Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Jns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2017, 23:14

wagner pisze:
Robaku pisze:Calciomercato podało, że w Lyonie obserwowalismy rownież Strootmana.
Tylko, jeśli Khedira odejdzie i zwolni swoją rezerwację w Turynie na łóżko szpitalne.
CavAllano pisze:Lacazette owszem, fajnie zagrał, ale do niczego nam nie jest potrzebny.
Ja z kolei uważa, że bardzo by nam się przydał.

@down
Poprostu pisze:No tak w tym sezonie Khedira ciągle kontuzjowany..
Prześledź historię kontuzji Holendra i będziesz wiedział o co mi chodzi. Na resztę opuszczę kurtynę milczenia. :facepalm2: Pomyśl :czytaj:
Jak masz taką wiedzę o kontuzjami jak o narodowosciach to odpuść na dluzej
Sami w tym sezonie rozegrał już 40 spotkań. Dwa razy więcej niż gwiazdy Ekstraklasy. 25 ligowych. Napewno do szpitala mu w tym sezonie daleko

Mamy zbyt dużo dziur i braków w środku, bo od tak pozbywać się Niemca. Są inni którzy bardziej na to zasługują

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2017, 23:17

Jns pisze:
wagner pisze:Prześledź historię kontuzji Holendra
Jns pisze:Jak masz taką wiedzę o kontuzjami jak o narodowosciach to odpuść na dluzej
Strootman zmienił narodowość? A to ciekawe.

Brawo ty. Bardzo chciałem zabłysnąć. Szkoda.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 01:57

vitoo pisze:Tolisso byłoby super, ale czy ktoś może ocenić jak u niego jest z umiejętnościami defensywnymi?
Nie jest niepokonanym tytanem defensywy, ale dobrze rokuje na to, że we Włoszech podciągnie się w bronieniu. Przez dwa sezony występował jako boczny obrońca i nie ma chyba większych problemów żeby grać z poświęceniem dla drużyny. Sprawdziłem, że Vidal poza ostatnim sezonem miał u nas średnią ilość wślizgów wahającą się pomiędzy 4 a 5 na mecz. To unikalny zawodnik i bardzo ciężko będzie go zastąpić kimkolwiek. W obronie Tolisso na pewno nie dorównuje Chilijczykowi, ale to bardzo dobry materiał na klasowego B2B. Dzięki mniej indywidualnemu stylowi gry od Pogby powinien lepiej sprawdzać się w dominowaniu środka pola.

Jestem zwolennikiem dobrze obsadzonych boków obrony oraz środka pomocy. To pozycje, gdzie mądra rotacja jest wręcz wskazana. Mam nadzieję, że w lecie sięgniemy po więcej niż tylko jednego dobrego środkowego pomocnika, ale podskórnie czuję, że na tak niestety nie będzie. A wielka szkoda, młodych wilków nie brakuje: Tolisso, S. Milinkovic-Savic, Dahoud i Tielemans już teraz grają bardzo dobrą piłkę.

W tym miejscu wspomnieć jeszcze muszę o Sensim i Mandragorze... hehe - nie no żart. Niemniej obaj zostali trochę zapomniani, ale w perspektywie roku lub dwóch może się to jeszcze (kilkukrotnie) zmienić.

Aha, chciałbym żebyśmy budowali skład pod 4321. Dobrze dobrani piłkarze pod ten system pozwolą grać nam także: 4312, 4231, 433 oraz wariacjami z trójką obrońców. Marotta, nie daj tym razem ciała. AMEN!

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 12:08

Coś czuję, że Chińczycy nie zakończą przejmowania Milanu do końca tego roku. Tym samym nie zaoferują Donnarummie kilku mln euro rocznie kontraktu. A my będziemy mogli 1 stycznia złożyć atrakcyjną propozycję dla samego piłkarza i jego agenta. Młody Gigi jest wychowankiem Milanu, ale na pewno musi go frustrować to, co dzieje się teraz w Mediolanie. Donnarumma co prawda od 14. roku życia trenuje w Milanie, ale jest z okolic Neapolu, więc może nie być jakoś szczególnie emocjonalnie związany z Mediolanem.

Jako nastolatek nie będzie też pewnie chciał przenosić się za granicę. Raz że za młody na to, dwa że to przecież Włoch. Tylko Verratti zrobił karierę za granicą opuszczając w tak młodym wieku ojczyznę.

Reasumując: mamy dużą szansę na pozyskanie za darmo jednego z najlepiej zapowiadających się bramkarzy na świecie ;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 12:12

Bardzo, bardzo wątpie, zę będziemy czekać na Gigiego aż wygaśnie mu kontrakt. Bardzo wierze w to, że np. w te wakacje puscimy ofertę 30 mln zostawiając go tam do konca sezonu. Wilk syty i owca cała. 30 baniek to nie duzo, ale wiadomo ,ze GIgi nie przyjdzie do nas przed odejśćiem Gigiego.

