Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
W wg mnie 41 letni Buffon w ostatnim sezonie w swoim życiu nie miałby nic przeciwko graniu tylko w pucharach. Wiedząc, że tym samym pomaga swojemu imiennikowi jak i samemu klubowi, klubowi, który najnormalniej w świecie KOCHA.

- Vincitore
- Juventino
Nie. Uważam, że ławka dla 19-latka w wartościowym klubie to nie jest wyrok i zahamowanie rozwoju, a nawet może być większą wartością niż weekendowe zapasy z Sassuolo. Ty sobie wmówiłeś, że ja próbuję utorować Gigio drogę do perfekcyjnej kariery przez grzanie ławy, a zapominasz, że ja tylko odpowiadam na pytanie z poprzedniej strony co by się stało jeżeli Buffon nie skończy kariery, a my pozyskamy Donnarummę i chcę wyciągnąć z tego szereg pozytywów a nawet przekonać, że taka droga może mieć sens.ozob pisze:Czyli podnosisz argument, ze dla 18-19- latka regularna gra nie jest tak wazna, bo to jeszcze nie ostatni dzwonek, a jednoczesnie zdajesz sobie sprawe z tego, ze regularna gra i te wszystkie sytuacje, ktore wymienilem sa bardzo wazne. Umarlem.![]()
I na koniec zapytam. Majac Buffona i Donnarumme kto bedzie gral w Europie?
- kamil-8853
- Juventino
Ludzie - skończmy temat o roli Donnarummy bo jeszcze go u nas nie ma - i kto wie czy kiedykolwiek bedzie ... Napiszcie lepiej co z Dybala - podobno agent zawodnika był w Italii i niedawno poleciał znów do Argentyny (podobno dziecko mu się urodziło) temat robi się trochę dziwny nie sądzicie ? Ma ktoś jakieś lepsze info w tym temacie ?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W świetle tych doniesien o 85 milionach za Verattiego zastanawia mnie jedno.
Czy nasi nie zrobią znowu sprzedaj-kup, wymieniajac Bonucciego na Marco.
Czy nasi nie zrobią znowu sprzedaj-kup, wymieniajac Bonucciego na Marco.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie wiem, ja bym Dybali z tym dzieckiem nie łączył, nie ma żadnych przesłanek, że to jego, a ja mu ufam.kamil-8853 pisze:Napiszcie lepiej co z Dybala - podobno agent zawodnika był w Italii i niedawno poleciał znów do Argentyny (podobno dziecko mu się urodziło) temat robi się trochę dziwny nie sądzicie ? Ma ktoś jakieś lepsze info w tym temacie ?
- Wojtek
- Juventino
haha już to widzę, jak Buffon godzi się na ławkęCabrini_idol pisze:W wg mnie 41 letni Buffon w ostatnim sezonie w swoim życiu nie miałby nic przeciwko graniu tylko w pucharach. Wiedząc, że tym samym pomaga swojemu imiennikowi jak i samemu klubowi, klubowi, który najnormalniej w świecie KOCHA.

- Poulinho
- Juventino
Dybala przyznał w wywiadzie, że to po prostu zdarzenie losowe, a kontrakt zostanie podpisany, wiec spokojniekamil-8853 pisze:Ludzie - skończmy temat o roli Donnarummy bo jeszcze go u nas nie ma - i kto wie czy kiedykolwiek bedzie ... Napiszcie lepiej co z Dybala - podobno agent zawodnika był w Italii i niedawno poleciał znów do Argentyny (podobno dziecko mu się urodziło) temat robi się trochę dziwny nie sądzicie ? Ma ktoś jakieś lepsze info w tym temacie ?

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nikt poważny nie pisze, że Bonucci może odejść. Spokojnie. A jeśli te obawy są przez konflikt z Maxem to właśnie poważne źródła piszą, że w lato będziemy mieć nowego trenera także też bez nerwów (chyba, że się ktoś stresuje nowym trenerem to wtedy faktycznie).
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czyli lepiej chlopa przytrzymac rok dluzej i oddac za frajer, niz zarobic 5, 8, 10 baniek? Ciekawe, po co nasz dyrektor chce wczesniejszego sprowadzenia Spiny do TurynuCrunny pisze:Mnie się wydaje, że odpuściliśmy Kolasinaca. Nawet nie z powodu Spinazzoli, co po prostu Bośniak nie chce być rezerwowym + chce zarabiać dużo (ponoć 5 mln). Do 2018 roku Asamoah będzie zmiennikiem A.Sandro, a potem do akcji wkroczy ograny już w Serie A Spinazzola. Tym samym cała trójka będzie zadowolona, a my nie będziemy musieli sprzedawać Asamoah, bo w 2018 roku kończy mu się kontrakt.

Wliczasz w to kontrakt dla pilkarza?B@rt pisze:Sprowadzenie Benatii miałoby nas w takim razie kosztować łącznie 20 mln.,
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
NieJacky pisze:Wliczasz w to kontrakt dla pilkarza?B@rt pisze:Sprowadzenie Benatii miałoby nas w takim razie kosztować łącznie 20 mln.,

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zastanawiam się, czy w obliczu gry w 4-2-3-1 Verratti jest nam w ogóle do czegokolwiek potrzebny. Do takiego ustawienia wręcz idealnie pasuje Tolisso, a z przodu Sanchez. Pomijam już kwestię tego, czy przeprowadzenie obu tych transferów bez uszczerbku w postaci odejścia któregoś z naszych najważniejszych graczy jest w ogóle możliwe, ale pod względem walorów właśnie tego potrzebujemy. Tolisso idealnie zabezpieczyłby tyły, Chilijczyk z kolei stworzyłby w zestawie z Higuainem, Dybalą i Pjaniciem cholernie mocne combo i zdaje się najmocniejszy przód w Europie. Z drugiej strony Allegri uparł się, że zrobi z Miralema gracza grającego przed linią obrony, swego rodzaju Pirlo. Zagadką pozostaje też przyszłość Allegriego w klubie. Jeśli miałby się z nami pożegnać to niech nastąpi to tuż po zakończeniu sezonu, by nowy szkoleniowiec miał czas na wdrożenie swoich pomysłów.
- ozob
- Juventino
To jest bardzo zasadne pytanie. W mojej opinii nie, bo mamy juz Pjnicia i Marchisio, ktorzy graja na tej samej pozycji, na ktorej wystepowalby Marco, a posiadane srodki ulokowalbym w Tolisso i skrzydlach.Zastanawiam się, czy w obliczu gry w 4-2-3-1 Verratti jest nam w ogóle do czegokolwiek potrzebny
Natomiast jezeli Sancheza jestem w stanie sobie wyobrazic jako LM w 4-4-2 w fazie obrony, na ktore przechodzimy z 4-2-3-1, tak Dybali jako RM absolutnie. Myslalme kiedys, ze jest to mozliwe, ale Pawel nie ma skilla do bronienia i Allegri slusznie robi ustawiajac go centralnie za plecami "9".
Ostatnio zmieniony 02 marca 2017, 20:04 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- Vincitore
- Juventino
JMercato podało niezbyt realną informację, jakoby Arsenal był gotów sprzedać nam Sancheza za 45 mln + Rugani. Przypominam, że Alexisowi w 2018 roku wygasa kontrakt, a ta oferta wyżej to równowartość nie wiem? 80-85 mln?