Mercato (LATO 2017)
- CzeczenCZN
- Juventino
Aha czyli srodek pomocy jest super wedlug Ciebie w tym ustawieniu, a problem jest na skrzydlach? Wiesz co mnie wkurza u Khediry? On pełni funkcje Shadow Strikera jak Vidal, a kompletnie sie do niej nie nadaje. No a u nas od lat, jeden środkowy pomocnik jest bardzo ważny w taktyce do zdobywaniu bramek.
Dla mnie 2-4 elementy powinny byc wymienione w pierwszym składzie. Po 1 i 2 przecinak i lewoskrzydłowy; Po 3 i 4 prawy obrońca i prawoskrzydłowy. Zawodnicy którzy grają teraz na tych pozycjach stworzyli by super ławkę.
Chociaż, tak sobie myślę. Skoro idziemy w 4231, to wielu środkowych pomocników nam nie trzeba... Mogą być spore czystki.
Dla mnie 2-4 elementy powinny byc wymienione w pierwszym składzie. Po 1 i 2 przecinak i lewoskrzydłowy; Po 3 i 4 prawy obrońca i prawoskrzydłowy. Zawodnicy którzy grają teraz na tych pozycjach stworzyli by super ławkę.
Chociaż, tak sobie myślę. Skoro idziemy w 4231, to wielu środkowych pomocników nam nie trzeba... Mogą być spore czystki.
- Cabrini_idol
- Juventino
Mylisz się, on nie pełni funkcji Vidala. Gramy 4231 to zupełnie inne granie niż 352. Khedira pełni funkcję defensywnego ŚP, który dobrze czuje się również z piłka przy nodze.
Od momentu przejścia na dwójkę ŚP Khedira wręcz jest pierwszym wyborem Maxa, do którego to raz Marchisio to raz Pjanic jest dorzucany.
Khedira obecnie obok Higuaina, Dybali, Sandro i Buffona ma niepodważalną pozycję w pierwszej 11.
Od momentu przejścia na dwójkę ŚP Khedira wręcz jest pierwszym wyborem Maxa, do którego to raz Marchisio to raz Pjanic jest dorzucany.
Khedira obecnie obok Higuaina, Dybali, Sandro i Buffona ma niepodważalną pozycję w pierwszej 11.

- CzeczenCZN
- Juventino
Trochę inną fakt, trochę się różni wiadomo. Jednak bierze udział w atakach, często wykańcza akcje - z FATALNYM skutkiem. Nie może tak być, bo czyni go to elementem układanki gorszym, a drużyna traci przez to.
Dla mnie to absurd, jego mocna pozycja w drużynie. Gdyż żelazną parą powinna być Marchisio - Pjanic.
Dla mnie to absurd, jego mocna pozycja w drużynie. Gdyż żelazną parą powinna być Marchisio - Pjanic.
- Poulinho
- Juventino
Masz rację nie zrozumiałem Cię, myślałem ,że chodzi Ci o to, że Lemina dla nikogo nie jest wart tych 20 mlnpumex pisze:Nadajemy na innych falach. Ja piszę, że Aulas, jak każdy inny normalny zarządca, wolałby mieć w kieszeni 50 milionów euro a nie połowę z tego plus jakiegoś przeciętnego piłkarza. Nie napisałem słowa o tym, ile moglibyśmy dostać forsy za kartę Leminy, już pomijając to, że średnio wierzę w te 20 baniek o których piszą media.Poulinho pisze:Nie wiem czy do końca masz rację. Zawsze jeżeli chodzi o transfer Leminy mówi się o kwotach w granicach 20-25 mln, więc to wcale nie tak mało. Lemina nie jest graczem na miarę Juve, ale nie tacy byli sprzedawani za większe pieniądze. Jeśli nie Lyon to na pewno ktoś inny zainteresuje się Leminą.

Zaś co do tego czy ta kwota jest prawdziwa, tego nigdy nie będziemy wiedzieć aż do momentu transfery. Jednak skoro przewija się ona cały czas przez media to chyba należy uznać, że mniej więcej na tyle go wyceniamy.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dla mnie absurdem jest to, że komuś do głowy przychodzi sadzanie na ławce Khediry i to w tym momencie. Początek sezonu miał taki sobie, ale teraz po zmianie taktyki chłop wreszcie gra tak jak od niego oczekujemy. Khedira zarówno w Realu, jak i w kadrze Niemiec grał w 4231 jako DM, nie zaś b2b, na którego został przekwalifikowany w Juventusie. Zna tą taktyke jak własną kieszeń i słusznie jest pierwszym wyborem w pomocy. Teraz jest facetem przede wszystkim od gry w destrukcji, obecna rola maskuje jego słabe strony, czyli wykończenie i wydolność, bo nie musi już zapuszczać sie w pole karne rywali, ani oddawać tylu strzałów.

