Mercato (Zima 2017)
- CzeczenCZN
- Juventino
Tolisso no mega! O ile to prawda! Tylko mega lipa że nie trafił do nas już teraz... Co to ma być? Zgrałby się z zespołem przed nowym sezonem.
Teraz jeszcze Verratti. Nieważne za ile.
- wloski
- Juventino
Zgrać to się może w sparingach przed sezonem... Jesteś dorosły a piszesz jak 12 letni kibic z czapeczką w pomponiki i trąbką w drugiej ręce.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tolisso no mega! O ile to prawda! Tylko mega lipa że nie trafił do nas już teraz... Co to ma być? Zgrałby się z zespołem przed nowym sezonem.
Trzeba się cieszyć jeśli to prawda bo raz że 40 mln, dwa ani eurocenta więcej. W lato byłaby licytacja o niego i napewno byśmy jej nie wygrali.
- Vincitore
- Juventino
O ile Pedullą w lecie zbytnio się nie sugerowałem, tak tej zimy bardzo mocno zyskał na reputacji, głównie za rzetelne "przeprowadzenie" transferu Gagliardiniego do Interu - od początku rzucał tam konkretami i jak nawet napisali na VS - to zupełnie inny dziennikarz, "nowy".
Można też dokopać się w internecie do informacji, że w sprawie Tolisso odbyły się już cztery spotkania, bardzo go chcemy, jest naszym absolutnym numerem jeden w tej chwili na liście. W lecie był blisko Napoli za 30 mln, ale w ostatniej chwili deal padł, teraz cena wzrosła do 40 milionów.
Należy też przypomnieć sobie bardzo istotną informację - ten guru Sebastianito z VS, mający być dobrze poinformowanym zwiastował deal już kilka dni temu (tyle, że na styczeń z tego co pamiętam). Dłubiemy przy tym transferze i jestem tego w tej chwili więcej niż pewien, jeżeli Marotta wyjdzie na mównicę i w swoim stylu oznajmi, że Tolisso to ciekawy piłkarz, ale obserwujemy ich wielu, a on akurat (eureka) ma ważny kontrakt ze swoim klubem i nie prowadzimy negocjacji, to skłamie prosto w oczy.
Można też dokopać się w internecie do informacji, że w sprawie Tolisso odbyły się już cztery spotkania, bardzo go chcemy, jest naszym absolutnym numerem jeden w tej chwili na liście. W lecie był blisko Napoli za 30 mln, ale w ostatniej chwili deal padł, teraz cena wzrosła do 40 milionów.
Należy też przypomnieć sobie bardzo istotną informację - ten guru Sebastianito z VS, mający być dobrze poinformowanym zwiastował deal już kilka dni temu (tyle, że na styczeń z tego co pamiętam). Dłubiemy przy tym transferze i jestem tego w tej chwili więcej niż pewien, jeżeli Marotta wyjdzie na mównicę i w swoim stylu oznajmi, że Tolisso to ciekawy piłkarz, ale obserwujemy ich wielu, a on akurat (eureka) ma ważny kontrakt ze swoim klubem i nie prowadzimy negocjacji, to skłamie prosto w oczy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie, on nie pisal o styczniu. Rzucil jedynie haslo, ze Tolisso jest nasz i tyle. Pozniej ludzie starali sie cos z niego wyciagnac, ale rzeczony guru zapadl sie pod ziemie. Swoja droga dobre ma skutecznosc i znajomosci w klubie.Vincitore pisze:Należy też przypomnieć sobie bardzo istotną informację - ten guru Sebastianito z VS, mający być dobrze poinformowanym zwiastował deal już kilka dni temu (tyle, że na styczeń z tego co pamiętam).
Wloskie zrodla podaja, ze wlasnie ze wzgledu na dogranego Tolisso Marotta ani mysli o wykupie Gustavo, stad opor VFL. Chcielibysmy jedynie "przezimowac" z tym graczem w skladzie.
Tolisso tak naprawde az tak blisko Napoli nie byl. Co prawda w ostatnim momencie Aulas sie rozmyslil, ale sam pilkarz tez nie do konca byl przekonany do tego kierunku (co jego pozniejszy wpis potwierdzil).
