Serie A 16/17 (27): Udinese 1-1 JUVENTUS
- pumex
- Juventino
Ano właśnie, bym zapomniał - mityczna wiosenna forma w pełnej krasie :lol: Jak rzecze teoria, dziadowska forma z października i listopada, gdy nasi odpuszczali mecze i rzekomo mieli w nogach katorżnicze treningi, miała zaprocentować teraz, by nie musieć się oszczędzać przed kluczowymi spotkaniami. Jak widać :lol:Alexinhio-10 pisze:Katorga dla oczu, zmarnowane 1,5 h.

- Cabrini_idol
- Juventino
Nie oglądałem. Właśnie wróciłem, ale nie wytrzymałem i sprawdziłem wynik.
Helo, ktoś tu mówi, że liga będzie ciekawsza. ŻE CO ???! Scudetto już jest pewne. Proszę was.
Z tego co piszecie, zagraliśmy TRAGICZNIE ale i tak punkt mamy. To nas odróżnia od reszty patałachów w Serie A. Ktoś wierzy, że 11 kolejek przed końcem stracimy 8 pkt przewagi nas chimerycznym Neapolem i spuchniętą Romą.
No tak cały luty komplet zwycięstw. Pewne prowadzenie w Seria A. Praktycznie pewny awans i w LM i w CI. Ogarnij się.
Helo, ktoś tu mówi, że liga będzie ciekawsza. ŻE CO ???! Scudetto już jest pewne. Proszę was.
Z tego co piszecie, zagraliśmy TRAGICZNIE ale i tak punkt mamy. To nas odróżnia od reszty patałachów w Serie A. Ktoś wierzy, że 11 kolejek przed końcem stracimy 8 pkt przewagi nas chimerycznym Neapolem i spuchniętą Romą.
pumex pisze:Ano właśnie, bym zapomniał - mityczna wiosenna forma w pełnej krasie :lol: Jak rzecze teoria, dziadowska forma z października i listopada, gdy nasi odpuszczali mecze i rzekomo mieli w nogach katorżnicze treningi, miała zaprocentować teraz, by nie musieć się oszczędzać przed kluczowymi spotkaniami. Jak widać :lol:Alexinhio-10 pisze:Katorga dla oczu, zmarnowane 1,5 h.
No tak cały luty komplet zwycięstw. Pewne prowadzenie w Seria A. Praktycznie pewny awans i w LM i w CI. Ogarnij się.

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Przed meczem czytałem newsa z wypowiedzią Miralema: "Chęć zwyciężania jest tutaj imponująca" Chcemy wygrać wszystko bla bla, jedyny komentarz jaki mi na myśl przychodzi to słowa Ferdka "Jak zrobić, żeby się nie narobić, a zarobić"
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Uważam, że niektórzy przesadzają z lamentem po tym meczu. Owszem, zagraliśmy słabo, ale mimo to powiększyliśmy przewagę nad Romą. Do tego za nami kilka spotkań, które nie były z ogórkami i taka strata punktów musiała się przytrafić.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Andryk
- Juventino
a mnie zastanawia jedno, dlaczego taki zespół nie ma stylu i pomysłu na grę przez cały sezon.Wojtek pisze:Mnie zastanawia jedno, co miała na celu zmiana Dybali na Rincona? Bronienie wyniku? :lol:
aha, zapomniałem napisać, że jesteśmy liderem w tak słabej lidze, w której pierwszy zespół Serie A nie stwarzając żadnej sytuacji bramkowej zdobywa 1 pkt.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2017, 18:52 przez Andryk, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Najwyraźniej nie wiesz, co swego czasu było istotą dyskusji o mitycznej wiośnie. Już mówię - cała teoria dotyczyła nie tyle wyników, co stylu gry. Oszczędzanie sił i gra na zaciągniętym ręcznym w minionym roku miała zaprocentować tym, że na wiosnę nie trzeba będzie oszczędzać na stylu żeby odnosić kolejne zwycięstwa. Ile warta była ta teoria, widzimy po raz kolejny. Dziwię się tylko, że rok w rok znajdują się entuzjaści tej teorii i rok w rok na wiosnę okazuje się, że można ją sobie podetrzeć tyłek. Naiwność ludzka nie zna granic.Cabrini_idol pisze:No tak cały luty komplet zwycięstw. Pewne prowadzenie w Seria A. Praktycznie pewny awans i w LM i w CI. Ogarnij się.pumex pisze:Ano właśnie, bym zapomniał - mityczna wiosenna forma w pełnej krasie :lol: Jak rzecze teoria, dziadowska forma z października i listopada, gdy nasi odpuszczali mecze i rzekomo mieli w nogach katorżnicze treningi, miała zaprocentować teraz, by nie musieć się oszczędzać przed kluczowymi spotkaniami. Jak widać :lol:Alexinhio-10 pisze:Katorga dla oczu, zmarnowane 1,5 h.
