Serie A 16/17 (19): JUVENTUS 3-0 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:04

Dla porządku oficjalnie:

Neto; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Asamoah; Khedira, Marchisio, Sturaro; Pjanic; Dybala, Higuain.

Audero, Del Favero, Semprini, Rugani, Hernanes, Rincon, Cuadrado, Mandzukic, Pjaca

Ławka wygląda tragicznie.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:11

Cabrini_idol pisze:No tak, ale on ma 22 lata i jemu jest bardziej potrzeba właśnie gra co tydzień niż rotacja. To raczej Barzagli juz powinien grac w CI niż Rugani... No ale cóż.

Najlepsi w Europie grają po 50-55 spotkań i jakoś dają radę.
Pamiętaj, że Andrea dla Maxa, to również opcja na prawą obronę ;) Wolę go w podstawie w LM, niż Lichtsteinera, w przypadku, gdy Alves jest kontuzjowany. Oczywiście nigdzie nie mamy pewności, że podobna hierarchia obowiązuje w głowie Maxa.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:23

Mehehehe pisze:
Cabrini_idol pisze:No tak, ale on ma 22 lata i jemu jest bardziej potrzeba właśnie gra co tydzień niż rotacja. To raczej Barzagli juz powinien grac w CI niż Rugani... No ale cóż.

Najlepsi w Europie grają po 50-55 spotkań i jakoś dają radę.
Pamiętaj, że Andrea dla Maxa, to również opcja na prawą obronę ;) Wolę go w podstawie w LM, niż Lichtsteinera, w przypadku, gdy Alves jest kontuzjowany. Oczywiście nigdzie nie mamy pewności, że podobna hierarchia obowiązuje w głowie Maxa.
No właśnie :)

Rugani powinien grać w 1 składzie, to nie jest pomocnik, żeby być wykończonym fizycznie po meczach. Poza tym jest młody. Bonucci grał w każdym meczu i jakoś nie wyglądał na wypompowanego.

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:26

Boki obrony wyglądają biednie (Evra pewnie na wylocie skoro gra Asa), ale im bliżej bramki rywala tym lepiej.

Barzagli niech gra - musi wrócić do formy i razem z Ruganim w najważniejszych meczach będą obronić dostępu do bramki Buffona.

Ławka też nie powala, ale może Max da kilkanaście minut Pjacy a może i Rinconowi.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:30

Niestety jestem przekonany, że jak Bonu wróci po kontuzji to Rugani ławka do końca sezonu, tzn będzie grał z leszczami w lidze czasem i w CI. Hierarchia niestety jest i w Juve wielu gra za zasługi a nie za to co prezentują. Tego Allegri nie potrafi zmienić. W zasadzie to mało który trener potrafi zmienić hierarchię w klubie.

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:41

Cabrini_idol pisze:Niestety jestem przekonany, że jak Bonu wróci po kontuzji to Rugani ławka do końca sezonu, tzn będzie grał z leszczami w lidze czasem i w CI. Hierarchia niestety jest i w Juve wielu gra za zasługi a nie za to co prezentują. Tego Allegri nie potrafi zmienić. W zasadzie to mało który trener potrafi zmienić hierarchię w klubie.
W sumie racja, się zagalopowałem z tym Ruganim a przecież jeszcze Bonucci jest (a że kontuzjowany to chyba o nim zapomniałem przez to)... Rugani dobrze wykorzystał czas, gdy inni byli kontuzjowali i według mnie spokojnie powinien wygrywać rywalizację z Benatią i Chiellinim i zastępować czy to Barzagliego czy Bonucciego.

A co do dzisiejszego meczu to trzeba wygrać, ponieważ Roma mając 2 mecze więcej zbliżyła się na punkt i trzeba wrócić do bezpiecznej przewagi.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:45

No nic, biednie wyglądają nasze boki obrony ale co zrobić... Jest to mecz ktory musimy wygrac...

Licze na Pjace w 2 polowie

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 20:45

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE LUB TWITTERZE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 21:38

Meczu nie ma co komentować ale Asa miłe zaskoczenie.

CO to za przyśpiewkę kibicowska było słychać w 12" ? :pray: :pray:

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 21:39

Taka klasyczna włoska kopanina dla koneserów. Prowadzimy, kopiemy się (momentami dosłownie) po czole z piłkarzami Bologni i w sumie tyle można powiedzieć o tym meczu. Jak nie popełnimy jakiegoś farfocla to można już 3 punkty dopisać do naszego konta.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 21:39

Ale hejterzy Sturaro mają po I połowie pożywkę.
Fuksiarski karny zrobiony na Stefanie i dodatkowo żółtko.

Asa może nie czaruje, ale też nie zawodzi.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 21:40

No gra nie wygladala najgorzej. Spodziewalem sie gorszych meczarni... Licze ze jeszcze cos ustrzelimy. Szczerze, Asamoah nie gra zle.. Dawac Rincona, Pjace i Cuadrado.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2017, 21:41

Ooo rany pierwszy mecz w nowej koszulce Juve i jest moc! :D

Strasznie nie mogłem się doczekać aż ruszy Serie A, więc nawet nudnawe momenty meczu oglądam z mega zainteresowaniem.

W 27 minusie, kiedy zaczął się rozgrzewać Hernanes, przypomniałem sobie, że w wyjściowym składzie był Sturaro. Gość grał tragicznie, na szczęście został sfaulowany w polu karnym. Póki co ciągle dziwi mnie to, że Max gościa wystawia, bo miał troche strat już dzisiaj.

Szkoda mi Asamoaha, widać, że chce grać, ale coś mu nie idzie, dużo niecelnych podań... Oby się w drugiej połowie ogarnął.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Dobrze, że strzelili tą druga bramkę bo znowu przy 1-0 śmierdziało minimalizmem. Asa całkiem przyzwoicie ale pamiętam jego pierwszy mecz oficjalny po kontuzji - na duży plus a potem już tylko coraz gorzej. Nie mam nic przeciwko aby zaczął grać na przyzwoitym poziomie bo lubię tego murzynka ale i tak do odpalenia. Teraz przy takim wyniku chciałbym zobaczyć Rincona bo jestem ciekaw tego naszego "ważnego" nabytku.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mecze na JS mogłyby trwać tylko jedną połowę i na jedno by wyszło :D

Zmiennika dla Sandro już szukać nie musimy, bo Asamoah gra bardzo dobrze na LO, 3 razy lepiej niż Evra.

Skończy się 3:0. Poproszę Pjacę na boisko (o ile jest w kadrze, a nie chce mi sie sprawdzać).

Zablokowany