Wszystko o Interze
- VVujek
- Interista
- Podziekował: 1 raz
Cabrini_idol pisze:Tak, a Ty wpadniesz tutaj w maju jak zajmiecie 5-7 miejsce ? Nie, jak zawsze. Przyjdziesz tu jak w mercato zamiast Verrattiego kupicie ,,Cazorle'' ? Nie tez Cię nie zobaczę. No to się przygotuj bo tak będzie jak co do miejsca 5-7 jak i Verrattiego czy innego gracza Z TOPU. Zresztą znikniesz pewnie za miesiąc, jak inter zanotuje znowu kilka przegranych. Jak zawsze...
ŻADEN GRACZ Z TOPU nie przyjdzie do interu. ŻADEN. Nie macie żadnego argumentu aby ich przekonać a pieniądze... pieniądze ma o wiele więcej klubów niz inter, nie tylko grających w LM ale walczących o zwycięstwo w tych rozgrywkach. Najpierw spróbujcie zbliżyć się do elity zespołów w Europie, między którymi odbywają się transfery wszystkich topów.
Zacznijcie budować zespół, począwszy od woźnego poprzez dyrektorów, kończąc na piłkarzach , bo macie z tym problem od x lat.
" a Ty wpadniesz tutaj w maju jak zajmiecie 5-7 miejsce ? Nie"
-Nie wiem zależy czy będę miał ochotę i czy będę pamiętał o tym że mnie zapraszasz na majówkę

Przyjdziesz tu jak w mercato zamiast Verrattiego kupicie ,,Cazorle''
-W jakim celu miałbym tu przyjść,przyznać cie racje ? nie ma problemu
Zresztą znikniesz pewnie za miesiąc, jak Inter zanotuje znowu kilka przegranych. Jak zawsze...
-to że zniknę jest pewne nigdzie nie pisałem że będę tu pisał regularnie.Na pewno nie będą miały na to wpływu porażki lub zwycięstwa Interu.
Jeśli chodzi o znikanie i pojawianie się na stronie to wejdź w mój profil zobacz kiedy się pojawiłem co napisałem i kiedy znikłem
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2017, 11:28 przez VVujek, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Inter
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A dlaczego nie? Przecież Inter ma pieniądze, może uda im się przekonać Barcelonę, jeśli wyłożą więcej niż inni to szanse przecież są, Messi może też spróbować sił w innej lidze i zgodzić się na obniżenie oferty co też nie jest niemożliwe. Podaj mi jakiś argument, że Messi na pewno nie wyląduje w Interze w najbliższym okienku.VVujek pisze:Szczypek serio Messi ?przecież to nawet nie jest śmieszne tylko się kompromitujesz[
Jako znawca futbolu pewnie nie będziesz miał z tym problemu.
- pumex
- Juventino
Wtrącając się uważam, że Inter będzie w stanie sprowadzać klasowych zawodników. Skoro swego czasu mogły to robić takie zespoły jak Chelsea, City czy PSG, to stać na to również Inter, tyle że pod pewnym warunkiem: Chińczycy srogo sypną kasą, by tłustym kontraktem zrekompensować piłkarzowi ryzyko przenosin do nieco podupadłego klubu. Tu z kolei trzeba by jakoś kreatywnie wyminąć zasady FFP. Do zrobienia, ale tylko i wyłącznie przy silnej chęci ze strony inwestorów i bez kalkulacji, a póki co takiej postawy u Chinoli nie widzę.
Gdy Verratti zdecyduje się na opuszczenie Paryża, to ustawi się kolejka chętnych, którzy nie dość, że z miejsca wyrównają mu gażę, to chętnie ją podniosą.VVujek pisze:Jest też możliwość że Veratti zgodzi się na mniejsze zarobki z powodu chęci opuszczenia PSG.

- VVujek
- Interista
W końcu ktoś normalnypumex pisze:Wtrącając się uważam, że Inter będzie w stanie sprowadzać klasowych zawodników. Skoro swego czasu mogły to robić takie zespoły jak Chelsea, City czy PSG, to stać na to również Inter, tyle że pod pewnym warunkiem: Chińczycy srogo sypną kasą, by tłustym kontraktem zrekompensować piłkarzowi ryzyko przenosin do nieco podupadłego klubu. Tu z kolei trzeba by jakoś kreatywnie wyminąć zasady FFP. Do zrobienia, ale tylko i wyłącznie przy silnej chęci ze strony inwestorów i bez kalkulacji, a póki co takiej postawy u Chinoli nie widzę.
Gdy Verratti zdecyduje się na opuszczenie Paryża, to ustawi się kolejka chętnych, którzy nie dość, że z miejsca wyrównają mu gażę, to chętnie ją podniosą.VVujek pisze:Jest też możliwość że Veratti zgodzi się na mniejsze zarobki z powodu chęci opuszczenia PSG.

