Coppa Italia 16/17 (1/4): JUVENTUS 2-1 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 18:24

Vincitore pisze:Najnowsza aktualizacja składu:
Juventus (4-2-3-1): Neto; Barzagli, Rugani, Bonucci, Asamoah; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic, Higuain.
Widać, że lecimy na poważnie, tylko ten Asamoah na lewej obronie, żeby go Suso nie przerobił na kakao. :whistle:
Kurde to po co ten Rincon?? Nie ma Claudio ten dalej gra Khedira. Dziwne.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 18:27

Vincitore pisze:Najnowsza aktualizacja składu:
Juventus (4-2-3-1): Neto; Barzagli, Rugani, Bonucci, Asamoah; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic, Higuain.
Widać, że lecimy na poważnie, tylko ten Asamoah na lewej obronie, żeby go Suso nie przerobił na kakao. :whistle:
Czyli na upartego Pjanić z tyłu (gdzie się do gry nie nadaje i nie jest w stanie pokazać swego potencjału) i ponownie Mandżukić na takiej pozycji? :facepalm: Pierwsza opcja wyglądała dużo lepiej. Dwóch walczaków w środku plus sensowne boki ataku. Wrzuciłby wyżej Pjanicia, z tyłu u boku Khediry Rincona i mielibyśmy - Khedira, Rincon - Dybala Pjanić Cuadrado - Higuain/Mandżukić.

Rugani :ok:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 18:32

Sytuacja Rincona przypomina mi początki Sturaro. Też się go wszyscy domagali, a Max wprowadzał go bardzo powoli. Nie zdziwię się jak zobaczymy Rincona w pierwszym składzie w momencie, kiedy się tego w ogóle nie spodziewamy, np. w jakiejś 1/4 LM, albo na wyjeździe w Neapolu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 18:46

CavAllano pisze:Czyli na upartego Pjanić z tyłu (gdzie się do gry nie nadaje i nie jest w stanie pokazać swego potencjału) i ponownie Mandżukić na takiej pozycji? :facepalm:
Ja tam nie potrafię dostrzec tej różnicy między Pjaniciem grającym w przodzie i cofniętym przed obrońców. Coś poklepie, coś rozrzuci. Tyle.Pomysł z Mandżukiciem (na skrzydle) toleruje ze względu na jego zaangażowanie w walce o piłkę. Mam nadzieje, że ten sezon zakończy okres 3-5-2 jako podstawowej formacji.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 19:05

annihilator1988 pisze:
CavAllano pisze:Czyli na upartego Pjanić z tyłu (gdzie się do gry nie nadaje i nie jest w stanie pokazać swego potencjału) i ponownie Mandżukić na takiej pozycji? :facepalm:
Ja tam nie potrafię dostrzec tej różnicy między Pjaniciem grającym w przodzie i cofniętym przed obrońców. Coś poklepie, coś rozrzuci. Tyle.
Różnica jest ogromna, bo z tyłu sobie faktycznie nie radzi. To nie jest jakiś tur, tylko wątły chłopak. Za napastnikami radzi sobie dużo lepiej, bo nie ma zadań defensywnych i w paru spotkaniach widać było wyraźnie, że czuje się tam jak ryba w wodzie.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 19:53

Ten ostatni skład, który wklejałem się potwierdził.

W Milanie w ostatniej chwili na lewą obronę zamiast Calabrii wskoczył Antonelli. Milan ma w obronie dwóch zawodników, którzy w ostatnich miesiącach praktycznie nie grali - Zapata i Antonelli, jak nie strzelimy więcej niż jedną bramkę, to będzie kompromitacja.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 20:24

Wow, prawie najmocniejszy skład! nieźle, i w dodatku znowu tak ofensywnie ;) To pokazuje, że chcemy wygrać CI po raz trzeci z rzędu. Mam nadzieję, że Pjaca dziś zagra więcej niż 10min..

