Serie A 16/17 (21): JUVENTUS 2-0 Lazio
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bije pokłonyWojtek pisze:Czuję, że mocno przyciśniemy Lazio na początku meczu i po 20-30 minutach będzie już 2-0, a potem kontrola meczu :C
/Vanquish

Co do meczu ciekaw jestem jakby dzisiaj jeszcze na lewej stronie biegali Sandro i Pjaca zamaist Asy i Mandzura.
Po przerwie Pjaca i Rincon na boisko i strzelmy jescze z jedna
- Cabrini_idol
- Juventino
I od razu wdiać, że ustawienie nie ma znaczenia a ambicje i chęci piłkarzy.
Mamy taki skład na Serie A, ze możemy wyjśc nawet 3-2-5 a i tak wygramy jeśli piłkarze będą grać na 100 % i będą świeży.
Mandzukic szybko zgasł na skrzydle. Ale co się dziwić. Licze na Pjacę, wiem, że to nadal młokos z wieloma niedociągnięciami taktycznymi ale 23 mln musza powoli zacząć się spłacać. Nie jestem fanboyem Chorwata, ale po to kupiliśmy go, na skrzydło. Dzisiaj jest okazja, szczególnie przy wyniku 2 : 0 do przerwy.
Dybala wygląda bardzo fajnie jako treq. Obrona troszkę niepewnie, szczególnie Bonucci.
Mamy taki skład na Serie A, ze możemy wyjśc nawet 3-2-5 a i tak wygramy jeśli piłkarze będą grać na 100 % i będą świeży.
Mandzukic szybko zgasł na skrzydle. Ale co się dziwić. Licze na Pjacę, wiem, że to nadal młokos z wieloma niedociągnięciami taktycznymi ale 23 mln musza powoli zacząć się spłacać. Nie jestem fanboyem Chorwata, ale po to kupiliśmy go, na skrzydło. Dzisiaj jest okazja, szczególnie przy wyniku 2 : 0 do przerwy.
Dybala wygląda bardzo fajnie jako treq. Obrona troszkę niepewnie, szczególnie Bonucci.

- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
No, zaskakująco dobrze to wszystko funkcjonuje. Aczkolwiek to bardziej kwestia nastawienia, a także słabości Lazio, które od zawsze nam bardzo leży.
Gdyby Juventus grał zawsze z takim podejściem, to lige wygrywalibyśmy już w grudniu. Agnelli powinien zatrudnić trenera mentalnego Bonucciego, tym razem dla całej drużyny, jakby we 20 posiedzieli w jednej piwnicy to moze zachcialo by im sie grać tak co tydzień.
Gdyby Juventus grał zawsze z takim podejściem, to lige wygrywalibyśmy już w grudniu. Agnelli powinien zatrudnić trenera mentalnego Bonucciego, tym razem dla całej drużyny, jakby we 20 posiedzieli w jednej piwnicy to moze zachcialo by im sie grać tak co tydzień.

- CzeczenCZN
- Juventino
Idzie po mojej myśli oby Max to kontynuował.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Boże! By to ustawienie okazało się strzałem w 10 tak by Max poszedł w tą stronę, by się broń Panie Jezu nie zraził.
Spalonego nie było - powinno to być uznane.
Ależ współpraca ataku! Dybala po podaniu Mandzukica, Higuain po podaniu Cuadrado. Jest fajnie jest dobrze, obyśmy jeszcze coś wsadzili!
- PlanetJuve
- Juventino
No właśnie o to chodzi, że to było jego JEDYNE godne zapamiętania zagranie w ciągu 30 min na boisku, a tu niektórzy piszą, że najlepszy na boiskucziro pisze:Skończcie już z tym Pjacą bo tego się czytać nie da. Chłopakowi wyszedł jeden drybling i tydzień przeżywania.
Max głupi nie wie co robi, na pewno przegramy.

Na pewno wejdzie za Mario. Tzn zdrowy rozsądek i logika tak podpowiada ale Max może zaskoczyć

Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2017, 13:26 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- juvemaroko
- Juventino
Szkoda ze nie gramy tak od poczatku wszystkich spotkanie, pewnie udalo by sie wtedy uniknac wszystkie porazki w tym sezonie.
Warto zagrac na zero z tylu i dac kilku zmiennikom okazja zeby pokazac sie i nabrac wiecej doswiadczenie z druzyna (Pjaca- Rincon).
Warto zagrac na zero z tylu i dac kilku zmiennikom okazja zeby pokazac sie i nabrac wiecej doswiadczenie z druzyna (Pjaca- Rincon).
- pumex
- Juventino
To samo pytanie dręczyło mnie przed rozpoczęciem meczu, ale trzeba uczciwie przyznać, że dzięki temu manewrowi mamy bramkę otwierającą wynik, bo wątpię, żeby ktoś inny niż Mario wygrał tamten pojedynek główkowy i zgrał do Dybali. Liczę jednak, że Pjaca dostanie więcej niż 15 minut.Poprostu pisze:Dlaczego na skrzydle nie gra stworzony do gry na tej pozycji Pjaca tylko Mario to jest kuriozum na skale światową :rotfl:
Generalnie szału jakiegoś nie ma, ale na bidę też nie ma co narzekać. Jest w porządku. Średni/niezły mecz Juve i beznadziejny w wykonaniu Lazio. Dobre zawody Cuadrado, Pjanić trochę wykastrowany przez uwiązanie na innej niż zwykle pozycji.

