Mercato (Zima 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
Ogólnie to ŚP którzy mi się najbardziej podobają w Serie A to Naingo z Romy i .... Zielinski. Obydwaj w klubach do których bez klauzuli nie podchodź 
Zieliński ma MEGA potencjał, który rozwija w niesamowitym tempie.
ps nie chwaląc się grałem w gałę z bratem Piotrka wiele razy na osiedlu w Ząbkowicach czy w Kamieńcu ząbkowickim
Piotrek wtedy pomykał z tornistrem do 1 klasy podstawówki 

Zieliński ma MEGA potencjał, który rozwija w niesamowitym tempie.
ps nie chwaląc się grałem w gałę z bratem Piotrka wiele razy na osiedlu w Ząbkowicach czy w Kamieńcu ząbkowickim

- Aspanu
- Juventino
Sanchez to nie jest wysunięty napastnik, tylko skrzydłowy w ataku. Dybala to też nie jest typowy wysunięty napastnik tylko można jego pozycję modyfikować, bo jest wszechstronny piłkarsko. Zresztą typowym wysuniętym napastnikiem jest np. Higuain, a nie ma co zestawiać tego zawodnika z ww., czyli Sanchezem czy Dybalą.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale pozycje zawsze można delikatnie zmodyfikować, bez straty dla zawodnika i potencjału tym bardziej ze to atak. Sanchez to też elastyczny napastnik. Dybala u nas został cofnięty i co krzywda? Trochę to porównanie z Kolasinacem jest chybione, bo tam mówimy o doraźnym rozwiązaniu. Aubameyang do nie dawna tez grywał jako cofnięty z kolei. W ataku chodzi o to by całe dobro idealnie dobrać i dograć. Napastnicy przeróżni mają wiele cech kapitalnych.
Swoją drogą - Tolisso, Lacazette, Bentancur - pięknie ze względów sentymentalnych. Francuzi i Urugwajczycy to nasza piękna historia...
Aha Co do liczby pomocników nie zapominajmy właśnie o Rodrigo z Boca... On jest mocno w naszych planach.
Co do Aubameyanga to nie wiem, kiedy grał jako cofnięty napastnik. Na boku ataku owszem, ale jako cofnięty, to 2 mecze w sezonie 14/15.
Mniej fantazji, kolego.
- Robaku
- Juventino
Cabrini ale z tym jego starszym bratem, który kiedyś tam smigał w Śląsku Wrocław?
Galiardini w Interze, ciekawe jak sobie poradzi. Jednego zawodnika juz zmarnowali - Kondo.
Agent Evry potwierdza Patric prawdopodobnie odpuści Juve w styczniu.
Galiardini w Interze, ciekawe jak sobie poradzi. Jednego zawodnika juz zmarnowali - Kondo.
Agent Evry potwierdza Patric prawdopodobnie odpuści Juve w styczniu.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- CzeczenCZN
- Juventino
@Aspanu Nie ma zamiaru robić tutaj - w przeciwieństwie do Ciebie - dogłębnej analizy każdego wymienionego piłkarza, wyliczajac gdzie i kiedy na jakiej pozycji ile grał. Widzę że Ty albo jesteś mega baza danych, albo zerkasz w statystyki i na ich podstawie stwierdzasz o tym kto gdzie może grać: Kolasinac, Lacazette...
Chodziło mi tylko o przykłady graczy ofensywnych których jest wiele. Tez chciałem napisać o Higuainie w poprzednim poście - on to dla mnie też typowa 9 jak Lewandowski czy Aguero.
Lacazette jest na przykład niski, a w kontekście Serie A to spora wada jak na tą pozycję - on jest wzrostu Del Piero.. Wielu trenerów ma swoją wizję i w zależności od niej ustawia danego piłkarza tam gdzie wedle niego najlepsze to będzie.
Chodziło mi tylko o przykłady graczy ofensywnych których jest wiele. Tez chciałem napisać o Higuainie w poprzednim poście - on to dla mnie też typowa 9 jak Lewandowski czy Aguero.
Lacazette jest na przykład niski, a w kontekście Serie A to spora wada jak na tą pozycję - on jest wzrostu Del Piero.. Wielu trenerów ma swoją wizję i w zależności od niej ustawia danego piłkarza tam gdzie wedle niego najlepsze to będzie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Po tej całej historii z chorobą jego syna powiedział, że kocha ten klub i chciałby stać się jego legendą. Jeśli miał odejść to zeszłego lata, a wiemy, że odrzucił zaloty City.RICTOR pisze:Dajcie spokój defetyściAż dziw, że jeszcze nikomu nie przyszło do głowy, że chęć wykupienia Benatii może oznaczać pożegnanie z Bonuccim
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak z Pawłem. Za łepka na wakacjach jak ligi stały robiliśmy swoją ligę podwórkową , reprezentacje ulic. Akurat ja bywałem za łepka na każdych wakacjach w Ząbkowicach śl. i trzepaliśmy miastemRobaku pisze:Cabrini ale z tym jego starszym bratem, który kiedyś tam smigał w Śląsku Wrocław?

