Mercato (Zima 2017)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ale klauzula to jedna sprawa, gotowość jej zapłacenia inna. Tak jak pisałem - ja nie wierzę, że ktokolwiek byłby w stanie tyle zapłacić, ale nawet jeśli weźmiemy taką opcję pod uwagę, to mielibyśmy mnóstwo pieniędzy na następcę (nawet jeśli odejmiemy od tej kwoty pieniądze, jakie za Argentyńczyka przelaliśmy Palermo). Oczywiście przy założeniu, że Dybala pchałby się do swojego potencjalnego nowego pracodawcy drzwiami i oknami. Jest natomiast duża szansa, że ta współpraca z Paulo potrwa bardzo długo, a czy tak będzie, jak zwykle się przekonamy.
Co innego zapłacić klauzulę bliską 30 mln za Pjanicia, 30 mln za Moratę, czy nawet 90 mln za Higuaina (w czym akurat transfer Pogby bardzo pomógł), a co innego 150 baniek. To tak odnośnie wcześniejszego posta dotyczącego generalnie tematu tego typu zapisów w umowach.
Tak przy okazji - Pjanić ma 7 goli i 9 asyst. Nieźle jak na kogoś, kto tak często jest krytykowany.
Co innego zapłacić klauzulę bliską 30 mln za Pjanicia, 30 mln za Moratę, czy nawet 90 mln za Higuaina (w czym akurat transfer Pogby bardzo pomógł), a co innego 150 baniek. To tak odnośnie wcześniejszego posta dotyczącego generalnie tematu tego typu zapisów w umowach.
Tak przy okazji - Pjanić ma 7 goli i 9 asyst. Nieźle jak na kogoś, kto tak często jest krytykowany.
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2017, 18:02 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- LukaszJuve
- Juventino
Szkoda że tak ciężko, żeby przyśpieszyć transfer Bentancura i by już teraz nas wzmocnił.
Bentancur, Orsolini, Kolasinac - brzmi nieźle.
Bentancur, Orsolini, Kolasinac - brzmi nieźle.
Fino alla fine.
- Osgiliath
- Juventino
- albertcamus
- Juventino
to ten, co go nam wyciągnął Inter?
Edit: ok, pardon, grazie.
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2017, 18:45 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Tamten to Gagliardini. Caldara jest środkowym obrońcą.albertcamus pisze:to ten, co go nam wyciągnął Inter?
Marotta spotkał się dzisiaj w hotelu Palazzo Parigi w Milanie z Giovannim Branchinim, który jest agentem De Sciglio. Jest nawet zdjęcie Szalonookiego w internecie jako potwierdzenie.
Nic więcej jednak nie wiadomo.
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2017, 19:10 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- kdzr
- Juventino
Gdzieś mi tu przewinęło się info, że jest jednak szansa na Kolasinaca już zimą. Ile w tym prawdy? Jeżeli faktycznie udałoby się go wyłapać - Evra może odchodzić, choć też niekoniecznie (o ile nie przeszkadzałaby mu rola trzeciego w zespole, z czym może być problem). Według mnie Pat trzyma trochę atmosferę w szatni, a to też naprawdę ważne. Przecież Simo Pepe też mógł zostać odpalony swojego czasu nawet po pierwszym swoim sezonie...wirtuozem nie był, ale też jakoś specjalnie nie nawalał, przy czym dodatkowo robił team spirit. To samo jest z Evrą (taaa, wiem, Bayern).
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Marchisio87
- Juventino
Nowy Obrońca już nasz, fajnie że kolejny Włoski talent ląduje u nas oby tą drogą...
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... entus-.php
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... entus-.php
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- LukaszJuve
- Juventino
Marchisio - Veratti 

Fino alla fine.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ej! On tak pozuje z koszulka Juventusu. No ale ma się rozumieć zostaje w Atalancie do 2018? Całość jak tam jest napisane to 15 mln euro ze wszystkim? Hmm w 2018 on będzie miał 24 lata. Ej! Nie lepiej odpuścić wykup Benatii i chłopaka ściągnąć jak najszybciej? Niech się zgrywa z Ruganim.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale przecież było już pisane, że Caldara jest kupowany jako ten, który wskoczy do składu gdy najpewnej pożegnamy już Barzagliego. Nie wiem, może nie jestem na czasie, ale do wczoraj zasady piłki nożnej pozwalały żeby w jednej drużynie było na boisku góra 11 piłkarzy. Jest też ten wątpliwej przydatności przepis o 25 osobowych kadrach w Serie A. Nie ma miejsca żeby się Caldara regularnie zgrywał na boisku z Ruganim więc dla chłopaka lepiej jak zostanie w Bergamo i będzie regularnie zaliczał minuty.
- kubraczek
- Juventino
Ciężko odpowiedzieć na takie pytanie. To, że interesujemy się nim nie jest niczym odkrywczym. Jeśli Evra zostanie to raczej nie ma mowy, żeby przyszedł. Ja dotychczas widziałem informacje, że możemy złożyć jakąś ofertę (do 4 mln euro), ale w przypadku odejścia Evry.kdzr pisze:Gdzieś mi tu przewinęło się info, że jest jednak szansa na Kolasinaca już zimą. Ile w tym prawdy? Jeżeli faktycznie udałoby się go wyłapać - Evra może odchodzić, choć też niekoniecznie (o ile nie przeszkadzałaby mu rola trzeciego w zespole, z czym może być problem). Według mnie Pat trzyma trochę atmosferę w szatni, a to też naprawdę ważne. Przecież Simo Pepe też mógł zostać odpalony swojego czasu nawet po pierwszym swoim sezonie...wirtuozem nie był, ale też jakoś specjalnie nie nawalał, przy czym dodatkowo robił team spirit. To samo jest z Evrą (taaa, wiem, Bayern).
Marotta zaczepiony po wyjściu z hotelu odpowiedział, że spotkanie z Valencia przebiegło pozytywnie. Tuttomercato twierdzi, że Zaza nie jest do końca przekonany do transferu, ale jutro powinien udać się do Hiszpanii, aby podpisać umowę.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- CzeczenCZN
- Juventino
RICTOR No ale przecież pisze ze zamiast Benatii - uwielbiam Marokanca - ale, Caldara i Rugani to nasza przyszłość. Poza tym treningi wspólne, zgrupowania no i meczy tez by zagrali sporo razem. Odciazajac stara gwardie.
De Sciglio... No fajnie w sumie Włoch - pozostaje zaufać zarzadowi i jak coś liczyc na to ze się odrodzi.
De Sciglio... No fajnie w sumie Włoch - pozostaje zaufać zarzadowi i jak coś liczyc na to ze się odrodzi.