Polityka
- Vimes
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
Interesujący głos. Ale też interesujący jest ostatni akapit. Dla tych spod znaku tl;dr -
"Gnauck zwraca jednak uwagę, że obok pozytywnych zmian można się spodziewać także w dłuższej perspektywie negatywnych konsekwencji rządów Prawa i Sprawiedliwości. Zdaniem autora, na końcu może się okazać, że Jarosław Kaczyński wygra historyczną batalię przeciwko Adamowi Michnikowi i projektowi "Polski liberalnej", ale nie starczy mu sił, by zbudować nowe państwo."
Z tego co widzę, PiS rusza do II rundy walki o TK:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prokurat ... tk/4rtl14c
Sorry, ale to już jest bawienie się zapałkami.
"Gnauck zwraca jednak uwagę, że obok pozytywnych zmian można się spodziewać także w dłuższej perspektywie negatywnych konsekwencji rządów Prawa i Sprawiedliwości. Zdaniem autora, na końcu może się okazać, że Jarosław Kaczyński wygra historyczną batalię przeciwko Adamowi Michnikowi i projektowi "Polski liberalnej", ale nie starczy mu sił, by zbudować nowe państwo."
Z tego co widzę, PiS rusza do II rundy walki o TK:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prokurat ... tk/4rtl14c
Sorry, ale to już jest bawienie się zapałkami.
- pan Zambrotta
- Juventino
Makiavel znów rosierdzony
A tu kolejny:
skromna pensja instalatora drukarek skłania mnie do pewnych niecnych planów
co do dyskusji o baumanie i mediów, które to poruszały temat jego śmierci - cóż, zastrzegam sobie prawo do własnych poglądów, nie jestem wyznawcą telewizora. Jak już pisałem, dla wielu modernistycznych socjalistów bauman był drogowskazem i natchnieniem, nie dziw więc że odpowiednie tuby propagandowe o nim tyle piszą. I naprawdę mnie urzeka to, że najpierw ktoś sie oburza z wyśmiewania baumana, odpisuje, pyta się czy przeczytał jakieś jego dzieła, a na końcu pisze że jednak niewiele go to obchodzi

deszczowy pisze:Btw: jakiś podludź z Krakowa
deszczowy pisze:O takich przygłupach zwykłem mawiać, że mama nie do końca zlizała ich z knagi tatusia. Żeby tak fiutem na żyletkę trafił, gnida.
deszczowy pisze:jeżeli takie gówno, jak Winnicki
czy moderacja naprawde pozwala na taki intelektualny śmietnik? zastanawiam się, czy nie znalazłby się chętny do podchwycenia tematu rynsztokowych wypowiedzi dziennikarza Maziewskiego z Faktu na forach internetowych :czytaj:deszczowy pisze:Wszystkich tych zafajdańców powinna Abwehra czesać. I to tak, żeby z kołtuńskich łbów wszy spadały.
skromna pensja instalatora drukarek skłania mnie do pewnych niecnych planów
co do dyskusji o baumanie i mediów, które to poruszały temat jego śmierci - cóż, zastrzegam sobie prawo do własnych poglądów, nie jestem wyznawcą telewizora. Jak już pisałem, dla wielu modernistycznych socjalistów bauman był drogowskazem i natchnieniem, nie dziw więc że odpowiednie tuby propagandowe o nim tyle piszą. I naprawdę mnie urzeka to, że najpierw ktoś sie oburza z wyśmiewania baumana, odpisuje, pyta się czy przeczytał jakieś jego dzieła, a na końcu pisze że jednak niewiele go to obchodzi

