Wszystko o Milanie
- wagner
- Juventino

Milan potwierdził wypożyczenie Deulofeu. Bardzo ciekawy gracz, będę mu się uważnie przyglądał, bo jak dla mnie chłopak ma wielki potencjał. Jestem zwolennikiem jego talentu. Zobaczymy czy poradzi sobie w Serie A.
http://www.acmilan.com.pl/news/19142/of ... _w_milanie
http://www.acmilan.com.pl/news/19142/of ... _w_milanie
- Vincitore
- Juventino

Giacomo Bonaventura dzisiaj przeszedł operację w Finlandii uszkodzonego ścięgna mięśnia przywodziciela i nie zagra już do końca sezonu.
Najlepszy obok Suso i Donnarummy gracz Milanu w tej kampanii, kibice Milanu piszą, że w takim wypadku 6 miejsce biorą w ciemno, a jeszcze niedawno po cichu mówiło się o nieśmiałym włączeniu się do walki o Scudetto.
Dla Jacka oczywiście zdrowia, pamiętam jak w barwach Atalanty niejednokrotnie puszczał do nas oczko, mocno zaznaczając, że jest Juventino.
Najlepszy obok Suso i Donnarummy gracz Milanu w tej kampanii, kibice Milanu piszą, że w takim wypadku 6 miejsce biorą w ciemno, a jeszcze niedawno po cichu mówiło się o nieśmiałym włączeniu się do walki o Scudetto.
Dla Jacka oczywiście zdrowia, pamiętam jak w barwach Atalanty niejednokrotnie puszczał do nas oczko, mocno zaznaczając, że jest Juventino.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 90 razy
Nie ma się co dziwić. Milan przez pewien czas grał fajną, ciekawą piłkę. Pokonali Torino, Lazio, Sassuolo i nas. Zremisowali z Violą i Interem. Sam miałem wrażenie, że włączą się do walki przynajmniej o LM, jednak zagubili gdzieś formę, a kontuzja Bonaventury też im na dobre nie wyjdzie. Szkoda, bo wolałbym ich na 2 czy 3 miejscu niż każdego innego rywala z SerieA.Vincitore pisze:Giacomo Bonaventura dzisiaj przeszedł operację w Finlandii uszkodzonego ścięgna mięśnia przywodziciela i nie zagra już do końca sezonu.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- pumex
- Juventino

Milan ciągle ma zbyt ubogą kadrę, by utrzymać poziom przez cały sezon. Niespełna 18-letni Donnarumma, 22-letni Romagnoli, Bonaventura, Suso i Bacca to nadal zbyt mało. Trzeba uczciwie przyznać, że Inter kadrowo ich łyknął (finansowo w sumie również). W czerwonej części Mediolanu temat finalnego przejęcia klubu przez azjatyckich inwestorów jest przekładany już n-ty raz, wszystko wisi w zawieszeniu, chyba na dobrą sprawę nie wiadomo kto tam rządzi. Wg mnie w obecnych warunkach wymaganie od ekipy Montelli czegoś więcej niż 5-go miejsca jest durnotą.

- Kamex22
- Juventino

Oglądałem piąte przez dziesiąte, ale mecz bardzo żywy. Mimo tego, że padła tylko jedna bramka i to z rzutu karnego (wg mnie jak najbardziej zasłużonego), mecz mógł się podobać. Na Polaków nie zwróciłem uwagi niestety
.
- Milano1910
- Milanista

Mecz średni z przewagą Milanu, ale co z tego skoro znowu przeciwnik wyprowadza jedną akcję i daje wywalcza (słuszny) rzut karny. Były groźne strzały Bertolacciego i słupek Deulofeu, ale co z tego skoro znowu 0 pkt i przegrana meczu, który praktycznie był wygrany.
Bereszyński - poprawnie
Lintetty - dużo strat, ale mógł strzelić gola w pierwszej połowie.
Bereszyński - poprawnie
Lintetty - dużo strat, ale mógł strzelić gola w pierwszej połowie.
Widzew RTS & AC Milan - Wierny zawsze. W dobrych i złych chwilach.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 241 razy
Milan miał swoje sytuacje w tym meczu, te sytuacje były wyborne ale to jak się zawodnicy zachowali przy tych sytuacjach woła o pomstę do nieba. Kuco, Bacca - co oni dziś wyprawiali ? Kolejna czerwona kartka dla Manu też skłania do refleksji, Montella chyba nie panuje nad tymi dzieciakami. Szkoda mi Was, szczerze bo chętnie widziałbym Milan ponownie w walce o scudetto. Karny dla Sampy bez dyskusji - Palotta nabrał się na cwaniactwo Quagliarelli i kontakt z nogami był jak najbardziej.

- Milano1910
- Milanista

Kucka? Grał dziś bardzo dobrze. Bacca to gra słabo od końca października i jestem przekonany, że w lato pożegnamy się z Kolumbijczykiem. Mnóstwo klarownych okazji? Czyli 2. Bo klarowne to było tylko: słupek Deulofeu i sam na sam Lapadula pod koniec meczu. Oczywiście jedno i drugie to powinien być gol.
- Milano1910
- Milanista

Bardzo przyzwoicie. Trochę się chami, ale to Hiszpan więc to rzecz w miarę normalna. Świetna szybkości i drybling. Szkoda, że nie ma Jacka, bo Gerard to idealny zmiennik na 60 minutę.Skibil pisze:A ogółem jak zagrał Deulofeu? Będą z niego ludzie? Jestem bardzo ciekaw jak sobie chłopak poradzi w Serie A.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 241 razy
Ale ja nie napisałem, że grał źle ale fatalny był pod bramka rywali. Od zawodnika już tak doświadczonego jeżeli chodzi o Serie A wymaga się nieco więcej zimnej krwi, pod bramka był fatalny.
Deulofeu to materiał na dobrego grajka.
Edit :No i kolejny mecz Bologną w którym zawodnik Milanu dostaje czerwo - nie wiem - to trzeci lub czwarty mecz z rzędu z czerwem. Montella nie panuje nad zespołem, zawodników gotuje frustracja i mamy obrazek jaki mamy. Szkoda mi tego Milanu bo po dobrym początku sezonu wrócili do dawnego koszmaru.
Edit :Kolejna czerwona, źle się dzieje w tym Milanie, bardzo źle...nie dość, że mają kontuzję kluczowego zawodnika to jeszcze sami się osłabiają nie panując nad emocjami :shock:
Deulofeu to materiał na dobrego grajka.
Edit :No i kolejny mecz Bologną w którym zawodnik Milanu dostaje czerwo - nie wiem - to trzeci lub czwarty mecz z rzędu z czerwem. Montella nie panuje nad zespołem, zawodników gotuje frustracja i mamy obrazek jaki mamy. Szkoda mi tego Milanu bo po dobrym początku sezonu wrócili do dawnego koszmaru.
Edit :Kolejna czerwona, źle się dzieje w tym Milanie, bardzo źle...nie dość, że mają kontuzję kluczowego zawodnika to jeszcze sami się osłabiają nie panując nad emocjami :shock: