Serie A 16/17 (24): Cagliari 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 21:49

no to jest to ten wyjątek potwierdzający regułę :hellyes:

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dawać Pjace w drugiej połowie i Pjanica. Takie mecze fakt trzeba wygrywać, ale też trzeba traktować jako poligon do doskonalenia nowej formacji.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2017, 21:49 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Robaku pisze:W najbliższym miesiącu czekają na tylko 4 mecze z ciśnieniem i walką i emocjami - 2x Porto, Milan ( połowa marca) i Neapol (początek marca Puchar Włoch).
LM wiadomo, ale z Milanem gramy u siebie, a Napoli będzie najprawdopodobniej zmuszone wystawić w tym spotkaniu rezerwę (potem grają o wiele ważniejsze pojedynki z Romą oraz Realem).

Ta sytuacja Higuaina wcale nie była taka łatwa - ostry kąt, był rozpędzony.

Kibice innych drużyn doszukują się karnych i uważają, że bramka Higuaina ze spalonego, bo górna część jego ciała były wychylona. :rotfl: Kocham to.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE LUB TWITTERZE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:37

Jak to dobrze, że Gonzalo błyskawicznie zabił mecz.

Pjanić od razu po wejściu zrobił różnicę :D Wydawało mi się, czy Barella przy próbie odbioru po prostu się poślizgnął?

Żeby grając w przewadze zmuszać Gigiego do przywdziewania peleryny Supermana... Znakomita parada, podobnie jak w przypadku bramkarza Cagliari.

Stefan zaliczył chyba osobisty rekord pustych obiegów :prochno: Mario dzisiaj #NoGood

Padoin :happy:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:39

Dwie świetne parady bramkarzy i bramka Higuaina - tyle z pozytywów drugiej połowy. :prochno:

Gonzalo ma ten pierwiastek geniuszu, który posiadają najlepsi snajperzy. Nie ważne z jakiej części stopy, nie ważny, że zeszła mu/uderzył nieczysto. Lekko czy mocno, nie ma znaczenia - piłka i tak wpadnie do siatki.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:42

Nie wiem. :co?: Czy my mamy zakaz strzelania grając w tym ustawieniu więcej niż 2 gole? Nie rozumiem po co ten Dybala pcha się do tych rzutów wolnych - pomijając to że Pjanic jest ich egzekutorem lepszym od zawsze - to Dybala jest zbyt nerwowy/narwany ostatnio. Stąd te 2 fatalne próby. Inna sprawa chwalę tego Mandzukica ale, niezależnie na jakiej pozycji gra, to jeżeli ma sytuacje - TO NIE MA PRAWA tak pudłować przy strzałach z główki!

Mecz słaby...
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2017, 22:44 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:43

Uwielbiam patrzeć na grę Higuaina - napastnika z takim instynktem nie mieliśmy od czasów Trezeguet, a Gonzalo dysponuje przecież lepszą techniką. Spłaca się nam, jestem kontent, choć wiadomo, że będziemy go w głównej mierze rozliczać z LM. Strzela, rozgrywa, świetnie się zastanawia. Napastnik kompletny.

Szkoda 90. minuty, a tak większych emocji nie było. Dybala nieobecny (co się dzieje z tym chłopakiem; swoją drogą nowa umowa miała być formalnością, a coś się to wszystko przedłuża).

Ładne zachowanie gościa po czerwonej - dawno nie widziałem, by piłkarz w podobnej sytuacji nie tylko nie sapał, ale i przeprosił jeszcze rywala. :ok:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:44

3 pkt. zgarnięte, nie przemęczyliśmy się, mogło być jeszcze wyżej, bo dobre sytuacje miał Mandzukic i Dybala. Bramkarz Cagliari też się popisał pod koniec, także nie ma na co narzekać. Takie mecze są po to żebyśmy łatwo zgarnęli 3 pkt.

+ Dla Buffona za tą interwencję, bo to był piekielnie trudny strzał do obrony. Coś a'la Cuadrado z Interem.

