Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 13:27

Vincitore pisze:Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
A nie było go czasem? Komentatorzy na Eleven coś wspominali, że jest obecny :)

Tak swoją drogą obejrzałem kilka filmików na YT (tak wiem, że słabe źródło ;) ) i gość niezwykle przypomina mi Pogbę. Kocie ruchy, długie nogi, niby niezgrabnie ta piłka gdzieś się odbija, ale trafia tam gdzie ma. Ma dobre warunki fizyczne, z filmików wynika, że czucie gry gdzieś tam też w nim drzemie i potrafi dostrzec kolegów, technika taka sobie, ale myślę, że się wyrobi. Chętnie zobaczę jak się zademonstruje w Serie A :)

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 13:41

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Arbuzini Tylko po co tak kombinowac? Lepiej kupic typowego - topowego zawodnika na ta pozycję.
wagner pisze:Wątpie. Albo kupimy typowego skrzydłowego, a Mandzukic będzie sprawdzał się w roli rezerwowego na 9 lub właśnie na lewej stronie boiska
Panowie, moim zdaniem bardzo, ale to bardzo się mylicie, a Arbuz tu wychodzi na tego mądrego. Czy po to przechodziliśmy w tym sezonie przez wszystkie możliwe kombinacje w pomocy, żeby się dowiedzieć, że żadna właściwie nie działa bez wsparcia od Mandżukicia/Sturaro, żeby teraz kiedy wszystko zaczyna funkcjonować, znowu zaczynać zabawę?
Zamiana wyżej wymienionej dwójki na Sancheza czy innego szybkiego kozaka jest możliwa tylko w momencie, kiedy dwóch z piątki Dybala-Cuadrado-Pjanić-Khedira-Marchisio uda się na ławkę/do innego klubu, a na to miejsce sprowadzimy kogoś o sile i technice Mario/Pogby. Tak jak już pisałem wczoraj, operacja nie niemożliwa, ale bardziej skomplikowana taktycznie niż wymiana zawodnika A na B.
Arbuz :ok:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 13:41

Poulinho pisze:
Vincitore pisze:Jak tam ten Bentancur co miał być na stadionie w trakcie meczu Juventus-Palermo? Czasem nie tak jak i Kolasinac na medicalach? Ehh włoskie media...
A nie było go czasem? Komentatorzy na Eleven coś wspominali, że jest obecny :)
Uwierz mi, że gdyby był to nie udałoby mu się skamuflować bez chociażby jednej fotografii wykonanej przez paparazzich. Zwłaszcza w Italii. ;)
W internecie nic, chyba, że kiepsko szukałem, ale regularnie odwiedzam wszystkie najważniejsze włoskie źródła piłkarskie, a tam nic na ten temat.
Poulinho pisze:Tak swoją drogą obejrzałem kilka filmików na YT (tak wiem, że słabe źródło ;) ) i gość niezwykle przypomina mi Pogbę. Kocie ruchy, długie nogi, niby niezgrabnie ta piłka gdzieś się odbija, ale trafia tam gdzie ma. Ma dobre warunki fizyczne, z filmików wynika, że czucie gry gdzieś tam też w nim drzemie i potrafi dostrzec kolegów, technika taka sobie, ale myślę, że się wyrobi. Chętnie zobaczę jak się zademonstruje w Serie A :)
Mam identyczne odczucia i to nie tylko ze względu na, to, że jest wysoki, chudy i dobrze drybluje. Chłopak ma papiery na granie, ale wstrzymam się jeszcze z otwieraniem szampana, bo po pierwsze oglądałem kompilację typu 'show', a po drugie różnie południowoamerykańskie talenty reagują na przeskok kulturalno-piłkarski.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 13:51

[b]@Virgil[/b] Gdyby on mial do nas trafić, to by juz dawno trafił. Wyraźnie widac ze on nas nie chce. Nawet jezeli chodzi o to ze mialby wtedy mniej miejsca w składzie, to i tak go dyskwalifikuje. Pogba mial za rywali MVP - najmocniejsza pomoc Europy. Wygryzl jej gwiazde. Rugani mial za rywali BBC - najlepsza obrone Europy i chlopak niedlugo będzie lepszy - jak tak dalej bedzie sie rozwijal - od najlepszego z nich Bonucciego. Miejsce trzeba sobie wywalczyć, zaden Draxler ani inny Berardi nam łachy nie robi.

Bentancur i Orsolini? Dawac ich! Rok starsi od Pogby - gdy ten do Nas trafil - moga byc na fali. Powiem tak - kupic lewoskrzydłowego np. Sanchez, jesli nie to bardzo chętnie Anderson. Uzupelnic skład tymi 2 malolatami, no i bedzie mega!

