Nowe logo

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się nowe logo Juventusu?

Tak
127
57%
Nie
79
35%
Nie mam zdania
17
8%

Liczba głosów: 223
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:45

Tom_my pisze: jesteśmy chyba pierwszym klubem ze światowej czołówki który decyduje się na taki krok.
I jednocześnie ostatnim , tego jestem pewien.

Obrazek
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:47

Ostatnio Atletico zmieniło herb na nowocześniejszy (troche kosmetyki, ale nie ma tragedii) i sobie pomyślałem "Jak wspaniale, że Juve ma tak genialny herb. Żaden klub chyba nie ma aż tak ładnego, dzięki czemu my już nic nie musimy zmieniać". Teraz jest mi to wszystko obojętne. Skoro tam na górze w klubie, nie szanują nikogo, to ja też nie muszę utożsamiać się z tym... czymś. Czy ktoś mi jest w stanie pokazać klub w poważnej europejskiej lidze z brzydszym herbem?

Deklaruję, że nie kupię nic, związanego z tym klubem, tak długo jak będzie widniało tam takie ohydztwo!

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:49

Wojtek pisze:
lenor pisze:Mam nadzieję, że chociaż hymn zostawia w spokoju
Już się nie umiem doczekać meczu z Lazio i tego zdziwka...Nie no, w sumie o hymnie nic nie gadali? Czy gadali?

Te podwójne J ma jakieś rozwinięcie czy coś? Głębszy sens?
Razem tworzy grube J w paski.

W tv sat był proces wymiany sd na HD a teraz Agnelli zapragnął wymienić koszulki kibicon Juve na całym świecie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:50

@dawid91 No ale o nie porównuje, on wypisał wszystkie najbardziej przykre wydarzenia. Calciopoli było najgorsze i nic tego nie przebije, co nie znaczy ze tamte wydarzenia były przyjemne.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:52

alessandro1977 pisze:
Tom_my pisze: jesteśmy chyba pierwszym klubem ze światowej czołówki który decyduje się na taki krok.
I jednocześnie ostatnim , tego jestem pewien.
Biorąc pod uwagę, że pewnie za jakieś 40-50 lat wszystkie kluby będą po prostu markami, które nie będą już nawet kojarzone z miastem "pochodzenia", a zamiast krajowych lig rozgrywana będzie pewnie jakaś objazdowa superliga po wszystkich kontynentach (z finałem oczywiście Chinach), to daję sobie uciąć rękę, że właśnie (przynajmniej na tym polu) wyprzedziliśmy konkurencję o dwa kroki.

Zresztą co ja mówię, jakie 40-50 lat. Przecież pomysł takich rozgrywek się przewija w mediach jako plany najbogatszych klubów już od kilku lat, więc pewnie coś takiego będzie miało miejsce prędzej niż nam się wydaje.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:55

HIT! Nowe logo znanego włoskiego zespołu zapisanego w ASCIIart [ZOBACZ JAK]
Jj

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 23:56

Wtedy to ja już nie będę miał tej satysfakcji, że jakiś klub podobnie co nasz zrobił z siebie durnia.

Obrazek
borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:04

:rotfl: wybaczcie, ale to jest przekomiczne. Ktoś sobie z Was jawnie zakpił. Nie zadroszczę

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:04

Trzeba im oddać, że jako logo ten znaczek prezentuje się elegancko i z dniem dzisiejszym staliśmy się pionierami, jeśli chodzi o budowę globalnej marki opartej na klubie (jak pisze Tom_my)), a która będzie wychodzić daleko poza ramy futbolu. Z tego punktu widzenia taka decyzja jest zrozumiała (mignęło mi gdzieś nawet info, że klub zamierza stworzyć jakąś sieć restauracji pod tym brandem). Mogli jednak wprowadzić to logo zachowując jednocześnie stary herb. W obecnej sytuacji mamy dramat (już oczami wyobraźni widzę nasze mecze w LM, a przy wyniku to coś).

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:07

Nie wiem jak wam to powiedziec ale... bardzo mi sie podoba. :)
Lekki szok wywoluje fakt, ze stalo sie to tak nagle i zmiany sa tak duze ale sama zmiana herbu nie jest w naszej historii niczym nadzwyczajnym.

Co do samego herbu: surowy, techniczny, czytelny, wyrazny, konkretny przekaz, prosty ale nie prostacki... bije od niego jakas sila, poczucie pewnosci siebie i wysokiej wartosci. Moze juz troche poplynalem ale podobne uczucia budzily we mnie swego czasu nasza koszulka i sama nazwa klubu, kiedy sie w nim zakochiwalem. Slowem, dobra robota.
Jesli wyniki sportowe beda na nasza miare to bedzie swietnym symbolem naszej sily i tozsamosci.
Poprzedni byl ladny ale triada wprowadzila go takze z powodow marketingowych i generalnie nie ma za czym plakac.

Forza Juventus!
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:09 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

calma calma
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:08

co ma na celu pójście w taką prostotę z tym brandem? przecież Juventus to nie produkt, że raptem zaczną go kupować wszyscy na świecie i go jeść, smarować nim twarz czy co tylko... ktoś dobrze napisał wyżej, że to nie ta branża.. nie wiem na czym polega ten rozwój, o którym mówi Agnelli

powiem więcej to nie rozwój a totalny spadek w dół, już myślę, że będzie mniejsza sprzedaż koszulek i wszytkiego innego, co za tym idzie mniejsze wpływy, mniej transferów mniej kasy i tak w dół w dól.... i co kiedyś Agnelli powie po prostu przepraszam myliłem się, a zaczęło się to wszystko od zmiany logo czy tam herbu, bo sam już nie wiem...

chyba, że o to właśnie chodzi, że od nowego sezonu Juve nie bedzię miało herbu tylko LOGO... :facepalm:

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:12

https://pl.wikipedia.org/wiki/Logo
https://pl.wikipedia.org/wiki/Herb
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Hmmmm. Od lat przymierzam się do zrobienia sobie tatuażu na tyle prawej łydki (lewą już mam całą zajętą.) Z herbem Juventusu, z różnych względów odwlekalem, też ze względu ze zawsze mogą zmienić. Wiec również tworzyło to patowa sytuacje trochę. No i wiecie co? Dzisiaj podjąłem decyzję ostateczną - wybieram Stary Herb, ten co był jeszcze dziś.

Zaś to to się nadaje na jakiegoś buraka więziennego.
Ten nowy by bardziej do ciebie pasował :lol:
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:17 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:14

Hmmmm. Od lat przymierzam się do zrobienia sobie tatuażu na tyle prawej łydki (lewą już mam całą zajętą.) Z herbem Juventusu, z różnych względów odwlekalem, też ze względu ze zawsze mogą zmienić. Wiec również tworzyło to patowa sytuacje trochę. No i wiecie co? Dzisiaj podjąłem decyzję ostateczną - wybieram Stary Herb, ten co był jeszcze dziś.

Zaś to to się nadaje na jakiegoś buraka więziennego.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:15 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:15

Agnelli z nas zakpił. Herb mam wytatuowany na klatce piersiowej.
Nowe logo... płakać się chce.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:19 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 00:16

Z tych najnowszych doniesień wynika właśnie jasno, że ten klub zamierza się wziąć za bardzo wiele niepowiązanych ze sobą rzeczy, nawet narty tam dzisiaj widziałem. Rozmieniamy się na drobne niestety. Niektórzy w necie zauważyli, że nikt z klubu nie użył słowa "herb", a "logo".

ODPOWIEDZ