Strata punktów? Jasne, może się zdarzyć. Wręcz bezczelne podejście do tego meczu? Nie do zaakceptowania w żadnych warunkach, wstyd!
Ostatnio zmieniony 05 marca 2017, 18:58 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- szymken
- Juventino
Kit z wynikiem, szczęśliwie się udało punkt dorzucić do przewagi. Ale ten mecz mnie jednak utrwala w przekonaniu, ze jak chcemy grac 4231 na stałe, to musimy dwóch skrzydłowych ogarniętych kupić. A i tak jak dla mnie skład mamy pod 4312. I Dybala obok Igły i Pjanic za dwójką napastników IMO by wyglądali najlepiej, albo Pjanic w trójce i dokupić jakiegoś Eriksena
Gra skrzydłami fajnie Maxowi siadła, w momencie gdy mamy dwóch pomocników w formie to wyrazy uznania, ale na dłuższy okres IMO nie bardzo. Ale nie jestem trenerem ani DSem 

- Dybala 4ever
- Juventino
Szacunek dla Udinese zagrali tak jak mówił Del Neri na konferencji przedmeczowej. Bardzo nam uprzykrzyli życie: szczególnie dwójka Fofana-Halfredsson. Co prawda pierwszy nie dotrwał do końca, ale do tego czasu praktycznie zgasił Miralema. Łysy Islandczyk latał, dwoił się i troił. Gol na konto Leonardo, dziecinnie łatwo przepchał go masywny Kolumbijczyk Zapata. Potem w jakimś stopniu odkupił winy strzelając wyrównującego gola. Cuadrado niemiłosiernie wygwizdywany przez kibiców Udinese. Co kontakt to publika kwitowała mocnymi gwizdami. Sam Juan z wdzięcznością wypowiadał się o swojej byłej drużynie. Gramy na wszystkich frontach jest dobrze. I na koniec ciekawostka: zanotowaliśmy 1 remis w rozgrywkach ligowych. Już nie jesteśmy bezkompromisowi :spiteful: .
- ewerthon
- Juventino
Mecz idealny dla takich ludzi jak pumex, mogą pisać swoje wypociny i jęczeć, jakbyśmy właśnie przegrali z kretesem. To było pewne, że po trzech porażkach Udinese wreszcie się odbije. Oni nie muszą grać co trzy dni tak jak my, szczególnie, że u nas zagrała dzisiaj pierwsza jedenastka.
- pumex
- Juventino
Oczywiście. Idealny do wypunktowania bzdurnej teorii o mitycznej wiośnie. Chyba, że postanowiliśmy przedłużyć etap budowania formy, by wystrzelić z nią w lipcu, wówczas ok :lol:ewerthon pisze:Mecz idealny dla takich ludzi jak pumex
Nie. Radujmy się, faktycznie występ napawający dumą.ewerthon pisze:...mogą pisać swoje wypociny i jęczeć, jakbyśmy właśnie przegrali z kretesem.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2017, 19:38 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Robaku
- Juventino
Kładrado przez wiekszosc czasu kopał sie po czole. jasne ma w sobie pierwiastek szaleństwa, ale Pjaca zagrał podobnie. Minusem tej taktyki jest (przy naszym obecnym rosterze) brak zmienników. I jeśli chcemy to kontynuowac trzeba rozstać sie ze srodkowymi pomocnikami ( po kiego nam Rincon - nie wiem) a trzeba inwestować w bocznych ofensywnych.Pluto pisze:Zdejmując Cuadrado pozbawiliśmy się szans na trzy punkty, Pjaca zawiódł na całej linii. Zreszta jak cały zespół, od Buffona po Higuaina. Nie da się wygrywac wszystkich meczów z palcem w tyłku. Kompletnie nie przekonuje mnie środek Pjanić - Khedira. Takie dwie miękkie fajki, autorzy wielkiej dziury między linią obrony i pomocy.
