Polityka
- putout
- Juventino
Zapomnij. Gdyby każda zdyskredytowana szmata miała się wynosić z polityki to brakłoby 460 ludzi, aby obsadzić miejsca w sejmie. Sprawę zamiotą pod dywan i Kijowski dalej będzie udawać ważnegodeszczowy pisze: Mam nadzieję, że Kijowski zniknie, a miejsce na polskiej, za przeproszeniem, scenie politycznej po nim zostanie zaorane i posypane solą. Amen.

- deszczowy
- Juventino
Nie wyda. Nie po takim syfie. Zresztą... „polskojęzyczna prasa niemiecka" też na posterunku i tekścik na jutro gotowyputout pisze:Zapomnij. Gdyby każda zdyskredytowana szmata miała się wynosić z polityki to brakłoby 460 ludzi, aby obsadzić miejsca w sejmie. Sprawę zamiotą pod dywan i Kijowski dalej będzie udawać ważnegodeszczowy pisze: Mam nadzieję, że Kijowski zniknie, a miejsce na polskiej, za przeproszeniem, scenie politycznej po nim zostanie zaorane i posypane solą. Amen.

- deszczowy
- Juventino
Mnie też.
Przeszłość Bauman miał średnio, nazwijmy to, chwalebną ale jego analizy były po prostu mądre, i przenikliwe. I jest to wielka strata.
Przeszłość Bauman miał średnio, nazwijmy to, chwalebną ale jego analizy były po prostu mądre, i przenikliwe. I jest to wielka strata.
- Lucas87
- Juventino
No, a wczoraj jeszcze Wałęsy syn - ten od pomroczności jasnej...
A jeszcze tydzień temu mój profesor, zdążył wygłosić kilka peanów na cześć Baumana...W mojej ocenie nie był on, aż takim wielkim entuzjastą globalizacji, jakby można było pomyśleć...Zgoda, że dla nauki - osoba niezwykle zasłużona, ale jako człowiek na przeciwnym biegunie...Bóg oceni.
A jeszcze tydzień temu mój profesor, zdążył wygłosić kilka peanów na cześć Baumana...W mojej ocenie nie był on, aż takim wielkim entuzjastą globalizacji, jakby można było pomyśleć...Zgoda, że dla nauki - osoba niezwykle zasłużona, ale jako człowiek na przeciwnym biegunie...Bóg oceni.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- pan Zambrotta
- Juventino
Na co umarł bauman? Na szczęście.
Dzisiaj kolejna porcja doniesień o kijowskim, nowoczesna wycofuje się z protestu w sejmie widząc jak bardzo się wyglupila. Początek roku 2017 bardzo obiecujący.
Dzisiaj kolejna porcja doniesień o kijowskim, nowoczesna wycofuje się z protestu w sejmie widząc jak bardzo się wyglupila. Początek roku 2017 bardzo obiecujący.
- Vimes
- Juventino
IBRiS przestał pompować Nowoczesną? Aż nie chce mi się wierzyć, że Portugalia tak bardzo zaszkodziła RysiowiSpośród partii notowanych w badaniu największy spadek - o 7 punktów procentowych - zanotowała Nowoczesna (sondaż ukazał się już po upublicznieniu przez media sylwestrowego wyjazdu Ryszarda Petru do Portugalii). PiS zyskał 4,6 punktu procentowego - to największy wzrost w porównaniu do badania z grudnia.
Źródło

Kuchciński przekracza granicę śmieszności

- deszczowy
- Juventino
pan Zambrotta pisze:Na co umarł bauman? Na szczęście.
Zostawiamy już Andrzeja, który właśnie odebrał telefon do IHD, że musi podpiąć dyrektorowi kreatywnemu drukarkę i leci biegiem gdzieś na 4. piętro. Andrzeju, wiem, że nie czytałeś w życiu wiele więcej niż "Podstawy SQL" i "Myśli nowoczesnego Polaka" i dlatego w tej piaskownicy bawisz się dziś sam.
Polecam wam ten krótki filmik w narracji Baumana. Oczywiście jest słodko-naiwny ale warto. Obejrzycie - zrozumiecie dlaczego.
A z innej beczki: ktoś z was czytał jakieś książki Baumana? Spróbujcie odciąć się od jego przeszłości i poczytajcie, to naprawdę przygoda intelektualna! Bardzo polecam. Naprawdę szkoda byłoby, żeby tak subtelny intelektualista został w rodzinnym kraju zapamiętany tylko z mrocznej przeszłości.
- pan Zambrotta
- Juventino
deszczowy, a wiesz że mnie naprawde bawisz z tymi wyobrażeniami o informatykach ?
ten twój bezbek jest naprawdę uroczy

