Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 08:59

Tylko Inter i Milan mogą rywalizować z Juventusem żadne Napoli czy Roma
te kluby po prostu się do tego nie nadają Inter odbił się finansowo Milan też niedługo ma zmienić właściciela więc kwestią czasu jest powrót tych klubów do LM i włączenie się do walki o Scudetto. Słabość mediolańskich ekip to również słabość SerieA ta liga się stoczyła ale niedługo wróci na swoje należne miejsce.

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 09:26

VVujek pisze:Tylko Inter i Milan mogą rywalizować z Juventusem żadne Napoli czy Roma
te kluby po prostu się do tego nie nadają Inter odbił się finansowo Milan też niedługo ma zmienić właściciela więc kwestią czasu jest powrót tych klubów do LM i włączenie się do walki o Scudetto. Słabość mediolańskich ekip to również słabość SerieA ta liga się stoczyła ale niedługo wróci na swoje należne miejsce.
Wiele jest klubów, które "odbijały się finansowo" i nic z tego nie wychodziło. O wiele ważniejsza jest wizja zespołu, której Inter jako jedyny z tej czwórki według mnie po prostu nie ma. Zarówno Napoli jak i Roma to zespoły budowane od kilku sezonów (z lepszym lub gorszym efektem) i aktualnie są o dwie klasy wyżej niż Inter. Milan postawił na młodzież i wychodzi mu to na razie bardzo dobrze, pomimo, iż nie wróżę im jakiegoś wysokiego miejsca w tym sezonie (czyt LM) to w przyszłym te młode wilczki z rocznym doświadczeniem będą się bić nie o LM, a o Scudetto. Inter jest daleko z tyłu i żadna kasa tego nie zmieni. Oczywiście, nie kwestionuję tego, że w letnim mercato wydacie ogromną ilość pieniędzy i kupicie 2-3 gwiazdy, ale to nie pomoże, przynajmniej nie na przestrzeni kilku kolejnych lat.

Jeden moment w historii, w którym mogliście wskoczyć na level wyżej zmarnowaliście, po drużynie wygrywającej LM zostały tylko smutne wspomnienia. Jeden sezon, ewentualnie dwa możecie wznieść się na wyżyny, jednak patrząc na to jak jest budowany Wasz zespół to maksimum.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 09:31

Przykre to ale wypisujesz bzdury jesteś uprzedzony jak większość tutaj Inter jest zaledwie 3 pkt za Napoli a ty piszesz że jest o klasę gorszy jednocześnie twierdząc że Milan za rok będzie walczył o scudetto z tym przeciętnym składem... brak słów.

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 09:38

Skoro opierasz się na punktach to ok, Milan jest o 5 pkt gorszy i ma jeden mecz zaległy, więc gdzie ta przeciętność ;)? Przecież napisałem, że nie wróżę im sukcesu w tym sezonie tylko dostrzegam potencjał na przyszłość. Milan ma graczy, którzy mogą zaliczyć ogromny progres, nie dostrzegam tego w Interze (co oczywiście jest jedynie moją subiektywną opinią). Fajnie byłoby gdybyś też zauważył całość wypowiedzi, czyli odniesienie się do faktu, że dla mnie w tej ocenie liczy się pewien projekt i wizja, którą (ponownie, w mojej subiektywnej opinii) Napoli ma, a w Interze jej brak.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 09:41

Serio Inter nie ma zawodników z potencjałem ?
Barbosa,Murillo,Kondogbia,Gagliardini,Mario,Icardi,Brozović
Ty serio nie widzisz nikogo z potencjałem ? czy nie chcesz widzieć ?

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 09:57

Jedynym, który z wymienionych zawodników mnie naprawdę przekonuje to Mario. Icardi również ma ogromny potencjał, pytanie czy będzie go rozwijał w Interze, jeśli tak to brawa dla Was. Barbosa sobie w ogóle nie radzi, ale jeszcze za wcześnie by oceniać go jako wtopę transferową. Kondogbia również nie notuje ogromnego progresu i osobiście jestem ciekaw jak skończy, bo zapowiadał się fajnie, ale tego nie pokazuje. Brozovic zaś to według mnie typ gracza, który będzie dobrym graczem pierwszego składu, ale nic po za tym, zresztą chcieliście się go pozbyć prawda :)? Jeżeli chodzi o Gagliardiniego to ciężko powiedzieć co z niego wyrośnie, chłopak na razie praktycznie w ogóle nie ma doświadczenia w Serie A i jest typowym strzałem - młody, Włoch, pokazał, że coś tam potrafi. Jeśli pójdzie w dobrym kierunku to będziecie mieć z niego ogromną pociechę. Jednak dochodzi do tej oceny jeszcze jedna kwestia, ilu z tych zawodników będziecie w stanie utrzymać dłużej niż 2-3 sezony?

