować jedynie ktoś z absolutnego topu.
- Arbuzini
- Juventino
Allegri (Milan) - 1x Scudetto, 1x Superpuchar Włoch, 1x 1/4 LM
Spalletti (Roma) - 1x Superpuchar Włoch, 2x Puchar Włoch, 2x 1/4 LM
Bardzo zbliżone te osiągnięcia, a Luciano ma przecież jeszcze sukcesy osiągane w Rosji. Mniejszej wagi, ale jednak niesprawiedliwe żeby o nich całkowicie zapominać.
Spalletti (Roma) - 1x Superpuchar Włoch, 2x Puchar Włoch, 2x 1/4 LM
Bardzo zbliżone te osiągnięcia, a Luciano ma przecież jeszcze sukcesy osiągane w Rosji. Mniejszej wagi, ale jednak niesprawiedliwe żeby o nich całkowicie zapominać.
Super stwierdzenie... ale kto konkretnie? Po odejściu Allegriego przecież nie zostaniemy bez trenera, jeśli nie będzie dostępnego nikogo z topu, a obecnie nie widzę takich szkoleniowców do wzięcia.CavAllano pisze:Na obecnym poziomie rozwoju powinien nas interesować jedynie ktoś z absolutnego topu.
- kawek
- Juventino
Początkowo byłem mocno na nie ale z czasem przekonałem się do Spala
Jestem pełen podziwu dla tego co wyciska z ogórków typu Fazio czy Emerson nawet De Rossi jakoś mniej odwala chałe ostatnimi czasy. I nie oszukujmy się oni grają cały sezon 14-15 zawodnikami to musiało się w końcu zaciac
Po Pjanicu i Spalu romanisci wywiezliby Palotte na taczce tym bardziej że według ich forum jego odejście to krok w tyl. Poproszę jeszcze Manolasa
Jestem pełen podziwu dla tego co wyciska z ogórków typu Fazio czy Emerson nawet De Rossi jakoś mniej odwala chałe ostatnimi czasy. I nie oszukujmy się oni grają cały sezon 14-15 zawodnikami to musiało się w końcu zaciac
Po Pjanicu i Spalu romanisci wywiezliby Palotte na taczce tym bardziej że według ich forum jego odejście to krok w tyl. Poproszę jeszcze Manolasa

- Robaku
- Juventino
Arbuzini pisze:Super stwierdzenie... ale kto konkretnie? Po odejściu Allegriego przecież nie zostaniemy bez trenera, jeśli nie będzie dostępnego nikogo z topu, a obecnie nie widzę takich szkoleniowców do wzięcia.CavAllano pisze:Na obecnym poziomie rozwoju powinien nas interesować jedynie ktoś z absolutnego topu.
Z topu imo będie do wzięcia niebawem Klopp - widać, że UK to nie jest dla niego ziemia obiecana i chyba kibiców tam nie porwał.
ogólnie większość tt Juventusowego jest mocno na nie, ale podobnie to wyglądało po Conte, a ja zawsze pamiętam zdanie Moggiego - nie ma nic ważniejszego niż klub.
Tuttomercatoweb podaje, że Juve obok Spala rozwaza Diego S no i S. Inzagiego, który notabene fajna robotę tam robi w Lazio.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- koki90
- Juventino
Nie sądziłem, że aż tak się do Maxa przywiążę. Nie wierzę w konflikt. Zwyczajnie Max trzyma się swojej zasady, że kończy się jego cykl i tyle. Chce spróbować czegoś nowego. Do końca sezonu może się też wiele rzeczy wydarzyć. Nic nie można brać jako pewnik, ale alternatywę warto mieć już w garści.
Z rynku włoskiego nie ma lepszego dostępnego kandydata niż Spaletti.
Przydałby się ktoś o lepszej marce i z lepszymi osiągnięciami, ale kogo niby mielibyśmy wyrwać?
Z rynku włoskiego nie ma lepszego dostępnego kandydata niż Spaletti.
Przydałby się ktoś o lepszej marce i z lepszymi osiągnięciami, ale kogo niby mielibyśmy wyrwać?
- naros
- Juventino
Ja jestem przekonany że Allegri z nami zostanie. Nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia jego odejścia tym bardziej do gorszego klubu.. Sam w wywiadach anbija się z tego i mówi że chce rozegrać kolejne 300 spotkań jako trener Juve. Wiem że to sa tylko slowa ale trener który zamierza odejśc raczej nie mówił by takich rzeczy a dyplomatycznie unikał tematu. Po za tym nie wyobrażam sobie jego odejścia.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- kdzr
- Juventino
1. Niekoniecznie dobre relacje z piłkarzami (kto wie jak to naprawdę jest?).naros pisze:Nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia jego odejścia tym bardziej do gorszego klubu..
2. Zmęczenie materiału (3 lata w jednym miejscu).
3. Chęć spróbowania się poza granicami kraju.
4. Premier League jest bardzo atrakcyjną dla trenerów i piłkarzy ligą, dodatkowo jest jeszcze opcja hiszpańska, z Barcelony - klub sam w sobie jest dość sporym argumentem, a gorszy od Juve na pewno nie jest.
Jest kilka logicznych i racjonalnych argumentów, które przemawiają za tym, że Max może odejść. Nie mówmy na siłę, że jest super, skoro niekoniecznie. Nam pozostało czekać i tyle, nic nie zrobimy. Dodam na koniec, że jestem wielkim zwolennikiem pozostania w Juve obecnego trenera.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.