Mercato (Zima 2017)
- wloski
- Juventino
Przepraszam bardzo jak dla jakiego klubu i dla jakiego piłkarza. Nikt mi nie powie że Kolasinac powinien mieć taki kontrakt. No chyba, że mówimy o kwocie brutto, to rzeczywiście byłby u nas w połowie stawki.ozob pisze:7 mln euro to zadna kasa.
- pablo1503
- Juventino
Byłby wówczas chyba najlepiej zarabiającym bocznym obrońcą świata. Nie wspominając już o tym, że spora część forum obraziła się na Dybale, bo żądał dokładnie takiej samej kwoty.ozob pisze:7 mln euro to zadna kasa.

- wloski
- Juventino
Chyba nie.pablo1503 pisze:Byłby wówczas chyba najlepiej zarabiającym bocznym obrońcą świata. Nie wspominając już o tym, że spora część forum obraziła się na Dybale, bo żądał dokładnie takiej samej kwoty.ozob pisze:7 mln euro to zadna kasa.
- pablo1503
- Juventino
Możliwe, z pupy to wziąłem. Niemniej byłby raczej w TOP 3, ale tego też nie wiem, bo nie chce mi się sprawdzać. Wiem, że Lahm na pewno zarabia więcej.wloski pisze:Chyba nie.pablo1503 pisze:Byłby wówczas chyba najlepiej zarabiającym bocznym obrońcą świata. Nie wspominając już o tym, że spora część forum obraziła się na Dybale, bo żądał dokładnie takiej samej kwoty.ozob pisze:7 mln euro to zadna kasa.

- wloski
- Juventino
Tylko, że od niepamiętnych czasów Lahm gra po prawej stronie boiska. Zamiast snuć domysły warto spojrzeć kto jak zarabia i sprawdzić jego pozycję na boisku.pablo1503 pisze:Możliwe, z pupy to wziąłem. Niemniej byłby raczej w TOP 3, ale tego też nie wiem, bo nie chce mi się sprawdzać. Wiem, że Lahm na pewno zarabia więcej.wloski pisze:Chyba nie.pablo1503 pisze: Byłby wówczas chyba najlepiej zarabiającym bocznym obrońcą świata. Nie wspominając już o tym, że spora część forum obraziła się na Dybale, bo żądał dokładnie takiej samej kwoty.
- mzm
- Dortmundczyk
Oczywiście, jest tak jak piszesz. Pisałem o zawodniku, grającym dla niemieckiego klubu i o doniesieniach niemieckich mediów, więc naturalnie te 7 milionów ma być brutto. Aczkolwiek nie byłbym pewien, czy to taka znowu żadna wielka kasa. Jak już ktoś wyżej napisał - zależy od kogo i dla kogo. Na mój gust nie ma szans, żeby tyle dostał od Smerfów. A ile się mówiło, że miałby dostawać w Juve? Chyba koło 4? Oczywiście netto tym razem.ozob pisze:No a o jakiej? W Niemczech i w Anglii podaje sie brutto. Bo chyba nikt nie wierzy, ze dostanie 7 mln netto (ok 14 mln brutto)?
Czyli co w związku z tym? Prawa obrona to już nie bok obrony?wloski pisze: Tylko, że od niepamiętnych czasów Lahm gra po prawej stronie boiska. Zamiast snuć domysły warto spojrzeć kto jak zarabia i sprawdzić jego pozycję na boisku.

- pablo1503
- Juventino
Uprzedziłeś mnie.mzm pisze:Czyli co w związku z tym? Prawa obrona to już nie bok obrony?wloski pisze: Tylko, że od niepamiętnych czasów Lahm gra po prawej stronie boiska. Zamiast snuć domysły warto spojrzeć kto jak zarabia i sprawdzić jego pozycję na boisku.
E:
Lahm - 8 z hakiem.
Aurier - 5 z hakiem.
David Alaba, Dani Carvalaj, Marcelo, Jordi Alba, Antionio Valencia, Juanfran, Kurzawa - 4-5 baniek za sezon, ale żaden nie przekracza piątki.
Bellerin 2 bańki, Felipe Luis i nasz Alex Sandro zgarniają niespełna 4.
Wybrałem tych, których można uznać przynajmniej za bardzo dobrych zawodników.
Nie jestem w stanie powiedzieć na ile są to prawdziwe statystyki, ale korzystając z kilku stron, owe płace się w większości pokrywały, więc może nie jest tak źle. Nie jest to z oficjalnych stron klubów, więc nie można mieć 100% pewności.
Czyli nie pomyliłem się aż tak bardzo. Nie byłby najlepiej opłacanym bocznym obrońcą świata, byłby 'zaledwie' drugi w tej kwestii(wg. tych danych)