FFP - Inter ponoć dogadany i mamy spokój z ffp na 2 lata
Veratti - a to już zależy czy będzie chciał do Anglii,Hiszpanii możliwe że on chce powrotu do Włoch.
Forza Inter
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sugerujesz, że ktoś taki jak Verratti, o którego ewentualnym odejściu z PSG mówi się właśnie w kontekście braku walki o LM, zdecydowałby się na przenosiny do Interu? Jeśli pomocnik zdecyduje się na Włochy to Marotta nie odpuści tego gracza. Wszystkie argumenty byłyby po naszej stornie. To gadanie kibiców mediolańczyków, że Marco "kiedyś w dzieciństwie kibicował Juve" można włożyć między bajki, bo o swoich sympatiach mówił jeszcze za czasów gry w Pescarze. Wówczas to PSG dało mnóstwo pieniędzy za w sumie anonimowego poza Włochami gracza z Serie B - dla Pescary była to oferta nie do odrzucenia, my takiego ryzyka nie podjęliśmy i teraz będziemy się starać ten błąd naprawić. Wielu graczom nawet duże pieniądze sportowego regresu jakim byłby Inter nie zrekompensują. Taki Sanchez w Arsenalu też zarabia furę siana, a nie walczy o żadne sukcesy. Przy wyborze nowego pracodawcy kierowałby się €? Nie sądzę.pumex pisze:Wtrącając się uważam, że Inter będzie w stanie sprowadzać klasowych zawodników. Skoro swego czasu mogły to robić takie zespoły jak Chelsea, City czy PSG, to stać na to również Inter, tyle że pod pewnym warunkiem: Chińczycy srogo sypną kasą, by tłustym kontraktem zrekompensować piłkarzowi ryzyko przenosin do nieco podupadłego klubu. Tu z kolei trzeba by jakoś kreatywnie wyminąć zasady FFP. Do zrobienia, ale tylko i wyłącznie przy silnej chęci ze strony inwestorów i bez kalkulacji, a póki co takiej postawy u Chinoli nie widzę.
- pumex
- Juventino
A gdzie napisałem o Verrattim?CavAllano pisze:Sugerujesz, że ktoś taki jak Verratti, o którego ewentualnym odejściu z PSG mówi się właśnie w kontekście braku walki o LM, zdecydowałby się na przenosiny do Interu?

- Cabrini_idol
- Juventino
Ok, ale żaden z TOPÓW nie wybierze interu, o to się rozchodzi, no chyba, że gracze pokroju Cazorli, Joa Mario to dla Ciebie Topy. Żaden Verratti nie pojawi się w Mediolanie w najbliższej przyszłości chyba, że w koszulce Juve podczas meczu ligowegopumex pisze:A gdzie napisałem o Verrattim?CavAllano pisze:Sugerujesz, że ktoś taki jak Verratti, o którego ewentualnym odejściu z PSG mówi się właśnie w kontekście braku walki o LM, zdecydowałby się na przenosiny do Interu?

Najpierw niech sprowadzą niezłych piłkarzy i stworzą drużynę, niech wygrają coś na krajowym podwórku, wtedy MOŻE jakiś top spojrzy w ich kierunku. MOŻE.
Przykład Juve z przed 3-4 lat.

- mrozzi
- Juventino
Od kilku stron omawiamy temat możliwości Interu przy próbie kontraktowania tych najlepszych europejskich graczy. Bo przecież do takich zaliczyć można i Verrattiego, i Sancheza. Goście zapewniają, że to możliwe. Jak ktoś chce wygrywać, to go tam przecież nawet wołami nie ściągną.pumex pisze:A gdzie napisałem o Verrattim?
- pumex
- Juventino
Jeśli mieć na myśli gotowych topów, to pewnie masz rację (choć i tutaj bym się zastanowił, zwłaszcza nad zawodnikami będącymi topami ale grającymi dla nietopowych klubów), ale są jeszcze piłkarze, którzy nie są topami, ale mają zadatki na bycie nimi i na tych Inter pod pewnymi warunkami ma szansę.
Myślę, że nienawiść do Nerazzurrich trochę Wam skrzywia futbolową ocenę rzeczywistości. Pobudka, mamy erę pieniądza :papa:
Myślę, że nienawiść do Nerazzurrich trochę Wam skrzywia futbolową ocenę rzeczywistości. Pobudka, mamy erę pieniądza :papa:

