LM 16/17 (1/8): Porto 0-2 JUVENTUS
- gucio_juve
- Juventino
Pjanić i kupa :shock: ?kuba2424 pisze:Fakt, Mandzu prawie niewidoczny, ale większą kupę gra chyba Pijanic. Bo o naszym kochanym Lichym nie warto wspominać...
- Makiavel
- Juventino
Napiszę same oczywistości: Telles powinien spaść po 1. faulu na Cuadrado. Mandzukic przechodzi obok meczu a jego wrzutka wyglądała jak z C klasy, brakuje nam wykończenia a mecz jest do wygrania co najmniej trzema golami.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- pumex
- Juventino
Sam nie wiem co mam myśleć o tym meczu. Z jednej strony nie mamy pełnych portek jak to bywało w poprzednich edycjach, gramy w miarę pewnie i kontrolujemy wydarzenia na murawie, ale z drugiej strony nadal brak tej iskry, brak szybkości, dużo akcji na stojąco, nie widać, żeby nasi mieli skumulowane siły a powinni mieć, skoro połowa składu jest oszczędzana w ligowym meczu. Gramy w przewadze a nadal brak jakiejś takiej werwy.
Indywidualnie bardzo podoba mi się gra pary Khedira-Pjanić, nieźle gra obrona, ale poza tym to trochę mizeria - Mandzukicia nie ma w ogóle, a wedle założeń miał dominować fizycznie nad rywalami w swojej strefie. Higuain.. no cóż, chyba kolejny raz mamy zawodnika, którzy rozstrzeliwuje ligowców na wszystkie możliwe sposoby, a w pucharach daje ciała. Cuadrado mnie denerwuje i nie podoba mi się jego gra, Dybala niby nieźle, ale po nim oczekuję o wiele więcej.
Jeśli w drugiej połowie nie wykorzystamy średniej dyspozycji Porto i przewagi jednego zawodnika to ja nie wiem, na co my chcemy liczyć w Champions League :doh:
Indywidualnie bardzo podoba mi się gra pary Khedira-Pjanić, nieźle gra obrona, ale poza tym to trochę mizeria - Mandzukicia nie ma w ogóle, a wedle założeń miał dominować fizycznie nad rywalami w swojej strefie. Higuain.. no cóż, chyba kolejny raz mamy zawodnika, którzy rozstrzeliwuje ligowców na wszystkie możliwe sposoby, a w pucharach daje ciała. Cuadrado mnie denerwuje i nie podoba mi się jego gra, Dybala niby nieźle, ale po nim oczekuję o wiele więcej.
Jeśli w drugiej połowie nie wykorzystamy średniej dyspozycji Porto i przewagi jednego zawodnika to ja nie wiem, na co my chcemy liczyć w Champions League :doh:

- deszczowy
- Juventino
Do 25-30 metra jeszcze jakoś to wygląda ale potem... to już mniej. Choć fakt, że Porto postawiło autobus.
Ciężko będzie ale gramy z przewagą. Głupio trochę byłoby ich nie powieźć.
Ciężko będzie ale gramy z przewagą. Głupio trochę byłoby ich nie powieźć.
- jarmel
- Redaktor
Nie wiedziałem, że jest w LM drużyna której jeszcze bardziej nie chce się grać niż Juventusowi
Higuain nie ma miejsca nawet żeby piernąć i tu otwiera się furtka dla Dybali i naszego super napastnika Mandzukica (tylko najpierw niech wyjdzie w końcu na boisko), mam nadzieję, że to wykorzystają.
Generalnie jestem mega zdziwiony, byłem pewien że Porto rzuci się na nas z dużym pressingiem.

