Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 07:13

Push3k pisze:
Za to dostał tylko 2 mecze?
Tak.
1. Oblał bezczelnie wodą zawodnika Lazio
2. (nie ma na filmie) po pociągnięciu za koszulkę przez Cataldiego, padł jakby przyjął serię w plecy z kałacha.

W obozie Rzymian już mówią o spisku :lol: Sam jest sobie winny, odłożył na chwilę mózg do lodówki i są efekty. Ciekawe co na to federacja. Ja mam przeczucie, że karę mu skrócą do 1 meczu. Różnie to jest. Kary Khediry (czerwona z toro) nam nie skrócili i z Milanem nie mógł zagrać.

Nie było w tym wątku, więc może ktoś nie wie. Salah im wypadł do końca roku. Vermalen go załatwił na treningu. Egipcjanin wróci do Rzymu w okolicach... lutego (PNA).

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 08:49

toż to była pitna woda a nie kwas siarkowy, nie opluł go, nie zwyzywał, nie uderzył, nie popchnął a nawet nie dotknął... nawet nie wiem czy jest w przepisach karanie za oblanie kogoś wodą w dobie Ice Bucket Challenge przy czym ta woda na pewno nie była "ice", nie bardzo widzę przepis karający za takie przewinienie czerwoną kartką (na żółtą może i coś by znalazł) więc jak mu skrócą do jednego meczu nie będzie to dla mnie niespodzianką

a co do udawania po pociągnięciu koszulki to dopóki nie zaczną karać za takie zachowania nie ma w ogóle co podejmować tematu o ukaraniu akurat zawodnika Romy

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2016, 09:30

Dragon pisze:
Push3k pisze:
Za to dostał tylko 2 mecze?
Tak.
1. Oblał bezczelnie wodą zawodnika Lazio
2. (nie ma na filmie) po pociągnięciu za koszulkę przez Cataldiego, padł jakby przyjął serię w plecy z kałacha.

W obozie Rzymian już mówią o spisku :lol: Sam jest sobie winny, odłożył na chwilę mózg do lodówki i są efekty. Ciekawe co na to federacja. Ja mam przeczucie, że karę mu skrócą do 1 meczu. Różnie to jest. Kary Khediry (czerwona z toro) nam nie skrócili i z Milanem nie mógł zagrać.

Nie było w tym wątku, więc może ktoś nie wie. Salah im wypadł do końca roku. Vermalen go załatwił na treningu. Egipcjanin wróci do Rzymu w okolicach... lutego (PNA).

Co lepsze na TJ jakiś "ekspert" twierdzi że Strootman ma dużą szanse na skrócenie dyskwalifikacji a i ponoć Salah może się wykurować

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2016, 14:39

Kara całkowicie anulowana. Byłem tego pewny. Nie rozumiem natomiast co miało na celu to pajacowanie, skoro ostatecznie federacja przyznała się to błędu? :think:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2016, 14:43

no mówiłem, że to nie kwas siarkowy był tylko woda, aczkolwiek tak jak piszesz - nie wiem po co było zaczynać sprawę... może liczyli na przedawnienie?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2016, 21:52

Przecież we Włoszech powszechnie twierdzi się, że mamy wpływy w lidze. :lol: Dlatego też szczekanie przeciwników w większości przypadków przynosi im wymierne korzyści. Tak było w meczu z Milanem przy okazji bramki Pjanicia i protestach zawodników z Mediolanu, tak jest też teraz przy anulowaniu kary Strootmana. Władze ligi same się ośmieszają, bo nakładają karę za coś, co karane być powinno, po czym pod naciskiem rzymian szybciutko się z tego wycofują. Raczej im obecność tego zawodnika na Juventus Stadium nie pomoże, ale przynajmniej unikniemy komentarzy typu "sankcja miała wpływ na końcowy wynik"...

