Gianluigi Buffon
- Cabrini_idol
- Juventino
Zdziwicie się jak Buffon po 2018 roku zakończy karierę.... ale reprezentacyjną
. Mam wrażenie, że on jeszcze 3-4 lata będzie grał w Juve.

- CzeczenCZN
- Juventino
No jeżeli Marotta nam rozbija drużynę co mercato i zawala je jak z pomocą, to nie ma nic w tym dziwnego że Buffon nigdy jej nie wygrał i wątpliwe by kiedykolwiek to się stało, zważywszy że ma na to jeszcze tylko 2 szanse.
Chociaż mam jakieś mega dziwne przeczucie że jak wygramy CL, to będziemy pierwszym klubem który ją obroni. Sprawiedliwość dziejowa.
Chociaż mam jakieś mega dziwne przeczucie że jak wygramy CL, to będziemy pierwszym klubem który ją obroni. Sprawiedliwość dziejowa.
- juveman7
- Juventino
e tamCrunny pisze:
Nie wyobrażam sobie Juve bez niego. Co prawda zacząłem kibicować w 1999 roku, czyli 2 lata przed jego przyjściem, ale Buffon to człowiek, od którego zawsze rozpoczynam zapisywanie naszego składu
tak samo myślałem o Del Piero
I co się stało jak odszedł ? Nic
Wiele gwiazd jeszcze się przetoczy przez Juventus. Kibice płaczą za idolami, zaś tamci na emeryturce liczą miliony i zaczynają dopiero zabawę. Wątpię żeby zawracali sobie głowę kibicami.
Trzeba z tego wyrosnąć i tyle
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Cabrini_idol
- Juventino
'juveman7 pisze:e tamCrunny pisze:
Nie wyobrażam sobie Juve bez niego. Co prawda zacząłem kibicować w 1999 roku, czyli 2 lata przed jego przyjściem, ale Buffon to człowiek, od którego zawsze rozpoczynam zapisywanie naszego składu
tak samo myślałem o Del Piero
I co się stało jak odszedł ? Nic
Wiele gwiazd jeszcze się przetoczy przez Juventus. Kibice płaczą za idolami, zaś tamci na emeryturce liczą miliony i zaczynają dopiero zabawę. Wątpię żeby zawracali sobie głowę kibicami.
Trzeba z tego wyrosnąć i tyle
Co się stało jak odszedł Del Piero ? nic ? ja płakałem jak dziecko. Z Buffonem będzie podobnie a może nawet intensywniej. Klubom zaczynamy kibicować za łepka właśnie poprzez indywidualności, później ta miłość ewaluuje ale sentymenty pozostają, tak jak w życiu prywatnym. Mam 29 lat i nadal z tego nie wyrosłem.

- deszczowy
- Juventino
On, Del Piero i Davids. Pamiętam, jak 14 lat temu, od tego półfinału z Realem zakochałem się w "Starej Damie".
Kurde. Człowiek-legenda za życia. Jak go ocenić, opisać? Symbol po prostu. Mówisz Juventus, myślisz - Buffon. Trudno sobie wyobrazić Juve bez niego.
Kurde. Człowiek-legenda za życia. Jak go ocenić, opisać? Symbol po prostu. Mówisz Juventus, myślisz - Buffon. Trudno sobie wyobrazić Juve bez niego.
- mati888
- Juventino
Z Del Piero była nieco inna sytuacja, bo on jakiś czas przed końcem przygody przestał odgrywać kluczową rolę w składzie - powiedzmy sobie szczerze. Z Buffonem jest inaczej, bo to jest bezapelacyjny top topów, pomimo wieku utrzymujący się w ścisłej czołówce. Zawodnik, który grałby w pierwszym składzie prawie wszystkich innych zespołów świata (o ile nie wszystkich). Czy o Alexie można było powiedzieć to samo? Pod koniec - niestety nie. Tu jest jedyna różnica między nimi dwoma. Oczywiście na korzyść Gigiego działa pozycja na boisku.
Nie zmienia to faktu, że moment, w którym odejdzie Buffon, będzie ciosem prosto w serce i na pewno łzy się poleją szerokim strumieniem - tak jak przy Pavle i Alexie. Niech nam broni jak najdłużej, a żyje sto lat
Nie zmienia to faktu, że moment, w którym odejdzie Buffon, będzie ciosem prosto w serce i na pewno łzy się poleją szerokim strumieniem - tak jak przy Pavle i Alexie. Niech nam broni jak najdłużej, a żyje sto lat
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- CzeczenCZN
- Juventino
Dobra, ale Buffon o tym ze zakończy karierę po MŚ w Rosji powiedział ze dwa lata temu. Mógł nie wiedzieć wtedy czy dalej będzie w tak kapitalnej formie... Teraz nic nie mówił, może i zmienił zdanie? Tak swoją drogą nie wygląda on na swoje 39 lat. Boże leci ten czas, nie tak dawno pamiętam jak wygrywał Puchar UEFA z Parma. W 2001 roku jak przyszedł, a ja to przeczytałem w telegazecie, to aż sufit się poruszył po tym jak okazałem radość...