Generalnie jestem mega zdziwiony, byłem pewien że Porto rzuci się na nas z dużym pressingiem.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2017, 21:36 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- juvemaroko
- Juventino
Mozemy i musimy to wygrac !
Mam nadzeje ze Higuian dostanie jakas dobra pilka bo narazie slabo jest z ostatniemi podaniami.
Mam nadzeje ze Higuian dostanie jakas dobra pilka bo narazie slabo jest z ostatniemi podaniami.
- PlanetJuve
- Juventino
Wie ktoś jak gruby jest słupek od bramki??
Alex Sandro najlepszy na boisku
Ręki Pjanicia nie było, oprócz tego świetny sędzia. No niech coś w koncu wpadnie!
Alex Sandro najlepszy na boisku

- Marchisio87
- Juventino
Dani Alves za Llichego lub za Mandzo! natychmiast!
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czerwo powinno byc juz po pierwszym wjezdzie w Cuadrado (od tylu, na achillesa, niezainteresowany pilka).
Porto nawet grajac w pelnej "11" bylo do ogrania. Jesli grajac z przewaga chlopa tego nie wygramy, to nie zaslugujemy na bycie w daleszej fazie CL
Porto nawet grajac w pelnej "11" bylo do ogrania. Jesli grajac z przewaga chlopa tego nie wygramy, to nie zaslugujemy na bycie w daleszej fazie CL

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Sorek21
- Juventino
Pojawiła się czerwona karta i nagle piknik z graniem na hamulcu zamienił się w mecz,w którym można już dziś rozstrzygnąć losy awansu.Trzeba tylko śmiało iść po swoje.
Najlepszy na boisku jest Pjanić,nie wiem jakby nasza gra wyglądała bez niego.
Alex i Stefan mają chęci ale drużyna stoi.
Higuain i Mandzukić nieobecni.
Jak nie wygramy minimum 0-2 to będzie wstyd.
To jest tylko FC Porto.
Najlepszy na boisku jest Pjanić,nie wiem jakby nasza gra wyglądała bez niego.
Alex i Stefan mają chęci ale drużyna stoi.
Higuain i Mandzukić nieobecni.
Jak nie wygramy minimum 0-2 to będzie wstyd.
To jest tylko FC Porto.
- CzeczenCZN
- Juventino
Podania nam wychodzą, wykończenie - nie. No mamy to co gramy w lidze, nie mamy doświadczenia meczowego w strzelaniu bramek i konstruowaniu sytuacji, skoro w lidze 2-0 i autobus, gra do tyłu - to się mści. Brak wprawy.
Lichtsteiner
Człowieku! Ciagniesz akcje prawą stroną, masz miejsce na proste podanie lewą nogą - to nie! Szukasz prawej nogi, czym zabijasz akcje i podajesz do tyłu... Really? Nie umiesz popchnąć lewą nogą piłki - prosto kilka metrów?! :facepalm2:
Dybali strzał w końcówce gdyby był celny to Casillas by wyjął.
Lichtsteiner

Dybali strzał w końcówce gdyby był celny to Casillas by wyjął.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
wybierz niepasujący mecz 1/8 
do tej pory padło prawe 30 goli w 6 meczach, póki nie trafiło na mecz Juve
My oprócz tego dośrodkowań Sandro nie grami nic. A Telles bandyta powinien mieć głowę w sedesie po jego zachowaniu.

do tej pory padło prawe 30 goli w 6 meczach, póki nie trafiło na mecz Juve

My oprócz tego dośrodkowań Sandro nie grami nic. A Telles bandyta powinien mieć głowę w sedesie po jego zachowaniu.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2017, 21:40 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.
- kuba2424
- Juventino
Póki co nie znajduje bardziej odpowiedniego określenia, więc tak zostawiam. Mam nadzieję że się z tego wycofam po tym jak pośle w drugiej połowie kilka fajnych i kluczowych piłek.gucio_juve pisze:Pjanić i kupa :shock: ?kuba2424 pisze:Fakt, Mandzu prawie niewidoczny, ale większą kupę gra chyba Pijanic. Bo o naszym kochanym Lichym nie warto wspominać...
Nasi chyba nie lubią prezentów. Dziś 0:2 to obowiązek!
To fakt, ale chyba zapomniał że to mecz a nie finał na sto metrów.szczypek pisze:Czy Ty się dobrze czujesz? Nie wiem kto włączył to TURBO Szwajcarowi, ale niech tego nie wyłącza, nigdy.kuba2424 pisze:Bo o naszym kochanym Lichym nie warto wspominać...
Co po tym sprincie zrobił? A no nic...
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2017, 21:41 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.