Tak swoją drogą przy okazji wczorajszego spotkania Romy w LE kibice tego klubu przerwali minutę ciszy dla upamiętnienia ofiar tragedii Chape, wykrzykując hasła anty-Lazio. :ok:
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2016, 21:59 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2016, 21:57

Polscy kibice 3 krotnego mistrza Wlocha (Pro Verceli ma 7 mistrzostw) doszukiwać się teorii ze slabna wtyki we włoskiej federacji niejakich Jufkow czy też Ju$e kimkolwiek oni są i w związku z tym dyskwalifikacje odwołano. Trzeba teraz czekać aż Naingollan Szczęsny i koledzy zaczną się odgrazac przed bezpośrednim meczem a będzie to miało miejsce jak co roku od conajmniej 5 lat amerykańskiego "snu" tej drużyny
Że Strotmanem czy bez ze słabą nasza pomoca czy bez jestem pewien że 17 grudnia rzymskie wilki będą płakać jak co mecz w Turynie gdy wyjeżdżają z workiem bramek
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2016, 22:38 przez kawek, łącznie zmieniany 1 raz.

genved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 23:24

A tym czasem u naszych sobotnich rywali

http://www.pudelek.pl/artykul/102243/wo ... egi_wideo/ :C

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 07:20

Roma w 1/2 PW po wygranej z Ceseną 2-1. Niby nic, jednak dostać takiego karnego z dupy (nawet w opinii ich kibiców) w 95 min. to szczyt... Ogólnie grali źle i zespół ze strefy spadkowej z Serie B był bliski sensacji.
W sumie to Roma dostała w tym sezonie jakieś 12 albo 13 karnych.

W 1/2 zatem derby. Na pewno ktoś w finale skorzysta z przywileju własnego boiska.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 09:13

Oczywiście kiedy my dostaniemy karnego z dupy to będzie wielkie halo. Kiedy dostaniemy przykładowo karnego w 97 minucie jak Roma to będą szukać jakiejś nam znowu farsopolii.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 11:00

Dragon a finał na pewno w Rzymie? na 1000000 % procent? Wiem,ze tak bywało w zeszłych latach, ale nie wiem czy to wynika z jakieś tradycji, umowy między FIGC a miastem Rzym..

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 11:20

A potem taki burak Strotman przyjeżdża na JS i pokazuje gest sprzedanego meczu
Mocny kandydat na nura sezonu :bravo:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 12:31

Robaku pisze:Dragon a finał na pewno w Rzymie? na 1000000 % procent? Wiem,ze tak bywało w zeszłych latach, ale nie wiem czy to wynika z jakieś tradycji, umowy między FIGC a miastem Rzym..
Tak, na 100%. 2 czerwca.

Szkoda, że SPW nie rozgrywa się na starych zasadach, czyli na boisku mistrza :roll: Wozimy się po kurnikach i 2 puchary już oddaliśmy- dosłownie. Grając na JS szanse na wygraną to jakieś 95%.

Wczoraj jakiś uraz Perottiego. Salah jeszcze na PNA, mecz finałowy do rozegrania.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 14:05

Włoscy kibice innych drużyn na każdym kroku wypominają, że Roma dostaje w tym sezonie sporo prezentów w postaci karnych. Wystarczy spojrzeć na tabelę błędów sędziowskich, w której z kolei my jesteśmy na szarym końcu (w naszym przypadku sędzia przemyśli 2 razy zanim przyzna jedenastkę). Dlatego tak większość tifosich irytował po meczu z Sampą Spalletti. Narzekał na pracę sędziów, ale siedzi cicho, gdy z kolei to oni dostają "dar od losu".

Swoją drogą wcale mnie wczorajszy karny z pupy nie zdziwił. Roma w kolejnej rundzie to większa oglądalność, więc trzeba jej było pomóc. Ogórki i tak są w tym pucharze traktowane po macoszemu, choćby przez automatyczny awans do kolejnej rundy tych mocniejszych zespołów. Powinni zmienić formułę tych rozgrywek - w Anglii wygląda to o wiele ciekawiej.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2017, 15:05

czy ja wiem czy ciekawiej? grają więcej niepotrzebnych meczów ale różnica jest tylko taka, że tam nie ma rozstawionych drużyn, gdyby tu tak było to też byłoby ciekawiej, nawet jeśli ci najlepsi graliby jak teraz od 1/8

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