Mercato (LATO 2017)
- pablo1503
- Juventino
Może najzwyczajniej w świecie czuje się wypalony w tym środowisku. Wszystko stało się rutyną i monotonią. Wie, że z takim podejściem nie jest w stanie wykrzesać 100% z drużyny i dla jej dobra chce zakończyć ten etap. Ciężko powiedzieć co siedzi w głowie Maxa.alessandro1977 pisze:Nie rozumiem jednego, mianowicie co znaczy, że jego cykl w Juve się skończył ? Nie wygrał wszystkiego ale zakładam, że jestem pewny zwycięstwa w tegorocznej edycji LM, wtedy to przepraszam Maxa :hellyes:
Pewna posadka, wyrozumiałe środowisko, oddani kibice i świetny zespół, który mam nadzieję będzie jeszcze lepszy...nie szkoda mu tego wszystkiego zostawić ?
Niemniej szanuje taką decyzję. Przynajmniej wie na czym stoi, a nie siedzi na siłę, bo ciepła posada i fajna kasa. Może wie, że kolejny sezon to byłoby już za wiele. Wie, że nie dałby rady psychicznie, a to mogłoby prowadzić do sporych problemów w szatni i poza nią.

jpjp5 pisze:Hmm jak Allegri odejdzie to bedzie katastrofa. Przyjdzie nowy trener który bedzie mial swoja wizje futbolu i któremu zapewne nie beda pasowac wszyscy pilkarze, czyli kolejne zmiany kadrowe.
Bez przesady. Mamy wielu świetnych piłkarzy i nie chce mi się wierzyć, żeby któryś z kluczowych zawodników nie podpasował nowemu trenerowi i chciał się go pozbyć. Piłkarze pokroju Leminy, Sturaro, Asamoah czy Rincona, a może nawet Mandżukić mogą się bać nowej zmiany, ale nie wierzę, że trzon drużyny zostanie naruszony.
jpjp5 pisze:Dlaczego tak jest że nie potrafimy utrzymac trenera dłuzej niż 3 sezony?
Tak jest wszędzie. Uroki współczesnego futbolu.
Barcelona w ostatnich 5 latach? Vilanova, Martino i Enrique, który też odchodzi po trzech latach.
Real? Mourinho, Ancelotti, Benitez i Zidane.
Bayern? Heynckes, Guardiola, Ancelotti.
United? Moyes, Van Gaal, Mou.
Można tak wymieniać i wymieniać. 3-5 lat. Tak teraz wygląda siedzenie trenera w jednym klubie. Powyżej pięciu to już jest ewenement. Z lepszych trenerów, którzy w ostatnim czasie spędzili sporo czasu w jednym klupie są Klopp i Simeone.
jpjp5 pisze:Przed Conte masowo zwalnialismy trenerów, a teraz oni sami od nas odchodzą. Nie ma tutaj winy naszego zarządu?
Zapewne wszyscy wiedzą, jak wyglądała sytuacja przed Conte. Chyba nie sądzisz, że powinniśmy dać więcej czasu chociażby Del Neriemu?
Ostatnio zmieniony 03 marca 2017, 20:46 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vincitore
- Juventino
Żadna postać na tym forum nie przeszła takiej drogi od kompletnego zera i śmiecia, do bohatera i herosa jak Max Allegri. Poczytajcie, bo ja czytam i się śmieję jak wielkie pojęcie mamy o futbolu.jpjp5 pisze:Hmm jak Allegri odejdzie to bedzie katastrofa.

http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... ht=#769567
EOT: Tolisso za 10 minut gra z Bordeaux, kto ogląda?
- Marchisio87
- Juventino
Tak sie właśnie znacie na piłce
haaa ;pp
dobra co do Maxa od samego początku byłem za nim i marzyłem by do nas trafił widząc jak prowadzi Cagliari Calcio! podobał mi się jego system i gra przypominał mi CA! i gdy tylko podpisał z nami byłem dumny, co do jego odejścia jeżeli rzeczywiście ma odejść sam bo pewnie już wie że sie troche wypalił i ciężko będzie coś dobrego zrobić w nowym sezonie to rozumiem go ale liczę że jednak zostanie z nami! oby Max został a jak nie to znów przemeblowania itd ehh.