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 10:12

Poulinho pisze:Jedynym, który z wymienionych zawodników mnie naprawdę przekonuje to Mario. Icardi również ma ogromny potencjał, pytanie czy będzie go rozwijał w Interze, jeśli tak to brawa dla Was. Barbosa sobie w ogóle nie radzi, ale jeszcze za wcześnie by oceniać go jako wtopę transferową. Kondogbia również nie notuje ogromnego progresu i osobiście jestem ciekaw jak skończy, bo zapowiadał się fajnie, ale tego nie pokazuje. Brozovic zaś to według mnie typ gracza, który będzie dobrym graczem pierwszego składu, ale nic po za tym, zresztą chcieliście się go pozbyć prawda :)? Jeżeli chodzi o Gagliardiniego to ciężko powiedzieć co z niego wyrośnie, chłopak na razie praktycznie w ogóle nie ma doświadczenia w Serie A i jest typowym strzałem - młody, Włoch, pokazał, że coś tam potrafi. Jeśli pójdzie w dobrym kierunku to będziecie mieć z niego ogromną pociechę. Jednak dochodzi do tej oceny jeszcze jedna kwestia, ilu z tych zawodników będziecie w stanie utrzymać dłużej niż 2-3 sezony?

No widzisz z drużyny z zawodnikami bez potencjału nagle coś znalazłeś,owszem chcieliśmy sprzedać Kondogbie,ale Pioli sprawił że Geoffrey zaczął grać jak w Monaco jesteś uprzedzony nie lubisz Interu i stąd się biorą takie wypowiedzi.Ilu zawodników będziemy w stanie zachować na więcej niż 2-3 sezony ? a ile wy ? szczerze to nie wiem.
A teraz powiedz mi kto według cb ma taki super potencjał w Milanie ?

Jeszcze apropo Gagliardiniego to powiem ci że gra tak dobrze że cieszę się że nie trafił do Juventusu.

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 10:32

VVujek pisze: No widzisz z drużyny z zawodnikami bez potencjału nagle coś znalazłeś,owszem chcieliśmy sprzedać Kondogbie,ale Pioli sprawił że Geoffrey zaczął grać jak w Monaco jesteś uprzedzony nie lubisz Interu i stąd się biorą takie wypowiedzi.Ilu zawodników będziemy w stanie zachować na więcej niż 2-3 sezony ? a ile wy ? szczerze to nie wiem.
A teraz powiedz mi kto według cb ma taki super potencjał w Milanie ?

Jeszcze apropo Gagliardiniego to powiem ci że gra tak dobrze że cieszę się że nie trafił do Juventusu.
Ja też się z tego cieszę, więc jest nas dwóch :)

Coś? Trzech zawodników, którzy mają potencjał to naprawdę niewiele.

Jeżeli chodzi o Milan to:
- Donnaruma
- Locatelli
- Suso
- Romagnoli
- Pasalic

Oczywiście podparci przez bardziej doświadczonych zawodników, którzy prezentują średni poziom jak Kucka, De Sciglio, Bonaventura czy Montolivo.

Ilu zawodników stanowiących o naszej przyszłości utrzymamy? Pewnie wszystkich, jedynie Dybala jest niepewny, choć i co do niego mam optymistyczne nastawienie :)

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 10:44

Pasalić i Locatelli przecież oni nic ciekawego nie grają, pierwszy ciagle spowalnia akcje a drugi wali w każdym meczu babole daleko im do poziomu któregokolwiek z obecnych pomocników Interu a ty piszesz że oni pozwolą Milanowi włączyć się do walki o scudeto w następnym sezonie.
To są zwykłe przeciętniaki grają tylko dlatego że Milan nie ma jakościowych zawodników w środku pomocy,tam najlepszym pomocnikiem jest kucka który jest gorszy od każdego z naszych środkowych pomocników.
Brozovicia chciało Juve ale według ciebie nie ma potencjału,ten zawodnik już prezentuje wysoki poziom a takim graczom jak pasalić czy lokatelli jeszcze daleko do tego poziomu.
Nie widzisz potencjału u Gagliardiniego ? to znaczy że nigdy nie widziałeś tego zawodnika w akcji.
Gabigola,Brozovicia,Gagliardiniego nie zaliczasz do zawodników z potencjałem a pasalicia i lokatelliego tak (ja wątpie czy oni kiedykolwiek dorównają do obecnego poziomu brozo czy gagi) :facepalm:

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 10:56

Ależ oczywiście, że zaliczam Gagliardiniego i Brozovicia do zawodników z potencjałem. Jednak ten pierwszy jeszcze ma długą drogę przed sobą, by zawojować Serie A, a i tak nie wiadomo czy mu się uda. Chłopak ma 22 lata i łącznie 17 występów w lidze, więc nie wiem jak wybitnym scoutem czy trenerem trzeba być, by już twierdzić, że będą z niego ludzie. Locatelli jest 3 lata młodszy i ma dokładnie tyle samo występów w Serie A co Roberto i tak cenię go bardziej niż Waszego zawodnika i dostrzegam w nim większy potencjał.

