Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:10

To są jakieś jaja - niech zastanawia się nad swoją przyszłością w trakcie pracy, za którą dostaje kupę kasy. Czy w tym klubie pracują wariaci? Nic dziwnego, że na każde pierdnięcie gracze dostają podwyżki, albo odchodzą sobie pomimo ważnych kontraktów.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:16

kubraczek pisze: Może ta cała szopka ma na celu wywalczenie podwyżki? Trochę to wszystko tłumaczy informacje na temat naszego zainteresowania Tolisso. Tego, że oferowaliśmy 30 mln i zamierzamy złożyć nową ofertę. To bezpieczniejsza opcja (biorąc pod uwagę, że PSG może nie chcieć go sprzedać lub mogą rzucić zaporową cenę), nawet jeśli trzeba byłoby wyłożyć w zimę 40 mln euro to byłaby to raczej cena promocyjna w porównaniu do tego za ile Tolisso może odejść z Lyon w wakacje..
Tylko pamiętajmy o tym, że z Verrattim podpisano nową umowę całkiem niedawno. W tym sezonie nawet mistrzostwo z PSG jest zagrożone, więc chęć zmiany otoczenia trzeba brać pod uwagę.
Jeśli natomiast wzięlibyśmy Tolisso i Dahouda, wówczas cieszyłbym się o wiele bardziej niż z samego Verrattiego (choć to gracze jak na razie mniej medialni). Samego Tolisso stawiam wyżej od N'Zonziego, bo ten gość ma w sobie coś, co ewidentnie przypomina mi Vidala, do tego ten wiek. Obawiam się jednak, że w zimie jest nie do wyciągnięcia, bo prezydent Lyonu doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że w lecie może dojść do licytacji.
kubraczek pisze:Jak dla mnie wskazuje to tylko i wyłącznie na to, że według Allegriego nie ma dla niego miejsca w zespole, bo jak inaczej tłumaczyć takie podejście ze strony Juve? Nie umiem tego wytłumaczyć w inny sposób. W każdej wypowiedzi Marotta mówi to samo: Evra ma czas na przemyślenie swojej przyszłości.
A może chodzi o to, o czym pisze się od jakiegoś czasu? Mam na myśli prawdopodobne skreślenie Evry z listy na LM. Stąd pojawia się tu "kwestia etyczna".

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:34

Skreślą Evrę, żeby dopisać skreślonego we wrześniu Lichego?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:35

To ja tak rzucę, że jak jeszcze kilkanaście dni temu Agresti był pewny pozostania Maxa na kolejny sezon tak w ostatnich dniach zdanie to zmienił i uważa, że na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda 50/50. Oczywiście według niego kandydatury na potencjalnego nowego trenera, tak jak już jakiś czas temu pisałem, to w kolejności Simeone, Jardim i Paulo Sousa, ale ja się obawiam, że ewentualny następca Allegriego jest już wybrany i każdy się może domyślić o kogo chodzi. Zobaczymy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:40

RICTOR pisze:To ja tak rzucę, że jak jeszcze kilkanaście dni temu Agresti był pewny pozostania Maxa na kolejny sezon tak w ostatnich dniach zdanie to zmienił i uważa, że na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda 50/50. Oczywiście według niego kandydatury na potencjalnego nowego trenera, tak jak już jakiś czas temu pisałem, to w kolejności Simeone, Jardim i Paulo Sousa, ale ja się obawiam, że ewentualny następca Allegriego jest już wybrany i każdy się może domyślić o kogo chodzi. Zobaczymy.
Kogo masz na myśli? Souse?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:41

@RICTOR Masz na myśli Souse?

Wiadomo coś w sprawie Kolasinaca? Spotkanie z zarządem Schalke ma być.

Edit: Up uprzedziłeś mnie.

Hmmm Trener z zza granicy, jednak jako piłkarz i trener sporo czasu spędził we Włoszech. To może być kapitalny ruch.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2017, 18:46 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:43

Tak tak, Paulo Sousa. Mówiłem, że każdy się domyśli :cwaniak:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:44

Ouh_yeah pisze:Skreślą Evrę, żeby dopisać skreślonego we wrześniu Lichego?
Tak mówią.
RICTOR pisze:Tak tak, Paulo Sousa. Mówiłem, że każdy się domyśli :cwaniak:
Można się było domyślić i brać w ciemno alternatywę alternatywy. :smile:
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2017, 18:47 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:47

RICTOR pisze:Tak tak, Paulo Sousa. Mówiłem, że każdy się domyśli :cwaniak:
Wysoko cenię Maksa ale nie pogniewałbym się taka zmianą. Nie, nie mówię tego przez pryzmat wczorajszej kompromitacji ale wspominałem już o tym dawno.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 18:55

Moja jedyna wątpliwość co do Sousy jest taka, że obawiam się, że nie jest to jednak gość z takimi jajami żeby chwycić za mordy co poniektórych (np. Giorgio) i wybić im z głowy to minimalistyczne podejście, którym denerwują nas już od kilku lat.

