Nowe logo
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Ostatnio Atletico zmieniło herb na nowocześniejszy (troche kosmetyki, ale nie ma tragedii) i sobie pomyślałem "Jak wspaniale, że Juve ma tak genialny herb. Żaden klub chyba nie ma aż tak ładnego, dzięki czemu my już nic nie musimy zmieniać". Teraz jest mi to wszystko obojętne. Skoro tam na górze w klubie, nie szanują nikogo, to ja też nie muszę utożsamiać się z tym... czymś. Czy ktoś mi jest w stanie pokazać klub w poważnej europejskiej lidze z brzydszym herbem?
Deklaruję, że nie kupię nic, związanego z tym klubem, tak długo jak będzie widniało tam takie ohydztwo!
Deklaruję, że nie kupię nic, związanego z tym klubem, tak długo jak będzie widniało tam takie ohydztwo!
- Sorek21
- Juventino
Razem tworzy grube J w paski.Wojtek pisze:Już się nie umiem doczekać meczu z Lazio i tego zdziwka...Nie no, w sumie o hymnie nic nie gadali? Czy gadali?lenor pisze:Mam nadzieję, że chociaż hymn zostawia w spokoju
Te podwójne J ma jakieś rozwinięcie czy coś? Głębszy sens?
W tv sat był proces wymiany sd na HD a teraz Agnelli zapragnął wymienić koszulki kibicon Juve na całym świecie.
- CzeczenCZN
- Juventino
@dawid91 No ale o nie porównuje, on wypisał wszystkie najbardziej przykre wydarzenia. Calciopoli było najgorsze i nic tego nie przebije, co nie znaczy ze tamte wydarzenia były przyjemne.
- Tom_my
- Juventino
Biorąc pod uwagę, że pewnie za jakieś 40-50 lat wszystkie kluby będą po prostu markami, które nie będą już nawet kojarzone z miastem "pochodzenia", a zamiast krajowych lig rozgrywana będzie pewnie jakaś objazdowa superliga po wszystkich kontynentach (z finałem oczywiście Chinach), to daję sobie uciąć rękę, że właśnie (przynajmniej na tym polu) wyprzedziliśmy konkurencję o dwa kroki.alessandro1977 pisze:I jednocześnie ostatnim , tego jestem pewien.Tom_my pisze: jesteśmy chyba pierwszym klubem ze światowej czołówki który decyduje się na taki krok.
Zresztą co ja mówię, jakie 40-50 lat. Przecież pomysł takich rozgrywek się przewija w mediach jako plany najbogatszych klubów już od kilku lat, więc pewnie coś takiego będzie miało miejsce prędzej niż nam się wydaje.
- pan Zambrotta
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Trzeba im oddać, że jako logo ten znaczek prezentuje się elegancko i z dniem dzisiejszym staliśmy się pionierami, jeśli chodzi o budowę globalnej marki opartej na klubie (jak pisze Tom_my)), a która będzie wychodzić daleko poza ramy futbolu. Z tego punktu widzenia taka decyzja jest zrozumiała (mignęło mi gdzieś nawet info, że klub zamierza stworzyć jakąś sieć restauracji pod tym brandem). Mogli jednak wprowadzić to logo zachowując jednocześnie stary herb. W obecnej sytuacji mamy dramat (już oczami wyobraźni widzę nasze mecze w LM, a przy wyniku to coś).
- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie wiem jak wam to powiedziec ale... bardzo mi sie podoba. 
Lekki szok wywoluje fakt, ze stalo sie to tak nagle i zmiany sa tak duze ale sama zmiana herbu nie jest w naszej historii niczym nadzwyczajnym.
Co do samego herbu: surowy, techniczny, czytelny, wyrazny, konkretny przekaz, prosty ale nie prostacki... bije od niego jakas sila, poczucie pewnosci siebie i wysokiej wartosci. Moze juz troche poplynalem ale podobne uczucia budzily we mnie swego czasu nasza koszulka i sama nazwa klubu, kiedy sie w nim zakochiwalem. Slowem, dobra robota.
Jesli wyniki sportowe beda na nasza miare to bedzie swietnym symbolem naszej sily i tozsamosci.
Poprzedni byl ladny ale triada wprowadzila go takze z powodow marketingowych i generalnie nie ma za czym plakac.