- Robaku
- Juventino
Calciomercato potwierdza, wczesniejsze info do QS Allegri odchodzi w lato, uzgodnił to po meczu o SuperCoppaItaliana.
NIe wiem czy to dobry temat, ale trener to też zaczyna byc skladową naszego letniego mercato..
NIe wiem czy to dobry temat, ale trener to też zaczyna byc skladową naszego letniego mercato..
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- PlanetJuve
- Juventino
Są jakieś przecieki co do ewentualnych następców?? Kurde Zaskoczyło to 4-2-3-1 gramy dobrze trochę by było szkoda się żegnać i od nowa układać drużynę.Robaku pisze:Calciomercato potwierdza, wczesniejsze info do QS Allegri odchodzi w lato, uzgodnił to po meczu o SuperCoppaItaliana.
PS: To co on był tak wściekły na piłkarzy że akurat po tym meczu to uzgodnił??
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2017, 17:03 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mając w perspektywie kogoś takiego jak Sousa coraz bardzo obawiam się lata. Wczorajsze słowa Allegriego po konferencji nie uspokajają. Wcześniej zapewniał, że świetnie się u nas czuje i chce to pozostać wiele lat, wczoraj zaś nie potwierdził ani nie zaprzeczył plotek na swój temat. Nie zrozumcie mnie źle - moim zdaniem ten klub potrzebuje zmiany, ta drużyna z takim składem i tak gra poniżej swoich możliwości i ma ogromny margines na poprawę, ale w życiu nie oddałbym stanowiska Sousie, który nie ma żadnych osiągnięć, nic nie zdobył, jego styl nie pasuje do Juventusu, załamało mnie jego podejście do spotkania z Romą... Jestem na nie, ten gość jest bezjajeczny. Conte to zupełnie coś innego, bo znakomicie znał i zna to środowisko, przede wszystkim zależało mu na dobru tego klubu. Równie dobrze moglibyśmy oddać posadę Emersonowi, wyszłoby na to samo.Robaku pisze:Calciomercato potwierdza, wczesniejsze info do QS Allegri odchodzi w lato, uzgodnił to po meczu o SuperCoppaItaliana.
Żeby było na temat - tak naprawdę sami na chwilę obecną nie wiemy, jakim ustawieniem ten zespół będzie grał. 4-2-3-1 to moim zdaniem zbyt odważne ustawienie na LM - co prawda w lidze wygląda to przednio, ale już widzę jak zaledwie 2 pomocników radzi sobie z klasowymi liniami pomocy innych zespołów (było to widać choćby z Interem, że są momentalnie podwajani). Pomijam już fakt, że Pjanić do gry defensywnej się nie nadaje. Kiepskie zabezpieczenie tyłów. Dlatego ciężko przewidzieć co planuje zarząd, jakich zawodników planuje zakupić i ilu.
- Agent Verrattiego ponownie miesza. W wywiadzie dla The Sun (wiem, wiem...) wyznał, że nie wie kiedy to nastąpi, bo obecnie jego podopieczny nie ma ceny i nie jest na sprzedaż, ale Marco na pewno wróci do Włoch, by grać w Serie A.

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ja w dalszym ciągu czekam spokojnie na rozwój wydarzeń. Co więcej, jestem mocno sceptyczny do tego typu plotek, raz, że jest za wcześnie na takie rozmowy, dwa, że jeżeli to Allegri miałby chcieć odejść, to byłaby to strasznie głupia i słaba decyzja z jego strony.Robaku pisze:Calciomercato potwierdza, wczesniejsze info do QS Allegri odchodzi w lato, uzgodnił to po meczu o SuperCoppaItaliana.
Dlaczego głupia? Ponieważ nie ma w tym momencie szansy na trenowanie klubu lepszego od Juventusu. Wszystkie najatrakcyjniejsze etaty w PL są obsadzone, przyzwyczajony do oglądania czyichś pleców Arsenal może mieć jedynie argument pieniędzy, tym bardziej Tottenham.
Dlaczego słaba? Ponieważ ja także uważam, że ta drużyna ma jeszcze duże rezerwy, a odejście na tym etapie oznaczałoby, że Allegri wywiesił białą flagę i przyznał, że nie potrafi ich wykorzystać.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jak Max odejdzie to będzie lipa. Przyjdzie taki Sousa i rozpieprzy zespół tak jak rozpieprzył Fiorentinę, która gra w wybranych meczach. Ja wiem, że zaczną się gadki, że Conte też nikt nie dawał szans ale Sousa to półprodukt, wtedy byliśmy w innym miejscu i każdy niż Del Neri był lepszy i dawał nadzieję, której i tak za wiele nie mieliśmy. Chroń nas Panie przed takimi wynalazkami jak Sousa, Montella, Mancini czy Di Francesco. Tutaj trzeba trenera z jajami, który weźmie to towarzystwo za mordę. Łudzę się, że Max zostanie.
Tylko proszę Was, nie podawajcie argumentów za Sousą itd. bo nie trafiają do mnie.
Tylko proszę Was, nie podawajcie argumentów za Sousą itd. bo nie trafiają do mnie.

- Arbuzini
- Juventino
Czasem do tego grona wplatany jest jeszcze Spalletti i jeśli już łączy się nas z takimi asami to Luciano jest zdecydowanie najlepszym wyborem.alessandro1977 pisze:Sousa, Montella, Mancini czy Di Francesco