Swoja droga Bentancur z brameczka. W lutym ma sie u nas pojawic, by przejsc testy, ale do klubu dolaczy w lecie.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Okej, Tolisso jako jedno z dwóch/trzech letnich wzmocnień pomocy bardzo by mnie ucieszył bo to fajny gracz i ilekroć oglądam Lyon to interesująco się prezentuje, ale co oznacza że Marotta "go klepnął"? Mam się spodziewać że na dniach pójdzie jakieś oficjalne info o tym, że 1 lipca gracz dołącza do nas czy też Pedulla ma na myśli jakąś "dżentelmeńską umowę", z której Aulas w każdej chwili może się wycofać? Bo jeśli to pierwsze to fajnie, natomiast jeśli mówimy o drugiej opcji to ten news ani mnie grzeje, ani ziębi bo w międzyczasie Tolisso rozegra kilka udanych spotkań, rzucą na niego okiem panowie z PSG lub City i Aulas stwierdzi że żadnej umowy nie było a piłkarz jest wart nie 40, a 60 mln. Byłbym w każdym razie wdzięczny za jakieś info.
Ach, mimo tego, jak pożegnał się z Turynem Pogba to mam sentyment do Francuzów w Juve więc tym chętniej ujrzałbym Tolisso w biało-czarnych barwach. Niech wbija. Swoją drogą to pobyt PP w Juve, mimo końcowego epizodu, też należał do udanych.
Ach, mimo tego, jak pożegnał się z Turynem Pogba to mam sentyment do Francuzów w Juve więc tym chętniej ujrzałbym Tolisso w biało-czarnych barwach. Niech wbija. Swoją drogą to pobyt PP w Juve, mimo końcowego epizodu, też należał do udanych.
- CzeczenCZN
- Juventino
No oczywiście bo gra w meczach o pietruszkę to to samo co pół sezonu, na pełnych obrotach, decydującej fazy w Serie A I CI...wloski pisze:Zgrać to się może w sparingach przed sezonem... Jesteś dorosły a piszesz jak 12 letni kibic z czapeczką w pomponiki i trąbką w drugiej ręce.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tolisso no mega! O ile to prawda! Tylko mega lipa że nie trafił do nas już teraz... Co to ma być? Zgrałby się z zespołem przed nowym sezonem.
Trzeba się cieszyć jeśli to prawda bo raz że 40 mln, dwa ani eurocenta więcej. W lato byłaby licytacja o niego i napewno byśmy jej nie wygrali.

Nie no oczywiście dobrze że mamy go zaklepanego, jednak wolałbym by już teraz zjawił się Vinovo...
No to teraz jeszcze podpisać Kolasinaca, ogarnąć Bentancura. No i na lato pozostanie dużo czasu na resztę ruchów.
A różnym językiem sobie piszę - Forever Young...
BTW: Padoin też już odszedł, ten Twój mężczyzna z Twojego podpisu na forum.
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
ponoć jakiś 18- letni talent na radarze Marotty, Mvula Jordan Lotomba. Szwajcar w przyszłości ma zastąpić D.Alvesa i Lichego;)
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Cabrini_idol
- Juventino
Kurde, oglądam 3 raz Lyon w tym sezonie i 3 razy ten cały Tolisso wypada blado, słabo. 40 mln ? Serio? Nie ma kogoś w okolicach 50 mln lepszego do niego ?
Bez urazy, może ktoś go ogląda częściej.

- CzeczenCZN
- Juventino
Tak swoją drogą zastanawiam się czy Tolisso nie będzie jedynym poważnym wzmocnieniem pomocy latem? Skoro mamy grać 4231... Dybala za Higuainem...
Pomoc: Pjanic, Bentancur, Tolisso, Marchisio, Rincon, Sturaro, Khedira(?), Asamoah(?)...Lemina i Hernanes na pewno odejdą... Dużo to trochę już. Tolisso do podstawy - za taki hajs na pewno nie ławka - Pjanic tez nie... Gdzie tu miejsce dla Verrattiego, bo jego mam na myśli?
