LM 16/17 (1/8): Porto 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 17:42

Bukol, dalej jesteś zły, że PSG obaliło Twoją teorię, jakoby jedynym kluczem do zwycięstwa z Barceloną była rozpaczliwa obrona? :smile:

Mi wytykasz, żebym się ogarnął, a sam jesteś twórcą prawd, wg których paryżanie w alternatywnym świecie, przy takiej grze jaką zaprezentowali, powinni dostać oklep co najmniej 0:3. W ciężkim szoku musisz być do dziś :prochno:

Obrazek
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 18:56

pumex pisze:Bukol, dalej jesteś zły, że PSG obaliło Twoją teorię, jakoby jedynym kluczem do zwycięstwa z Barceloną była rozpaczliwa obrona? :smile:

Mi wytykasz, żebym się ogarnął, a sam jesteś twórcą prawd, wg których paryżanie w alternatywnym świecie, przy takiej grze jaką zaprezentowali, powinni dostać oklep co najmniej 0:3. W ciężkim szoku musisz być do dziś :prochno:
Jeśli kiedyś zrozumiesz na czym polega różnica w potencjale ofensywnym PSG, Juventusu i Barcy oraz np. Napoli i Realu to może dowiesz się, dlaczego Allegri i Emery to bardzo dobrzy trenerzy a Sarri okazał się frajerem.

Tymczasem bardzo prosze nie kompromituj się już więcej.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 19:37

Bukol87 pisze:Jeśli kiedyś zrozumiesz na czym polega różnica w potencjale ofensywnym PSG, Juventusu i Barcy oraz np. Napoli i Realu to może dowiesz się, dlaczego Allegri i Emery to bardzo dobrzy trenerzy a Sarri okazał się frajerem.
Mam prośbę: czy możesz mnie oświecić, niczym Makiavel swoich oponentów w temacie o polityce?

Ciekawy jestem czy zamierzasz stawiać potencjał ofensywny PSG i Juventusu w jednym rzędzie czy jednak będziesz dowodzić przewagi jednych nad drugimi i jak te wnioski skonfrontujesz z potencjałem Barcelony i ze swoją tezą o grze przeciwko Barcelonie. Już teraz się plączesz, dlatego wyczuwam, że może być komicznie :smile:

edit:
LordRahl pisze:Mogę się mylić ale wydaję mi się, że koledze @Bukolowi chodzi o fakt, iż PSG czy Juventus mając taki potencjał ataku może rzucić się na Barcę i wygrać taki mecz
Uuu, z niecierpliwością czekam, aż Bukol to potwierdzi, już zaczynam grzebać w archiwum by wyłapać kwiatki, w których przeczy sam sobie :)
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2017, 20:02 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 19:55

Mogę się mylić ale wydaję mi się, że koledze @Bukolowi chodzi o fakt, iż PSG czy Juventus mając taki potencjał ataku może rzucić się na Barcę i wygrać taki mecz, natomiast Napoli znając możliwości Realu i podchodząc przytomnie do swoich nie do końca powinno tak się odsłaniać. ;)

Będąc zupełnie szczerym to dla mnie Napoli było mega słabe, zawiedli mnie. Tyle gadania o walce, że nie sprzedadzą tanio skóry, a wyszli na miękkich nogach.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 21:49

pumex pisze:W Bawarii, Katalonii czy Madrycie nikt się nie zastanawia jak najlepiej podejść do danego meczu
Podejście drużyny to jedno, zastanowił bym się nad podejściem do tego meczu kibiców - udzielających się na JP. Tych którzy nie wierzyli w jakieś wiekszę zwycięstwa przed LM (Empoli 0:3), a potem wygraniem podobnym stosunkiem z Dinamo. Bo mentalność... Weźcie.
Vincitore pisze:Porto nie przegrało w tym sezonie żadnego meczu u siebie i tylko raz straciło więcej niż jedną bramkę. Znając naszą europejską nieobliczalność(...)
Nieobliczalność? Czyli 0:3 ? :prochno:

makalele

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:00

wygralismy na wyjazdach wszystkie spotkania ... U siebie nam nie szlo za dobrze... Obysmy jakas zaliczke zrobili ta,m ua jhu w hispzani bo bedzie nieciekawa platanina nerwow na lawce jak i na murawie jastudium

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2017, 22:54

makalele pisze:wygralismy na wyjazdach wszystkie spotkania ... U siebie nam nie szlo za dobrze... Obysmy jakas zaliczke zrobili ta,m ua jhu w hispzani bo bedzie nieciekawa platanina nerwow na lawce jak i na murawie jastudium
W jakiej Hiszpanii? Cos mnie ominęło? Porto zostało zaanektowane jak Krym?

