Serie A 16/17 (26): JUVENTUS 2-0 Empoli
- Cabrini_idol
- Juventino
''The case with Bonucci was closed when I spoke with the club and the President, we had been to dinner after speaking with [Beppe] Marotta, [Pavel] Nedved and [Fabio] Paratici.''
"Bonucci is an extraordinary player, who plays with two great champions like [Giorgio] Chiellini and [Andrea] Barzagli. Leo could stay on the bench tomorrow due to a technical choice."
zródło FI.
W skrócie ,,Sprawa z Bonuccim jest zamknięta. Rozmawiałem z klubem i prezydentem, byliśmy na kolacji po rozmowie z Marottą, Nedvedem i Paraticim ''
Czyli jednak Allegri pobiegł na skargę (słusznie ) do prezydenta.
,, BOnucci jest niesamowitym piłkarzem, który gra razem z dwoma wielkimi mistrzami jak Chiellini i Barzagli. Leo może jutro usiąść na ławce z powodów technicznych ''
Allegri przekazał tymi słowami, że i Chiellini i Barzagli są na tyle mocnymi ,doświadczonymi zawodnikami, że Bonucci nie jest NIEZASTĄPIONY. Z powodów technicznym ? EEE, z tego co tu krzyczeli niektórzy to Leo grał zawsze i wszędzie i rzadko kiedy siedział na ławce. A 2 mecze z rzędu to chyba z 3 sezony temu.
Prosto mówiąc, Allegri chcę pokazać/pokazał kto rządzi drużyną.
"Bonucci is an extraordinary player, who plays with two great champions like [Giorgio] Chiellini and [Andrea] Barzagli. Leo could stay on the bench tomorrow due to a technical choice."
zródło FI.
W skrócie ,,Sprawa z Bonuccim jest zamknięta. Rozmawiałem z klubem i prezydentem, byliśmy na kolacji po rozmowie z Marottą, Nedvedem i Paraticim ''
Czyli jednak Allegri pobiegł na skargę (słusznie ) do prezydenta.
,, BOnucci jest niesamowitym piłkarzem, który gra razem z dwoma wielkimi mistrzami jak Chiellini i Barzagli. Leo może jutro usiąść na ławce z powodów technicznych ''
Allegri przekazał tymi słowami, że i Chiellini i Barzagli są na tyle mocnymi ,doświadczonymi zawodnikami, że Bonucci nie jest NIEZASTĄPIONY. Z powodów technicznym ? EEE, z tego co tu krzyczeli niektórzy to Leo grał zawsze i wszędzie i rzadko kiedy siedział na ławce. A 2 mecze z rzędu to chyba z 3 sezony temu.

- M.R.
- Juventino
Cabrini_idol pisze:,, BOnucci jest niesamowitym piłkarzem, który gra razem z dwoma wielkimi mistrzami jak Chiellini i Barzagli. Leo może jutro usiąść na ławce z powodów technicznych ''
Raczej przekazał że trójka Bonucci, Chiellini , Barzagli jest dla niego tak samo ważna, ale oczywiście Ty wiesz lepiej i za 50 milionów sprzedamy Leo latem i "kogoś" sobie kupimy w jego miejsce. A że jutro gramy z jedną ze słabszych ekip w lidze, natomiast w tygodniu z Napoli to Bonucci zagra w ważniejszym spotkaniu i tyle. Lepiej Ci wychodzi trollowanie Interistów na facebooku ostatnimi czasy niż podkopywanie pozycji Bonucciego.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Cabrini_idol
- Juventino
Za to TY wiesz, że wcale żadnego dużego konfliktu nie ma. Bonucci po prostu nawrzucał trenerowi i posiedział na trybunach. Tak sobie. Oczywiście, że media podłapały temat i będą teraz to rozdmuchiwać ile się da. Poza tym, krążą po sieci informacje, że Bonucci nie tylko nie lubi się z Allegrim, ale z kilkoma innymi piłkarzami również. Choćby z Cuadrado. Oczywiście, nie da się kochać każdego w klubie, jedni się lubią bardziej, drudzy mniej. Ale to jest ich praca i muszą to akceptować. Widocznie Bonucciemu się coś nie podoba i próbuje pokazać jaki to on nie jest ważny. Od meczu z Palermo, 5 dni ... 5 !!!! czekał oburzony dopóki nie powiedział słowa przepraszam.
Pamiętaj, że to jest moje zdanie co do tej sytuacji, nie karze Ci wierzyć w to co piszę, nie staram się Ciebie przekonywać do tego co piszę. Każdy może mieć swoje zdanie i je na forum napisać.
Nigdzie nie napisałem, że sprzedamy go za 50 mln, napisałem, że jeśli miałbym wybierać on lub Allegri to wybrałbym Maxa a BOnucciego pogonił za 50-60 mln.
Tak, na fejsie lubię potrollować interistów. Co Ci do tego ? Lubie przy kawce w pracy pośmiać się z gorszej części Mediolanu i nigdy tego nie ukrywałem i nie udaje kogoś kim nie jestem. Na pewno nie jestem kibicem tolerancyjnym. Nie lubię Interu, Fiorentiny, Napoli czy Romy. Nie lubię ich kibiców, ich piłkarzy i ich obłudnych buzi
Tyle.
Co do meczu. To chyba pierwszy mecz w sezonie, gdzie dostępni są wszyscy zawodnicy. Nie licząc Mandragory. Oby jak najdłużej trwał taki stan.
Pamiętaj, że to jest moje zdanie co do tej sytuacji, nie karze Ci wierzyć w to co piszę, nie staram się Ciebie przekonywać do tego co piszę. Każdy może mieć swoje zdanie i je na forum napisać.
Nigdzie nie napisałem, że sprzedamy go za 50 mln, napisałem, że jeśli miałbym wybierać on lub Allegri to wybrałbym Maxa a BOnucciego pogonił za 50-60 mln.
Tak, na fejsie lubię potrollować interistów. Co Ci do tego ? Lubie przy kawce w pracy pośmiać się z gorszej części Mediolanu i nigdy tego nie ukrywałem i nie udaje kogoś kim nie jestem. Na pewno nie jestem kibicem tolerancyjnym. Nie lubię Interu, Fiorentiny, Napoli czy Romy. Nie lubię ich kibiców, ich piłkarzy i ich obłudnych buzi

