Wszystko o Interze
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ale w jakim stylu to zrobiłVVujek pisze:Miranda sabotował nam mecz 2 razy zagrał piłkę sam na sam dla zawodnika Lazio

jakby ktoś chciał się pośmiać to od 2:25
http://hoofoot.com/?match=Inter_Milan_1 ... 2017_01_31
a co do czerwonej to fakt, sędzia chyba zapomniał że przepisy się zmieniły

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- orzeu
- Interista
no właśnie jak to jest - wszedł już ten przepis? Jeśli tak, to duży minus dla sędziego za wczoraj.Poza tym, przecież miało być chyba tak, że jak sędzia daje karnego to już nie karze podwójnie dając dodatkowo czerwoną kartkę.
- pumex
- Juventino
Nie przytoczę dokładnie meczów, bo nie pamiętam, ale w tym sezonie już 2-krotnie widziałem zastosowanie tego przepisu na boiskach Serie A, więc mniemam, że ten przepis wszedł w życie.orzeu pisze:no właśnie jak to jest - wszedł już ten przepis? Jeśli tak, to duży minus dla sędziego za wczoraj.Poza tym, przecież miało być chyba tak, że jak sędzia daje karnego to już nie karze podwójnie dając dodatkowo czerwoną kartkę.

- Vincitore
- Juventino
Daleko szukać nie trzebapumex pisze:Nie przytoczę dokładnie meczów, bo nie pamiętam, ale w tym sezonie już 2-krotnie widziałem zastosowanie tego przepisu na boiskach Serie A, więc mniemam, że ten przepis wszedł w życie.orzeu pisze:no właśnie jak to jest - wszedł już ten przepis? Jeśli tak, to duży minus dla sędziego za wczoraj.Poza tym, przecież miało być chyba tak, że jak sędzia daje karnego to już nie karze podwójnie dając dodatkowo czerwoną kartkę.

- Michellaga
- Interista
Corriere dello Sport informuje, że po raz pierwszy od 19 lat przedstawiciel władz Interu zasiądzie na trybunach stadionu w Turynie podczas Derby d'Italia.
Na Juventus Stadium pojawić się ma Steven Zhang. Bojkot spowodowany był skandalicznymi wydarzeniami z 28 kwietnia 1998 roku. W przypadku zwycięstwa, Inter miał szansę prześcignąć Juve w tabeli i wskoczyć na pierwsze miejsce, przy kilku spotkaniach do końca sezonu. Cały mecz rozpoczął się w klimacie podejrzeń, jaki wytworzył się po wielu kontrowersyjnych decyzjach na korzyść Juventusu w trakcie całego sezonu. Arbiter Ceccarini, który prowadził ten pamiętny mecz nie podyktował ewidentnego rzutu karnego, po faulu Iuliano na Ronaldo, by chwilę później dosłownie podarować jedenastkę dla Juve. W tym momencie rozpętała się burza, trener Interu oraz piłkarze zasiadający na ławce wbiegli na boisko, by zaprotestować przeciwko decyzji sędziego, prezydent Moratti opuścił stadion, a Ronaldo po zakończeniu tego spotkania wypowiedział pamiętne słowa:
"To wstyd, po tym meczu oraz innych wydarzeniach czuje się okradziony. Mogą mnie ukarać, mogą nałożyć na mnie grzywnę, ale w tym momencie nie możemy dłużej milczeć: to hańba i cały świat musi się o tym dowiedzieć"
Na Juventus Stadium pojawić się ma Steven Zhang. Bojkot spowodowany był skandalicznymi wydarzeniami z 28 kwietnia 1998 roku. W przypadku zwycięstwa, Inter miał szansę prześcignąć Juve w tabeli i wskoczyć na pierwsze miejsce, przy kilku spotkaniach do końca sezonu. Cały mecz rozpoczął się w klimacie podejrzeń, jaki wytworzył się po wielu kontrowersyjnych decyzjach na korzyść Juventusu w trakcie całego sezonu. Arbiter Ceccarini, który prowadził ten pamiętny mecz nie podyktował ewidentnego rzutu karnego, po faulu Iuliano na Ronaldo, by chwilę później dosłownie podarować jedenastkę dla Juve. W tym momencie rozpętała się burza, trener Interu oraz piłkarze zasiadający na ławce wbiegli na boisko, by zaprotestować przeciwko decyzji sędziego, prezydent Moratti opuścił stadion, a Ronaldo po zakończeniu tego spotkania wypowiedział pamiętne słowa:
"To wstyd, po tym meczu oraz innych wydarzeniach czuje się okradziony. Mogą mnie ukarać, mogą nałożyć na mnie grzywnę, ale w tym momencie nie możemy dłużej milczeć: to hańba i cały świat musi się o tym dowiedzieć"
- Poulinho
- Juventino
Teraz o tym nie trzeba wspominać, dla gorszej części Mediolanu to nawet bardziej pewne niż to, ze mecz będzie trwać ok 90 min. No chyba, że sędzia "niechcąc" pomyli się na ich korzyść. Wtedy to będzie "odbicie wielu lat sędziowania na rzecz Juventusu!"
- Michellaga
- Interista
W tych słowach raczej chodziło o to, że nowy zarząd Interu stara się znormalizować stosunki pomiędzy klubami, nie prowadzić do nowych tarć, i to pomimo zadymionej przeszłość. Jesteśmy ligowymi rywalami ale naszym nadrzędnym celem powinno być umocnienie pozycji Serie A w Europie. Silna serie A to Silny Inter, Juve i Milan.
- Cabrini_idol
- Juventino
Giorgio Chiellini dla gazety La Stampa: "Dla tych, którzy doświadczyli Calciopoli, mecz z Interem nigdy nie będzie normalnym spotkaniem (...) Czy mógłbym przejść do Interu? To coś, o czym nie powinniśmy nawet dyskutować."
Nie od dziś wiemy, że nie tylko kibice wiedzą i czują przez kogo i dla kogo wybuchło Calciapoli. Oczywiście zarząd i ludzie pracujący dla Juventusu nie będą wprost mówić, że Inter to złodzieje, bo nie wypada. Za to my, kibice możemy mówić o tym wprost.
Nie od dziś wiemy, że nie tylko kibice wiedzą i czują przez kogo i dla kogo wybuchło Calciapoli. Oczywiście zarząd i ludzie pracujący dla Juventusu nie będą wprost mówić, że Inter to złodzieje, bo nie wypada. Za to my, kibice możemy mówić o tym wprost.

