LaLiga
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Akurat Las Palmas to wyjątek potwierdzający regułę. Fajna drużyna, która nie boi się gigantów i gra na prawdę przyjemną dla oka piłkę. Ale jeden zespół (no, jest jeszcze Celta) nie oznacza wcale, że średniaki hiszpańskie są super - bo nie są...

- juvemaroko
- Juventino
Real nie jest w najlepszej formie i prawdopodobnie straca dzis prowadzenie w
Lidze. Gdyby trafili na lepsza druzyna niz Napoli to mogli sie pozegnanie z LM juz w 1/8 finalu.
Lidze. Gdyby trafili na lepsza druzyna niz Napoli to mogli sie pozegnanie z LM juz w 1/8 finalu.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Od dzisiaj jestem fanem Las Palmas. 
Wspaniale klepią.
@DonPatch
Ale średniaki angielskie tym bardziej nie są
Bilbao, Valencia, Sociedad, Villareal, Sevilla... wszystkich oglądam z przyjemnością.
PS Jese>Morata

Wspaniale klepią.
@DonPatch
Ale średniaki angielskie tym bardziej nie są

Bilbao, Valencia, Sociedad, Villareal, Sevilla... wszystkich oglądam z przyjemnością.
PS Jese>Morata
calma calma
- juvemaroko
- Juventino
Ronaldo jest niesamowite jesli chodzi o granie glowa ! Nie mozna mu zostawic za duzo miejsca w polu karnym!
- Makiavel
- Juventino
Kolejny raz sędziowanie w Hiszpanii na żenującym poziomie. Błędy w dwie strony ale ogólnie skandal. Bale karygodne zachowanie a Real pokazał, że mają ikrę. Znów walka do końca. Niestety Morata za szybko zdjęty i Benzema znów partolił wszystko co się dało.
@up Już mu głównie to zostało. W grze głową dalej najlepszy na świecie.
@up Już mu głównie to zostało. W grze głową dalej najlepszy na świecie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- pablo1503
- Juventino
W Hiszpani trochę tak, jak we Włoszech. Barca/Juventus mogą rozgrywać dość przeciętny, jak na swoje możliwości, sezon, a koniec końców i tak wygrają mistrzostwo.
Ciekaw jestem co pokaże Enrique na kolejnym etapie kariery. Chociaż szczerze mówiąc, gościu mi bardziej wygląda na kogoś, kto prędzej skończy karierę trenerską, niżeli będzie ją kontynuował.
Strasznie mnie irytuje ten facet.

Ciekaw jestem co pokaże Enrique na kolejnym etapie kariery. Chociaż szczerze mówiąc, gościu mi bardziej wygląda na kogoś, kto prędzej skończy karierę trenerską, niżeli będzie ją kontynuował.
Strasznie mnie irytuje ten facet.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W meczu Deportivo - Atletico doszło do dramatu i niewiele brakowało aby doszło do tragedii. Torres stracił przytomność i zaczął się dusić ale uratowali go koledzy z drużyny. Brawa za przytomność umysłu i szybką reakcję 

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ostatnio na YT oglądałem podobne zdarzenie. W obu sytuacjach na szczęście nie stało się najgorsze.
Po czwartkowych spotkaniach Sevilla umacnia się na 3 pozycji. Z kolei Atletico (co odstawił wczoraj Oblak
) od jakiegoś czasu zmierza poza strefę Ligi Mistrzów. Ciekawe czy wypadnięcie z TOP4 skłoniłoby Simeone do zakończenia cyklu w Madrycie 
Jeszcze nie tak dawno byłem prawie przekonany, że Real pozamiatał ligę (mieli chyba 4-5 pkt przewagi nad Barcą i 2 zaległe mecze). W tym momencie są to maksymalnie 2 pkt. w przypadku zwycięstwa nad Celtą.
Chciałem jeszcze wspomnieć o pojedynku Atletico - Barcelona. Na forum przeszedł bez echa, więc nie wiem czy ktoś poza mną oglądał. Mianowicie chodzi mi o gola na 0-1. Tuż po tym kiedy piłka wylądowała w siatce przyszło mi na myśl, że jak niska musi być forma ekipy z Katalonii, skoro muszą zniżyć się do poziomu "typowego dla Juve" farfocla. Najbrzydsza akcja bramkowa Blaugrana jaką ostatnio widziałem
Griezmann <fap> <fap> <fap>
Po czwartkowych spotkaniach Sevilla umacnia się na 3 pozycji. Z kolei Atletico (co odstawił wczoraj Oblak

Jeszcze nie tak dawno byłem prawie przekonany, że Real pozamiatał ligę (mieli chyba 4-5 pkt przewagi nad Barcą i 2 zaległe mecze). W tym momencie są to maksymalnie 2 pkt. w przypadku zwycięstwa nad Celtą.
Chciałem jeszcze wspomnieć o pojedynku Atletico - Barcelona. Na forum przeszedł bez echa, więc nie wiem czy ktoś poza mną oglądał. Mianowicie chodzi mi o gola na 0-1. Tuż po tym kiedy piłka wylądowała w siatce przyszło mi na myśl, że jak niska musi być forma ekipy z Katalonii, skoro muszą zniżyć się do poziomu "typowego dla Juve" farfocla. Najbrzydsza akcja bramkowa Blaugrana jaką ostatnio widziałem