Mam nadzieje ze wyjdzie 6 - Pjanic, Sandro, Cuadrado, Dybala, Mandzukic, Higuain.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 00:11

Co i tak nie zmienia tego, że w LM Juventus wygrał dwa trudne mecze na wyjeździe. Liczę na to, że tendencja się podtrzyma.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 07:14

Porto nie jest drużyną do bicia tylko o 3 kroki za nami więc pojedynek wg. mnie będzie wyrównany. Znając Juventus to nie będzie prosty dwumecz, bo oni sobie go utrudnią.
Czyli pierwszy mecz w Portugalii wynik ~ 1-1 lub 2-1 dla Porto, a rewanż 1-0 dla Juve z happy endem, a zarazem niesmakiem ;)

Będę bardzo zadowolony jeżeli się pomylę jeżeli chodzi o Juve i nasza drużyna rozwiąże to w lepszy sposób.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 07:43

też mi się wydaje, że będzie bramkowy remis, lub jakieś 2:1/1:2. Fajerwerków raczej nie ma się co spodziewać. Juventus z takimi zespołami gra średniawo i niepotrzebnie kalkuluje. Mimo wszystko czekam już z niecierpliwością na to spotkanie.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 11:07

@pumex Żeby oświecać, tak jak ja, trzeba nieść przed narodem oświaty kaganek ;-)

Jeśli wyjdziemy na ten mecz w pełni skupieni i zdeterminowani to obstawiam 3:1. Ale wcale mnie nie zdziwi, jak po okropnie nudnym meczu zakończy się to bramkowym remisem.

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 11:24

To ja znowu mam zupełnie inne odczucia. Bramki nie stracimy, a jedną lub dwie być może ustrzelimy. Mamy najlepszą obronę, wątpię, aby Porto nam wsadziło bramkę, tym bardziej, że na wyjeździe będziemy grali na "sztywno" i przeciwnik nie poluzuje naszych szyków obronnych. Liczę mocno na Dybalę i Gonzalo. Świetnie są ich te dwójkowe akcje i czuję w kościach, że zaowocuje to czymś fajnym :) Już nie mogę się doczekać!

0-1/0-2 tak jak lubimy :)

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 11:29

Mam nadzieję, że Pjanic będzie zdolny do gry. W obronie Rugani powinien ogarnąć, ba nawet jeśli Barzagli czy Chiellini będą mogli grać to ich młodszy kolega z reprezentacji formę prezentuje zdecydowanie wyższą.

W ofensywie wyjdziemy pewnie tym, co najlepsze - Mandzukic, Dybala, Cuadrado i Higuain, także o tyły jestem spokojny.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 11:42

Repubblica podaje, że Pjanic gotowy do gry, z Chiellinim ciągle nie wiadomo.

Swoją drogą - byłem pewien, że Pjanic ma ciągle te kłopoty z plecami, a tutaj ponoć chodziło o kostkę. Kiedy on się tego nabawił? :whistle:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2017, 11:53 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 11:48

szczypek pisze:Mam nadzieję, że Pjanic będzie zdolny do gry. W obronie Rugani powinien ogarnąć, ba nawet jeśli Barzagli czy Chiellini będą mogli grać to ich młodszy kolega z reprezentacji formę prezentuje zdecydowanie wyższą.
Biorąc pod uwagę urazy naszych dwóch doświadczonych obrońców jak i świetną formę Ruganiego, nie mam wątpliwości, że obok Leo zobaczymy w środę Benatię #LogicByAllegri

W tym meczu żaden wynik mnie nie zaskoczy, a jeśli już musi to mam nadzieję, że pozytywnie.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Zablokowany