Massimiliano Allegri
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie zrozumiałeś. Leonardo Bonucci jest naszym najlepszym stoperem, ma największe umiejętności. Potrafi rozegrać, rzucić piłkę za obrońców. ALE W TYM SEZONIE nie pokazuje tego. Jak graliśmy 3 obrońców przez pół sezonu to Bonucci w formie czy nie, MUSIAŁ grać. Teraz to już nie jest takie pewne. I jeśli trener na tak ważny mecz jak z Porto jest w stanie posadzić go na trybunach to zdaje sobie sprawę, że w tym ustawieniu nie odczuje dużej różnicy między zdrowym Barzaglim/Chiellinim a Bonuccim. A na horyzoncie jest Rugani i Caldara, gdzie ten pierwszy wydaje się, że za moment będzie naszym podstawowym stoperem.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2017, 12:14 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Czemu już obstawiacie kogo byście się pozbyli z Juventusu, trenera czy zawodnika. Oboje zachowali się źle, oboje zostali ukarani i tyle. Przestańcie tańczyć tak jak chcą szmatławce .
Tak na marginesie obstawiam, że w sobotę po meczu Allegri i Bonucci się uściskają i po będzie po sprawie.
Tak na marginesie obstawiam, że w sobotę po meczu Allegri i Bonucci się uściskają i po będzie po sprawie.
- ozob
- Juventino
Po przejsciu na 4 z tylu Bonucci dalej byl pierwszym wyborem. Czy moze Allegri sie mylil w swej ocenie aktulnej formy swoich stoperow?Cabrini_idol pisze:Nie zrozumiałeś. Leonardo Bonucci jest naszym najlepszym stoperem, ma największe umiejętności. Potrafi rozegrać, rzucić piłkę za obrońców. ALE W TYM SEZONIE nie pokazuje tego. Jak graliśmy 3 obrońców przez pół sezonu to Bonucci w formie czy nie, MUSIAŁ grać. Teraz to już nie jest takie pewne. I jeśli trener na tak ważny mecz jak z Porto jest w stanie posadzić go na trybunach to zdaje sobie sprawę, że w tym ustawieniu nie odczuje dużej różnicy między zdrowym Barzaglim/Chiellinim a Bonuccim. A na horyzoncie jest Rugani i Caldara, gdzie ten pierwszy wydaje się, że za moment będzie naszym podstawowym stoperem.
Mecz z Porto? Przeciez tutaj zadecydowaly kwestie poza sportowe. Argument chybiony.
Skoncz juz i wstydu sobie oszczedz.
La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie wiem czy się mylił, wiem, że w klubach nie zawsze decyduje forma, czy dobra postawa na treningach. W klubach są zawsze piłkarze, którzy niezależnie od formy będą grać. Tak było zawsze i we wszystkich największych klubach. Allegri podejmując decyzję, że Bonucci trafia na trybuny, dobrze wiedział, że Chiellini i Barzagli BEZ NAJMNIEJSZEGO problemu go zastąpią. I co będzie dalej tego nie wiemy, może być tak, że Bonucci już nie będzie pierwszym wyborem po tej akcji. Zresztą, trzeba być ślepym aby nie zauważyć, że Bonucci w tym sezonie popełnia dużo błędów, nie rzuca już tych swoich long passów za linię obrony, albo robi to rzadko albo słabo. To, że gra w podstawie składa się wiele rzeczy, również to, że jego pozycja w klubie jest niepodważalna pomimo formy, przynajmniej była do meczu z Palermo.
Poza tym zarząd jest za trenerem. Podobnie wygląda to na forach, gdzie większość kibiców również popiera trenera i to pomimo tego, że Bonucci jest z nami 7 lat, nie raz mówił, że jest Juventino itd.
Poza tym zarząd jest za trenerem. Podobnie wygląda to na forach, gdzie większość kibiców również popiera trenera i to pomimo tego, że Bonucci jest z nami 7 lat, nie raz mówił, że jest Juventino itd.

- ozob
- Juventino
Bzdury piszesz o formie Bonucciego. Mimo, ze jest ciagle najlepszy to zgodze sie z tym, iz nie ma formy z zeszlego sezonu, jednakze jego dyspozycja jest dalece lepsza od tego co Ty usilujesz turaj wmawiac.
Co do zarzadu, to zarzad dal reprymende obu, o czym wczoraj mowil Marotta, przez co widac, ze nie trzymaja zadnej ze stron.
EDIT: Swieze doniesienia mowia, ze nie bylo zadnego "Albo ja, albo Bonucci". Takze ten tego.