[b]@SKar7[/b] Tolisso! Hmmm wiemy jak wyglada 4231 z Mandzukicem, a bylismy sceptyczni kiedy po raz pierwszy mielismy tak zagrać. Wiec 4231 z Sanchezem zaskoczyc nas moze in plus znacznie bardziej.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 13:57

PS podalo, że chcemy Szczesnego.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:16

Vincitore pisze:Na TuttoJuve piszą, że możemy wrócić po Andre Gomesa
Zabawne. Juve to klub, który składa ofertę do zawodnika tylko raz.
SKAr7 pisze:Arbuz tu wychodzi na tego mądrego.
Dyskusja nie ma na celu wskazać mądrzejszego, dyskutujemy na temat ew. przyszłości, przewidzenia jej i argumentacji dlaczego tak się stanie, na podstawie wniosków dochodzimy do dwóch przeciwnych sobie spostrzeżeń na temat przyszłości klubu. Nie ma tu mądrzejszego, głupszego tym bardziej. :afraid:
Robaku pisze:PS podalo, że chcemy Szczesnego.
Tak nazywa się wasze przeciwieństwo w zachowaniu prezentowanego przez Buffona. Najlepsze, że gdy ktoś bedzie chciał podważyć sens zainteresowania Juve Polakiem, to takiemu userowi zostanie przypięta łatka "polaczka". :ok:

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:20

Szczęsny w Juve ? Ciekawe co Zibi by mu doradził :smile: Wojtek byłby ok, nie mam nic na przeciw, nie jestem jakms jego fanem ogromnym, ale umiejętności i warunki docenić trzeba. Tyle, że dopóki jest Gigi to nie ma tematu. Poza tym jego żonka preferuje kierunek Brytyjski, a Cech jest coraz gorszy.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:47

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Virgil Gdyby on mial do nas trafić, to by juz dawno trafił. Wyraźnie widac ze on nas nie chce. Nawet jezeli chodzi o to ze mialby wtedy mniej miejsca w składzie, to i tak go dyskwalifikuje. Pogba mial za rywali MVP - najmocniejsza pomoc Europy. Wygryzl jej gwiazde. Rugani mial za rywali BBC - najlepsza obrone Europy i chlopak niedlugo będzie lepszy - jak tak dalej bedzie sie rozwijal - od najlepszego z nich Bonucciego. Miejsce trzeba sobie wywalczyć, zaden Draxler ani inny Berardi nam łachy nie robi.

Bentancur i Orsolini? Dawac ich! Rok starsi od Pogby - gdy ten do Nas trafil - moga byc na fali. Powiem tak - kupic lewoskrzydłowego np. Sanchez, jesli nie to bardzo chętnie Anderson. Uzupelnic skład tymi 2 malolatami, no i bedzie mega!

@SKar7 Tolisso! Hmmm wiemy jak wyglada 4231 z Mandzukicem, a bylismy sceptyczni kiedy po raz pierwszy mielismy tak zagrać. Wiec 4231 z Sanchezem zaskoczyc nas moze in plus znacznie bardziej.
Gościu co Ty za głupoty ciągle piszesz, jak można porównywac Berardiego który do tamtego czasu miał 31 goli i 26 asyst w Serie A i świadczył o sile swojego zespołu wprowadzając go do Europejskich Pucharów do Pogby, który przechodząc do nas miał kilkanaście minut rozegranych w seniorskiej piłce ?
Czy Ty naprawdę nie czytasz czego co piszesz ?

Berardi może przyjdzie może nie, ale pisanie wyssanych z palca historii że on jest niby jakiś anty Juve jak Nainggolan to są brednie, szczególnie jak z drugiej strony ślinisz się do Immobile których oficjalnie w negatywnym świetle się o Juve wypowiadał. Berardi nie miał żadnej wypowiedzi, która mogłaby być podstawą do takiego traktowania tego piłkarza. Co więcej już kiedyś z nami kontrakt podpisał.
Nie zdecydował się w obliczu przyjścia Higuaina do nas ? Nie dziwię się, on nie był Pjacą (czyli gościem z zerowym doświadczeniem w poważnej piłce klubowej) tylko piłkarzem który chciał grać, w Juve grałby pewnie tyle co Pjaca, teraz przy zmianie taktyki otworzyło się więcej okazji do grania.

Myślę że jeszcze raz spróbujemy go zakontraktować, jak się nie uda to trudno, ale to opcja bardziej realna niż Sanchez czy inny Beranrdeschi. I wtedy możliwe że Pjaca powędruje do Sassuolo co mu dobrze akurat zrobi, bo na razie za słaby na Juve.