Co do meczu. To chyba pierwszy mecz w sezonie, gdzie dostępni są wszyscy zawodnicy. Nie licząc Mandragory. Oby jak najdłużej trwał taki stan.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kolejne 3 punkty, innego wyjścia nie ma. Gramy u siebie, rywal mocno przeciętny, żeby nie napisać słaby. Dzięki ustawieniu mamy obecnie "bogactwo" w pomocy, bo jednocześnie na murawę wybiega w tej formacji ledwie dwóch zawodników. Ci ze spotkania z Porto mogą odpocząć, a zastąpią ich inni bez znacznej utraty jakości.
Trzeba to wygrać jak najmniejszym nakładem sił, bo w tygodniu czeka nas Napoli.
Dobrze, by wystąpił Pjaca. Ta bramka z Portugalii na pewno dodała mu pewności siebie i biegałby za dwóch. Niech Bonucci wyjdzie na murawę z pokorą i udowodni, że konflikt jest już historią. Czekam na Ruganiego.
6. Scudetto z rzędu coraz bliżej, a w kilku kolejnych kolejkach powinno się udać odskoczyć rywalom jeszcze bardziej (mecze Romy z Interem oraz Napoli). Róbmy swoje, a niebawem pozostaną nam emocje w LM i CI.

Dobrze, by wystąpił Pjaca. Ta bramka z Portugalii na pewno dodała mu pewności siebie i biegałby za dwóch. Niech Bonucci wyjdzie na murawę z pokorą i udowodni, że konflikt jest już historią. Czekam na Ruganiego.
6. Scudetto z rzędu coraz bliżej, a w kilku kolejnych kolejkach powinno się udać odskoczyć rywalom jeszcze bardziej (mecze Romy z Interem oraz Napoli). Róbmy swoje, a niebawem pozostaną nam emocje w LM i CI.
- CzeczenCZN
- Juventino
Liczę że jak juz Pjaca zagra od 1 minuty, to mam nadzieję że z chłodną głową, powinien również z Porto dostać podstawę niech łapie doświadczonie. W dalszych fazach będzie jokerem, kimś kim możemy zaskoczyć.
Jutro bym to widział tak
Neto
Alves - Rugani - Bonucci - Asamoah
Rincon - Pjanic
Cuadrado - Dybala - Pjaca
Higuain
Niech Sandro sobie odpocznie, Asamoah da rade spokojnie, niech tez bedzie w gazie. Alves niech sie rozkręci ma dobre. Benatia mógłby zagrać ale niech Bonucci wraca do rytmu, a Rugani niech zagra z byłą ekipą. Kto wie? Może coś strzeli? Neto niech dostanie szanse, nawet na drugą połowę. Pjanic niech gra! Bez niego nie ma gry, no a nie jest to skrzydłowy wiec zbytnio się nie na męczy. Rincon w środku niech będzie w formie, przyda się. Higuain niech gra on jest niezniszczalny. Dybala niech doskonali formę. Mandzukic niech odpocznie na Napoli, Cuadrado niech sie poprawi, a Pjaca ba fali niech się rozpędza!
Jutro bym to widział tak
Neto
Alves - Rugani - Bonucci - Asamoah
Rincon - Pjanic
Cuadrado - Dybala - Pjaca
Higuain