- Cabrini_idol
- Juventino
Żadne prowo, jest to oficjalny wywiad dla La Stampy, w którym Chiellini mówi o Interze tak jak myśli on i nie tylko on w Juve
. Gdzie tu prowokacja ? Sama prawda.
edit :
żartujesz prawda ? Ja odniosłem się do tego co Chiellini powiedział i się z nim zgadzam w 100 %. Ty chyba pomyliłeś fora. Nikt tu nie będzie słodził Interowi, wręcz przeciwnie. Opanuj się !

Ja też wkleiłem słowa Giorgio, bo dotyczy interuVVujek pisze:Dlaczego od wczoraj ? po prostu tu to wkleiłem bo dotyczy Interu.

edit :
żartujesz prawda ? Ja odniosłem się do tego co Chiellini powiedział i się z nim zgadzam w 100 %. Ty chyba pomyliłeś fora. Nikt tu nie będzie słodził Interowi, wręcz przeciwnie. Opanuj się !
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2017, 11:21 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

- VVujek
- Interista
- Podziekował: 1 raz
tuCabrini_idol pisze: Nie od dziś wiemy, że nie tylko kibice wiedzą i czują przez kogo i dla kogo wybuchło Calciapoli. Oczywiście zarząd i ludzie pracujący dla Juventusu nie będą wprost mówić, że Inter to złodzieje, bo nie wypada. Za to my, kibice możemy mówić o tym wprost.
Forza Inter
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ta sytuacja jest na youtube, można sobie obejrzeć jak wyglądały faule.
W polu karnym Juventusu piłkarze wpadli na siebie a chwilę później gracz Juventusu w polu karnym Interu został po prostu kopnięty. Oczywiście karny dla Inter był ale nie z gatunku tych najoczywistszych, także teksty o okradzeniu Interu i prezencie dla Juve można włożyć między bajki.
https://www.youtube.com/watch?v=Hw4yEqB1x-Q
W polu karnym Juventusu piłkarze wpadli na siebie a chwilę później gracz Juventusu w polu karnym Interu został po prostu kopnięty. Oczywiście karny dla Inter był ale nie z gatunku tych najoczywistszych, także teksty o okradzeniu Interu i prezencie dla Juve można włożyć między bajki.
https://www.youtube.com/watch?v=Hw4yEqB1x-Q
calma calma
- panlider
- Juventino
Myślę, że powinniśmy też wrócić do 12 września 1683 r. i wspaniałej szarży polskiej husarii na tureckie hufce.Michellaga pisze:Corriere dello Sport informuje, że po raz pierwszy od 19 lat przedstawiciel władz Interu zasiądzie na trybunach stadionu w Turynie podczas Derby d'Italia.
Na Juventus Stadium pojawić się ma Steven Zhang. Bojkot spowodowany był skandalicznymi wydarzeniami z 28 kwietnia 1998 roku. [...]
A tak na serio to dopóki nie wprowadzą powtórek wideo i możliwości sprawdzania decyzji sędziego (osobiście byłby za rozwiązaniami podobnymi do challenge w siatkówce czy tenisie), to pomyłki będę się zdarzały i tyle.
Zresztą sędziowanie w Serie A i tak nie jest tak skandaliczne, jak w La Liga, gdzie praktycznie w każdym meczu zdarza się potworny babol.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"