Wiec z jednej strony robimy słaby deal, z drugiej być moze deal życia. A jak nie to Meret czeka. Dużo bardziej mnie w tej chwili interesuje wzmocnienie ofensywy i zrobienie porządku na srodku pomocy. Bo mamy tak zbytek. I ten Rincon w tej chwili to mocny nie wypał.ktoś wie jakie są warunki DOKŁADNE obligatoryjnego wykupu naszych zawodników:

a) Cuadrado
b) Benatia
c) Rincon

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 12:29

Reasumując: mamy dużą szansę na pozyskanie za darmo jednego z najlepiej zapowiadających się bramkarzy na świecie
Leze i kwicze. :prochno: Donnarumma do Juventusu nie przyjdzie.

La fidanzata d'Italia
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 12:41

Ta frustracja Donnarummy po wczorajszym meczu w pewnym stopniu przypominała tę swego czasu Higuaina. Kiedy sam z siebie dajesz wszystko, wykonujesz kapitalną robotę (rekord Gonzalo, kilka cudownych interwencji Gigiego wczoraj), to brak nawet tych mniejszych sukcesów zaczyna irytować. Wydaje się, że dał się ponieść emocjom całego środowiska, tam po meczu pewnie każdy darł na nas/na sędziego japę. Niech sobie przypomni pierwszy mecz w Mediolanie - tam mieliśmy drukowanie, wczoraj wszystko zgodnie z zasadami i gdy emocje opadną i ma trochę oleju w głowie, dostrzeże to bez problemu.

Moim zdaniem kibice Milanu za dużo sobie obiecują po rzekomym przywiązaniu do barw klubowych Młodego. Nie wiem, czy akurat my mamy go szanse wyciągnąć (choć podobno Raiola by tego chciał), ale nie wyobrażam sobie, by Gigi pozostał w Mediolanie na dłużej. To nadal przeciętny klub. OK, na nas się potrafią zmotywować, grają wówczas na 200% (a i tak przeważnie potrzebują furę szczęścia), ale trzeba sobie powiedzieć, że kadrowo wyglądają po prostu słabo i proces budowy nawet w obliczu przejęcia klubu przez Azjatów trochę potrwa. Młody Gigi wyróżnia się w tej mizerii.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 12:56

Gdyby Donnarumma nie był Włochem to dużo łatwiej dałbym się przekonać, że go capniemy. Gdyby chociaż miał w kontrakcie wpisaną klauzulę odstępnego...

Kończący się kontrakt to niby duże uproszczenie transferu, ale mam wrażenie, że Marotta jest za grzeczny na tego typu transakcję, trochę brakuje mu cynizmu Moggiego. Chociaż przy Higuainie też tak myślałem.. :think: Tak czy siak jestem zakochany w Giglio! Zastąpienie nim Buffona byłoby jak zastąpienie Ronaldinho Messim, wpisałoby się w historię futbolu.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 13:12

ozob pisze:
Reasumując: mamy dużą szansę na pozyskanie za darmo jednego z najlepiej zapowiadających się bramkarzy na świecie
Leze i kwicze. :prochno: Donnarumma do Juventusu nie przyjdzie.
Zapamiętam sobie i zobaczymy :spiteful:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 13:48

Swoją drogą Ibrahimović, Pjanić i Pogba też całowali herby. :smile:

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 13:51

No, ale popatrzmy racjonalnie. Nie zapowiada się, aby Gigi w najbliższy rok zaliczył jakiś ultra-zjazd. Przecież ten człowiek broni na niesamowitym poziomie już x lat. No i po co mielibyśmy ściągać młodego? Żeby grał co piąty mecz i tylko trenował z Buffonem? Czy wykupić go i zostawić w Milanie? Ehe, już to widzę. Dla mnie Donnarumma to pieprzone fantasy, ale nic już mnie w futbolu nie zdziwi. Gdybyśmy zamienili Gigiego seniora na Gigiego juniora, to ja biegnę na waleta do Turynu.

Edit: mówię oczywiście o zmianie pokoleniowej, a nie odstawieniu Buffona.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 14:04

To nie wiesz, ze trenowanie z Buffonem daje wiecej niz regularna gra. :prochno:

La fidanzata d'Italia
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 14:09

ozob pisze:To nie wiesz, ze trenowanie z Buffonem daje wiecej niz regularna gra. :prochno:
Jesteś naprawdę zorientowany w temacie.

http://www.sportmediaset.mediaset.it/ca ... 602a.shtml
Ritiro dopo il Mondiali 2018? L'idea è quella e ne sono abbastanza convinto. C'è solo una remota possibilità che mi possa far giocare un'altra stagione e la sappiamo solo io e il presidente ma è difficile che si avveri.

Buffon kończy karierę w 2018 roku i wtedy Donnarumma przychodzi do nas za darmo, bo jemu też kończy się kontrakt z Milanem w tym samym dniu, co Buffonowi z nami - gdzie tu widzisz trenowanie z Buffonem?

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 14:23

Ja tego nie wymyslam, ja tylko powtarzam to co sie pisze tutaj na forum. :prochno:

La fidanzata d'Italia
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2017, 14:27

A tymczasem nasze konto wzmocnila suma 16.000.000 euro. Zaza po raz 10 w meczu Valencii :) :prochno:

Obrazek
Zablokowany