Serie A 16/17 (21): JUVENTUS 2-0 Lazio
- Cabrini_idol
- Juventino
Rincon- Hernanes- Khedira a po bokach Asa z Lichym to nie jest to czego oczekuję po Juventusie a.d 2017. No nic ale kibicować trzeba. Lazio nam leży gdziekolwiek byśmy z nimi nie grali.
2 ŚP i 2 bocznych obrońców to mus na letnie okienko. Bo ŚO i ofensywa u nas jest na poziomie najlepszych w Europie. ŚP tylko połowicznie.
2 ŚP i 2 bocznych obrońców to mus na letnie okienko. Bo ŚO i ofensywa u nas jest na poziomie najlepszych w Europie. ŚP tylko połowicznie.

- CzeczenCZN
- Juventino
Przy Lichym zdecydowanie tak, więcej wnosił Alves, nawet sam decydujący był. Cuadrado lepszy jest w obronie - napastnik(!) - niż Lichy. Odnoszę wrażenie że rozmawiam z jego ślepym fanem (Nie mylić z "naszym" Interistą.).ozob pisze:Moze Alves lepszy lub bezproduktuwny Cuadrado?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Lichtsteiner? On naszym najlepszym prawym obrońca i wingbackiem w tym sezonie? Chyba inny sezon oglądamy... Tyle ile on zawalił w tym sezonie, to nie wiem czy zawalił tyle w całej dotychczasowej karierze w Juve. Alves kupuj się chłopie i wracaj do składu. Zas Cuadrado to dla mnie boczny napastnik.ozob pisze:Myslalem, ze tam jest L.
Marchisio zmęczenie ech. Czy on jest gotowy na cały sezon? Hmmmm Khedira zawodzi jak się nie łamie, Marchisio różnie zdrowie/kontuzja.... Jak nic Sami albo out po sezonie, albo głęboka rezerwa. Przy zdrowiu Marchisio musimy mieć 4 top pomocników na 3 miejsca - bo raczej będziemy grać skrzydłami, a jeśli nie to 5 top na 4

Niech Higuain jutro strzela, by dogonić Icardiego.
Po przerwie Alves i Pjaca bo to miały być nasze mega wzmocnienia, elementy za które ocenialiscie te mercato 10/10

- ozob
- Juventino
Masz klapki na oczach i patrzysz przez pryzmat mody na krytykownie Szwajcara, mimo, ze ten gra calkiem znosnie, a juz na pewno obrona z nim w skladzie prezentuje sie lepiej niz z Alvesem, ktory w zasadzie nie gra, a jak juz gral to zostawial ogromna dziure w swojej strefie boiska, bo akurat byl tam gdzie byc nie powinien, i lepiej niz z Cuadrado, ktory procz notorycznego wymuszania fauli (ile sie mozna na to nabierac?) jest absolutnie nieprzydatny w 4-3-1-2 oraz bardzo niepewny w defensywie.
La fidanzata d'Italia
- Cabrini_idol
- Juventino
Oczywiście ozob, że Szwajcar gra lepiej niż rok temu czy choćby na początku sezonu ale to nie oznacza, że gra na miarę Juve. Popełnia nadal masę błędów w kryciu, irytuje nadal aktorstwem i nadal nie potrafi zakręcić z przodu. Nawet ta asysta do Higuina tego nie zmieni bodajże 2 kolejki temu. ALves to klasę lepszy zawodnik mimo, że starszy. Czas szwajcara dobiega końca a w zasadzie gdyby nam budżet pozwolił to już w poprzednie okienko powinniśmy się go pozbyć i znaleźć młodszego prospekta, który przez sezon uczyłby się przy Alvesie.