A Zielu w Napoli rozwija się niesamowicie i kto wie, może kiedyś zobaczymy go w Juve, bo materiał jest. Nabrał masy trochę i kolosalnie poprawił technikę użytkową, która i tak się wyróżniał i to dzięki niej trafił do Włoch.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Z tym, że RICTOR zabawił się teraz prawdopodobnie w trollaCavAllano pisze:Po tej całej historii z chorobą jego syna powiedział, że kocha ten klub i chciałby stać się jego legendą. Jeśli miał odejść to zeszłego lata, a wiemy, że odrzucił zaloty City.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zgadza się. To taka trochę ironiczna trochę żartobliwa odpowiedź na przypuszczenia, że skoro pytaliśmy rzekomo o Laca to znaczy, że Dybala może odejść
Wiem, że niektórzy są zdania, że my jesteśmy z tych co sprzedają nawet największe gwiazdy i się boją z tegoż powodu, ale bez przesady 

- CzeczenCZN
- Juventino
Dobra, ale Lacazette by do nas RACZEJ na ławkę nie przyszedł. Więc albo za kogoś do podstawy, albo do trojzebu z nimi. Zwłaszcza że wiemy ile by kosztował - nawet 70 mln euro na rezerwowego - Wow! Bogato.
Chociaż mieć takiego mega gracza na ławce...
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Przecież sprzedajemy największe gwiazdy, jeśli:RICTOR pisze:Zgadza się. To taka trochę ironiczna trochę żartobliwa odpowiedź na przypuszczenia, że skoro pytaliśmy rzekomo o Laca to znaczy, że Dybala może odejśćWiem, że niektórzy są zdania, że my jesteśmy z tych co sprzedają nawet największe gwiazdy i się boją z tegoż powodu, ale bez przesady
a) zainteresowany klub dogada się z zawodnikiem (wola zawodnika),
b) zainteresowany klub da nam tyle, na ile wyceniamy zawodnika (wola klubu).
Polityka naszego klubu jest taka, że jeśli tylko spełniony zostaje warunek a), to nie stawiamy zaporowych cen.
Pogbę wycenialiśmy na 100 mln i poszedł za 100 mln. Dybala to pewnie 80-100 mln, a A.Sandro 60-70 mln. Każdy jest u nas kwestią ceny, bo nie jesteśmy City czy Realem. Kompletnie nie zdziwi mnie odejście Dybali. Narodowość ma tutaj kolosalne znaczenie, bo topowi Włosi rzadko przenoszą się na Wyspy albo do Realu/Barcelony.
I nie chodzi nawet to, że szejki psują rynek, bo na obecną sytuacją składają się jeszcze 2 rzeczy: kryzys włoskiej piłki oraz calciopoli. Przed calciopoli mieliśmy przychody na poziomie Barcelony i Realu, wyprzedzaliśmy nawet ManU. Teraz jesteśmy daleko, daleko za nimi, a przecież Barcelonę czy Real nie przejęły szejki.
- Aspanu
- Juventino
Oglądam różne mecze, zerkam w statystyki i rozmawiam z różnymi ludźmi. Skoro nie robisz analizy, to po co piszesz głupoty na temat pozycji i roli danych zawodników? Piszesz te posty chyba tylko po to, żeby nabijać sobie statystykiForzaItanimulli3vujcm pisze:@Aspanu Nie ma zamiaru robić tutaj - w przeciwieństwie do Ciebie - dogłębnej analizy każdego wymienionego piłkarza, wyliczajac gdzie i kiedy na jakiej pozycji ile grał. Widzę że Ty albo jesteś mega baza danych, albo zerkasz w statystyki i na ich podstawie stwierdzasz o tym kto gdzie może grać: Kolasinac, Lacazette...

Co do tematu. Mnie się jakoś nie chce wierzyć, że pytaliśmy o Lacazette'a i do tego dawaliśmy powyżej 40 mln i Lyon to odrzucił. Transfery Vidala i Pogby zaszczepiły w kibicach tę niepewność, że każda nasza gwiazda jest na sprzedaż. I szkopuł w tym, że ciężko to obalić lub potwierdzić. Przyszłe letnie okienko dużo w tej kwestii powie - czy któryś z dwójki Dybala-Sandro odejdzie.
- CzeczenCZN
- Juventino
Od wszelkich statystyk to jesteś Ty.
Nie miałem zamiaru Cię atakować. Ja po prostu mam taki bezczelny ton. Słuchaj! Żaden trener ustawiając gdzieś jakiegoś zawodnika, nie sugeruje się tylko tym gdzie dany ktoś grał w przeszłości. Poza tym czyjaś historia występów tez bierze się z tego ze dany ktoś załóżmy Lacazette musiał po raz pierwszy zagrać na danej pozycji. Ważne też jest kto z jakimi partnerami gra, z jakich zadań jest wyłączany, dana taktyka dajmy na to 433 różni się w praktyce stylem gry względem różnych drużyn. Statystyki dalej - np. Takiemu z Pjanicowi łatwiej jest zdobywać asysty gdy na szpicy gra Higuain a nie powiedzmy gdy byłby to Matri. Tak w ogóle - są kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki. 
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To czym się sugeruje każdy trener? Tym, że dany zawodnik najlepiej nadaje się na pozycje, na której występował w przeszłości? Z jakiegoś dziwnego powodu Allegri nie będzie próbował Mandzu w pomocy czy obronie, nigdy nie będzie próbował. Wiesz dlaczego?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Żaden trener ustawiając gdzieś jakiegoś zawodnika, nie sugeruje się tylko tym gdzie dany ktoś grał w przeszłości.
Znowu wróciłeś do swojego typowego buractwa na tym forum, pisania zwyczajnych głupot.