Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 20:19

Tak genialnie śmiać się z Francuzów mogą tylko Brytyjczycy. Jedna z najlepszych kreacji w serialu komediowym w historii. Gdzieś tak na poziomie Alana Aldy grającego Sokole Oko w M*A*S*H

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 21:52

podrzucam dwie nowości jedna
Tabu - z Tomem Hardy, czasy Kompanii Wschodniindyjskiej.

Drugi Sneaky Pete - całkiem niezła komedia sensacyjna, taki mini Ocean Eleven, oczywiscie mniej widowiskowa, ale przyjemnie się ogląda.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 22:22

Tabu zacząłem oglądać ze względu na Toma, który obecnie chyba jest moim ulubionym aktorem...sam serial i jego klimat bardzo interesujący i zapowiada się zacnie.

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 13:30

W Tabu wszystko dopięte na ostatni guzik. Muzyka, kostiumy, scenografia :ok: Już jest ciekawie, a jeszcze się nic nie zaczęło.
Dobra rola Jonathana Pryce`a (Szef Kompanii Wschodnioindyjskiej), który grał Wielkiego Wróbla w GoT.

Polecam również Good Behavior, w sam raz do oglądania z dziewczyną.

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 15:01

Z ostatnio oglądanych seriali to polecam : Marco Polo, wg mnie serial, który powinien (i tak miało być w zamierzeniu) konkurować z Grą o Tron. Kapitalna produkcja, postacie, walki, fabuła. Aż żal, że Netflix nie robi dalszych sezonów, ale ponoć serial kosztował krocie.

Kolejna spoko produkcja to A Series Of Unfortunate Events. Bardzo fajny bajkowy klimat (trochę pomiędzy Pushing Daises, a Grand Budapest Hotel). Obejrzałem cały sezon i mam nadzieję, że powstaną kolejne sezony.

Fajne też są The Last Man On Earth, Preacher, Insecure, Gotham.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 06:30

Ja z ostatnio oglądanych seriali polecam "The Missing". Serial ma dwa sezony, każdy z nich jest odrębną historią - bez zmian pozostaje główny bohater. Fabuła obu sezonów generalnie jest taka sama - każdy sezon to sprawa porwania dziecka i powolne poznawanie prawdy o tym co się stało. Bomba.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2017, 20:06

Ja również polecam Tabu, z odcinka na odcinek akcja coraz ciekawsza. Nie mogę się już doczekać 5tego odcinka. Trochę zapełnia pustkę po Banshee, którego w mojej opinii pewnie i tak długo jeszcze nic nie pobije.
Antichrist pisze: Fajne też są The Last Man On Earth, Preacher, Insecure, Gotham.
Ostatni człowiek na ziemi też fajny. Dla relaksu i pośmiania jak najbardziej na +. Krótkie odcinki, około 20 minutowe więc można obejrzeć w każdej chwili.

Chce zacząć niedługo jeszcze te 2 tytuły. Ktoś coś słyszał, może powiedzieć/polecić ?
http://www.filmweb.pl/serial/22.11.63-2016-644133#
http://www.filmweb.pl/serial/The+OA-2016-743791

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2017, 06:39

Sila Spokoju pisze:Chce zacząć niedługo jeszcze te 2 tytuły. Ktoś coś słyszał, może powiedzieć/polecić ?
http://www.filmweb.pl/serial/22.11.63-2016-644133#
Całkiem przyjemny serial na podstawie genialnej (według mnie) książki Stephena Kinga. Franco całkiem nieźle wypada w głównej roli, fabuła jest ciekawa, trzyma w napięciu. Warto poświęcić to kilka godzin. Nie każdemu spodoba się zakończenie ale to już inna bajka :)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 14:35

W związku z tym, że ostatnio postanowiłem pobawić się Netflixem, trafiłem na serial dokumentalny "Making Murder". Niech każdy oceni tą sprawę sam, natomiast serial polecam z czystym sumieniem. 10 godzin sprawy, zwroty akcji, a co najważniejsze, wszystko napisało życie.

Po obejrzeniu 10 odcinków polecam poczytać w necie jak potoczyły się losy bohaterów, bo sprawa nie jest zamknięta.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2017, 14:54

Lypsky pisze:Po obejrzeniu 10 odcinków polecam poczytać w necie jak potoczyły się losy bohaterów, bo sprawa nie jest zamknięta.
Generalnie sytuacja rozwija się dynamicznie a Netflix już na jesień bodajże zapowiedział nowe odcinki w których poznamy nowe dowody, zobaczymy nowe nagrania z "bohaterami" i zobaczymy nowe ujęcie z sali rozpraw.

Jakby ktoś lubił takie docu-crime to niech luka na "The Jinx" od HBO. Też ciekawa sprawa.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2017, 14:46

Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale rozpoczął się 4. i ostatni sezon "Black Sails". Moim zdaniem jeden z lepszych seriali ostatnich lat.
Co do Taboo, to nie jest do końca przekonany, fajny klimat i genialny Hardy, ale fabuła nieco za wolno się rozkręca.
Bardzo zasmuciła mnie wiadomość, że Netflix skasował Marco Polo, nie byłem tego świadom.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2017, 22:42

Polecam serial "Six" wszystkim fanom klimatów rodem z powieści Davida Balldaciego czy Nelsona DeMille.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 06:10

No i "The Walking Dead" wróciło. Kiedyś jeden z moich ulubionych seriali, teraz jedynie jeden z wielu które oglądam.

Muszę przyznać, że ten sezon ma więcej zalet niż mógłbym się spodziewać. Większość z nich związana jest bezpośrednio z postacią Negana, ale nowy odcinek udowodnił że i bez Negana może być bardzo ciekawie. Grupa działa, szuka sojuszników, zdobywa broń no i zabija zombie w jeden z ciekawszych sposobów do tej pory.

Ciekawa końcówka, fajny cliffhanger i aż chce się obejrzeć kolejny odcinek. Oby jednak pozostał na tym samym poziomie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 07:55

Obecnie jestem w trakcie House of Cards i nie żałuję. Świetny serial !

Obrazek
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2017, 13:48

Co ty gadasz, ta chodząca śmierć to jest jakaś komedia ostatnio. O ile pierwsze 3-4 sezony rzeczywiście świetne i trzymające w napięciu, to teraz zrobiło się z tego... no właśnie, co? Pełno nielogiczności, absurdalnych sytuacji albo zmiany fabuły o 180 st, jakby reżyser w połowie kręcenia odcinka powiedział: "albo wiecie co, zrobimy inaczej." Ostatniego odcinka nie oglądałem, ale dam mu jeszcze szansę, bo bardzo jestem ciekaw, jak ten festiwal bzdur uda się poprowadzić.

UWAGA SPOILER

Co to w ogóle ma być, że kula ląduje na kiju :facepalm:. Albo typek ma całkiem ciekawy plan podlizania się Neganowi i ukłucia od wewnątrz (już człowiek nie może się doczekać tej intrygi, nawet jeśli trwałaby długo), a ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> robi to tak nieudolnie, że w tym samym odcinku go zabijają :facepalm: I wisienka na torcie - garstka ludzi pod rządami silnej i zorganizowanej, uzbrojonej po zęby grupy, nagle, tak zupełnie z czapy, nagle dostaje olśnienia, że można wroga pokonać w 10 typa :facepalm:

KONIEC SPOILERA

Obrazek
ODPOWIEDZ