- Cabrini_idol
- Juventino
Kurde, pumex, wiemy, że mają szanse na zawodników którzy mogą się stac topami, o tym mówimy, że jeśli chcą wrócic do czolowki Serie A nie mówiąc o Europie muszą inwestować w zawodników nie topowych ale inspirujących do bycia najlepszymi na swoich pozycjach. Coś jak my kiedyś sprowadzaliśmy Vidala, ostatnio Sandro czy Dybale.
Bo Higuain to już TOP na swojej pozycji i pewnie w lecie znowu uderzymy po TOPA, może Verrattiego. Dlaczego możemy ? BO jednak odbudowaliśmy markę w Serie A i w Europie, nasze dochody są zadowalające i nas stać.
Bo Higuain to już TOP na swojej pozycji i pewnie w lecie znowu uderzymy po TOPA, może Verrattiego. Dlaczego możemy ? BO jednak odbudowaliśmy markę w Serie A i w Europie, nasze dochody są zadowalające i nas stać.

- mrozzi
- Juventino
I o to w tej całej dyskusji chodzi. Jeśli założymy, że po rzeczonych graczy ustawi się europejska czołówka i Inter, to wiadomym jest, że ten byłby na straconej pozycji (pewnie z nielicznymi wyjątkami). Nie ma sensu przytaczać tu historii klubu, osiągniętych sukcesów, marki itd. (co Interiści robią od kilku stron), bo nie jest to atutem w towarzystwie, w którym każdy czymś takim może się pochwalić. Trzeba się czymś wyróżnić. A pamiętajmy o tym, że kluby z czołówki, nawet nas, stać na zapewnienie takim graczom przychodów rzędu 8 mln €, może nawet i więcej.pumex pisze:Jeśli mieć na myśli gotowych topów, to pewnie masz rację (choć i tutaj bym się zastanoiwł), ale są jeszcze piłkarze, którzy nie są topami, ale mają zadatki na bycie nimi i na tych Inter pod pewnymi warunkami ma szansę.
- pumex
- Juventino
A Inter, jeśli Chinole zechcą, będzie mógł się wyróżnić tak, jak niegdyś np Chelsea wyróżniła się sprowadzając topów w postaci Makelele czy Ballacka - furą forsy na spasły kontrakt. Za daleko sięgam? Ok, to zerknijmy na Ozila - top z krwi i kości, podstawowy piłkarz topowego klubu, ale chcąc zarabiać więcej (a Perezowi się do tego nie śpieszyło) poszedł grać dla klubu będącego synonimem braku sukcesów.CavAllano pisze:Trzeba się czymś wyróżnić.
Nie jest tak, że każdy top gra już w topowym klubie, ma topową pensję, jest szczęśliwy i jest piłkarskim romantykiem nastawionym na sukcesy sportowe. Kasa misiu, kasa...

- Cabrini_idol
- Juventino
CFC gra w PL, my mowimy o Serie A. To też jest różnica. Nawet Ligue one ma lepsze zaplecze od Serie A.

- VVujek
- Interista
Nienawiść do Interu zakrzywiła wam rzeczywistość szansa na sprowadzenie zawodników z topu jest jak najbardziej realna,nie mówię że to pewne że ktoś z topu przyjdzie ale to jest jak najbardziej realne.
Pumex
Sanchez
Barcelona>Arsenal
Pumex
Sanchez
Barcelona>Arsenal
Forza Inter
- Michellaga
- Interista
Jeśli mówimy o topie to o jakich piłkarzy nam konkretnie chodzi? Czy Icardi jest typem czy nie jest?
Nie chcę wzbudzać jakiś guwnoburzu ale wydaje mi się ze Juve żeby kupić kogoś za powiedzmy 80 mln musieliby też kogoś sprzedać np. Dybale czy Sandro. casus Pogby i Higuaina.
Nie chcę wzbudzać jakiś guwnoburzu ale wydaje mi się ze Juve żeby kupić kogoś za powiedzmy 80 mln musieliby też kogoś sprzedać np. Dybale czy Sandro. casus Pogby i Higuaina.