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 20:36

Trzeci mecz z Milanem w tym sezonie i po dwóch porażkach nie wyobrażam sobie, żeby mogła nastąpić trzecia.

Skład: Maxowi spodobało się 4-2-3-1 po tym jak dobrze to wypadło z Lazio i dobrze, bo mamy kłopoty w pomocy a dużo jakości w ofensywie. Martwią mnie jedynie wybory personalne: Khedria i Asamoah. Za pierwszego powinien grać Rincon (nie dowiemy się czy jest dobry jak nie zacznie grać a że Khedira jest bez formy to wiemy). Zaś Asamoah może mieć problem z Suso, skoro gracz Milanu w meczu o Superpuchar robił co chciał z Evrą to i z Asamoahem da radę, szkoda, że Max nie postawił na Alexa Sandro.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 20:41

Rozumiem, że ani na naziemnej ani na NC+ nie ma szans zobaczyć tego meczu?

Przeszukałem pełno kanałów i nie widzę nigdzie transmisji. Ślepy jestem, czy został mi tylko internetowy stream jak nie mam Cyfrowego Polsatu?

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 20:46

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE LUB TWITTERZE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 21:33

Co robił Asamoah przez pierwsze 30 minut ? :o

Nasze skrzydła :bravo:

Teraz pytanie, będzie typowy dla Juve stojan bo nie wiem czy mam iść spać czy nadal oglądać ? :prochno:
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2017, 21:34 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 21:33

Po pierwszych 45 min. od razu nasunęły mi się analogie do meczu przeciwko Lazio - te same pozytywy w grze i lekkie mankamenty (niecelne niewymuszone podania). Przy czym z powodu braku Stefana, akcje rozłożone są bardziej równomiernie na oba skrzydła.

Bardzo podoba mi się duet Bonucci-Rugani. W swojej strefie kasują wszystko, dodatkowo asekurując kolegów na bokach. Na mały + zasługuje Asamoah. Jeśli w końcu przestaną prześladować go kontuzje (:roll:) i chłop ogarnie grę na lewej obronie, to do końca sezonu nie powinniśmy odczuć braku Evry. Mało Higuaina, którego widać głównie na powtórkach kiedy dyskutuje i gestykuluje wyrażając niezadowolenie. W tym wieku z Barzy kompletnego prawego defensora już nie będzie, ale koncertowo zamknął dziś korytarz Bonaventurze.

Juninho Pernambucano był tylko jeden, ale muszę przyznać, że Pjanić uważnie go podpatrywał. Gość ma 'to coś' jeśli chodzi o wolne.

Tak przygotowani i zmotywowani powinniśmy wychodzić na każdego rywala we Włoszech (LM to trochę inna bajka). Jak widać wystarczy założyć niezły pressing, by przeciwnik obsrał się na rzadko.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2017, 21:35 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 21:34

Co ten Asamoah :shock: Podanie do Igły ala Pirlo, dwie asysty... Szacuneczek. Dybala niestety oprócz gola słabo trochę, Igła też niewidoczny, ale ogólnie wygląda to fajnie :hellyes:

Sędzia z Hiszpanii?
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2017, 21:36 przez DonPatch, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 21:35

jackop pisze:Na mały + zasługuje Asamoah.
Dobre jaja. Facet miał udział przy obu bramkach.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 21:35

Jestem pod dużym wrażeniem tego jak dzisiaj gramy. Chyba nie mamy żadnych słabych punktów dzisiaj. Asamoah gra chyba mecz życia w naszych barwach. Kapitalna akcja bramkowa, od jego główki Mandżura, poprzez wrzutkę Asamoah, zgranie Quadrado i strzał Dybali. Pjanic pięknie z wolnego. Mam nadzieję, że po tych dwóch przegranych z Milanem nie odpuścimy w drugiej połowie i coś jeszcze ustrzeliły. Milan powinien grać w dziesiątkę, ale i bez tego dzisiaj ciśniemy.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2017, 21:37 przez Antichrist, łącznie zmieniany 1 raz.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Zablokowany