- Gandalf8
- Juventino
A jednak Max miał rację i to jego dziwne ustawienie się sprawdza.
Mandzukić nie gra typowego skrzydłowego a raczej gracza wracającego, mającego za zadanie szybko przerwać akcję rywali, chociaż i tak asystę zaliczył a na lewym skrzydle bardziej się produkuje Asamoah.
Na prawym skrzydle duet Lichy-Cuadrado dobrze sobie radzi + asysta Juana.
Gole Dybali i Higuaina, więc jest tak, jak ma być, czyli strzelają napastnicy.
Jedynie można się przyczepić do niecelnych podań.
Plan na druga połowę to dalsza kontrola meczu, może podwyższenie wyniku. Dobrze by było, gdyby wszedł Pjaca i wydaje mi się, że są na to duże szanse, ponieważ grają 3 napastnicy, więc któregoś pewnie Max zmieni.
Mandzukić nie gra typowego skrzydłowego a raczej gracza wracającego, mającego za zadanie szybko przerwać akcję rywali, chociaż i tak asystę zaliczył a na lewym skrzydle bardziej się produkuje Asamoah.
Na prawym skrzydle duet Lichy-Cuadrado dobrze sobie radzi + asysta Juana.
Gole Dybali i Higuaina, więc jest tak, jak ma być, czyli strzelają napastnicy.
Jedynie można się przyczepić do niecelnych podań.
Plan na druga połowę to dalsza kontrola meczu, może podwyższenie wyniku. Dobrze by było, gdyby wszedł Pjaca i wydaje mi się, że są na to duże szanse, ponieważ grają 3 napastnicy, więc któregoś pewnie Max zmieni.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
A to czasem nie jest ta dziwna zasada, że będąc na pozycji spalonej absorbował uwagę bramkarza? Jakkolwiek jest to idiotyczne to we Włoszech gwiżdżą coś takiego bardzo ochoczo.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Spalonego nie było - powinno to być uznane.
Podoba mi się dynamika dzisiejszego meczu. Oby tak dalej.

Wojtek, co nas czeka w drugiej połowie?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie ma to jak zmieszać Allegrego przed meczem z gównem bo stara się piłkarzy w optymalnej formie zmieścić wszystkich na boisku. Aby tak było chłop zmienił koncepcje i póki co źle to nie wygląda ale po strzelaniu bramki na 2-0 zapanował chaos i było dużo strat. Podoba mi się dziś Lichy, który ma ogromna chęć do gry ale Cuadrado nie ma od kilku meczów mimo, że popisał się fenomenalną asystą. Dybala strzelił bramkę i to byłoby na tyle, już go potem nie było. Mecz jest załatwiony i teraz na luzie można strzelić 3 bramkę, a Wy dalej krytykujcie Maxa tylko dlatego, że ma nazwisko Allegri 

Był ewidentny spalony.ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Spalonego nie było - powinno to być uznane.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Lazio nie istnieje, póki co pewne prowadzenie. Oczywiście w swoim zwyczaju musieliśmy w końcówce nieco odpuścić, właściwie było to widać już po 2 bramce, ale jeśli w drugiej połowie wrócimy do tempa z pierwszych 20 minut to rzymianie wrócą do domu z czwórką.
Ktoś z Lazio poleci z boiska, bo faulują non stop.
Ktoś z Lazio poleci z boiska, bo faulują non stop.
- Wojtek
- Juventino
No nasi już niestety nie będą tak forsować tempa jak w pierwszej połowie, czeka nas spokojna połowa, nasi się za bardzo nie będą wysilać, ale jeszcze jednym golem nas uraczą i skończy się 3:0, bramkę strzeli HiguainVanquish pisze:Wojtek, co nas czeka w drugiej połowie?

- CzeczenCZN
- Juventino
No to niech najpierw zaliczy tyle minut co Sturaro i zobaczymy, aha to były co najmniej dwa zagrania.PlanetJuve pisze:No właśnie o to chodzi, że to było jego JEDYNE godne zapamiętania zagranie w ciągu 30 min na boisku, a tu niektórzy piszą, że najlepszy na boiskucziro pisze:Skończcie już z tym Pjacą bo tego się czytać nie da. Chłopakowi wyszedł jeden drybling i tydzień przeżywania.
Max głupi nie wie co robi, na pewno przegramy.![]()
Na pewno wejdzie za Mario. Tzn zdrowy rozsądek i logika tak podpowiada ale Max może zaskoczyć
@cziro Wiem że to Chorwat, nie Włoch - Ty wyglądasz mi na fana Squadry, zapewniam Cię też nim jestem - ale doceńmy kunszt tego GoldenBoya!
@Wojtek Cos pozytywnego
Dawać Pjace niech chłopak ma swój dzień, właśnie w poprzednim meczu z Lazio też miał super wejście!