- CzeczenCZN
- Juventino
Poczatek sezonu - sam początek - miał jednak lepszy.... Co maskuje? Nic nie maskuje, to widać najbardziej. Skoro jest słaby w wykończeniu, to niech sie nie pcha tam, tylko niech zostaje z tylu. Proste. Niech w pole karne rywala wbiega kto inny. DM i B2B to praktycznie synonimem się stało w dzisiejszym futbolu.
- CzeczenCZN
- Juventino
Gol z Fiorentiną, gol z Lazio, asysta z Sassuolo... Chodzi mi o samą bramkostrzelność. Jasne! Nie z tego sie go rozlicza, jednak skuteczność to też element piłki nożnej, miał jakby większą pewność. Potem paprał sete w każdym meczu. Ja w jego przypadku patrzę na skuteczność, bo na jego indolencji w polu karnym cierpi drużyna. Te jego strzały w meczu z Porto - nie mówię nawet o tej stowie - to przecież Buffon z 5 celniej strzela.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Zauważyliście, jak od momentu przejścia na 4-2-3-1 zmalały doniesienia o typowych, środkowych pomocnikach? Wcześniej pisało się o sprowadzeniu 2 (jeden od destrukcji, drugi kreatywny), a teraz jedynie o Tolisso. Jeśli zostaniemy przy obecnej taktyce, to prawdopodobnie ze środkowych pomocników dołączy do nas jedynie Bentancur. Mamy 2 pozycje, na których mogą grać Pjanic, Marchisio, Khedira, Rincon, Sturaro i Bentancur - aż 6 graczy. Lemina zostanie pewnie sprzedany, a Asamoah będzie zmiennikiem A.Sandro. Nie widzę tutaj za dużo wolnego miejsca, bo nikt z trójki Pjanic, Marchisio, Khedira nie będzie chciał spędzić całego sezonu na ławce. Przy graniu 2 środkowymi pomocnikami wymieniona trójka będzie grała rotacyjnie, czyli tak jak teraz.
Kwestią kluczową jest, czy w kolejnym sezonie budujemy drużynę pod 4-3-1-2 czy 4-2-3-1.
Kwestią kluczową jest, czy w kolejnym sezonie budujemy drużynę pod 4-3-1-2 czy 4-2-3-1.
- CzeczenCZN
- Juventino
@ Crunny Bentancur to jednak AMF. Poza tym mam nadzieję ze jednak Kolasinac trafi do nas, a Asamoah i tak zostanie. Tolisso starczy racja. Trzeba ponadto zredukować pomoc kosztem skrzydeł ofensywnych.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.transfermarkt.pl/rodrigo-ben ... saison=gesForzaItanimulli3vujcm pisze:@ Crunny Bentancur to jednak AMF.
https://www.whoscored.com/Players/303657/ (więcej przechwytów i odbiorów niż strzałów czy dryblingów)
Aleś chłopie wymyślił :shock:
Boca gra 4-3-1-2 albo 4-2-3-1 i Bentancur występuje tam na pozycji Khediry.
- CzeczenCZN
- Juventino
@Crunny Hmmm. Faktycznie! Ostatnio jak patrzyłem na Transfermarkt, była główna pozycja ofensywny pomocnik. No ale to super, świadczy o tym że jest elastyczny i wszechstronny. No a docelową pozycje jeszcze mu sie znajdzie. Oby w Juventusie!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Te statystyki są bardzo dobre.Crunny pisze:http://www.transfermarkt.pl/rodrigo-ben ... saison=gesForzaItanimulli3vujcm pisze:@ Crunny Bentancur to jednak AMF.
https://www.whoscored.com/Players/303657/ (więcej przechwytów i odbiorów niż strzałów czy dryblingów)
Aleś chłopie wymyślił :shock:
Boca gra 4-3-1-2 albo 4-2-3-1 i Bentancur występuje tam na pozycji Khediry.
Też jak kolega myslalem ze jest to bardziej OM, a tu widze że chłopak głownie gra krótkie podania i najlepiej gra na DM

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak, wiem... Dlatego sie we mnie gotuje, jak widze newsy o jakichs naszych akrobacjach w strone poludniowoamerykanskich talentow, majac pod nosem (we Francji) ich zaglebie.Arbuzini pisze:Francja-elegancja. Zobacz sobie jeszcze za ile Borussia wzięła Aubameyanga i Dembele.Jacky pisze:Carrasco przechodzil z Monaco do Atleti za niecale 20 baniek? :shock:
I rok temu trzeba bylo go pogonic. Gosc wzial sie w Juve (mam wrazenie) z przypadku. Niczym nigdy sie nie wyroznial (przed Juve, czy juz bedac w Juve), chociaz na typowym b2b miewal u nas fajne gry. Na dodatek w obecnej sytuacji kadrowej/taktycznej, jest nam potrzebny jak drzwi w lesie.ForzaItanimulli3vujcm o Leminie pisze:a chętni byli rok temu
Khedira jest piatym (a bez problemu moglby juz byc trzecim) najskuteczniejszym strzelcem naszego zespolu, wiec cos tam jednak strzela. Owszem, ostatnio ma jakis rozregulowany celownik, a jak kopie pilke w celu zdobycia bramki, to wyglada, jak by kopal ja 3-ci raz w zyciu, ale jednak te gole zdobywa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wiesz co mnie wkurza u Khediry? On pełni funkcje Shadow Strikera jak Vidal, a kompletnie sie do niej nie nadaje.
Moim zdaniem Bonucciego byloby trudniej zastapic, niz Allegriego

ED. Poprawilem o Leminie i jego przydatnosci dla druzyny

Ostatnio zmieniony 26 lutego 2017, 19:27 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"