Serie A 16/17 (23): JUVENTUS 1-0 Inter
- Robaku
- Juventino
Mamy teraz fenomenalny kalendarz:
Crotone, Cagliari i Palermo, Empoli i Udine ( mówie o Serie A)więc jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w lutym zamykamy kwestie Mistrzostwa i możemy pohulac rezerwami, żeby być gotowymi w zasadzie na dwa spotkania w lutym Porto i Neapol, a o reszte się nie ma co martwić.
No pięknie jest.
Crotone, Cagliari i Palermo, Empoli i Udine ( mówie o Serie A)więc jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w lutym zamykamy kwestie Mistrzostwa i możemy pohulac rezerwami, żeby być gotowymi w zasadzie na dwa spotkania w lutym Porto i Neapol, a o reszte się nie ma co martwić.
No pięknie jest.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Gandalf8
- Juventino
Buffon - wiele pracy nie miał, zachował czyste konto;
Lichtsteiner - bez rewelacji, ale nie było źle, chociaż nie musi się zapatrywać na Dybalę i kręcić nosem jak jest zmieniany;
Bonucci - oprócz błędu z pierwszej połowy, dość dobry występ;
Chiellini - nie był bezbłędny, ale zaliczył kilka kluczowych interwencji;
Alex Sandro - niewidoczny, słabe spotkanie;
Khedira - zagrał dobrze, zarówno w obronie jak i podłączając się do akcji ofensywnych;
Pjanić - dziś miał dużo zadań defensywnych za wykonanie których trzeba go pochwalić;
Cuadrado - ten mecz byłby w jego wykonaniu przeciętny, ale strzelił zwycięskiego gola;
Dybala - grał przez 15 minut, oddał 2 bardzo groźne strzały a później zapadł w sen zimowy;
Mandzukić - to nieoceniony gracz i zaliczył kolejny świetny występ, grał na całej szerokości i długości boiska, nawet w doliczonym czasie potrafił wrócić pod swoje pole karne i wślizgiem odebrać rywalowi piłkę a jeszcze kilkanaście sekund wcześniej przyjmował piłkę na połowie rywala;
Higuain - gola dziś nie strzelił, asysty nie zaliczył, ale się starał, angażował się w grę zespołu;
Marchisio - świetnie odebrał piłkę pod naszym polem karnym w takich trochę tłoku i dał się sfaulować, pokazał doświadczenie i spokój;
Dani Alves - był krótko na boisku, ale straty i składanie się do strzału przez minutę to chyba nie to czego oczekiwał Max po jego wejściu;
Rugani - za krótko był na boisku, żeby go oceniać, ale wszedł pomóc w utrzymaniu wyniku 1:0 i to się udało;
Allegri - taktyka okazała się słuszna mimo, że fajerwerków nie było, zmiany raczej większego wpływu na mecz nie miały;
Rizzoli - tak jak przewidywałem przed meczem, ten parodysta musiał się popisywać, rozdawać kartki za byle faul czy dyskusję, ale za 4 groźne faule Gagliardini otrzymał tylko słowne upomnienie (mimo twierdzeń komentatorów Eleven, którzy nie ogarnęli, że w 43 minucie kartkę dostał Medel za dyskusję a Gagliardini za faul nie);
Handanović - nie mam w zwyczaju oceniać graczy drużyny przeciwnej, ale dziś zrobię wyjątek - bramkarz interu* jest dla mnie graczem meczu, gdyby nie jego interwencje to 4:0 byłoby spokojnie;
* - tak interu, bo cytując klasyka, Roberta Górskiego z KMN "nie nazywajmy szamba perfumerią" a złodzieje pozostaną złodziejami.
Lichtsteiner - bez rewelacji, ale nie było źle, chociaż nie musi się zapatrywać na Dybalę i kręcić nosem jak jest zmieniany;
Bonucci - oprócz błędu z pierwszej połowy, dość dobry występ;
Chiellini - nie był bezbłędny, ale zaliczył kilka kluczowych interwencji;
Alex Sandro - niewidoczny, słabe spotkanie;
Khedira - zagrał dobrze, zarówno w obronie jak i podłączając się do akcji ofensywnych;
Pjanić - dziś miał dużo zadań defensywnych za wykonanie których trzeba go pochwalić;
Cuadrado - ten mecz byłby w jego wykonaniu przeciętny, ale strzelił zwycięskiego gola;
Dybala - grał przez 15 minut, oddał 2 bardzo groźne strzały a później zapadł w sen zimowy;
Mandzukić - to nieoceniony gracz i zaliczył kolejny świetny występ, grał na całej szerokości i długości boiska, nawet w doliczonym czasie potrafił wrócić pod swoje pole karne i wślizgiem odebrać rywalowi piłkę a jeszcze kilkanaście sekund wcześniej przyjmował piłkę na połowie rywala;
Higuain - gola dziś nie strzelił, asysty nie zaliczył, ale się starał, angażował się w grę zespołu;
Marchisio - świetnie odebrał piłkę pod naszym polem karnym w takich trochę tłoku i dał się sfaulować, pokazał doświadczenie i spokój;
Dani Alves - był krótko na boisku, ale straty i składanie się do strzału przez minutę to chyba nie to czego oczekiwał Max po jego wejściu;
Rugani - za krótko był na boisku, żeby go oceniać, ale wszedł pomóc w utrzymaniu wyniku 1:0 i to się udało;
Allegri - taktyka okazała się słuszna mimo, że fajerwerków nie było, zmiany raczej większego wpływu na mecz nie miały;
Rizzoli - tak jak przewidywałem przed meczem, ten parodysta musiał się popisywać, rozdawać kartki za byle faul czy dyskusję, ale za 4 groźne faule Gagliardini otrzymał tylko słowne upomnienie (mimo twierdzeń komentatorów Eleven, którzy nie ogarnęli, że w 43 minucie kartkę dostał Medel za dyskusję a Gagliardini za faul nie);
Handanović - nie mam w zwyczaju oceniać graczy drużyny przeciwnej, ale dziś zrobię wyjątek - bramkarz interu* jest dla mnie graczem meczu, gdyby nie jego interwencje to 4:0 byłoby spokojnie;
* - tak interu, bo cytując klasyka, Roberta Górskiego z KMN "nie nazywajmy szamba perfumerią" a złodzieje pozostaną złodziejami.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- makalele
- Juventino
dawno nie widzialem tak slabo grajacej druzyny jak dzis inter. Poprostu nie istnieli przez 95 minut. Zadnej okazji nic. Na miejscu tego chinczyka z trybun bym rzucil to wszystko i wyjechal w Karkonosze. Wstydu się najadl , a zanetti obok zamilkł chyba zapomniał chińskiego który studiował w toalecie przed meczem... Jednym słowem 1:0 to najniższy wymiar kary , równie dobrze mogło być 10:0 gdyby nie ta firanka w bramce .
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Polecam pomeczową konferencję Pioliego, który narzeka na pracę Rizzoliego.
Kilku piłkarzy też już zdążyło poruszyć kwestię rzekomych "epizodów", czy też ewidentnego karnego na Icardim.
Kwestia stylu. :juve:
Gagliardini przejął już to DNA, polecam wywiady.
Kwestia stylu. :juve:
Gagliardini przejął już to DNA, polecam wywiady.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2017, 23:59 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Jedno jest pewne, troszkę spadnie aktywność niebieskich na forum,
W internetach i na portalach krzyczą niebiescy, że 2 karne 100 % były. Dzisiaj trochę wypiłem ale karnych nie widziałem za cholerę. Ktoś się wypowie ? Bo oglądałem mecz na stojąco, krzycząco więc coś mogło mnie ominąć.
Po skrócie nie widziałem żadnego karnego.
W internetach i na portalach krzyczą niebiescy, że 2 karne 100 % były. Dzisiaj trochę wypiłem ale karnych nie widziałem za cholerę. Ktoś się wypowie ? Bo oglądałem mecz na stojąco, krzycząco więc coś mogło mnie ominąć.
Po skrócie nie widziałem żadnego karnego.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2017, 00:00 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vincitore
- Juventino
Potwierdzam, niech ucieka z tej łajby razem z Icardim. Świetni piłkarze, a w Lidze Mistrzów mają tyle występów co ja. Zasługują na więcej.Gandalf8 pisze: Handanović - nie mam w zwyczaju oceniać graczy drużyny przeciwnej, ale dziś zrobię wyjątek - bramkarz interu* jest dla mnie graczem meczu, gdyby nie jego interwencje to 4:0 byłoby spokojnie;
- Cabrini_idol
- Juventino
Podobno nie tylko Persic zostanie zawieszony ale również Icardi.
http://www.fcinternews.it/moviola/juven ... one-238439
Po końcowym gwizdku niby wybił piłkę na chama w stronę sędziego. Podobno również powiedział do sędziego ,, robisz to bo jesteśmy Interem''. Ogólnie to wybuchła wojna, że Rizzoli był 12 zawodnikiem Juve. Toż to MIÓD na moje serce. Oni na serio mają jakieś zboczenie z tym sędziami, tylko oni, żyją w swoim świecie.
Dobranoc koledzy.
Po końcowym gwizdku niby wybił piłkę na chama w stronę sędziego. Podobno również powiedział do sędziego ,, robisz to bo jesteśmy Interem''. Ogólnie to wybuchła wojna, że Rizzoli był 12 zawodnikiem Juve. Toż to MIÓD na moje serce. Oni na serio mają jakieś zboczenie z tym sędziami, tylko oni, żyją w swoim świecie.
Dobranoc koledzy.