PS Marchisio? :co?:
PPS Dybala :facepalm2: Perez, ratuj.
I według mnie Bernardeschi i np. Berardi to minimum i pod wzgledem jakosci i ilosci. Dzisiaj wlasnie Allegri pokazał,jak nie mamy czym grać w sytuacji gdy ktoś z tych top5 zawodzi.
lenor pisze:Mecz z cyklu "liga będzie ciekawsza"
Nie ma kogo chwalić za ten mecz, ale jedno co szczególnie przykuło moją uwagę: zna ktoś racjonalny powód ściągnięcia Dybali i wpuszczenie Rincona?
Zabezpieczaliśmy tyły, wzmacniając odbiór? Przy wyniku dla nas niekorzystnym?
eee chyba nie.
Ogólnie czuje ze Serie A podniesie mi ciśnienei jeszcze w tym sezonie z 3 razy. Za tydzien w piatek na Milan, zeby sie zrewanżować.
Na Napoli bo wiadomo, i pewnie na Romę - pod warunkiem, ze nie bedziemy juz pewni mistrza.
ogólnie mozna byc wkurzonym za styl, ale Serie A jest juz rozegrana.
Eee nic. W zasadzie, zmiana wynikała z braku laku. Dybala pewnie leciał na oparach, nie było ofensywnego zawodnika do zmiany, wiec sobie Maxiu pomyslał,trzeba zabezpieczyć tyły, bo Udine raz na jakis czas wychodziło z kontro np. 4 na 2, a poza tym może będzie szansa na uderzenie z dystanstu to może Granita coś ustrzeli.Wojtek pisze:Mnie zastanawia jedno, co miała na celu zmiana Dybali na Rincona? Bronienie wyniku? :lol:
Tak jest, nie mamy pomysłu na żaden mecz. Dlatego po 28 kolejkach mamy 8 pkt przewagi na rywalami, jestesmy praktycznie w finale CI i cwiercfinale LM.Andryk pisze:a mnie zastanawia jedno, dlaczego taki zespół nie ma stylu i pomysłu na grę przez cały sezon.Wojtek pisze:Mnie zastanawia jedno, co miała na celu zmiana Dybali na Rincona? Bronienie wyniku? :lol:
aha, zapomniałem napisać, że jesteśmy liderem w tak słabej lidze, w której pierwszy zespół Serie A nie stwarzając żadnej sytuacji bramkowej zdobywa 1 pkt.
Tak Serie A to dno. Ekstraklasa jest lepsza. WTF? Co tu sie dzieje?
Pierwszy słabszy mecz od czasu zmiany taktyki, po ciezkim co by nie mowic meczu w środku tygodnia. Ludzie gdzie wasze rozumy odpłyneły?
:hellyes:ewerthon pisze:Mecz idealny dla takich ludzi jak pumex, mogą pisać swoje wypociny i jęczeć, jakbyśmy właśnie przegrali z kretesem. To było pewne, że po trzech porażkach Udinese wreszcie się odbije. Oni nie muszą grać co trzy dni tak jak my, szczególnie, że u nas zagrała dzisiaj pierwsza jedenastka.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Pierwsze miejsce w serieA z kilku punktową przewagą mamy. Dobrą zaliczkę w Lidze Mistrzów oraz Pucharze Włoch przed rewanżem mamy. To cieszy, ale styl jaki pokazujemy jest dramatyczny..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.