dobra co do Maxa od samego początku byłem za nim i marzyłem by do nas trafił widząc jak prowadzi Cagliari Calcio! podobał mi się jego system i gra przypominał mi CA! i gdy tylko podpisał z nami byłem dumny, co do jego odejścia jeżeli rzeczywiście ma odejść sam bo pewnie już wie że sie troche wypalił i ciężko będzie coś dobrego zrobić w nowym sezonie to rozumiem go ale liczę że jednak zostanie z nami! oby Max został a jak nie to znów przemeblowania itd ehh.
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- SKAr7
- Juventino
Dokładnie to samo, co miał mieć na myśli Conte, kiedy wyskakiwały na VS informacjoprzecieki, jakoby miał uważać, że on już więcej z tą drużyną nie ugra.alessandro1977 pisze:Nie rozumiem jednego, mianowicie co znaczy, że jego cykl w Juve się skończył ?
Jeden i drugi tłumaczyli to w wywiadach. Trener ma w swoją osobowość wpisane określone triki psychologiczne, którymi wpływa na piłkarzy, ale niczym używka- po pewnym czasie przestają działać. A w sporcie w którym detale odróżniają zwycięzcę Champions League od drużyny ze środka tabeli topowej ligi- nie jest to ani efektywne, ani komfortowe dla szkoleniowca tzn. mieć świadomość, że nowy trener wprowadzi świeżość, na którą ty nie masz szans. Nawet jeśli jest Sir Alex czy Wenger, to na tę dwójkę przypada gdzieś tak pół miliarda kołczów których działalność w klubie kończy się po wyczerpaniu się okresu klubowego "zakochania".
Jeśli tak faktycznie jest, to Allegri ma pełne prawo zmienić otoczenie. Mam tylko nadzieję, że tym razem zarząd nie wykręci numeru jak z Tonio.
Sergiej mi się bardzo podoba. Wydaje mi się, że to piłkarz, który pozwoliłby nam ściągnąć Sancheza (lub innego klasowego technicznego zawodnika) i posłać Mandżukicia na ławkę. Przy Tolisso, to nawet przy odejściu Kheriry mamy Marchisio i Cuadrado jako mocnych rezerwowych i możemy bezboleśnie szafować ustawieniami.
Cieszy mnie, że mnie tam nie ma, choć wewnętrznie miałem ochotę napisać takie rzeczy jak nasz forumowy największy fan MassoVincitore pisze: Żadna postać na tym forum nie przeszła takiej drogi od kompletnego zera i śmiecia, do bohatera i herosa jak Max Allegri.

Ale szczerze mówiąc to nie ma się co dziwić. Allegri dostał Juventus po swojej największej wtopie w karierze (schyłek Milanu), która zdarza się praktycznie każdemu trenerowi. Chwała Marottcie, że swoim zezem dostrzegł właściwe proporcje winy sytuacji w Mediolanie.
Ostatnio zmieniony 04 marca 2017, 00:34 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Obejrzałem mecz Bordeaux-Lyon od deski do deski z naciskiem na Tolisso. Nie dowiedziałem się niczego nowego, co było wiadomo już wcześniej. Świetnie czuje się z piłką przy nodze - ma ostatnie, otwierające podanie, potrafi się znaleźć w polu karnym i piłka go szuka, może nie tak, jak to miało miejsce z Vidalem, ale często jest tam gdzie się pali w polu karnym rywala. Absolutny lider środka pola pod względem czysto piłkarskim. Odbiór też niczego sobie. Nie jest to oczywiście piłkarz bez wad, trochę razi w oczy jak momentami gdy jest wyłączony z gry snuje się po boisku po boisku bez większego celu - w Juventusie coś takiego nie przejdzie, ale moim zdaniem to kwestia indywidualnych założeń trenera. Nie jest też typem szybkościowca, więc raczej nie liczyłbym na wygrane pojedynki sprinterskie w jego wykonaniu.
Do celu: z piłką przy nodze już jest świetny, a gdy nauczy się we Włoszech prawdziwej taktyki, to będzie jeszcze lepszy. Czas na krok do przodu w jego karierze.
Do celu: z piłką przy nodze już jest świetny, a gdy nauczy się we Włoszech prawdziwej taktyki, to będzie jeszcze lepszy. Czas na krok do przodu w jego karierze.
- Cabrini_idol
- Juventino
Że tak powiem... Często trenerzy, którzy deklarują czy to publicznie czy to tylko wewnatrz klubu o swojej rezygnacji po sezonie w trakcie sezonu kończyło się czymś dużym na koniec. czyt LM.
Mam nadzieję, że Allegri zostanie jeszcze na jeden sezon. BO jesli ma już odchodzić to za rok nie teraz. Również przez to, że nie ma na rynku żadnego fajnego trenera na POZIOM JUVE. Simeone zostanie na kolejny rok w AM i wtedy odejdzie. Fajnie jakbyśmy przedłużyli o rok Allegriemu a już od teraz robili podchody pod Simeone.
No bo kto ? Sousa, Spaletti ? Sarri ? Sorry. Pochetino również mi się podoba jako ktoś kogo bym chiał w Juve. I Simeone i Pochetino mają to coś, coś czego wielu tu oczekuję, trenera z WIZJĄ.
Mam nadzieję, że Allegri zostanie jeszcze na jeden sezon. BO jesli ma już odchodzić to za rok nie teraz. Również przez to, że nie ma na rynku żadnego fajnego trenera na POZIOM JUVE. Simeone zostanie na kolejny rok w AM i wtedy odejdzie. Fajnie jakbyśmy przedłużyli o rok Allegriemu a już od teraz robili podchody pod Simeone.
No bo kto ? Sousa, Spaletti ? Sarri ? Sorry. Pochetino również mi się podoba jako ktoś kogo bym chiał w Juve. I Simeone i Pochetino mają to coś, coś czego wielu tu oczekuję, trenera z WIZJĄ.

