Polityka
- deszczowy
- Juventino
- Vimes
- Juventino
PiS po prostu robi dobrze swojemu elektoratowi, bo jak napisał pewien PiS-owski troll, ta ustawa nie została napisana z myślą o wielkomiejskich eko-lewakach, którzy elektoratem PiS-u nigdy nie będą, tylko z myślą o ludziach mieszkających na wsi, którym ta ustawa bardzo ułatwi życie. Podobny cel miała ustawa o rolniczym handlu detalicznym. PiS robi ukłon w stronę wiejskiego elektoratu i podcina gałąź, na której siedzi PSL.
- deszczowy
- Juventino
Dziekuję, Vimesie. Wiedziałem, że kto jak kto, ale Ty będziesz w stanie przekonująco i bez najmniejszego odejścia od tematu wytłumaczyć każdy pomysł najdziwniejszej partii w Polsce 

- Vimes
- Juventino
Rozumiem, że jest duża potrzeba krytykowania PiS-u absolutnie za wszystko, ale to prowadzi do absurdu. Likwidacja zbędnych i upierdliwych formalności takich jak konieczność uzyskania pozwolenia na wycięcie drzewa na własnej prywatnej działce to dobra decyzja, która ułatwia życie ludziom. Jeżeli komuś brakuje drzewek to niech je sobie posadzi na swojej działce, a nie wtranżala się z buciorami do tego, co ja chcę robić u siebie.
- jakku1
- Juventino
http://wyborcza.pl/7,75398,21392228,kow ... lowce.html
To jak to bylo?
1. Bedzie przełom! Polska chce zbudowac smiglowiec z Ukraina!
2. Black Hawki leca do wojsk specjalnych! Pierwsze dostawy w tym roku [2016]
Czyli, tak w skrocie, najpierw uwalili rozstrzygniety przetarg z dobrym offsetem, potem nakłamali, a teraz rozpisuja... nowy przetarg. Offset poszedł w cholere, a pierwsze smiglowce dostaniemy pewnie najwczesniej za 3 lata.
Nie dosc, ze nieudolnością obecne kierownictwo MON bije wszystkich na głowe, to jeszcze łgają w zywe oczy. Już nie wspominam o tym, ze ostatnio plotki dochodzą takie, ze nowy sprzęt zamiast do zolnierzy, to bedzie w pierwszej kolejnosci trafiał do tych amatorów z OT. A jak jeszcze posluchac co się dzieje w Wesołej, to juz w ogole... wesoło.
To jak to bylo?
1. Bedzie przełom! Polska chce zbudowac smiglowiec z Ukraina!
2. Black Hawki leca do wojsk specjalnych! Pierwsze dostawy w tym roku [2016]
Czyli, tak w skrocie, najpierw uwalili rozstrzygniety przetarg z dobrym offsetem, potem nakłamali, a teraz rozpisuja... nowy przetarg. Offset poszedł w cholere, a pierwsze smiglowce dostaniemy pewnie najwczesniej za 3 lata.
Nie dosc, ze nieudolnością obecne kierownictwo MON bije wszystkich na głowe, to jeszcze łgają w zywe oczy. Już nie wspominam o tym, ze ostatnio plotki dochodzą takie, ze nowy sprzęt zamiast do zolnierzy, to bedzie w pierwszej kolejnosci trafiał do tych amatorów z OT. A jak jeszcze posluchac co się dzieje w Wesołej, to juz w ogole... wesoło.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Vimes
- Juventino
Chciałem napisać coś na poważnie, ale przez timeline przewinęło mi się to: https://twitter.com/i/videos/833292495375126528 i przeszła mi ochota
.