Nie narzekam na Ruganiego w wyjściowej jedenastce. Nawet będę się cieszył. Ale taki obrońca jak Chiellini nam się przyda bez względu na wszystko. Mam nadzieję, że jego zejście było bardziej dmuchaniem na zimne,

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:44

Higuain robi robote. Co prawda to tylko Cagliari, sprowadziliśmy go z myślą o sukcesie w LM, ale pamiętamy za Conte, gdy w ataku biegali wirtuozi pokroju Bendtnera i Anelki, że najbardziej męczyliśmy się z takimi zespołami, bo brakowało tego pierwiastka geniuszu w ataku, tego ostatniego dotyku. Teraz dzięki Igle możemy dreptać i klepać całe 90 minut, a i tak można być pewnym że chłopak coś wciśnie z niczego. ;)
I jestem za tym żeby Dybala usiadł z Porto na ławce, w jego miejsce Pjanić, za nimi duet Khedira-Marchisio. Od kilku spotkań absolutnie nic mu nie wychodzi, niech mu głowa odpocznie, wejdzie na podmęczonego rywala i zobaczymy co z tego będzie. Bo tego że w końcu wróci do formy jestem pewien.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:45

Trzeba przyznać, że Sandro coś nam przygasł, mam nadzieję że nie na długo.
Na Porto od początku postawiłbym na Pjanica kosztem Dybali, swoją drogą dlaczego to Bośniak nie wykonywał wolnych :/ przecież jest w tym elemencie bezsprzecznie najlepszy.

#AllegriOut
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:46

Mecz wyglądał jak miał wyglądać i wszyscy o tym wiedzieliśmy. Kolejne 3 punkty, kolejne czyste konto Gigiego i spokojne oczekiwanie na kolejny mecz. Cagliari wyszło z pianą w ryju, Kielon już na początku się skompromitował - dobrze, że Max pogonił go z boiska a Gonzo zrobił co do niego należało. Zagraliśmy cynicznego stojana a cel i tak został osiągnięty.
Mario musi koniecznie z żoną porozmawiać bo kobiecina mu chyba rogi przyprawiła :facepalm:

No i zapomniałem o Dybali, chłopczyk 7 mln działa mi na nerwy i jest bezproduktywny jak Isla w koszulce Juve.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2017, 22:47 przez MRN, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:46

Chciałem drugiego gola Pipity i mam! Fajnie, teraz trzeba czekać aż w końcu ustrzeli hat-tricka. Moim zdaniem znowu zostanie królem strzelców Serie A.

Po co Dybala się ciśnie do wolnych? Jakby Pjanić bił te dwa wolne to mogło by się skończyć nawet 4-0. Szkoda tego strzału Paulito, a może i nie szkoda, bo dzięki temu mam 15pkt w typerze :D

po co Lemina wchodził na boisko? :prochno:

FORZA JUVE!!

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:48

Więcej powinniśmy atakować, gramy w nowym ustawieniu trzeba je ostrzyć, nabierać pewności siebie, płynności, testować różne warianty atakowania. Gramy na tyle rzadko i z przeciętniakami że to nie powinien być problem. Kolejny raz niedosyt, no ale chociaż były okazje w końcówce. Są 3 pkt.

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:50

Styl był do przewidzenia. 3 pkt są najważniejsze i tyle. Cieszą kolejne bramki Higuaina, gość jest po prostu niesamowity no ale po to został kupiony za kocie - aby walić bramy. Świetna interwencja Buffona ale to chyba sobie kolejne czyste konto wybronił żeby walczyć z Polakami w liczbie czystych kont :P bo meczu raczej byśmy nie przegrali jakby to wpadło.

Dybala kolejny słaby mecz i tyle w temacie. Musi się ogarnąć bo Porto będzie z nami gryzło trawę. Khediry w ogóle nie widziałem na boisku, reszta w miarę, jedziemy dalej.

Zablokowany