Niech Sandro sobie odpocznie, Asamoah da rade spokojnie, niech tez bedzie w gazie. Alves niech sie rozkręci ma dobre. Benatia mógłby zagrać ale niech Bonucci wraca do rytmu, a Rugani niech zagra z byłą ekipą. Kto wie? Może coś strzeli? Neto niech dostanie szanse, nawet na drugą połowę. Pjanic niech gra! Bez niego nie ma gry, no a nie jest to skrzydłowy wiec zbytnio się nie na męczy. Rincon w środku niech będzie w formie, przyda się. Higuain niech gra on jest niezniszczalny. Dybala niech doskonali formę. Mandzukic niech odpocznie na Napoli, Cuadrado niech sie poprawi, a Pjaca ba fali niech się rozpędza!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mysle, ze w ataku powinien zagrac Forzailuminati i Kean. Wygramy z Empoli (chcialem napisac Napoli) 3:0. Tak - pilem. I dzisiaj znow bede. Lucky me :hellyes:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Bukol87
- Juventino
I co z tego? Co w tym dziwnego, że trzech zawodników Juventusu będzie grać w meczu Juventusu?pumex pisze:Wg wielu źródeł, tercet grający za plecami wysuniętego napastnika ma dziś wyglądać następująco: Sturaro-Mandzukić-Cuadrado
Miłego oglądania
- Dybala 4ever
- Juventino
Mamy serię meczów z gorszymi rywalami teoretycznie, to kiedy jak nie teraz robić turnover? Obecnie każdy mecz gramy podobnie. Jedyne zagrożenie ze strony Empoli to... Skorupski. Polak może mieć dzień konia, ale sam ich nie wybroni ze wszystkiego. Chyba obecnie ważniejszy mecz z Napoli u siebie w Coppa, gdzie trzeba dobry wynik wypracować przed rewanżem. Wiadomym jest, że San Paolo to wybitnie niewdzięczny teren dla każdego.
- Poulinho
- Juventino
Jeszcze Rincon i Lemina w pomocy to nie będą nas mogli ruszyć ze względu na ochronę środowiska, tyle będzie drewna na boisku.pumex pisze:Wg wielu źródeł, tercet grający za plecami wysuniętego napastnika ma dziś wyglądać następująco: Sturaro-Mandzukić-Cuadrado
Miłego oglądania
Liczę jednak na występ Pjacy i dałbym też trochę odpocząć Higuainowi, chyba, że sam chce grać żeby nabić sobie bramek.
Kupiłem sobie piwka na wieczór, mam nadzieję, że pomogą mi obejrzeć spotkanie, bo wielkiego widowiska się nie spodziewam

- Cabrini_idol
- Juventino
Narzekacie, że Leminy, Sturaro itp. Że oczy będą krwawić ale i tak wiecie, że wygramy 

- CzeczenCZN
- Juventino
I tak mam nadzieje ze wyjdziemy podobnie jak ostatnio z Palermo, wtedy tez byly kombinowania dziennikarzy.
Liczę na to ze Alves zacznie coraz bardziej łapać formę.
Liczę na to ze Alves zacznie coraz bardziej łapać formę.
- wagner
- Juventino
Uu widzę, że już możemy się spodziewać Twojego komentarza po meczu, treść wszyscy znają.pumex pisze:Wg wielu źródeł, tercet grający za plecami wysuniętego napastnika ma dziś wyglądać następująco: Sturaro-Mandzukić-Cuadrado
Miłego oglądania

Nie rozumiem. Wchodzimy w najważniejszy okres w sezonie, jesteśmy świeżo po meczu LM, przed nami mecze Pucharu Włoch nie z byle kim, a na Empoli ma wybiec podstawowy skład tylko dlatego, żeby połechtać kibiców atrakcyjnością gry. Radzę spojrzeć w terminarz, a następnie zastanowić się w jakich meczach będziemy mogli (oby nie musieli) dokonywać zmian?
Po zastanowieniu jednak postanowiłem ułatwić sprawę, oto terminarz: Neapol(d), Udinese(w), Milan(d), Porto(d), Sampdoria(w), Neapol(w), Neapol(w). Do 5 kwietnia potrwa ten maraton.
PS: Z Empoli wygramy 2:0. Świetnie bronił będzie Skorupski.