- deszczowy
- Juventino
Bida jest. Pieniądze, które miały iść na zakup śmigieł wzięła OT albo przeksięgowano na inne cele budżetowe. Osłabianie potencjału obronnego armii trwa.jakku1 pisze: Czyli, tak w skrocie, najpierw uwalili rozstrzygniety przetarg z dobrym offsetem, potem nakłamali, a teraz rozpisuja... nowy przetarg. Offset poszedł w cholere, a pierwsze smiglowce dostaniemy pewnie najwczesniej za 3 lata.
- gregor_g4
- Juventino
Nie miałem na celu Cię przekonywać, bo Ty momentami sprawiasz wrażenie bardziej oderwanego od rzeczywistości niż Makiavel...
Nie rozumiem po co wklejasz ten link i o co cała afera. Szokująca ta wycinka by była, gdyby tam ktoś bezprawnie wszedł w nocy i wyciął sobie te drzewa bo mu potrzebne były na budowe domku letniskowego.
Szokujące, to jest polskie prawo budowlane, gdzie latami trzeba czekać na warunki zabudowy i liczę, że na tym polu też będą zmiany.
- deszczowy
- Juventino
Otóż afera jest o to, że nieważne, czy jeśli do tej pory miałeś na działce np. zabytkowy starodrzew, to teraz możesz go sobie w dupę wyciąć i wyłożyć kostką brukową, bo nic już tego drzewa nie chroni. Rozumiesz?
- gregor_g4
- Juventino
i to jest polska patologia właśnie, za dzieciaka zasadzisz sobie drzewo, po 50 latach chcesz je wyciąć, to Ci powiedzą, że to zabytek i od razu zleci się banda aktywistów gotowych się do drzewka przywiązać.
- Vimes
- Juventino
Deszczowy, a Ty dalej o tych drzewach :roll:? Chłopie zdajesz sobie sprawę z tego co się działo przed wejściem w życie tej ustawy:
1) "Obezwładniające: w Warszawie w 6 lat wycięto aż 150 tys. drzew",
2) "We Wrocławiu w dwa lata wycięto 22 tysiące drzew. Gdzie pojawią się nowe".
Kto rządzi Warszawą oraz Wrocławiem i zezwolił na taką wycinkę, bo chyba nie PiS?
W większości przypadków drzewa wycięto na życzenie deweloperów i poza pojedynczymi artykułami histerii w mediach nie było. Teraz PiS wyeliminował zbędną formalność i ułatwił życie zwykłym ludziom, a nie tylko wpływowym deweloperom i media robią z tego aferę na trzy fajerki, bo Kowalski lub Nowak nie będą musieli już prosić jaśnie pana urzędasa o pozwolenie na wycięcie drzewa na ich własnej prywatnej działce.
Ochroną mogą być objęte pomniki przyrody jak dąb Bartek, a nie byle chojak, który rośnie na środku działki i utrudnia ludziom życie.
1) "Obezwładniające: w Warszawie w 6 lat wycięto aż 150 tys. drzew",
2) "We Wrocławiu w dwa lata wycięto 22 tysiące drzew. Gdzie pojawią się nowe".
Kto rządzi Warszawą oraz Wrocławiem i zezwolił na taką wycinkę, bo chyba nie PiS?
W większości przypadków drzewa wycięto na życzenie deweloperów i poza pojedynczymi artykułami histerii w mediach nie było. Teraz PiS wyeliminował zbędną formalność i ułatwił życie zwykłym ludziom, a nie tylko wpływowym deweloperom i media robią z tego aferę na trzy fajerki, bo Kowalski lub Nowak nie będą musieli już prosić jaśnie pana urzędasa o pozwolenie na wycięcie drzewa na ich własnej prywatnej działce.
Ochroną mogą być objęte pomniki przyrody jak dąb Bartek, a nie byle chojak, który rośnie na środku działki i utrudnia ludziom życie.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Do zabytków i pomników też masz tak liberalny stosunek?gregor_g4 pisze:i to jest polska patologia właśnie, za dzieciaka zasadzisz sobie drzewo, po 50 latach chcesz je wyciąć, to Ci powiedzą, że to zabytek i od razu zleci się banda aktywistów gotowych się do drzewka przywiązać.
- deszczowy
- Juventino
Mogę być trochę podirytowany, bo pod moją rodzinną wiochą wyrznięto w pień po wejściu tej cholernej ustawy 1,5 ha lasu. To taki stary park, w stylu angielskim, który od dzieciaka znam. Pamiętam jak to wyglądało za poprzednich rządów tego ministra, gdy toczyły się walki o obwodnicę Augustowa w dolinie Rospudy i jestem odrobinę uczulony na wycinki.Vimes pisze: Ochroną mogą być objęte pomniki przyrody jak dąb Bartek, a nie byle chojak, który rośnie na środku działki i utrudnia ludziom życie.
- Vimes
- Juventino
Deszczowy, w takim razie będziesz zadowolony, bo w Jarosławie znowu wziął górę pierwiastek paternalistyczny: https://twitter.com/PAPinformacje/statu ... 9546115072
.

- deszczowy
- Juventino