- VVujek
- Interista
- Podziekował: 1 raz
Cabrini_idol pisze:Panowie, jedno jest pewne. Inter nadal jest za cieńki w majtkach, żeby włączyć się w walkę o LM nie mówiąc o walce o scudetto z Juve. Może kiedyś. Może.
Ten ból pupy Wvujka jest niesamowity, wiem, że tam siedzi za monitorem i go tak ściska, że zatwardzenie murowane na 3 dni![]()
Juve nie zagrało wielkiego meczu. Przeciętny mecz. Choć w 2 połowie taktycznie zamknęliśmy Inter jak małe dziecko w pokoju. Oni grali na 100 % my chyba jednak nie. Potencjał u nas jest ZNACZNIE wyższy niż u nich.
Jutro w pracy będę miał wspaniały dzień, bo obok w pokoju siedzi kolega inernista. Pytacie, dlaczego kolega ? i jak to możliwe, że ja Cabrini mam dobre relację z internistą w realu ? Odpowiedź jest prosta. To on zawsze kupuje wódkę na imprezach
Jaki ból dupy ? coś sobie chyba uroiłeś NIE PROWOKUJ !
Nie dziwi że piłkarze Interu mieli pretensje skoro Rizzoli wymyślił sobie jakiś faul.
Forza Inter
- PlanetJuve
- Juventino
Oj Ty nadworny, niesforny pijakuCabrini_idol pisze:Podobno nie tylko Persic zostanie zawieszony ale również Icardi.
Dobranoc koledzy.