Żeby nie było, nie zwalniam też Maxa bo nie uważam, że tylko on jest tutaj problemem, ale to dyskusja na inny temat.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 19:00

Sousa gra głaskany futbol, alla Guardiola, piłka od nogi do nogi, flow w ataku, bez większej spinki w obronie, to nie styl Juventusu, dlatego wątpię, że kiedykolwiek będzie naszym trenerem.

Max zostanie.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 19:14

CavAllano pisze: Tylko pamiętajmy o tym, że z Verrattim podpisano nową umowę całkiem niedawno. W tym sezonie nawet mistrzostwo z PSG jest zagrożone, więc chęć zmiany otoczenia trzeba brać pod uwagę.
Jeśli natomiast wzięlibyśmy Tolisso i Dahouda, wówczas cieszyłbym się o wiele bardziej niż z samego Verrattiego (choć to gracze jak na razie mniej medialni). Samego Tolisso stawiam wyżej od N'Zonziego, bo ten gość ma w sobie coś, co ewidentnie przypomina mi Vidala, do tego ten wiek. Obawiam się jednak, że w zimie jest nie do wyciągnięcia, bo prezydent Lyonu doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że w lecie może dojść do licytacji.
Tak masz rację, jednak po raz kolejny agent Verrattiego sugeruje, że powrót do Włoch jest mało prawdopodobny. Jeśli chodzi o Tolisso to Aulas odrzucił naszą ofertę, bo zdaje sobie sprawę, że za kilka miesięcy za jego zawodnika będzie trzeba zapłacić zdecydowanie więcej. Mówił, że chcą go zatrzymać do wakacji, ale z drugiej strony podobno życzą sobie za niego 40 mln euro. Media są raczej zgodne: złożymy ofertę. Zobaczymy czy uda się go pozyskać. I tak jak Ty, uważam, ze zdecydowanie lepiej byłoby sprowadzić Tolisso i Dahouda niż jednego Verrattiego

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 19:30

CavAllano pisze:Samego Tolisso stawiam wyżej od N'Zonziego, bo ten gość ma w sobie coś, co ewidentnie przypomina mi Vidala, do tego ten wiek.
Motorek w tyłku i ciąg na bramkę. Z tych samych powodów zaczynał jako boczny obrońca (grał na tej pozycji nawet przeciwko nam w Lidze Europejskiej). Zapewne ze względu na średnią grę w obronie przesunięto go do pomocy. Na szczęście jest młody i dobrze rokuje na przyszłość, a Włochy wydają się odpowiednim miejscem żeby podciągnąć się w tym aspekcie. Mam też pewne zastrzeżenia do jego gry lewą nogą, ale w ostatnim czasie da się zaobserwować u niego poprawę. Podpatrzy u Marchisio jak to się zrobi ;)

Dahoud w tym wszystkim będzie jak wisienka na torcie, w moim odczuciu to zdecydowanie lepszy piłkarski materiał na registę niż Pjanić, dla którego przy naszym modelu pomocy optymalną pozycją jest trequartista. Gdyby w trójce pomocy obok niego grał typowy przecinak to pewnie jego gra byłaby bardziej efektektywna. Syryjczyk lepiej radzi sobie w obronie i pod pressingiem.

Tolisso i Dahoud to póki co dla mnie fantamercato. Nie traktuje ich jako "jakieś tam talenty". To świetni gracze, którzy z racji młodego wieku posiadają jeszcze jakieś piłkarskie mankamenty, ale nie jest to nic czego nie dałoby się poprawić. W dodatku posiadają już spore doświadczenie, które na pewno ułatwiłoby im stanie się zawodnikami pierwszego składu w Juventusie.

Do tego Marotta pracuje jeszcze Kolasinaciem. Przecież jakby to wypaliło to :| :| :| Chyba nawet ja nie jestem aż takim optymistą.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2017, 20:15 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

jaslo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 19:34

Simeone pasuje swoim stylem czyli jego brakiem do juve ale wyląduje w interze pewnie. Jardim i Sousa to ofensywni trenerzy. Nie oglądam meczy monaco ale patrzac na tabele i to co pisza w artykułach Jardim stworzył tam piękna maszynę ofensywna.

Verratti jak zmieni klub w lecie to pewnie wyląduje w Bayernie o ile dalej bedzie tam trenerem Ancelotti. Inna sprawą jest to że oni nigdy nie przeprowadzili w swojej historii tak głośnego transferu wiec mogą się nie zdecydować. Barcelona i Real będą w to lato walczyć o Dele Alliego wiec byłbym spokojny w to lato o Dybale.[/code]

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2017, 20:21

Vincitore pisze:Sousa gra głaskany futbol, alla Guardiola, piłka od nogi do nogi, flow w ataku, bez większej spinki w obronie, to nie styl Juventusu, dlatego wątpię, że kiedykolwiek będzie naszym trenerem.
Normalnie bym się zgodził, ale... nasza obrona nie jest już żadnym atutem. Bywają mecze, gdzie piłkarze są bezbłędni, ale niestety większość jest taka, że rywala często zdobywają bramki w łatwy sposób. Także ten, Juve ani nie gra radosnego futbolu, ani skutecznego w obronie. Tożsamość zamarła wraz z startem obecnego sezonu.

Czuję, że odejście trenera jest już przesądzone i zarząd bardzo dobrze o tym wie.

Obrazek
Zablokowany