Mercato (Zima 2017)
- Vincitore
- Juventino
Niezłą laurkę Kolasinaciowi wystawił Tomasz Urban - redaktor piłki nożnej, jeden z większych znawców Bundesligi w Polsce.
Kola to raczej inny typ niż Alex Sandro - rodzaj tura, opierającego się na sile fizycznej. Mnie osobiście przypomina innego Kolę - Kolarova.
Ja bym się jeszcze wstrzymał z ogłaszaniem tego transferu, bo możemy się srogo rozczarować. Niemcy to Niemcy, a Kicker (trochę poważniejsze źródło od Tuttosport) donosi, że Schalke pracuje nad prolongatą kontraktu Bośniaka.Lewa obrona: Sead Kolasinac (Schalke 04)
Pół-piłkarz, pół-koń. Dysponuje niewiarygodną siłą i ciągiem na bramkę rywala. Doskonale wpisał się w Schalke w rolę lewego wahadła. Przy jego wydolności i nieustępliwości, pozycja ta wydaje być wręcz skrojona pod niego. Już sam fakt, że posadził na ławce wypożyczonego z Chelsea Abdula Rahmana Babę, wiele mówi. Jego mocną stroną jest też gra głową. Według statystyk opta, jest w tym względzie 8. zawodnikiem całej ligi (71.9 proc. wygranych pojedynków główkowych). W 12 meczach zaliczył 2 gole i 4 asysty. Dorobek wręcz wyśmienity, dla zawodnika grającego na jego pozycji. Już 2 lata temu uchodził za jednego z najlepszych lewych obrońców ligi. Potem paskudna kontuzja kolana wykluczyła go z gry niemal na rok. Wrócił mocniejszy i gra chyba najlepszy sezon w karierze. Heidel usilnie walczy o przedłużenie wygasającej w lecie umowy. Bośniak twierdzi wprawdzie, że wszystko zmierza ku szczęśliwemu końcowi, bo świetnie czuje się w Gelsenkirchen, ale Anglicy, a zwłaszcza Manchester City, o czym w listopadzie informował „Sport Bild", bacznie obserwują jego sytuację.
Kola to raczej inny typ niż Alex Sandro - rodzaj tura, opierającego się na sile fizycznej. Mnie osobiście przypomina innego Kolę - Kolarova.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
@mzm
W obecnym sezonie nie ustępuje na tej pozycji nikomu i to jest fakt, więc ekscytacja takim potencjalnym transferem jest zrozumiała. Przy tym wieku na pewno ma spory margines na poprawę i ustabilizowanie formy. W pierwszej części sezonu pokazał ogromną klasę.
Schalke go nie utrzyma, nie przy takim zainteresowaniu. Juventus, Chelsea... Ciekawe, czy to info o rzekomych testach medycznych u nas w przyszłym tygodniu jest prawdziwe. Kogoś takiego nam trzeba.
W obecnym sezonie nie ustępuje na tej pozycji nikomu i to jest fakt, więc ekscytacja takim potencjalnym transferem jest zrozumiała. Przy tym wieku na pewno ma spory margines na poprawę i ustabilizowanie formy. W pierwszej części sezonu pokazał ogromną klasę.
Schalke go nie utrzyma, nie przy takim zainteresowaniu. Juventus, Chelsea... Ciekawe, czy to info o rzekomych testach medycznych u nas w przyszłym tygodniu jest prawdziwe. Kogoś takiego nam trzeba.
- gregab
- Juventino
Jeszcze się dobrze nie skończyło zimowe okienko a już się zaczeło
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... ntusu.html

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... ntusu.html

ga
- Arbuzini
- Juventino
Bardzo możliwe, w samym Bayernie jest trzechmzm pisze:W BL jest przynajmniej 6 LO o bezdyskusyjnie wyższych umiejętnościach i do tego doświadczeniu

Na pewno nie będę się o to z Tobą spierał, bo znasz się na Bundeslidze lepiej ode mnie. Mam tylko nadzieję, że Bośniak będzie lepszy od Asamoaha, który ostatnio radzi sobie nadspodziewanie dobrze

Skoro zabrałeś głos to zapytam Cie o dwie sprawy. Jak Kolasinac radzi sobie w roli pół-lewego stopera? Średnio uśmiecha mi się opcja wykupu wiecznie kontuzjowanego Benatii za 17 mln E. W dodatku kolejne miejsce w kadrze poświęcane jest na rzecz rezerwowego stopera. Druga rzecz to czy Sorensen faktycznie prezentuje się w tym sezonie tak dobrze, jak go whoscored ocenia? Darzę tego zawodnika niewytłumaczalną sympatią i fajnie jakby mu się wiodło