Podobnie te Twoje wynalazki jak Betancur czy Orsolini, podjarka Pjacą też Ci spadła podobnie z nimi. Jestem pewien, że pójdą na wypożyczenia. A jeżeli sciągniemy Spinazzolę to żadnen Kolasinac nie przyjdzie.

Dla mnie mercato Spinazzola, Tolisso, Berardi + prawy obrońca (Darmian np.) byłoby przy zachowaniu tego co mamy mega okienkiem.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:56

Virgil pisze:
Dla mnie mercato Spinazzola, Tolisso, Berardi + prawy obrońca (Darmian np.) byłoby przy zachowaniu tego co mamy mega okienkiem.
Dokładnie, ważna kwestia brak sprzedaży naszych top graczy ( czyli głównie chodzi o Sandro i Dybale). Ostatnie dwa lata jednak były dwa poważniejsze odejścia, teraz pasowałoby zostawić core i dopakować go w zależności od taksy Tolisso , Berardi/Bernardeschi i młody na LO + jakiś prawy porządny. Lubię takie okienko. Bentancur po okresie przygotowawczym do oceny i może będzie troszkę mniej potrzeb jeszcze.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 15:17

wagner pisze:Juve to klub, który składa ofertę do zawodnika tylko raz.
Raczysz żartować? Higuain był naszym celem jeszcze zanim przyszedł Tevez, zaś sam Carlitos mówił potem, że Paratici go namawiał przez kilka okienek. Cavani czy Hamsik wielokrotnie mieli oferty z Juve.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 15:26

Ouh_yeah pisze:
wagner pisze:Juve to klub, który składa ofertę do zawodnika tylko raz.
Raczysz żartować? Higuain był naszym celem jeszcze zanim przyszedł Tevez, zaś sam Carlitos mówił potem, że Paratici go namawiał przez kilka okienek. Cavani czy Hamsik wielokrotnie mieli oferty z Juve.
Ostatnio szukałem czegoś związanego z mercato w starych wątkach na tym forum i w lecie 2015 sondowaliśmy już możliwość pozyskania Daniego Alvesa i składaliśmy zapytania o jego status do samego zawodnika.

Nie ma reguły moim zdaniem - są gracze do których się łasimy i jesteśmy w stanie przychodzić po nich co roku jak kolędnicy w święta, a niektórym zamykamy furtkę po pierwszej próbie.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 15:43

Sanchez przy transferze z Udinese, czy później z Barcy też był chyba blisko

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 15:45

Ouh_yeah pisze:Raczysz żartować? Higuain był naszym celem jeszcze zanim przyszedł Tevez, zaś sam Carlitos mówił potem, że Paratici go namawiał przez kilka okienek. Cavani czy Hamsik wielokrotnie mieli oferty z Juve.
Jestem osobą dowcipną, ale nie mam pojęcia jakim człowiekiem jest Marotta, wygląda na poważnego człowieka, a dokładnie takich słów użył na odpowiedź dziennikarza pytającego go o ponownego zatrudnienia Draxlera.

Moja wypowiedź i przytoczenie jego słów odnosiły się konkretnie do Andre Gomesa. Nie wiem czy widzisz różnicę między takim/i zawodnikiem/ami, a przytoczonymi nazwiskami przez Ciebie. Gdzie on/i, a gdzie są Ci pozostali. :hellyes:
RICTOR pisze:Z Draxlerem to sprawa jest taka, że chłopak sam się rozmyślił z transferu bo się bał zmiany kraju i ligi. Tacy faktycznie u nas mają tylko jedną szansę. Tak samo Witsel też już się w barwach Juve nigdy nie pojawi. Z Andre Gomesem nie wiemy jak było. Może on nie chciał, może Mendes albo Valencia wolały Barcelonę. W tym drugim wypadku dalej by miał furtkę otwartą.
Amen.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2017, 15:57 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 15:49

Huhu...tak w ramach offtopu.
Nawet nie wiedziałem, że kolesia którego sporo się z nami łączyło w ostatnich 2 sezonach - Saponara - zasilił Fiorentine w ramach wypożyczenia z opcją wykupu za 10 mln. Całkiem ciekawy gracz. Może w tej Violi uda mu się jeszcze jakoś zabłysnąć.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 15:56

Z Draxlerem to sprawa jest taka, że chłopak sam się rozmyślił z transferu bo się bał zmiany kraju i ligi. Tacy faktycznie u nas mają tylko jedną szansę. Tak samo Witsel też już się w barwach Juve nigdy nie pojawi. Z Andre Gomesem nie wiemy jak było. Może on nie chciał, może Mendes albo Valencia wolały Barcelonę. W tym drugim wypadku dalej by miał furtkę otwartą.

Zablokowany