- mzm
- Dortmundczyk
Niby czemu mieliby nie oddać? Dla nich ważniejsze będzie po pierwsze kto więcej zapłaci, po drugie gdzie będzie chciał iść Alexis. Clichy'ego oddali, Sagnę oddali, van Persiego oddali, Nasriego oddali, Adebayora i Kolo Toure także. Tam się raczej takimi rzeczami nie przejmują; raz, że w przypadku sprzedaży drogich graczy ta ich ligowa konkurencja jest tak bogata, że de facto stanowi pewnie z 50% wszystkich potencjalnych kupców, dwa, że takie City i tak ma kasę i jak nie kupi Alexisa to kupi sobie innego cracka, więc co za różnica? Tam to wszystko nie działa jak we Włoszech. Co najwyżej w jakichś pojedynczych przypadkach sam zawodnik może mieć wątpliwości co do przejścia do ligowej konkurencji, ale to się tyczy raczej Anglików, wychowanków czy przynajmniej długo broniących barw swojej drużyny.jackop pisze:
Co do walki o Sancheza to trzeba by pokonać tylko i aż Bayern oraz PSG. Jeśli już to Kanonierzy nie oddadzą go do jednego z ligowych rywali. Z oczywistych względów wykluczam też kierunek hiszpański.
- jakku1
- Juventino
Jest kilka ciekawych informacji z niezlych zrodel:
1. Milinkovicia obserwujemy od dawna i jest to pilkarz, ktorego profil nam bardzo odpowiada, ale... mamy tez w garsci karte Bentancura, a to pilkarze o dosc zblizonej charakterystyce.
2. Wiele zrodel wspomina o tym, ze Allegri po sezonie odejdzie, ale tutaj ciekawe sa dwie kwestie. Pierwsza jest taka, ze dosc dobrze poinformoany w srodowisku Alessandro Moggi (syn Luciano) uwaza, ze zarowno Bonucci jak i Allegri zostana. Zreszta, Sebastianito z VS wspominal niedawno, ze Leo w zeszlym roku mial bardzo kuszaca oferte ale zdecydowal sie zostac w Juve (napisal o tym Rictor na poprzedniej stronie). Druga sprawa jest taka, ze wychodzi na to, ze wszystko wskazuje na to, ze jesli juz to ewentualnym nastepca Allegriego bylby Spalletti. Czemu to takie interesujace w kontekscie Moggiego? Ano temu, ze Lucek przed afera Calciopoli na stanowisku trenera Juventusu po Capello widzial... wlasnie Spallettiego.
3. Informacja pochodzi z VS - bardzo mocno jestesmy zainteresowani Sanchezem i to nie jest zadna sciema. Jego transfer jest realny, ale jak zwykle - bedzie ciezki do przeprowadzenia (bo Alexis ma wazny kontrakt ze swoim klubem
).
Apdejt: Fabrizio Romano poinformował przed chwilą, że dopieliśmy transfer Lyanco za 6m + 4m bonusów.
1. Milinkovicia obserwujemy od dawna i jest to pilkarz, ktorego profil nam bardzo odpowiada, ale... mamy tez w garsci karte Bentancura, a to pilkarze o dosc zblizonej charakterystyce.
2. Wiele zrodel wspomina o tym, ze Allegri po sezonie odejdzie, ale tutaj ciekawe sa dwie kwestie. Pierwsza jest taka, ze dosc dobrze poinformoany w srodowisku Alessandro Moggi (syn Luciano) uwaza, ze zarowno Bonucci jak i Allegri zostana. Zreszta, Sebastianito z VS wspominal niedawno, ze Leo w zeszlym roku mial bardzo kuszaca oferte ale zdecydowal sie zostac w Juve (napisal o tym Rictor na poprzedniej stronie). Druga sprawa jest taka, ze wychodzi na to, ze wszystko wskazuje na to, ze jesli juz to ewentualnym nastepca Allegriego bylby Spalletti. Czemu to takie interesujace w kontekscie Moggiego? Ano temu, ze Lucek przed afera Calciopoli na stanowisku trenera Juventusu po Capello widzial... wlasnie Spallettiego.
3. Informacja pochodzi z VS - bardzo mocno jestesmy zainteresowani Sanchezem i to nie jest zadna sciema. Jego transfer jest realny, ale jak zwykle - bedzie ciezki do przeprowadzenia (bo Alexis ma wazny kontrakt ze swoim klubem