- deszczowy
- Juventino
Rozumiem, że z gościem od in vitro poszedłbyś na browara, co? Szybko znaleźlibyście wspólny język? Aczkolwiek fakt. To było mało eleganckie więc dokonam korekty 
Chłopie. Ogarnij co ten człowiek powiedział. Naprawdę Cię to nie rusza? Wszystko jest ok? Popierasz i aprobujesz takie wypowiedzi?
BTW: Klimasara na Twitterze:
"Gdyby to ode mnie zależało polskie ulice nosiłyby nazwiska takich wybitnych osób jak Z.Bauman, gen. W. Jaruzelski czy J. Oleksy !"
Niesamowite. Kiedyś w SLD były takie postaci, jak - mimo wszystko - Oleksy czy Borowski. Można mieć o nich różne zdanie ale coś do powiedzenia mieli. Szczególnie Borowski, którego cenię. I teraz widzę, że jest w tej partii ktoś pokroju Klimy. Jak sobie o tym pomyślę, to mi się przypomina mój epizod kandydacki z list tegoż ugrupowania. I jak w tym żarcie o rosyjskich rybakach, którzy złowili złotą rybkę, a rano okazuje się, że to jednak był sum, do kaca dochodzi jeszcze wstyd.

Chłopie. Ogarnij co ten człowiek powiedział. Naprawdę Cię to nie rusza? Wszystko jest ok? Popierasz i aprobujesz takie wypowiedzi?
BTW: Klimasara na Twitterze:
"Gdyby to ode mnie zależało polskie ulice nosiłyby nazwiska takich wybitnych osób jak Z.Bauman, gen. W. Jaruzelski czy J. Oleksy !"
Niesamowite. Kiedyś w SLD były takie postaci, jak - mimo wszystko - Oleksy czy Borowski. Można mieć o nich różne zdanie ale coś do powiedzenia mieli. Szczególnie Borowski, którego cenię. I teraz widzę, że jest w tej partii ktoś pokroju Klimy. Jak sobie o tym pomyślę, to mi się przypomina mój epizod kandydacki z list tegoż ugrupowania. I jak w tym żarcie o rosyjskich rybakach, którzy złowili złotą rybkę, a rano okazuje się, że to jednak był sum, do kaca dochodzi jeszcze wstyd.
- Vimes
- Juventino

Do obejrzenia: "Burza i sprzeczne wersje po słowach krakowskich radnych na temat in vitro. Jak było naprawdę? ZAPIS, DŹWIĘKI, WIDEO".
Deszczowy, to jak przeprosisz radnego Greleckiego za bezpodstawne obelgi?
To już kolejny raz jak media manipulują lub wręcz zmyślają fałszywe cytaty w celu skompromitowania polityków PiS-u. Co gorsza, nie robią tego jakieś dziennikarskie świeżaki, tylko starzy wyjadacze w rodzaju Katarzyny Kolendy-Zaleskiej, która zmyśliła wypowiedź Kaczyńskiego o "prawdziwych Polakach" czy Tomasza Lisa cytującego wpisy z fałszywego konta Kingi Dudy.
- deszczowy
- Juventino
Zaraz obejrzę. Jeśli faktycznie to fake to wchodzę pod stół i grzecznie odszczekuję swoje buractwo 
Swoją drogą: mam nadzieję, że tzw. „lider KOD" po tym tekście naprawdę wyleci z orbity życia społecznego. Bardzo bym tego sobie i wszystkim życzył.
http://www.rp.pl/Polityka/170119537-Mat ... o-KOD.html

Swoją drogą: mam nadzieję, że tzw. „lider KOD" po tym tekście naprawdę wyleci z orbity życia społecznego. Bardzo bym tego sobie i wszystkim życzył.
http://www.rp.pl/Polityka/170119537-Mat ... o-KOD.html
- Karowiew
- Juventino
Meanwhile in Britain
: http://www.prawdaobiektywna.pl/swiat/hi ... -1041.html