Mam tylko nadzieję, że nikomu w klubie nie przyjdzie do głowy zastąpić Sandro Seadem. Nasz piłkarz gra finezyjnie i technicznie, a styl Bośniaka to siła razy praca. Idealny na zawodnika do rotacji, ale w pierwszy składzie powinniśmy mieć kogoś lepszego.
Za to na prawej stronie chyba pozostaniemy przy obecnym układzie sił Alves-Lichtsteiner + Cuadrado. Dla mnie jest to w pewnym stopniu rozczarowanie, bo miałem (i w sumie nadal mam) nadzieję na pozyskanie zawodnika, który w nieodległej przyszłości wedrze się do pierwszego składu i będzie pewnym punktem zespołu przez kilka najbliższych sezonów.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Możemy się srogo rozczarować bo tym to śmierdziWojtek pisze:Byle się nie okaże, że ten z Schalke spowoduje sprzedaż Sandro. Wtedy byłaby katastrofa. Tak nie robią największe kluby.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie bo zwyczajnie Bośniak to nie ten rozmiar kapelusza co Alex Sandro. Nie chcę nikomu tonować entuzjazmu z potencjalnego transferu Kolasinaca, ale to nie jest żaden top i jak ma fajne te warunki fizyczne, które dają mu jakieś tam zadatki na wejście na najwyższy poziom tak równie dobrze może się znów uszkodzić (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale całkiem niedawno miał zerwane więzadła, nie?) i stać się średniakiem.
Swoją drogą Roma jakiś czas temu rozważała Seada jako uzupełnienie swojej lewej obrony. Piszę serio, uzupełnienie.
Swoją drogą Roma jakiś czas temu rozważała Seada jako uzupełnienie swojej lewej obrony. Piszę serio, uzupełnienie.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
A my jakiś czas temu rozważaliśmy jako uzupełnienie Verrattiego, piszę serio.
Perspektywiczny, uniwersalny, z warunkami fizycznymi na Serie A, za kompletną darmoszkę a tu narzekania. Albo za słaby i niepewny albo za dobry i po spotkaniu w jednej drużynie z Sandro eksploduje szatnia i zmiecie całe JVillage. :eusa:
Trzymam kciuki za ten transfer.

Perspektywiczny, uniwersalny, z warunkami fizycznymi na Serie A, za kompletną darmoszkę a tu narzekania. Albo za słaby i niepewny albo za dobry i po spotkaniu w jednej drużynie z Sandro eksploduje szatnia i zmiecie całe JVillage. :eusa:
Trzymam kciuki za ten transfer.
calma calma
- wagner
- Juventino
Tyle tylko, że Verratti poszedł do PSG i osiąga sukcesy, ma wielkie perspektywy na osiąganie ich w dalszym ciągu, a Gagliardiniemu na razie pozostaje rozwój wśród zgliszczy, a potem ucieczka.Crunny pisze:Moim zdaniem będziemy żałowali Gagliardiniego. Może być Verratti bis.
- Arbuzini
- Juventino
Tak jak i ja. Młody, dobry, darmowy, całkiem uniwersalny. Nie ma powodów do narzekania.Pluto pisze:Trzymam kciuki za ten transfer.
Romagna wylądował ostatecznie w Brescii. Bardzo liczyłem, że nasi wyciągną go z Novary, tamto wypożyczenie było totalnym nieporozumieniem. Mam nadzieję, że w nowym klubie się odbuduje. Jeszcze do niedawna prezentował się naprawdę obiecująco i nie piszę tego tylko dlatego, że to nasz wychowanek. Podobno w swojej grze wzoruje się na Marchisio i Bonuccim. Trzeba zacząć powoli myśleć o tym trzecim dla Ruganiego i Caldary.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Sorry, ale ja nie narzekałem. Abstrahując od tego, że transfer Kolasinaca pewny jeszcze nie jest, chodziło mi tylko o to, że nie ma co siać paniki, że Bośniak oznacza sprzedaż Sandro bo to w tym momencie nie jest jeszcze na tyle dobry piłkarz żeby być u nas zawodnikiem podstawowej jedenastki. Tyle.
- ozob
- Juventino
Jakich zgliszczy? Poli tam zrobil bardzo dobra robote.wagner pisze:Tyle tylko, że Verratti poszedł do PSG i osiąga sukcesy, ma wielkie perspektywy na osiąganie ich w dalszym ciągu, a Gagliardiniemu na razie pozostaje rozwój wśród zgliszczy, a potem ucieczka.Crunny pisze:Moim zdaniem będziemy żałowali Gagliardiniego. Może być Verratti bis.
La fidanzata d'Italia
- wilins
- Juventino
Teoretycznie do Poliego nie można się przyczepić. Robi to co każdy dobry trener powinien robić z takim składem jaki posiada. Ale narazie na miejscu kibiców Interu nie obwieszczał bym jeszcze sukcesu. Narazie pokonali kolejno 20,19,16,15,12,10 i 5 drużynę ligi. Jedynie to Lazio pokonali z mocnych rywali. Ale za to piłkarze Inzaghiego zdążyli im się zrewanżować w Pucharze.ozob pisze:Jakich zgliszczy? Poli tam zrobil bardzo dobra robote.wagner pisze:Tyle tylko, że Verratti poszedł do PSG i osiąga sukcesy, ma wielkie perspektywy na osiąganie ich w dalszym ciągu, a Gagliardiniemu na razie pozostaje rozwój wśród zgliszczy, a potem ucieczka.Crunny pisze:Moim zdaniem będziemy żałowali Gagliardiniego. Może być Verratti bis.
- ozob
- Juventino
Oni maja za cel awans do LM i wcale to nie jest niemozliwe. W lecie chca Manolasa i niby dogadali juz Rodrigeza na LO wiec jak jeszcze nowy wlasciciel sypnie kasa to Juve bedzie miec rownorzednego rywala do scudetto.
La fidanzata d'Italia