Forza Juventus!

Lekki szok wywoluje fakt, ze stalo sie to tak nagle i zmiany sa tak duze ale sama zmiana herbu nie jest w naszej historii niczym nadzwyczajnym.
Co do samego herbu: surowy, techniczny, czytelny, wyrazny, konkretny przekaz, prosty ale nie prostacki... bije od niego jakas sila, poczucie pewnosci siebie i wysokiej wartosci. Moze juz troche poplynalem ale podobne uczucia budzily we mnie swego czasu nasza koszulka i sama nazwa klubu, kiedy sie w nim zakochiwalem. Slowem, dobra robota.
Jesli wyniki sportowe beda na nasza miare to bedzie swietnym symbolem naszej sily i tozsamosci.
Poprzedni byl ladny ale triada wprowadzila go takze z powodow marketingowych i generalnie nie ma za czym plakac.
Forza Juventus!
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:09 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.
calma calma
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
co ma na celu pójście w taką prostotę z tym brandem? przecież Juventus to nie produkt, że raptem zaczną go kupować wszyscy na świecie i go jeść, smarować nim twarz czy co tylko... ktoś dobrze napisał wyżej, że to nie ta branża.. nie wiem na czym polega ten rozwój, o którym mówi Agnelli
powiem więcej to nie rozwój a totalny spadek w dół, już myślę, że będzie mniejsza sprzedaż koszulek i wszytkiego innego, co za tym idzie mniejsze wpływy, mniej transferów mniej kasy i tak w dół w dól.... i co kiedyś Agnelli powie po prostu przepraszam myliłem się, a zaczęło się to wszystko od zmiany logo czy tam herbu, bo sam już nie wiem...
chyba, że o to właśnie chodzi, że od nowego sezonu Juve nie bedzię miało herbu tylko LOGO...
powiem więcej to nie rozwój a totalny spadek w dół, już myślę, że będzie mniejsza sprzedaż koszulek i wszytkiego innego, co za tym idzie mniejsze wpływy, mniej transferów mniej kasy i tak w dół w dól.... i co kiedyś Agnelli powie po prostu przepraszam myliłem się, a zaczęło się to wszystko od zmiany logo czy tam herbu, bo sam już nie wiem...
chyba, że o to właśnie chodzi, że od nowego sezonu Juve nie bedzię miało herbu tylko LOGO...

- dawid1897
- Juventino
https://pl.wikipedia.org/wiki/Logo
https://pl.wikipedia.org/wiki/Herb
https://pl.wikipedia.org/wiki/Herb
Ten nowy by bardziej do ciebie pasował :lol:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Hmmmm. Od lat przymierzam się do zrobienia sobie tatuażu na tyle prawej łydki (lewą już mam całą zajętą.) Z herbem Juventusu, z różnych względów odwlekalem, też ze względu ze zawsze mogą zmienić. Wiec również tworzyło to patowa sytuacje trochę. No i wiecie co? Dzisiaj podjąłem decyzję ostateczną - wybieram Stary Herb, ten co był jeszcze dziś.
Zaś to to się nadaje na jakiegoś buraka więziennego.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:17 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- CzeczenCZN
- Juventino
Hmmmm. Od lat przymierzam się do zrobienia sobie tatuażu na tyle prawej łydki (lewą już mam całą zajętą.) Z herbem Juventusu, z różnych względów odwlekalem, też ze względu ze zawsze mogą zmienić. Wiec również tworzyło to patowa sytuacje trochę. No i wiecie co? Dzisiaj podjąłem decyzję ostateczną - wybieram Stary Herb, ten co był jeszcze dziś.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:15 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- albertcamus
- Juventino
Agnelli z nas zakpił. Herb mam wytatuowany na klatce piersiowej.
Nowe logo... płakać się chce.
Nowe logo... płakać się chce.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2017, 00:19 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z tych najnowszych doniesień wynika właśnie jasno, że ten klub zamierza się wziąć za bardzo wiele niepowiązanych ze sobą rzeczy, nawet narty tam dzisiaj widziałem. Rozmieniamy się na drobne niestety. Niektórzy w necie zauważyli, że nikt z klubu nie użył słowa "herb", a "logo".