Apdejt: Fabrizio Romano poinformował przed chwilą, że dopieliśmy transfer Lyanco za 6m + 4m bonusów.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Max przychodzac do nas tez zachowal Contowe 3-5-2, bo dobrze fungowalo. Pozniej troche zmienil na swoje ulubione 4-3-1-2, wiec mysle ze nowy trener widzac, jak u nas (jak na razie) dobrze idzie 4-2-3-1 pozostalby przy tym ustawieniu. Aczkolwiek Twoje pytanie o ustawienie przy nowym kolczu pozostaje w pelni zasadne.Vincitore pisze:Tolisso jest idealnie skrojony do 4-2-3-1, nie ma zawodnika do wyciągnięcia w lecie o takiej jakości, który lepiej pasuje do tego ustawienia (podkreślam, do wyciągnięcia) od Coco. Teraz pytanie - czy po ewentualnym odejściu Allegriego my tym 4-2-3-1 faktycznie będziemy grać? Kolejne pytanie - czy będzie istniało życie Mandzukicia na lewej pomocy u nowego trenera, czy te zakusy pod Sancheza/Bernardeschiego nie są bez powodu.
Wiesz, nie chce wprowadzac w blad, ale do tej pory wlasciwie zawsze tak bylo, ze loan wliczal sie w sume calkowita (chyba, ze umowa stanowila inaczej). Poza tym nie wierze, ze Marotta by sie umowil na 20 baniek, wiedzac jakim niepewnym zawodnikiem jest Benatia i pomimo mojej przeogromnej sympatii do niego oraz niechybnie wysokich umiejetnosci, Medhi nie jest wart az tyle.B@rt pisze:No to szczerze mnie zaciekawiłeś. Komunikat z jp brzmi tak: "Juventus Football Club potwierdza tego popołudnia, że Medhi Benatia dołącza do klubu na zasadzie rocznego wypożyczenia z Bayernu Monachium za kwotę 3 milionów euro. Umowa przewiduje również opcję wykupu zawodnika na stałe za 17 milionów euro, zapłaconą w ciągu dwóch lat budżetowych. Opcję tę, można zrealizować jedynie do 30 maja 2017 roku.".Jacky pisze:Tak czy owak troche Cie ponioslo, bo Benatia bedzie nas w sumie kosztowal 17mln. (14+3), a nie 20 (17+3). A podejrzewam, ze Marotta bedzie probowal jeszcze zbojac cene, ale czarno widze te jego negocjacje i to jeszcze z Bayernem.B@rt pisze:
NieAle to tym bardziej potwierdza, że jeśli wykupimy Benatię, to po to, żeby u nas grał.
Pro forma źródło: http://www.juvepoland.com/news.php?id=34311
Jeżeli masz rację, to miałoby to oznaczać, że cena za loan wlicza się w późniejszą ewentualną kwotę odstępnego za wykupienie.
Ale po co, jak nasz trener ma kontrakt do czerwca 2018r. tak, jak Simeone.Cabrini_idol pisze:Fajnie jakbyśmy przedłużyli o rok Allegriemu a już od teraz robili podchody pod Simeone.
Sanchez, Berardi, Tolisso, Darmian/Vrsaljko i w przyszlym roku drugi raz z rzedu wygrywamy LM

PS. Podziwiam Wasza wiedze nt pilki noznej, bo nagle sie okazuje, ze wiekszosc sledzila Maxa od Cagliari i wiedziala, ze to strzal w "10" :lol:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Chyba wczoraj czytałem o ponownym zainteresowaniu Isco. Hiszpan kolejny (który to już?) raz ma dość bycia rezerwowym i podobno nie zamierza przedłużyć kontraktu kończącego się w 2018.
Danilo, Tolisso, Isco, Sanchez i w przyszłym roku, drugi raz z rzędu, świętujemy Potrójną Koronę
Wtedy zrozumiałbym nawet puszczenie Samiego do Us&a.
Ufam, że Beppe przygotował jakieś skromne 150 mln € na letnie mercato
Danilo, Tolisso, Isco, Sanchez i w przyszłym roku, drugi raz z rzędu, świętujemy Potrójną Koronę

