Wszystko o SSC Napoli
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
ale w Napoli też nie jest pierwszym wyborem więc teoretycznie żadna różnica czy byłby pierwszym wchodzącym u nas czy u nich, różnica taka że u nas by nie był bo na b2b się nie nadawał, przy obecnym ustawieniu także jakoś go nie widzę więc piłkarsko lepiej dla niego że wylądował w Napoli bo tam się gra takimi zawodnikami, u nas nie
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Don Mateo bis
- Juventino

Zieliński w obecnym Juventusie to jak Raul "klasyczną 9", nierealne. Nie ma czego szukać. Widzę kto wpadł (a raczej palnął) ten pomysł i spuszczam na to kurtynę milczenia, nie ma sensu dyskutować.
Chłopak w Napoli nie jest pierwszym wyborem, bryluje z zespołami z dolnych rejonów tabeli, czy pucharowych z zaplecza ligi, a w Juve sadza na ławce Samiego. :hellyes:
Chłopak w Napoli nie jest pierwszym wyborem, bryluje z zespołami z dolnych rejonów tabeli, czy pucharowych z zaplecza ligi, a w Juve sadza na ławce Samiego. :hellyes:
Forza Juve!
- Łukasz
- Juventino

Abstrahując od Twojej oceny Zielińskiego (który moim zdaniem jest fajnym, technicznym grajkiem z przeglądem pola) - co rozumiesz przez "Higuaina pomocy"? Chodzi Ci o przepłacenie czy o megazastrzyk jakości?alessandro1977 pisze:Jeżeli naprawdę mamy wzmocnić środek Higuainem pomocy to dajcie sobie spokój z Zielińskim, dla mnie to przeciętniak, który jest w stanie zagrać jeden dobry mecz na 5. Macie nad czym ubolewać.
Problem jest tego rodzaju, że Zielu piłkarsko najbardziej z naszych grajków przypomina Pjanicia. Balans moglibyśmy zachwiać.Makiavel pisze:Przy kontuzjach Marchisio i formie Khediry miałby 1 skład spokojnie. Obecnie tylko Pjanic z naszych pomocników gra lepiej od niego. Nie mówiąc o tym, że po boisku w naszej koszulce biegali Lemina, Sturaro czy Hernanes od 1 minuty.
Zamieniłbym się z Napoli: Polacy do nas, Sami i Mario do nich.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 241 razy
Ja nie mam nic do Zielińskiego ale za wcześnie aby wyrokować, że coś straciliśmy. Ilu już takich mieliśmy, którzy przepadli bez śladu ?
Higuain pomocy to słowa Marotty nie moje. To nasz DS użył takiego określenia w kontekście wzmocnień środka pola latem ale nie wiem kogo ma na myśli i szczerze powiedziawszy obawiam się tego. O ile dla mnie Higuainem pomocy jest Verratti, Rakitić czy Kroos o tyle dla niego może to być Toliso, którego bardzo cenię co prawda ale nie jest to spełnienie marzeń gdyby miał być tym jedynym topem ? do pomocy. Już natomiast duet Toliso + Dahoud byłoby dla mnie Higuainem pomocy, co siedzi w głowie Marotty - nie wiem.
Higuain pomocy to słowa Marotty nie moje. To nasz DS użył takiego określenia w kontekście wzmocnień środka pola latem ale nie wiem kogo ma na myśli i szczerze powiedziawszy obawiam się tego. O ile dla mnie Higuainem pomocy jest Verratti, Rakitić czy Kroos o tyle dla niego może to być Toliso, którego bardzo cenię co prawda ale nie jest to spełnienie marzeń gdyby miał być tym jedynym topem ? do pomocy. Już natomiast duet Toliso + Dahoud byłoby dla mnie Higuainem pomocy, co siedzi w głowie Marotty - nie wiem.