Griezmann <fap> <fap> <fap>

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- joy
- Katalończyk
@jakcop jak wszyscy dobrze wiedzą, mówiąc eufeministycznie, Atletico jest niewygodną ekipą. Z taką drużyna farfocle cieszą. Z resztą oba gole był fartowne. Od razu napomnę, że nie zgadzam się z komentarzami, że Barcelona nie zasłużyła na zwycięstwo. O ile pierwsza połowa remisowa z minimalnym wskazaniem na Atleti o tyle w drugiej bardziej zależało Barcelonie na 3 punktach i więcej atakowali.
Natomiast ja chciałbym się odnieść do dzisiejszego meczy z Celtą. IMHO to był najlepszy mecz Barcelony tego sezonu. Barcelona nie nudziła grą, od początku grała niezwykle intensywnie nastawiona na komplet z pewną przewagą goli. Ktoś z komentatorów fajnie wspomniał, że jest to pierwszy przypadek gdzie trener zrobił efekt 'nowej miotły' pozostając 'starym' trenerem. Nadzieja o mistrzostwo nie jest już iluzoryczna jak jeszcze 2 tyg. temu. Bardzo mnie to emocjonuje. Natomiast co do PSG, to nie mam większych złudzeń o ile w 4 bramki jestem w stanie uwierzyć o tyle w zachowanie czystego konta już niespecjalnie. Zostaje nam liga (i PK) więc mam nadzieję, że każdy mecz piłkarze rozegrają z takim zaangażowaniem jak dzisiaj.
Natomiast ja chciałbym się odnieść do dzisiejszego meczy z Celtą. IMHO to był najlepszy mecz Barcelony tego sezonu. Barcelona nie nudziła grą, od początku grała niezwykle intensywnie nastawiona na komplet z pewną przewagą goli. Ktoś z komentatorów fajnie wspomniał, że jest to pierwszy przypadek gdzie trener zrobił efekt 'nowej miotły' pozostając 'starym' trenerem. Nadzieja o mistrzostwo nie jest już iluzoryczna jak jeszcze 2 tyg. temu. Bardzo mnie to emocjonuje. Natomiast co do PSG, to nie mam większych złudzeń o ile w 4 bramki jestem w stanie uwierzyć o tyle w zachowanie czystego konta już niespecjalnie. Zostaje nam liga (i PK) więc mam nadzieję, że każdy mecz piłkarze rozegrają z takim zaangażowaniem jak dzisiaj.
- juvemaroko
- Juventino
Nie mozna skreslic Barcelona na 100% poniewaz Katalonczycy sa w lepszej dyspozycji i sa w stanie zdobyc szybko i do przerwie kilka gole zwlaszcza po tym co pokazali w ostatnich kolejkach i zasluzeni objeli prowadenie w la Liga.
- panlider
- Juventino
Akurat niezłych średniaków w La Liga jest znacznie więcej.DonPatch pisze:Akurat Las Palmas to wyjątek potwierdzający regułę. Fajna drużyna, która nie boi się gigantów i gra na prawdę przyjemną dla oka piłkę. Ale jeden zespół (no, jest jeszcze Celta) nie oznacza wcale, że średniaki hiszpańskie są super - bo nie są...
Oprócz wymienionych przez Ciebie, jeszcze Villareal, Sociedad, Bilbao i Eibar (ich wysokie miejsce w tabeli to nie przypadek), beniaminek z Alaves też sobie bardzo fajnie poczyna. Ostatnimi czasy zacząłem oglądać więcej hiszpańskiej ligi i wiele moich stereotypów, dotyczących średniaków w tej lidze, zostało obalonych.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Po "remontadzie"
Barca spuchła i przegrała dzisiejsze spotkanie przeciwko Deportivo. Wczoraj złapałem się za głowę, jak zobaczyłem, że Sevilla straciła punkty z Leganes. Okazuje się, że tak jak w naszym przypadku z Udinese był to zwycięski remis. Już tylko 3 pkt. straty do ekipy z Katalonii.
Patrzenie na Atletico w tym sezonie boli.

Patrzenie na Atletico w tym sezonie boli.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Barce leje każdy kto ma na to ochotę. Paryż w rewanżu miał tylko na chwilę przy 3:0 i momentalnie mecz wyglądał jak w pierwszym spotkaniu.
Teraz patrzę na to co wyprawia Navas, pamiętam o popisach Otamendiego i Stonesa i zaczyna być przyjemnie w kontekście Ligi Mistrzów.
PS Jakim cudem Antonio Mateu nadal jest zawodowym arbitrem?! :co?:
Teraz patrzę na to co wyprawia Navas, pamiętam o popisach Otamendiego i Stonesa i zaczyna być przyjemnie w kontekście Ligi Mistrzów.
PS Jakim cudem Antonio Mateu nadal jest zawodowym arbitrem?! :co?:
calma calma