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- deszczowy
- Juventino
Ty, zobacz, ta historia już była! Tylko sprawca był białym Austriakiem. I co teraz? 
http://www.rp.pl/artykul/127146-Josef-F ... corke.html

http://www.rp.pl/artykul/127146-Josef-F ... corke.html
- Vimes
- Juventino
Proszę bardzo: "Wlk. Brytania: Pakistański gang przez lata gwałcił dzieci w Rotherham. Władze długo były bierne...". Cytuję: "Członkowie pakistańskich gangów mogli zgwałcić w Rotherham na Wyspach Brytyjskich nawet 1400 dziewcząt. Nie było żadnej reakcji władz, które bały się posądzenia ich o rasizm".deszczowy pisze:I co teraz?
Zwyrodnialcy zdarzają się wszędzie, ale polityczna poprawność doprowadziła do tego, że część z nich przez długi czas pozostaje bezkarna, bo władze boją się posądzenia o rasizm lub islamofobię.
- deszczowy
- Juventino
I to jest, komendancie, cholerna zmora naszych czasów. Polityczna poprawność, która się wynaturzyła 

- Vimes
- Juventino
Z kronikarskiego obowiązku odnotujmy, że: "Fitch utrzymuje rating Polski. Moody's wstrzymuje się od głosu".
Pomimo pozytywnej dla Polski decyzji nadal uważam, że do ratingów należy podchodzić z dużą rezerwą, bo wiarygodność agencji jest kwestią dyskusyjną. Po tym jak S&P poszedł w 2015 roku na ugodę, w wyniku której musi zapłacić 1,375 miliarda dolarów kary za błędne ratingi ostatnio na podobną ugodę poszedł Moody's, który zapłaci 864 miliony dolarów za swoje błędy. W sumie partactwo agencji będzie je kosztować ponad 2 miliardy dolarów.
Pomimo pozytywnej dla Polski decyzji nadal uważam, że do ratingów należy podchodzić z dużą rezerwą, bo wiarygodność agencji jest kwestią dyskusyjną. Po tym jak S&P poszedł w 2015 roku na ugodę, w wyniku której musi zapłacić 1,375 miliarda dolarów kary za błędne ratingi ostatnio na podobną ugodę poszedł Moody's, który zapłaci 864 miliony dolarów za swoje błędy. W sumie partactwo agencji będzie je kosztować ponad 2 miliardy dolarów.
- jakku1
- Juventino
Ostatnio pojawił się pomysł, aby dokupić 96 uzywanych mysliwcow F-16 dla naszej armii. No i o ile sam pomysl, jest bardzo, bardzo dobry, to niestety, wrazenie jest takie, ze to tylko hasełko rzucone pod publiczke, tak jak przedwyborcze "3% PKB na armie" czy "Black Hawki do konca 2016 roku", "1000 dronow" albo "1 euro za Mistrala".
Nie da sie ukryc, ze sama koncepcja zastapienia powaznymi maszynymi juz kompletnie pozbawionych wartosci bojowej Su-22 jest jak najbardziej sluszna. Problemy sie natomiast pojawiaja wowczas, kiedy przychodzi do konkretow. To znaczy, po pierwsze, 96 maszyn to za duzo, nawet logistycznie nie bylibysmy w stanie tego ogarnac (pilotow trzeba wyszkolic, maszyny utrzymac, serwisowac, gdzies... trzymać
, etc). Po drugie, skad wziac na to pieniadze, skoro nawet z PMT niektore pozycje sa odsuwane w czasie z powodu braku funduszy? Po trzecie, skąd wziąć taka liczbę maszyn w jakiejś rozsądnej wersji (C/D)?
Mozna oczywiscie kupic jakies stare maszyny (A/B), ale to jest chyba zwyczajnie strata pieniedzy. Natomiast z zakupem czegoś lepszego (C/D) bylyby spore trudności. Niby mozna pogadac z Amerykanami, czy czasem nie chcieliby opchnac czesci swoich mysliwcow przy okazji wprowadzania do sluzby F-35, ale to tez pewnie bylaby perspektywa kilku lat.
Czyli, podsumowujac, pomysl jest dobry, aczkolwiek skonczy sie najpewniej jak zwykle, czyli na zapowiedziach. Obecny minister zwykł zapowiedzi skladac bardzo huczne, a potem rzeczywistosc weryfikuje te głupoty bardzo brutalnie. Szkoda.
Nie da sie ukryc, ze sama koncepcja zastapienia powaznymi maszynymi juz kompletnie pozbawionych wartosci bojowej Su-22 jest jak najbardziej sluszna. Problemy sie natomiast pojawiaja wowczas, kiedy przychodzi do konkretow. To znaczy, po pierwsze, 96 maszyn to za duzo, nawet logistycznie nie bylibysmy w stanie tego ogarnac (pilotow trzeba wyszkolic, maszyny utrzymac, serwisowac, gdzies... trzymać