- CzeczenCZN
- Juventino
@ozob Za to oni dwaj razem wzięci nie zawalili tylu bramek co on. Lichtsteiner kiedyś z przodu sporo dawał, teraz nawet z tyłu jest nie pewny, mimo to lepiej by za połowę nie wychodził bo wszystko zepsuje. Oj, masz Makiavelistyczny punkt widzenia rzeczywistości zdaje się.
Wiesz, ktoś się uprze to może i wmawiać że Sturaro jest najlepszym pomocnikiem w Serie A. Zależy co ten dany ktoś chce widzieć.
Wiesz, ktoś się uprze to może i wmawiać że Sturaro jest najlepszym pomocnikiem w Serie A. Zależy co ten dany ktoś chce widzieć.
- ozob
- Juventino
No wlasnie, co tylko potwierdzasz. Jezeli chodzi o bramki to Stefan nie zawalil ich wiecej niz Sandro, a jednak Brazyl ma fory. Podobnie rzecz sie ma w kwestii dosrodkowan gdzie wszyscy od Sandro, przez Alvesa i Cuadrado, az do Stefanaje, wala je w kosmos, ale jakos dziwnym trafem pamieta sie te Szwajcara.Zależy co ten dany ktoś chce widzieć
Stefan mial rzeczywoscie slaby okres w okolicach tych problemow z sercem i slusznie wytykano mu spory zjazd formy, ale w tym sezonie Szwajcar jest lepszy niz rok temu. Co prawda do swojej swietnosci nie nawiaze, ale jest na tyle dobry, ze nie ma powodu go przesadnie krytykowac, bo krytyka nalezy sie przede wszystkim Cuadrado, ktory nie przypomina siebie samago z zwszlego sezonu, oraz Alvesowi, ktory jeszcze w sparingach wygladal, a pozniej gasl, gasl i gasl, i tylko kontuzja ratuje go przed mianem drugiego Lucio.
La fidanzata d'Italia
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Dobrze, ze Marchisio w ramach przygotowania do meczu nie połamali nóg. :hellyes:
Asamoah, Lichtsteiner, Rincon, Hernanes, Khedira... przygotujmy się na mocne przeżycia.
Asamoah, Lichtsteiner, Rincon, Hernanes, Khedira... przygotujmy się na mocne przeżycia.

calma calma
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie lubię Szwajcara, irytuje mnie niemiłosiernie, nienawidzę aktorstwa a Szwajcar jest w top 5 w Europie w tym aspekcie. Nawet jego mimika mi działa na nerwy. Do tego dochodzą jego braki techniczne, bo kiedyś nadrabiał bieganiem i dobrą gra w defensywie, tak teraz ani tego ani drugiego.
Porównywać Lichego do Sandro.... nawet 5 lat temu nie miałby podjazdu pod Brazola.
Porównywać Lichego do Sandro.... nawet 5 lat temu nie miałby podjazdu pod Brazola.

- wloski
- Juventino
Na bokach będzie przecież para Lichy - Sandro? Chyba że ten drugi ma kontuzje czy coś?Cabrini_idol pisze:Rincon- Hernanes- Khedira a po bokach Asa z Lichym to nie jest to czego oczekuję po Juventusie a.d 2017. No nic ale kibicować trzeba. Lazio nam leży gdziekolwiek byśmy z nimi nie grali.
Środek pewnie będzie taki Sturaro Rincon Khedira i przed nimi Pjanić.
- Cabrini_idol
- Juventino
Sandro pauzuje za kartki. Też nie wiedziałem ;p.

- ozob
- Juventino
Ja ich poziomu nie porownuje, bo Sandro to pilkarz lepszy. Jednakze o jego bledach w defensywie sie milczy, a te Stefana pietnuje choc nie bylo ich wiecej.

W takim razie Juan jest pewnie w TOP 3.nienawidzę aktorstwa a Szwajcar jest w top 5 w Europie w tym aspekcie

Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2017, 19:17 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- wloski
- Juventino
A no tak zawiodło mnie to, że w ostatnim spotkaniu realizator o tym nie poinformował. W ogóle rzec biorąc to Evra by sobie ostatnio sporo pograł, ale jest tak śmieszny że aż żałosny... z tym szukaniem gry. Jutro miałby kolejną szansę.Cabrini_idol pisze:Sandro pauzuje za kartki. Też nie wiedziałem ;p.
- PietroBosman
- Juventino
Juve gra u siebie. Z Lazio to i Lichy wspina się na wyżyny swoich umiejętności. Będzie dobrze.Sorek21 pisze:A ja na odwrót.Jestem spokojny o wynik.Przegrali więc teraz pokażą klasę jak po Genoi.