LM 16/17 (1/8): Porto 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 13:52

Juve już po treningu, ale ciągle występ Barzagliego i Chielliniego poddany pod wątpliwość. O 17:45 Max będzie miał konferencję, ale wiele źródeł jest praktyczne pewnych, że nie będzie ryzykował z ich zdrowiem i zobaczymy Ruganiego.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:01

Hmmm. Albo zagra Bonucci - Benatia. Tak jak w ostatnim meczu. To mi sie bardziej prawdopodobne zdaje. Chociaz ja wolałbym Ruganiego.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:33

marcinek pisze:Czyli pierwszy mecz w Portugalii wynik ~ 1-1 lub 2-1 dla Porto
Tez mi sie cos zdaje, ze tego pierwszego meczu nie wygramy, chociaz wchodze grubo w naszych DNB. Zdobycie bramki na wyjezdzie bedzie bardzo dobre i bardzo wazne - Allegri powinien wyjsc ofensywnie.

Barzagli i Chiellini nie poleca do Portugalii, a Pjanic nadal zmaga sie z ta kostka by football-italia.net. :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 14:51

Natomiast na TuttoJuve informacja dodana 6 minut temu - są bardzo duże szanse na odzyskanie zarówno Chielliniego jak i Barzagliego. Za 3 godziny konferencja Maxa, więc będzie wszystko wiadomo.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 18:50

Vincitore pisze:Natomiast na TuttoJuve informacja dodana 6 minut temu - są bardzo duże szanse na odzyskanie zarówno Chielliniego jak i Barzagliego. Za 3 godziny konferencja Maxa, więc będzie wszystko wiadomo.
W takim razie chętnie zobaczyłbym duet Chiellini-Rugani. Chiellini w takich meczach gra zwykle bezbłędnie, a Bonucci ostatnio nie zachwyca i jeszcze ta spinka z Allegrim. Niestety Allegri prędzej postawi na Benatię niż Ruganiego.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 19:01

pumex pisze:
Bukol87 pisze:Jeśli kiedyś zrozumiesz na czym polega różnica w potencjale ofensywnym PSG, Juventusu i Barcy oraz np. Napoli i Realu to może dowiesz się, dlaczego Allegri i Emery to bardzo dobrzy trenerzy a Sarri okazał się frajerem.
Mam prośbę: czy możesz mnie oświecić, niczym Makiavel swoich oponentów w temacie o polityce?

Ciekawy jestem czy zamierzasz stawiać potencjał ofensywny PSG i Juventusu w jednym rzędzie czy jednak będziesz dowodzić przewagi jednych nad drugimi i jak te wnioski skonfrontujesz z potencjałem Barcelony i ze swoją tezą o grze przeciwko Barcelonie. Już teraz się plączesz, dlatego wyczuwam, że może być komicznie :smile:
Komicznie? Tak samo komiczne jak Ty i inne jęczydupy, które zwalniały Allegriego na tym forum podczas sezonu, w którym zdobył Scudetto i osiągnął finał LM? Ogarni się człowieku.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 19:18

Bardzo jestem ciekawy tego jak się zaprezentujemy. Formę ostatnio mamy zwyżkową, ale sami wiemy najlepiej jak potrafimy sobie skomplikować życie. Mam jednak nadzieję, że pokażemy dojrzałość i odpowiednią mentalność. To już nie te czasy, kiedy wychodziliśmy na pojedynki Ligi Mistrzów ze strachem. Idźmy tam z szacunkiem dla rywala, ale jak po swoje. Mecz niby nie aż taki istotny, bo od tej edycji Ligi Mistrzów oczekujemy czegoś więcej niż 1/8. Natomiast możemy spodziewać się odpowiedzi na kilka pytań po tym dwumeczu

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 19:41

Wynik remisowy 3-3 i w Turynie wszyscy szczesliwi :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 20:59

Była już na konferencja Maxa ? Ktoś coś ?

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 21:01

Cabrini_idol pisze:Była już na konferencja Maxa ? Ktoś coś ?
Konferencja jest jutro.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 21:05

Vincitore coś mówił, że dzisiaj....

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 21:51

Konfy są zazwyczaj dzień przed meczem, ja też nigdzie nie widziałem info, że miała być dzisiaj.

Nie zgodzę się, że to nie jest istotny mecz dla nas. Każdy kolejny w LM będzie dla nas meczem sezonu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 22:47

Przepraszam, że wprowadziłem w błąd. Konferencja oczywiście jutro, niestety przeczytałem informacje, jakoby była dzisiaj i wziąłem to za pewnik, bez sprawdzenia.

Chiellini i Barzagli mieli dzisiaj intensywniejszy trening niż dotychczas - stąd informacje, że mogą być dostępni.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 23:23

To pierwszy z najważniejszych meczów w tym sezonie. Oby tym najważniejszym okazał się jednak finał LM.

Mam nadzieję, że wyjdziemy z Ruganim w obronie i ofensywnym kwintetem (Mandżu, Igła, Dybala, Cuadrado, Pjanic).

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2017, 00:18

Mam nadzieję że rozpoczynamy poważny marsz po 3 uszaty puchar, pierwszym przystankiem Porto. To może być "ten" sezon. Barcelona praktycznie odpadła, (chociaż nie wolno dzielić skóry na żywym niedźwiedziu. Jeżeli jest drużyna, która potrafi się podnieść po porażce 4-0 to jest to właśnie Barca), Real nam zwykle "leży" więc jak najbardziej możemy ich wyeliminować chociaż będzie piekielnie ciężko. Za Zidana grają jakoś tak dziwnie... bez stylu ale w taki nieprzewidywalny sposób. Reszta do ogrania jak najbardziej przez Juventus. Wreszcie nie mamy się czego wstydzić patrząc na topowe ekipy. Liczę na nasze argentyńskie tango w ataku i zwycięstwo z Porto.

Zablokowany