z wczesnego baumana "socjologia na codzień", oraz "Idee, ideały, ideologie". Z późniejszych "Modernity and The Holocaust" za które został wyróżniony i późniejsza "płynna nowoczesność". To naprawdę nie jest wiedza tajemna i po takie rzeczy może sięgać nawet informatyk naprawiając w międzyczasie drukarkę. Większość jego tekstów jest w necie. Więc proszę nie rób z siebie inteligenta, fakt że jesteś dziennikarzem nie oznacza że innym możesz lać do pustych głów wiedzę przez nich nieodkrytą. Krytykowanie (neo)marksisty nie zawsze wiąże się z brakiem wiedzy na jego temat. bauman nosił teczki za komuchami i z komuchami się wychował. Dla neuropy jawnie śniącej o postępowym i nowoczesnym socjaliźmie był i będzie guru, dla mnie zawsze będzie wart mniej więcej tyle, co styl malarski hitlera.deszczowy pisze:A z innej beczki: ktoś z was czytał jakieś książki Baumana?

- deszczowy
- Juventino
Twoja sprawa, ile dla Ciebie "wart" jest Bauman. Ja, szczerze mówiąc, mam to w dupie. Dla humanistów i badaczy na świecie jego refleksje okazały się ważne i inspirujące. I jeżeli mam już mam odpowiedzieć, to większą wartość, niż opinia instalatora drukarki (tzn. konkretnie Ciebie, bo specjalistów cenię, z uwagi na to, ze sam nie potrafię tego zrobić) ma np. to, ile i jakich mediów na świecie jego śmierć odnotowało 
Pozdro, kucu. Galopuj.

Pozdro, kucu. Galopuj.
- Lucas87
- Juventino
Josip Broz Tito.deszczowy o Baumanie pisze:ile i jakich mediów na świecie jego śmierć odnotowało![]()
Dzięki bardzo korzystnej reputacji za granicą – zarówno w krajach bloku zachodniego, jak i wschodniego, otrzymał aż 98 zagranicznych orderów, w tym Legię Honorową (Francja) i Order Łaźni (Anglia).
mimo, iż...Jego pogrzeb była największym pogrzebem męża stanu w historii. Ze 128 różnych państw przyjechało nań czterech królów, trzydziestu jeden prezydentów, sześć księżnych, dwudziestu dwóch premierów i czterdziestu siedmiu ministrów spraw zagranicznych.
[...]Jerzy Wojdyłło pisze: Ciemną kartę w życiu Josipa Broza stanowi okres międzywojenny i jego działalność w Międzynarodówce Komunistycznej. - Jako funkcjonariusz Kominternu pisał donosy na swych towarzyszy w okresie czystek – mówił publicysta. - Był bezwzględny, jeśli chodzi o metody walki politycznej. Nie znosił konkurencji, eliminował tych wszystkich, którzy mogli mu zagrozić.
http://www.polskieradio.pl/39/156/Artyk ... y-dyktatorJerzy Woydyłło oceniał politykę prowadzona przez przywódcę socjalistycznej Jugosławii, zmiany do jakich doszło w tym kraju po wojnie. Mówił o jego dyktatorskich metodach. - Było to państwo policyjne – komentował. – Na ulicach Belgradu rzadko pan widział mundury milicyjne, tylko tych z drogówki, ale było to państwo, gdzie bez wyroków szło się do więzienia. Za dowcip o Ticie szło się na 5 lat bez wyroku na tzw. goli otok, czyli na gołą wyspę, gdzie nawet nie rósł kawałek trawy.
- deszczowy
- Juventino
Czekaj, ale dobrze widzę, że chcesz porównać filozofa z przeszłością w UB z komunistycznym dyktatorem? 

- Lucas87
- Juventino
Nie. Tylko pokazuje jak mylne może być myślenie o danej osobie, pod kątem odznaczeń, czy przekazu w tv. Tak jak powiedziałem - Bauman jako naukowiec i jako człowiek, dla mnie odrębne postacie.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Bauman to przede wszystkim piewca i propagandzista galopujacego postmodernizmu filozoficznego. I za to - nie zas za przeszlosc w czerwonych szeregach - nalezy mu sie pogarda. Zadna z filozofii nie uczynila tyle zlego umyslom klasy sredniej, a w konsekwencji postrzeganiu wartosci, definicji i paradygmatow wyznawanych przez wladze zachodniego swiata jak postmodernizm. Rak powojennej Europy toczacy ja do dnia dzisiejszego.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Petru jednak nie chce rozwiązywać sporu, tylko sejm :eh: Problem polega na tym, że żeby zgłosić wniosek, to trzeba w którymś momencie pozwolić sejmowi na normalne funkcjonowanie, co z kolei sprawi, że wniosek straci sens... taka pętla.