Pasalic również jest młodszym zawodnikiem od Gagliardiniego, a ma o wiele większe doświadczenie (podobna ilość spotkań w lidze włoskiej plus francuskiej i hiszpańskiej).

Co zaś do Brozovicia, oczywiście, że ma potencjał, jednak w mojej opinii kończy się on na dobrym zawodniku pierwszego składu nic więcej, bez fajerwerków.

Chcieliśmy także Rincona i Hernanesa i nie oceniam ich jako ogromnych wzmocnień ;)

Powiedz mi jeszcze cóż takiego pokazał Gabigol, że ma się stać ogromną gwiazdą, bo na razie widzę w nim tylko kolejnego niespełnionego młodego Brazylijczyka.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:09

Ty nie patrz kto ile meczy rozegrał tylko kto jak grał.Widzę że masz lepsze zdanie na temat tych zawodników od kibiców Milanu Fakty są takie że obecnie to przeciętni zawodnicy którym daleko do poziomu Gagi czy Brozovica nie wiadomo czy osiągną obecny poziom zawodników Interu a co dopiero mówić o tym by być lepszym,a przecież Brozo i Gaga jeszcze się rozwijają :)
Apropo barbosy to świetnie gral w Santosie i bardzo dobrze na IO w reprezentacji brazylii w Interze nic nie pokazał bo nie grał,ciężko rywalizować z Candreva Ederem i Palacio - zawodnicy Milanu praktycznie nie mają konkurencji.

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:21

Trochę nie potrafisz zrozumieć o czym mówię. Nie twierdzę, że Locatelli i Pasalic są aktualnie świetnymi piłkarzami. Twierdzę jedynie, że zmierzają w tym kierunku, rozwijają się, poznają ligę i nabierają doświadczenia. Nie można tego powiedzieć o Gabigolu i nie mów mi, że jest taki świetny skoro trener nie wystawia go nawet w końcówkach spotkań czy w PW. Pjaca ma o wiele większą konkurencję, a zbiera więcej minut. Gagliardini to także melodia przyszłości i nie podniecałbym się tak nim zaledwie po kilku spotkaniach w Serie A. Mówisz o sile Waszej pomocy, gdyby tak naprawdę było to Gagliardini nie wskoczyłby w pierwszych spotkaniach do podstawy. Żaden klub, który ma silną daną formację tak nie postępuje, szczególnie z młodziakami. Czy Gaglairdini się rozwinie? Życzę mu tego z całego serca, bo jestem także kibicem Włoch i chciałbym widzieć ich silny zespół. Jednak parę występów w średniaku Serie A i trzy spotkania w Interze to nie jest materiał po którym można zacząć tak mocno cenić piłkarza. Pasalic wszedł w połowie sezonu do pierwszej "11" Milanu i się w niej utrzymał, Locatelli już w pierwszym meczach wywalczył pierwszy skład. Obaj stanowią o grze Milanu, który przecież walczy o LM i jest w większości złożony z bardzo młodych zawodników.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:31

Już nie mogę poddaje się... Według ciebie dla Interu nie pomogą nawet 3 duże transfery a Pasalić i Locatelli są lepsi od Brozovicia i Gagliardiniego jednocześnie mając wiekszy potencjał :facepalm:
A niech ci będzie ja tam wiem swoje.

Forza Inter
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 11:34

I masz do tego prawo :) to chyba oczywiste, że nasze opinie będą się różnić i to znacznie. Zresztą nie powiedziałem, że 3 duże transfery nie pomogą Interowi, a stwierdziłem, że nie będą one stanowić długoletniego projektu.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2017, 13:59

"W rozmowie ze Sky Sport, Massimiliano Allegri podkreślał, że jego zdaniem walka o mistrzostwo jeszcze się nie zakończyła i mecz z Interem będzie miał ogromne znaczenie dla układu tabeli:

- Wyścig o Scudetto jeszcze się nie zakończył. Przed nami wielkie wyzwanie jakim jest Inter. Mówiłem, że przeznaczeniem Interu jest walka o tytuł. Nie wiem dlaczego znaleźli się tak daleko w tyle, ale posiadają ogromny potencjał. Spodziewam się wielkiego meczu. To będzie rewanż za naszą ostatnią porażkę. Na szczęście transfery w Mediolanie już się zakończyły."

Jak widać wasz trener widzi potencjał w Interze :)

Forza Inter
ODPOWIEDZ