Co do zarzadu, to zarzad dal reprymende obu, o czym wczoraj mowil Marotta, przez co widac, ze nie trzymaja zadnej ze stron.
EDIT: Swieze doniesienia mowia, ze nie bylo zadnego "Albo ja, albo Bonucci". Takze ten tego.

La fidanzata d'Italia
- Mateuszello
- Juventino
Nie wiem czy to odpowiedni temat, bo stwierdziłem, że odpisywanie w wątku o LE jest bez sensu. Miałem pisać PW do CavAllano, ale może ktoś ma podobne wątpliwości co ja, nawiąże się jakaś dyskusja. Wydawało mi się, że był gdzieś temat "Nowy trener", ale nie mogę znaleźć. Wklejam więc tu chociaż temat dotyczy wyłącznie Allegriego, ale jest tu gorąco no i pisze się tez przy okazji jego ewentualnych zastępców
Chodzi o jego grę w interze? Myślisz, że znając jego charakter nie będzie chciał decydować się na reprezentowanie dwóch nielubiących się klubów? Ja tam nie znam tego epizodu w Mediolanie i nie wiem jak ważny dla nich był i jaki on miał(ma) stosunek do nich. Może wiesz, czy o tym kiedyś mówił? Też łączy się go z posadą w interze (w przeciwieństwie do nas). Nie wiem na ile wiarygodne są te źródła (ty czerpiesz raczej z tych konkretnych), ale w naszym kontekście takich newsów nie czytałem. Sam nie wierzę, że Cholo tam teraz pójdzie, bo inter to... za duże wafle (przynajmniej na razie) i wątpię, że on zdecyduje się na taki duży krok wstecz.
Czy raczej chodzi o to, że będzie miał atrakcyjniejsze oferty od naszej propozycji i capnie go ekipa pokroju Bayernu/Barcy/Anglicy?
Dlaczego jest nierealny?
Jakie są tego przyczyny?CavAllano pisze:taki Simeone jest nierealny, a tylko goscie tego formatu powinni byc brani pod uwagę.
Chodzi o jego grę w interze? Myślisz, że znając jego charakter nie będzie chciał decydować się na reprezentowanie dwóch nielubiących się klubów? Ja tam nie znam tego epizodu w Mediolanie i nie wiem jak ważny dla nich był i jaki on miał(ma) stosunek do nich. Może wiesz, czy o tym kiedyś mówił? Też łączy się go z posadą w interze (w przeciwieństwie do nas). Nie wiem na ile wiarygodne są te źródła (ty czerpiesz raczej z tych konkretnych), ale w naszym kontekście takich newsów nie czytałem. Sam nie wierzę, że Cholo tam teraz pójdzie, bo inter to... za duże wafle (przynajmniej na razie) i wątpię, że on zdecyduje się na taki duży krok wstecz.
Czy raczej chodzi o to, że będzie miał atrakcyjniejsze oferty od naszej propozycji i capnie go ekipa pokroju Bayernu/Barcy/Anglicy?
Dlaczego jest nierealny?
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Vincitore
- Juventino
Te doniesienia o ultimatum Allegriego to można sobie rozbić o kant tyłka. Gazzetta i inne regiolnalne dzienniki (mediolańskie, rzymskie) próbują nam narobić do gniazda tak jak do ich gniazd robi Tuttosport. Wystarczyła im tylko iskra, Dybalę przecież też transferowali.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pewnie Bonuś wyjdzie w podstawie, zostanie zmieniony tylko po to, by kamery uchwyciły, jak pięknie się ściskają i wszystko wróci do normy.
Tak btw. Nie chce mi się nawet komentować tych bzdur C.Idola
Tak btw. Nie chce mi się nawet komentować tych bzdur C.Idola
- Cabrini_idol
- Juventino
Dlaczego bzdur ? Uzasadnij jak już odnosisz się do moich postów.
Ja tylko napisałem, że wolałbym sprzedać Bonucciego niż pożegnać się z Allegrim. Tyle. Każdy ma swoje zdanie w tym temacie konfliktu między Leonardo a Maxem, bo taki powstał.Mam jednak nadzieję, że obaj zostaną po sezonie.