PS: A niebiescy nadal swoje
Z resztą skończmy tą farsę- w piłce jak chce się wygrywać to trzeba strzelać na bramkę

Ostatnio zmieniony 06 lutego 2017, 00:34 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W meczu tym liczylem na 3pkt. i 3pkt. dostalem. Fajna przewaga w tabeli sie robi.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Cabrini_idol
- Juventino
że niby to ten karny ?
No tak D'ambrosio wleciał jak kula do kręgli w zawodników Juve, no ale jasne, wg interistów nie było fauluVVujek pisze:
Nie dziwi że piłkarze Interu mieli pretensje skoro Rizzoli wymyślił sobie jakiś faul.

edit : nie masz zatwardzenia i bólu pupy ? To dobrze, bo właśnie ląduje u Ciebie kartka nr 2 za używanie niecenzuralnych słów jak np słowo na D. Za które ja kiedyś też otrzymałem zółtko.

- kawek
- Juventino
Niestety ze względu na stream musiałem wyłączyć i mecz w 30 minucie i nie wiem o co od rana pieje Pioli z tymi karnymi.Czy sytuacja Mandzukica przedstawioną w przez Cabriniego jest jedną z nich?
Btw latem prezio interu uparł się na jeden z brazylijskich klejnotów czyt Gabriel Jesus lub Gabigol, pierwszy wybrał Guardiole drugi przylecial prywatnym bombowcem z obstawa jak Obama witany przez tysiące ludzi na stadionie jak Ronaldo i chłopak w 22 kolejkach nie uzbierał w sumie 90 a Gabriel Jesus od samego początku ciągnie ten wózek z Manchesteru. City ma być może klejnot do oszlifowania a inter ma zbuka za 30 mln
Ausillo Miszcz Forza Inda!!
Btw latem prezio interu uparł się na jeden z brazylijskich klejnotów czyt Gabriel Jesus lub Gabigol, pierwszy wybrał Guardiole drugi przylecial prywatnym bombowcem z obstawa jak Obama witany przez tysiące ludzi na stadionie jak Ronaldo i chłopak w 22 kolejkach nie uzbierał w sumie 90 a Gabriel Jesus od samego początku ciągnie ten wózek z Manchesteru. City ma być może klejnot do oszlifowania a inter ma zbuka za 30 mln
Ausillo Miszcz Forza Inda!!