Mozna oczywiscie kupic jakies stare maszyny (A/B), ale to jest chyba zwyczajnie strata pieniedzy. Natomiast z zakupem czegoś lepszego (C/D) bylyby spore trudności. Niby mozna pogadac z Amerykanami, czy czasem nie chcieliby opchnac czesci swoich mysliwcow przy okazji wprowadzania do sluzby F-35, ale to tez pewnie bylaby perspektywa kilku lat.
Czyli, podsumowujac, pomysl jest dobry, aczkolwiek skonczy sie najpewniej jak zwykle, czyli na zapowiedziach. Obecny minister zwykł zapowiedzi skladac bardzo huczne, a potem rzeczywistosc weryfikuje te głupoty bardzo brutalnie. Szkoda.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- deszczowy
- Juventino
Tam jest nieco inna konstrukcja płatowca. Moderka tego kosztowałaby chore pieniądze.jakku1 pisze: Mozna oczywiscie kupic jakies stare maszyny (A/B), ale to jest chyba zwyczajnie strata pieniedzy. Natomiast z zakupem czegoś lepszego (C/D) bylyby spore trudności.
Problem w tym, że Amerykanie chyba zwyczajnie nie mają już wersji C/D. W Europie używają takich... hm, Turcy? Coś w tych okolicach. Ale to ich podstawowe maszyny. Oni jeszcze mają w służbie Phantomy (!).jakku1 pisze:Niby mozna pogadac z Amerykanami, czy czasem nie chcieliby opchnac czesci swoich mysliwcow przy okazji wprowadzania do sluzby F-35, ale to tez pewnie bylaby perspektywa kilku lat.
Jak tylko to info poszło, to napisałem esa do Kownackiego z prośbą o jakąkolwiek weryfikację. Starał się jak mógł, by tylko nie napisać "nic z tego nie będzie" ale... no średnio mu wyszło. Nie przywiązujmy się do tego pomysłu.jakku1 pisze:Czyli, podsumowujac, pomysl jest dobry, aczkolwiek skonczy sie najpewniej jak zwykle, czyli na zapowiedziach. Obecny minister zwykł zapowiedzi skladac bardzo huczne, a potem rzeczywistosc weryfikuje te głupoty bardzo brutalnie. Szkoda.
- Vimes
- Juventino
Podpalenie synagogi to zdaniem niemieckiego sądu nie antysemityzm, tylko "krytyka Izraela". Przypomnę, że u nas facet, który spalił kukłę Żyda dostał 10 miesięcy więzienia bez zawieszenia kary. Pamiętajcie o tym, jak różne "ałtorytety" moralne będą nas pouczać w kwestii antysemityzmu.Niemiecki sąd II instancji podtrzymał wyrok sądu I instancji z 2015 roku uznając, iż podpalenie przez pochodzących z Palestyny 31-letniego Mohamad E, 26-letniego Ismaila A. i 20-letniego Mohammada A. synagogi w Wuppertal przez obrzucenie jej koktajlami Mołotowa nie było motywowane antysemityzmem.
Zdaniem sędziego sądu w Wuppertal działania podpalaczy miały na celu "krytykę Izraela" i "zwrócenie uwagi na konflikt w Strefie Gazy". Ogień zaproszony przez napastników spowodował straty wyceniane na ok. 850 dolarów - podaje "Washington Post".
Źródło
- deszczowy
- Juventino
Co za kuriozum.... :mad2:
Zakiwamy się w tej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> "political correctness" na śmierć.
Zakiwamy się w tej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> "political correctness" na śmierć.