Pomoc: Pjanic, Bentancur, Tolisso, Marchisio, Rincon, Sturaro, Khedira(?), Asamoah(?)...Lemina i Hernanes na pewno odejdą... Dużo to trochę już. Tolisso do podstawy - za taki hajs na pewno nie ławka - Pjanic tez nie... Gdzie tu miejsce dla Verrattiego, bo jego mam na myśli?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Najwyraźniej trafiasz na te słabsze występy.Cabrini_idol pisze:Kurde, oglądam 3 raz Lyon w tym sezonie i 3 razy ten cały Tolisso wypada blado, słabo. 40 mln ? Serio? Nie ma kogoś w okolicach 50 mln lepszego do niego ?

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po prostu nie będzie Verrattiego i nie będzie problemu. Serio o Marco możesz zapomnieć. Nawet Tolisso jeszcze nie ma.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Pomoc: Pjanic, Bentancur, Tolisso, Marchisio, Rincon, Sturaro, Khedira(?), Asamoah(?)...Lemina i Hernanes na pewno odejdą... Dużo to trochę już. Tolisso do podstawy - za taki hajs na pewno nie ławka - Pjanic tez nie... Gdzie tu miejsce dla Verrattiego, bo jego mam na myśli?
@vitoo, wnioskuję, że Pedulli chodziło o taką dżentelmeńską umowę.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
http://m.calciomercato.com/en/news/boru ... pool-67696
Borussia niby chce (teraz?) wysłuchać ofert za Dahouda bo w lato ma klauzule 10 mln. Było już o tym wiele razy mówione i nie wiadomo czy to prawda. Ktoś coś?
Borussia niby chce (teraz?) wysłuchać ofert za Dahouda bo w lato ma klauzule 10 mln. Było już o tym wiele razy mówione i nie wiadomo czy to prawda. Ktoś coś?
- Cabrini_idol
- Juventino
CavAllano pisze:Najwyraźniej trafiasz na te słabsze występy.Cabrini_idol pisze:Kurde, oglądam 3 raz Lyon w tym sezonie i 3 razy ten cały Tolisso wypada blado, słabo. 40 mln ? Serio? Nie ma kogoś w okolicach 50 mln lepszego do niego ?
Bez urazy, może ktoś go ogląda częściej.Jak ja go oglądam to robi spore wrażenie. Kogo byś chciał wyciągnąć za 50 mln?
Manu Trigueros z Villareal choćby, ta sama pozycja, podobna klasa. Niższa cena.
Cyprien Wylan z Nicei - podobna pozycja, tańszy, podoba klasa.
Mógłbym wymieniać tych bardziej znanych z lepszych klubów. Nie wiem wydaje mi się, że 40 mln plus bonusy to za dużo za Tolisso, który w mojej opinii jest średni jak na plany i ambicje Juve.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wątpię, że ktoś coś konkretniejszego na ten temat wie bo nawet dziennikarze jedynie snują przypuszczenia odnośnie tej klauzuli. Mnie by w sumie nie zdziwiło gdyby się ostatecznie okazało, że to podobna sytuacja do Kante, który też miał mieć niby niewielką klauzulę (ile to było, 20 mln.? 20 kilka?) a w Chelsea wylądował za pieniądze znacznie większe.
Przenoszę to z tematu o Gigim żeby nie zaśmiecać. Nie bój się kolego, z tego co wiem nikt w Turynie nie rozważa Neto jako pierwszego bramkarza Juventusu po Gigim, ale jak już kilka razy wspominałem, z Włochów to ani Donnarumma ani Perin a Alex Meret jest najbliżej naszej drużyny.Crunny pisze:Dobrze byłoby sobie zaklepać jakiegoś sensownego goalkeepera już w to lato, bo potem wszyscy będą chcieli nas wycyskać, jeśli Buffon zakończy karierę w 2018 roku. Moglibyśmy dogadać kogoś i zostawić go w obecnym klubie na rok. Czuję, że to będzie Donnarumma (za free) albo Perin. Jeśli nie, to mam złe przeczucie, że spojrzymy w kierunku Harta. Skorupski też byłby spoko, jeśli wejdzie na jeszcze wyższy poziom. Mam nadzieję, że nie wpadną na szalony pomysł dania szansy Neto, bo póki co Brazylijczyk mnie w ogóle nie przekonuje.