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wszystko ładnie, tylko po co ten Isco ? Na jego pozycję jest Dybala i Pjanic, a Dybala coś na prawej stronie nie bardzo.jackop pisze:Chyba wczoraj czytałem o ponownym zainteresowaniu Isco. Hiszpan kolejny (który to już?) raz ma dość bycia rezerwowym i podobno nie zamierza przedłużyć kontraktu kończącego się w 2018.
Danilo, Tolisso, Isco, Sanchez i w przyszłym roku, drugi raz z rzędu, świętujemy Potrójną KoronęWtedy zrozumiałbym nawet puszczenie Samiego do Us&a.
- jackop
- Juventino
Oj tam 
Higuain
Dybala-Sanchez
Marchisio-Pjanić-Tolisso
Higuain
Sanchez-Pjanić-Dybala
Marchisio-Tolisso
Higuain-Sanchez
Dybala
Marchisio-Pjanić-Tolisso
Jakby tego nie ustawić, to Isco byłby pewnym zamiennikiem. Jeśli byłby chętny, a cena nie za wysoka (rok do końca umowy)... nie obraziłbym się. Zdaje sobie oczywiście sprawę, że szanse na ten transfer to jakieś 0,1%. Poza tym mamy prawa do Bentancura, Mandragory i iluś tam jeszcze.

Higuain
Dybala-Sanchez
Marchisio-Pjanić-Tolisso
Higuain
Sanchez-Pjanić-Dybala
Marchisio-Tolisso
Higuain-Sanchez
Dybala
Marchisio-Pjanić-Tolisso
Jakby tego nie ustawić, to Isco byłby pewnym zamiennikiem. Jeśli byłby chętny, a cena nie za wysoka (rok do końca umowy)... nie obraziłbym się. Zdaje sobie oczywiście sprawę, że szanse na ten transfer to jakieś 0,1%. Poza tym mamy prawa do Bentancura, Mandragory i iluś tam jeszcze.
Dużo racji w Twoich słowach. Mógłbym się pospierać co do przykładów i okoliczności, ale nie mam ochoty. Napiszę tylko, że najważniejszą dwójkę Henry-Fabergas wytransferowali do Barcelony. O ile Sanchez robi robotę, to 'nowego Cesca' do tej pory nie udało się Wengerowi znaleźć.mzm pisze:Clichy'ego oddali, Sagnę oddali, van Persiego oddali, Nasriego oddali, Adebayora i Kolo Toure także.

- jackop
- Juventino
Licząc 45 baniek za Francuza, wszystko zależeć będzie od tego jak bardzo Chilijczyk będzie przekonujący (o ile w ogóle) w stosunku do szefostwa Arsenalu
Wydaje mi się, że obaj mogliby kosztować w okolicy "1 Higuaina".
Trener z TOPu (jeśli pożegna się z nami Maks), prawy obrońca (jeśli Alves odejdzie), środkowy pomocnik (dwóch, jeśli potwierdzą się plotki o Samim) oraz skrzydłowy/boczny napastnik. Wszyscy na przynajmniej europejskim poziomie <- moje oczekiwania na letnie mercato. Do boju Marotto!

Trener z TOPu (jeśli pożegna się z nami Maks), prawy obrońca (jeśli Alves odejdzie), środkowy pomocnik (dwóch, jeśli potwierdzą się plotki o Samim) oraz skrzydłowy/boczny napastnik. Wszyscy na przynajmniej europejskim poziomie <- moje oczekiwania na letnie mercato. Do boju Marotto!

- panlider
- Juventino
Czy Ty masz na myśli tego Danilo z Realu? Mam nadzieję, że nie...jackop pisze:Chyba wczoraj czytałem o ponownym zainteresowaniu Isco. Hiszpan kolejny (który to już?) raz ma dość bycia rezerwowym i podobno nie zamierza przedłużyć kontraktu kończącego się w 2018.
Danilo, Tolisso, Isco, Sanchez i w przyszłym roku, drugi raz z rzędu, świętujemy Potrójną KoronęWtedy zrozumiałbym nawet puszczenie Samiego do Us&a.
Co do Isco, to jeżeli mamy zostać przy 4-2-3-1 to jest nam on całkowicie zbędny.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"