Ja tylko napisałem, że wolałbym sprzedać Bonucciego niż pożegnać się z Allegrim. Tyle. Każdy ma swoje zdanie w tym temacie konfliktu między Leonardo a Maxem, bo taki powstał.Mam jednak nadzieję, że obaj zostaną po sezonie.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ja rowniez odnosze wrazenie, ze w ostatnich tygodniach chinczycy kupili troche ekstra jadu w mediolanskich redakcjach...Vincitore pisze:Te doniesienia o ultimatum Allegriego to można sobie rozbić o kant tyłka. Gazzetta i inne regiolnalne dzienniki (mediolańskie, rzymskie) próbują nam narobić do gniazda tak jak do ich gniazd robi Tuttosport. Wystarczyła im tylko iskra, Dybalę przecież też transferowali.
- marcin_juventino87
- Juventino
Czy ktoś nie rozumie co oznaczaja słowa Marotty i Allegriego że temat jest zamknięty? Stało się i tyle - Bonucci się źle zachował i złamał zasady panujące w Juve ale zrozumiał i po meczu przeprosił. Karę musiał dostać i dostał ale na tym temat się kończy.
Allegri na konferencji dzisiaj mówił o tym że takie rzeczy się zdarzają nawet podczas treningów i to jest normalne w klubach ale tutaj problemem było tylko to że kamery to uchwycily
Nie ma co wierzyć pismakom, których artykuły są oparte tylko na domysłach a którzy zawsze próbują podzielić środowisko Juve i wprowadzic zamieszanie bo oczywiście za dobrze Nam idzie i to jest problemem dla reszty ekip z Italii
Allegri na konferencji dzisiaj mówił o tym że takie rzeczy się zdarzają nawet podczas treningów i to jest normalne w klubach ale tutaj problemem było tylko to że kamery to uchwycily
Nie ma co wierzyć pismakom, których artykuły są oparte tylko na domysłach a którzy zawsze próbują podzielić środowisko Juve i wprowadzic zamieszanie bo oczywiście za dobrze Nam idzie i to jest problemem dla reszty ekip z Italii
Nawet w grobie nie zapomnę Stara Damo o Tobie...
Gdy moje powieki zamkną się na wieki.
Gdy moje powieki zamkną się na wieki.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ej! Ja was nie rozumiem co w tak po tym Sousie jedziecie? Bo odpadł z LE po wygranym już meczu? Przecież gdyby ktos pare lat temu powiedział o Allegrim notujacym zjazd z Milanem, jako kandydaturze na naszego trenera, też byście byli oburzeni, pukali sie w czoła lub byście to wysmiali ... Ja uczciwie powiem bym byl wtedy na pewno jedną z takich osób. Allegri tez mial swoje kwiatki np. Arsenal, o czym wspominał Ibra w swej książce jak wiemy.
Nie ze chce Souse, nie ze chce odejscia Maxa - tylko bądźmy troche obiektywni i sprawiedliwi.
Zas co do Bonucciego za 200 mln € bym go nie sprzedał i odczepcie sie od niego. Gazety sieją ferment i tyle.
Nie ze chce Souse, nie ze chce odejscia Maxa - tylko bądźmy troche obiektywni i sprawiedliwi.

Zas co do Bonucciego za 200 mln € bym go nie sprzedał i odczepcie sie od niego. Gazety sieją ferment i tyle.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2017, 14:00 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Sorry chłopie rzuć źródłem bo póki co obrazek jest taki ze bonus siedział na karnym jezyku podczas meczu lm. I wyglądało to jakby cały klub chciał mu coś pokazać a nie tylko maxozob pisze:Bzdury piszesz o formie Bonucciego.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
oczywiście, że zdarza się słabszy mecz i każdy może przegrać, nam też się mogą takie zdarzać tylko, że od praktycznie początku sezonu to wygląda tak jakbyśmy ciągle mieli słabe mecze... chwała nam, że wygrywamy, podobno tak się poznaje wielkie drużyny - że wygrywają mimo słabej dyspozycji/formy/cośtam, ale mam wrażeniem że już zaraz zagramy z kimś lepszym, kto nie dostanie czerwonej i pociśnie nas jak Fiorentina czy jak dwa razy Milan, bo przykładowy Cuadrado nie walnie woleja z 30 metrów a my jak zwykle będziemy mieli problem ze skleceniem 2-3 sytuacjiszczypek pisze:Mnie się wydaje że taka Barcelona łojenie ogórków po dogodnych i wypracowanych sytuacjach ma opanowane do perfekcji (...) Tak na potęgę marnują dogodne i wypracowane sytuacje?
@wojczech7: "wyjątkowo dobrze" bo zazwyczaj nawet sobie piłki nie podają
a co do sytuacji Bonucci-Allegri to przypomina mi to sytuację w której Lampart z Terrym wywalali trenerów z Chelsea, aż przyszedł Conte i miał jaja pokazać Terry'emu jego miejsce w szeregu
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?