Paulo Dybala

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 10:36

chłopak leci na fejmie większym niż Pogba a gdyby jego agentem był Riola w lecie sprzedalibyśmy go za 150mln albo 200, a niestety prawda jest bolesna - póki co nie gra nic wielkiego a większość kibiców jest oślepiona poprzednim sezonem w którym na tle Mandzukica nie trudno było wyglądać jak nowy Messi, nawet jeśli statystykami do Messiego nie mógł się równać (ledwo 13 goli w sezonie jakby nie liczyć karnych + ciągła straszna kopa w LM)

teraz przyszedł Igła i już tego błysku nie ma a przy okazji ciągle ma ten sam wachlarz zagrań - zejście do środka i strzał z 20 metra - i każdy obrońca już go rozszyfrował

gra u nas 1.5 sezonu i zdaje mi się choć mogę się mylić - że on już jedną podwyżkę dostał? ostro mu się musi gotować w głowie skoro chce kolejną a durny Marotta mu nie ustępuje - zresztą ogólnie coś się u nas zacięło jeśli chodzi o transfery - ciągle tylko podwyżki dla obecnych i nieudane próby załatania dziur... niech mnie ktoś poprawi ale nasz skład z ostatniego sezonu Conte wyglądał lepiej niż obecnie - to bardzo zły znak dla naszej przyszłości i jeśli Allegri czegoś nie wymyśli (i nie mam tu na myśli taktyki 4-2-4) to 6 scudetto będzie nie lada osiągnięciem... tyle, że jakoś tak od 3-4 miesięcy widać że z myśleniem mu nie po drodze :/

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 12:21

Dybala zagrał wczoraj tragiczne zawody, ale nie przesadzajmy, że już sodówa mu uderzy. Każdy gracz ma prawo mieć gorszy okres, a Dybali niestety przydarzył się on w nieszczęśliwym momencie rozmów nad nowym kontraktem i burzy medialnej wokół niego. Dodatkowo zwróciłbym także uwagę na jego wypowiedź po meczu z Atalantą (bodajże), gdzie stwierdził, że gra jako trequartista i to w meczu, w którym występował obok niego Pjanic. Nie wiem czy Allegri nie wymaga od chłopaka za dużo, bo bądź co bądź jest on w końcu napastnikiem. Niezwykle kreatywnym to prawda, ale jednak. Boję się, że karząc mu wracam niemalże pod nasz blok defensywny i zaczynać często akcje w tej samej linii co Sturaro lub Khedira nie korzystamy w pełni z jego możliwości. Drażni mnie to mocno, bo nie po to mamy w linii pomocy Pjanicia czy Marchisio żeby Dybala brał się za rozgrywanie i musiał co mecz biegać od bramki do bramki zamiast skupić się faktycznie na tym w czym jest dobry czyli operowaniu piłką pod lub w polu karnym przeciwnika.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 12:07

Nowy pseudo dab coraz bardziej robi fejm.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 13:45

Cabrini_idol pisze:

Nowy pseudo dab coraz bardziej robi fejm.
To jakaś kolejna 'figura taneczna' wymyślona przez jakiegoś czarnoskórego muzyka? Myślałem, że Dybala sobie tak wymyślił. Nie nadążam za trendami.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 14:14

nie pablo, nie wiem co to znaczy, tak luźno napisałem, że jaka gwiazda taki ,,dab'' :prochno: . Ja też wypadłem jakieś 4-5 lat temu z tego cyrku. Tak to jest, za chwilę 30-stka na karku to i człowiek zaczyna miec coraz bardziej w du. pupie trendy :D
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2017, 14:37 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 14:34

Trend to za dużo powiedziane, bo tylko Dybala wykonuje po bramce taki ruch. Po pierwszym razie dziennikarze zapytali go o tę cieszynkę, ale jej znaczenie piłkarz, jak sam powiedział, wytłumaczy nam "w swoim czasie".

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 16:00

Ja też nie czaje o co chodzi w tej cieszynce, ale bardzo mi się spodobała co widać po moim avatarze :D

Kiedy oficjalne przedłużenie kontraktu z Pawłem?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 18:32

Przy okazji zmiany logo sporo mówi się o marketingu Juve. Pogba i Dybala to jedni z tych zawodników młodego pokolenia, którzy mają największy potencjał marketingowy. Skoro Pogby już nie ma, to musimy zatrzymać Dybalę, choćbyśmy mu mieli dać 10 mln. Młody, niebrzydki (w porównaniu z Riberym czy Tevezem), napastnik, który kiwa, strzela bramki, a do tego Argentyńczyk (jak Messi odejdzie, to ma szansę zostać liderem Argentyny). Nic tylko dać mu dychę na plecy. Rugani, A.Sandro, Pjanic, Dybala - to powinni być liderzy Juve przyszłości. Zdecydowanie największy potencjał marketingowy ma Paulo.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2017, 23:29

Taa, może 50 od razu? Szczerze to mnie to już zaczyna naprawdę denerwować. Teraz już nawet GDM pisze, że Dybala i agent celują w gażę 7-7,5 mln. Skoro Pawełek jest taki skromny i poukładany to czemu walczy o wyrównanie najwyższej pensji w klubie? Jakieś marne 5 mln. by mu nie wystarczyło? Czy to ta skromność to jest jedynie dziennikarski mit? Dybala ma 23 lata i jedyne co go powinno w tym momenie interesować to treningi i rozwój piłkarski bo media go wykreowały na nowego Messiego a tak naprawdę jeszcze nieczego na poziomie Messiego nie pokazał. Nie powinno go interesować wykłucanie się o miliony.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 00:47

Ja go lubię ale jeżeli gówniarz takie szopki odstawia to niech spieprza do Realu, serio :!

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 08:51

Jeśli klub piłkarski, to korporacja albo produkt marketingowy...to sprzedać gówniarza do Chin.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 10:55

Co wy ćpacie :D

Sprzedać Dybale bo chce 7-8 mln euro za sezon. Takie życie Pany, takie czasy. Dybala to klejnot piłkarski i marketingowy.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 11:58

Z niespełna 3 mln nagle do takiej kwoty ? Porąbało mu się bo zbyt poważnie wziął sobie do serca porównania do Messiego a od kilku meczów z małymi wyjątkami gra jak Milos Krasić. Czym zasłużył na to aby zarabiać najwięcej w drużynie po 2 latach od dołączenia do niej ? Ma 23 lata a zamiast na piłce skupia swoją uwagę na hajsie.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 12:01

A Pogba zasłużył na taką pensję? A James 2 lata temu zasłużył przechodząc do RM? Czy wielu innych "? Nie, ale ich talent i MOC MARKETINGOWA zrobiły swoje. Dybala to nasz diament, produkt eksportowy, który będzie znosił złote jajka dla Juve. Wg mnie warto.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2017, 14:26

Oczywiście, że warto. Paulo i jego agent (być może głównie on) dobrze wiedzą, że Dybala ma najwiekszą wartość marketingową i sportową (przypominam, że już w zeszłym sezonie był decydujący w wielu meczach) dla Juve i mają prawo dużo wymagać. Poza tym czy dzięki temu, że Dybala będzie miał najwyższą pensje w lidze też nie wzrośnie jego wartość marketingowa? Takie czasy, jak zauważył Cabrini.

ODPOWIEDZ