- Makiavel
- Juventino

Zielu z Empoli to bardziej Marchisio z pierwszego sezonu z Conte na ławce trenerskiej. Z zachowaniem proporcji. Zresztą nam brakuje często w pomocy tego, co ma Piotrek: finezji, techniki, polotu.
Ustawienie 4-3-1-2 z Khedirą, Marchisio, Pjanicem i Zielińskim byłoby idealne.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Don Mateo bis
- Juventino

Wczoraj wymieniałeś Samiego na Zielińskiego, dzisiaj widzisz ich razem w pierwszym składzie. Nie mogę się doczekać co przyniesie jutro. :lol:
Ile odpocznie Callejon?
Ile odpocznie Callejon?
Forza Juve!
- annihilator1988
- Juventino

Skrzywdziłeś mnie, moje oczy, moją psychikę. Zieliński to nie jest piłkarz na miarę JuventusuMakiavel pisze:Zielu z Empoli to bardziej Marchisio z pierwszego sezonu z Conte na ławce trenerskiej. Z zachowaniem proporcji. Zresztą nam brakuje często w pomocy tego, co ma Piotrek: finezji, techniki, polotu.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- deszczowy
- Juventino

Hm. Podstawowy piłkarz trzeciej drużyny ligi za słaby? Biorąc pod uwagę liczby w samej lidze:annihilator1988 pisze:Skrzywdziłeś mnie, moje oczy, moją psychikę. Zieliński to nie jest piłkarz na miarę JuventusuMakiavel pisze:Zielu z Empoli to bardziej Marchisio z pierwszego sezonu z Conte na ławce trenerskiej. Z zachowaniem proporcji. Zresztą nam brakuje często w pomocy tego, co ma Piotrek: finezji, techniki, polotu.
Zieliński – 22 lat/ 1169 minut na boisku/ dwa gole/ sześć asyst
Pjanić – 26 lata/ 1336 minut/ pięć goli/ sześć asyst.
Licząc tylko Serie A, w której Pjanić gra od sześciu lat, a Zielu (regularnie!!) – od trzech to... nie jest to jakaś przepaść nie do zasypania.
- M.R.
- Juventino

@deszczowy, z niektórymi nie ma co dyskutować na temat ewentualnego transferu Polaka do Juve, bo uważają naszych rodaków za najgorszy piłkarski syf i badziewie. Z drugiej strony gdyby to byli zawodnicy innej narodowości to
Ciekawe ile bramek Genui wbije u siebie Napoli?
Ciekawe ile bramek Genui wbije u siebie Napoli?
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- panlider
- Juventino

Proponowałbym niektórym obejrzeć asysty Zielińskiego z ostatniego meczu z Bologną, przede wszystkim tą, po której bramkę strzelił Insigne i zastanowić się nad swoimi słowami.
Z chłopaka będzie kawał piłkarza.
Z chłopaka będzie kawał piłkarza.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- wagner
- Juventino

1. Zieliński nie przejdzie do Juve.M.R. pisze:transferu Polaka do Juve, bo uważają naszych rodaków za najgorszy piłkarski syf i badziewie
2. A jak Ci powiem, że Polaka (obecnie grającego) widziałbym/widziałem bardzo w naszych szeregach, ale zbiegło się to z tym że na jego pozycji występował - wtedy - pewniak nie do podważenia? I nie jest to Lewandowski. I myślę, że nie jestem jedyny w tego typu chęciach zobaczenia piłkarza naszej narodowości, ale po co podejmować dyskusję skoro na czas jej podejmowania jest ona nieprawdopodobna? Prędzej kupimy Milika niż Zielińskiego, jeśli chcecie się bawić w tego typu gaworzenie.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 89 razy
Zielu właśnie swój świetny dzisiejszy występ okrasza bramką. Tak ad vocem sporów na jego temat 
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Makiavel
- Juventino

Kolejna bramka Zielińskiego w lidze. Rośnie drugi Boniek.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- PlanetJuve
- Juventino

Wie ktoś czemu nie gramy z Napoli w środę tylko we wtorek?? Przecież to maraton co trzy dni. Kolejny mecz w Serie A w niedziele, także korzystniej byłoby zagrać w środę...