- samson89
- Juventino
STO LAT i naprawdę to życzę uszatego pucharu. Zasługuje na niego jak nikt inny.
Co do toczonej rozmowy to zgadzam się z Cabrini_idol. Del Piero, Nedved, Trezeguet i Buffon to zawodnicy do których mam sentyment. Gdy ta pierwsza trójka opuszczała Juve płakałam jak kot. Do tej pory gdy oglądam filmiki z ich udziałem to się wzruszam. Dziękuję im że byli z klubem na dobre i złe (zwłaszcza gdy graliśmy w Serie B). Z Buffonem będzie podobnie...w 96roku miałem 7 lat i...kibicowałem bo Dziadek i Tata kibicowali...cieszę się z tego ale pokochałem klub przez tą "WSPANIAŁĄ CZWÓRKĘ" i sentymentu nie ukrywam.
juveman7 nie jesteś sentymentalny i nie wzrusza Ciebie takie coś. Ok. No ale nie zgadzam się że piłkarze mają w poszanowaniu kibiców. Nie będę się wysilać na argumenty bo Ty chyba wyrosłeś z tego a ja żyje- że tak to ujme - w świecie swoich Idoli. Widzę to inaczej i nie chce tego zmieniać. Na zakończenie juveman7 nie miałem zamiaru atakować Ciebie bo każdy ma prawo do własnej opinii. Ja Twoją szanuje i chciałbym abyś zrozumiał że to właśnie Ci piłkarze sprawili że jesteśmy Braćmi Biało-Czarnej Krwi...i nie wyrośniemy z tego. Pozdrawiam :papa:
Co do toczonej rozmowy to zgadzam się z Cabrini_idol. Del Piero, Nedved, Trezeguet i Buffon to zawodnicy do których mam sentyment. Gdy ta pierwsza trójka opuszczała Juve płakałam jak kot. Do tej pory gdy oglądam filmiki z ich udziałem to się wzruszam. Dziękuję im że byli z klubem na dobre i złe (zwłaszcza gdy graliśmy w Serie B). Z Buffonem będzie podobnie...w 96roku miałem 7 lat i...kibicowałem bo Dziadek i Tata kibicowali...cieszę się z tego ale pokochałem klub przez tą "WSPANIAŁĄ CZWÓRKĘ" i sentymentu nie ukrywam.
juveman7 nie jesteś sentymentalny i nie wzrusza Ciebie takie coś. Ok. No ale nie zgadzam się że piłkarze mają w poszanowaniu kibiców. Nie będę się wysilać na argumenty bo Ty chyba wyrosłeś z tego a ja żyje- że tak to ujme - w świecie swoich Idoli. Widzę to inaczej i nie chce tego zmieniać. Na zakończenie juveman7 nie miałem zamiaru atakować Ciebie bo każdy ma prawo do własnej opinii. Ja Twoją szanuje i chciałbym abyś zrozumiał że to właśnie Ci piłkarze sprawili że jesteśmy Braćmi Biało-Czarnej Krwi...i nie wyrośniemy z tego. Pozdrawiam :papa:
- cziro
- Juventino
Serdeczność Gigiego. Podoba wam się to, że Gigi tak się przytula z arbitrami? Mi szczerze nie bardzo. Wszyscy wiemy jakie on ma usposobienie, że Włosi to dużo bardziej "otwarta" nacja, ale niestety to jest pożywka dla takich panów jak Auriemma (Napoli) i odświeżanie kotleta o tym, że Juve ma układy z arbitrami. Dla chętnych, władających włoskim:
W dużym skrócie padają słowa, że po końcowym gwizdku wszyscy mogą się przyjaźnić, a na boisku jest pełen profesjonalizm, a Auriemma szydzi, że Buffon obściskuje arbitra jakby to był ktoś ze sztabu Juve.
W dużym skrócie padają słowa, że po końcowym gwizdku wszyscy mogą się przyjaźnić, a na boisku jest pełen profesjonalizm, a Auriemma szydzi, że Buffon obściskuje arbitra jakby to był ktoś ze sztabu Juve.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To jest oczywiście szukanie dziury w całym, zwłaszcza że chodzi głównie o ostatni uścisk Buffona z Tagliavento sędziującym już naście lat. Tuttosport ośmieszył te insynuacje publikując zdjęcie Donnarummy ściskającego arbitra. Albo to normalka, albo 17-latek szybko sobie wyrobił układy